Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

yaa bnede bişi sorcam.kızımn altı çok fena pişik ne yapacağımı şaşırdım geçiremedim bir türlü travazol torys hepsini denedim aama olmadı.ne yapayım sizce.

Kızlar bide bir sey sormak istiyorum kahvaltıda ne veriyosunuz bende bebek biskuvisi peynir yumurta sarısı vermeye basladım daha neler yapmalıyım siz neler veriyosunuz

yaa bnede bişi sorcam.kızımn altı çok fena pişik ne yapacağımı şaşırdım geçiremedim bir türlü travazol torys hepsini denedim aama olmadı.ne yapayım sizce.

Canım bilirisin bilmiyorum ama terramycin die bir deri merhami var bende yaraya kendimde kullanıyodum sonra benimkilerde oldu dedim hatta burda sürdüm ertesi gün geçti şükür olsun zaten fiyatıda uygun bişi zararı yok istersen dene belki gecer

Son düzenleme:
benimde oğlum pişik olduğunda doktor altını kuru tut sık sık değiştir bezini bide bepanthene sür demişti geçmişti ben her bezlerini değiştirirken biraz üflüyorum kurusun diye birazda açık tutuyorum faydası var tavsiye ederim..

ayy canım benimmm çok sevindimm alkisalkisalkis

arkadaşlar o durduk yerde ağlamalar ,huysuzluklar,uykusuzluklar falan büyüme ataklarıymış..Aynı şeyleri yaşıyorum bende..Çıldırtıyorlar,sakin olmaya çalışıyorum...

evet doğru canım. halk arasında etine bağırıyorda diyorlar buna.. büyüyeceğine işaretmiş.. gerçektende öyle. benim cansu küvözden bana verildiğinde 1900 gr dı sürekli bağırıyordu.. maşallah şuan kg aldı ve düzeldi..

Zuhalllllll......yanlışmı görüyorummm kızzzz sen hastanede değilmisin?????

Ah bu anneler iyki varlar ...
Bende öyle oldum ki hiç alakası yokken anneme yakın bir yerde oturuyorum RAbbim işte kolaylıklar veriyo.

bende çok yakınım aynı evdesempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

yokmu medineciğim öye bir ey yaww ben diş dr sordum alakası yok dedi sadece kızlar
biraz daha erken çıkartıyor dedi....

Kızlar bide bir sey sormak istiyorum kahvaltıda ne veriyosunuz bende bebek biskuvisi peynir yumurta sarısı vermeye basladım daha neler yapmalıyım siz neler veriyosunuz

menümüzü yazıyorumsempatiksalakcinni
beyaz peynir,yumurta sarısı,pekmez,cicibebe,ıhlamur veya meyve suyu ama ben ıhlamurla yapıyorum şekerim...

merhaba kızlar hayırlı cumalar
oğlum yine küveze girmiş şaka gibi neymiş oksijenini azaltarak kesmek için küveze sokmak lazımmış
öyle bir hal vardı ozaman niye beşiğe alıp beni umutlandırdınız?
şu doktorları ve tedavilerini anlayamıyorum evdeki bebeğimde her salı hastaneye yatıyor göz için bu haftaki muayenede gözünün beyaz kısmını kanatmışlar yavrumun iki gözünede kan oturmuş geçer dediler daha geçmedi hastaneyi aradım 3 yer bağlattılar bir muhatab dr bulamadım biri lutuf etti cevapladı damlalara devam 15 güne kadar iyileşmeye başlar dedi Allah kimseyi devlet hastanesine düşürmesin

cnm ya allah sana sabırlar evlatlarına sağlık versin...atlatacaksın bu günleride allahın izni ile....

canım benimkilerdede oluyor arada ben her kremden önce şu sarı sular varya onla temizliyorum mikrop kırıcı sonra kremi sürüyorum hemen geçiyor .

canım sabret bu günlerde geçecek .saglıkla sarılacaklar sana bitanem .allahım o hastaneleridearatmasın kimseye canım .benim emrem küveze götürdügünü duydugumda nereye gitti diye agladım o sırada izmirde boşküvez yoktu bütün bebekler ya özele yada şehir dışına gidiyordu .ama allahım acıdı bize o sırada bucada kadın dogumda bir küvez boşalmış ne büyük şanstı ve 10 lr katkı payı ödeyip çıktım en güzelide istedigimde gidip emzirdim uzakta olsaydı ne yapardım yada özelde olsaydı nasıl kalkardım altından.onun için ne sigortaları ne diyer hastaneleri eksiketmesin canım . ama senide anlıyorum sinek ısırsa ellerini üzülüyoruz allahım biren önce saglıklarına kavuştursun bebişleri.

nerooooo naber canım nasıl gidiyor.
sen yumurtaya peynire ne zaman başladın hayatım .ben daha başlamadım .bu sabah mesela formül mama iyice haşlanmış ezilmiş havuç iki tane bebek bisküvisi yedirdim .bebe büskivisine pek taraftar deyilim berkke hiç vermemiştim ama bunlarda arada koyuyorum çeşit olsun diye.

canım, Allah yardımcınız olsun. çok zor gerçekten, okudukça benim de içim sızlıyor, dualarımdasınız...

ben evdeki tüm pişik kremlerini karıştırdım bir kaba , çok ii geliyor, bepanten, hametan, tyrosid,nivea pişik önleyici, 2. açışımda geçmişti. diş çıkaracakları zaman oluyor sadece bende..

ben ceviz vya fındık da ekliyorum..

Allah yardımcın olsun öncelikle; canım rahim süreki genişliyor yaramazlar büyüdükçe de ağırlıkları artıyor,dr.um bana bu şekilde demişti, yat bol bol dinlen, 3 tane birden bebiş var kolay değil, tek gebeler bile bu ağrılardan şikayet ediyor.. ama sen yine de dr.una danış. baksın aksii bi durum yoksa bunu söyler o da, inan hepimiz yaşadık bu ağrıları..

arkadaşlar o durduk yerde ağlamalar ,huysuzluklar,uykusuzluklar falan büyüme ataklarıymış..Aynı şeyleri yaşıyorum bende..Çıldırtıyorlar,sakin olmaya çalışıyorum...

ah canım ya, hele de akşam saatlerinde kafayı yedirtiyorlardı, ramazan bayramından sonra düzeldiler yavaş yavaş, az kaldı ha sabır.. akşamları eşim işen eve gelmek istemiyordu bu ağlamalardan bunalmıştık, şimdi kALMADI ŞÜKÜR. AKŞAM ÜSTÜ HÜZNÜ DEDİLER BANA DA :)
kızlar iclalimin burnu tıkalı arada birde hapşırıyo.ama ateşi yok huzursuzda değil hata gibi.serum fizyolojik verdim bugün.cumartesi kontrol var sizce hemen dra götürmelimiyim antibiyotiklik bi durum olabilirmi???

canım peditus şurup al, birçay kaşığı içir rahatlatır.. salgın var..

bu arada KİRPİCİM gözün aydın canım, Allah uzun sağlıklı ömür versin..

iyi kuzum senin nasıl gidiyor...
cnm ben 13 ekimde 4 ay bitti dr kontrolümz vardı dr başlamamı söyledi ilk önce peyniri ıhlamur ile ez ver birkaç gün ara ilede ilaveleri yap dedi o gün bugün çoğaltarak gidiyoruz alışsınlar....hoş ben 3 aylıktan itibarende emzikleri ile hep zararsız olan yiyeceklerden tattırdımsempatiksalakcinni

ben ekliyorum bebe biskv.1 .çay kaşığı pekmez.yumurta sarısı

benimde bebeklerime rop muayenesi yapıldığında gözleri kanlanmıştı hemde baya ama ne ilaç verdiler nede başka bişey kendiliğinden geçti..
hastanedeki doktorlara gelince çok haklısın biz kaç kez kızımı ankarada daha büyük bi yere daha ii bi yere götürmek istedik resmen deneme tahtası yapıyorlar bir gün ii diyolar ertesi gün yok ateşi çıktı yok tansiyonu kızım belki 15 gün tansiyon ilacı kullandı.ki o zamanlar 2 kilo bile değildi.sürekli bişey çıkıyodu artık bi keresinde doktorlar bile ümitsiz konuştu kaybedeceğim sandım öle bi dediler ki antibiyotik veriyoruz ona rağmen enfeksiyon kaptı tekrar kanında mikrop bile üremiyo dediler 4 kez kan verdiler artık tam kaybedicem derken elime verdiler.allaha dua et bizim için birer imtihan bunlar bir kez daha anladım.şimdi çok şükür iiyiz.seninde ii olduğun günleri duyacağız yakın zaman da inş:))

iyi akşamlar kızlar..havalar soğudu,burası çok soğukkkk.....bugün hep yağmur yağdı,oğlanları kalın giydirmeye başladım..bugün okuldan sonra annemle alışverişe çıktık..bebişlete kışlık bir kaç kıyafet aldım..

Nero,Medine ve Nefes ek gıdalardan bahsetmişsiniz;biz daha geçen pazartesi geçtik onlara..daha katı gıdalara geçmedik,meyve suları veriyorum..bu pzteside yoğurda geçicez,sonra meyve pürelerine..33 haftalık doğdukları için doktorumuz hemen ek gıdaya geçmeyelim demişti..şimdi sizi okuyunca yanlış mı yapıyorum,geçmi kalıyorum diye düşünüyorum..biz 4,5 ayı geçtik..ama sizinkiler 36.haftadan sonra doğdular sanırım..

kızlar pişik konusunda en önce krem falan sürüyordum,sonra kayınvalidem geldi saf zeytinyağı sürmeye başladı..çok iyi geldi,tavsiye ederim..gerçi zeytinyağı çok pahalı bebeğin poposuna mı sürülür deyip benimle baya dalga geçmişlerdi ama olsun :))

Birce canım üzülme lütfen,İnşallah yakında çıkacak..evet devlet hastaneleri maalesef çok sorunlu..ilgilenecek birilerini bulmak çok zor..ben ankarada özel ünv.te hastanesinde doğum yapmıştım,her aradığımda doktorumuza ulaşabiliyordum.zaten onlar hergün bilgi veriyordu.ilgi süperdi..tabii parası da öyle:))..Allah kimseyi dara düşürmesin..

herkesi çok öptüm...

bizimde 31 eylülde 4 bitti canım .yanlışlıkla ekim yazmışsın bende şaşırdım bir an kasımdamıyız diye :))
dr meyve ve yogurt verdi bide patatezle havuç haşla yavaş yavaş sebze eklersin ama her yeni verdigin gıdadan sonra üç gün bekle dedi alerji yapablirmiş ben birtek peynir ve yumurtaya başlamadım kontrolümüzde ayın 22 sinde ama geçen gün sütü kestirdim çökelek yaptım taze taze kahvaltısına biraz koydum .
bide berkte ben daha geç başlamıştım kahvaltıya altıncı ayda . hatta listeleri duruyor ama bunlara erken o listede labne peyniri dörtte bir yumurta biraz kepekli ekmek bir iki hafta sonra haşlanmış patatez ce ceviz eklettirmiş birazda zeytin yagı .berkin dr listesine uyarsam akşama kadar çocukların bogazına ve vitaminleriine hiç nefes almadan çalışırsın adam kırıktı çok erken yaşta prof olmuş birazdauçmuş:)))) tabi şimdi şimdi anlıyorum uçtugunu adam 1 yaşından sonra bal verdi tek kullanımlık o küçük paketlerden alacakmışım yedigini yicek gerisini atacakmışın okadar yani .ondan o listelerde cazip gelmiyor .
tattırma olayına gelince annemle yardımcı ablamız sag olsun 3.aydan itibaren herşeyden tattıdılar sonradan söylediler ben kızarım diye. kelek bile sömürtmüşler çocuga yuhhhhh dedim hele bir gün şeftali muz bebe bisküvisi karıştırıp vermişler neyse bişey olmadı .önemli olan o .tabi benim bilmedigim daha neler vardır .

firdes canım sen dr ne diyorsa onu yap evet benimkiler 36 haftalık dogdular .ondan beslenmeleri farlı olabilir canım .zeytin yagına gelince aynı şeyi bende yaptım emrenin ter bezleri çok çalışıyor çok sıcakta bir yaz atlattık isilik olmuştu ablamız zeytin yagını bir sürdü ertesi gününe birşey kalmadı hergün yıkıyorduk 2 gün zeytin yagı 2 gün bebe yagı sürüyorduk o sayede isiliksiz atlattık.

merhaba kızlar çokkkkk yorucu bir gün geçirdim....
bugün 18 aylık olduk.....sabah erkenden cerrahpaşa yolları tuttuk ama hava şartlarından taksi bulamadık biraz geç kaldık...neysem gittik hemen işlemlere başladım...anam iki hareketli çocuk soy çıkar tarttır...boy ölçtür....1 ayda kilo almamışlar ama ömer 15 aydan bugüne 1800 gr almış 4,5 cm uzamış..
alişde 1100 gr almış..3 cm uzamış....ömer 83,5 olmuş aliş 82 cm ....neyse rutin muaynemiz normal
doktor pramatüre çocuklara göre fırlamışlar dedi....aynen böyle dedi ömerin tablosuna bakarken
normal aylarındaki çocuklarla bir dedi...boşuna zayıf diyorsun dedi....başlarını duvara vurmayı anlattım çocuk piskoloğu ile görüşün burada dedi......alişimin karın kaslarında doğdundan beridir benim gördüğüm bişey var ...çocuk cerrahından randevu alacaktım.....annemle kadınlar sen abartıyorsun dediler....
ama doktor baktı karın kasları gevşek dedi...cerrah görsün..dedi....sonra kan tahlili ve demirleri istedi..
18 ay aşımızı olduğumuz gibi gittik ..kan vermeye allahım nasıl yağmur tek bastonların yağmurluğu yoktu
çocuklarr ıslanmasın diye üzerimizdekileri attık.....adama bilgi işlem kayıtlarını verdim...salak herif alişi kayıt etmiş..ömeri etmemiş...tam çıktım listeden anladım hemen geri döndüm....sıra bedava ekmek kuyruğu gibiydi...adama ikiz bunlar dedim tekini vermemişsin dedim...aaa dedi...tam verecekti sistem çöktü...yarım saat bekledim...ömer ağlıyor aliş uyuyor...annem alişin kanını aldırmış.....neyse binbir zqahmetle hallettim...ömerin kanını alamadılar....birkerede başka kolundan aldılar....
oradan çıktık...ömerin cerrah kontrollerini yaptıramamıştım gittim randevusuz....doktor bakarım dedi...ama 2 saat bekledik aliş kudurdu kudurdu çocuk sıkıldı oturmaktan...biz helak olduk yağmurdan ıslanmış aşağa yukarı koşturmaca deli oldum.......sonunda muayne olduk.... ömerimin ameliyat olan yumurtası normal...ama malesef diğer yumurtası gelişmemiş...rodyolije yazı yazmış gün alın ultrason çeksinler dedi.delirdim kan tahlili saati geldi..o alınacak çocuk polikliğine gidilecek ...radyolijiye gidilecek...eşimi aradım başlarım işine dedim...geldi sonunda ben acile tahlil sonucu aldım ....eşim radyolijide .......ömerimin kan sayımı normal..ama diğer değerlerde sorun var talasami olabilirdedi..bir tahlili daha yapılacak öle ise kan ilacına başlanacak...ayyyy karman çorman ben şimdi annemden evime oradanda kaynanama gideceğim.....bennden bukadarrrrrrrr

kızlar iyi dilekleriniz için hepiniz sağolun iyiki varsınız
dırım çok zor bir gün olmuş Allah dermansız dert vermesin inşallah iyi olur herşey yoluna girer

birice cnm çok teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun ne diyeceğimi bilemiorum cnm
rabbim tez zamanda kavuşmayı nasip etsin cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…