evet canım söyleidkleirn dişe işaretCanan canım aynen öyle sık sık ve asitli kaka bu diş cıkarttıgına işaret mi ?
Bida daha erken değil mi gecende biri bana dedi ki erken diş cıkartmak iyi degilmiş erken dökülür müş bu ne demek yaa bilginiz var mi
Topuklu ayakkabı canım bende de böbrekelrimde agrı vardı baska yaptıkları için sanırım seninde öyle ama bir an önc gitsek daha iyi olur hiç olmassa bu sefer baska doktora...
vallaha bizim kzlr karışık bişiler yapıyolardı kevserde yazmış yayaa bnede bişi sorcam.kızımn altı çok fena pişik ne yapacağımı şaşırdım geçiremedim bir türlü travazol torys hepsini denedim aama olmadı.ne yapayım sizce.
ben ilaveten tereyağı ve pekmez de koyuyorummKızlar bide bir sey sormak istiyorum kahvaltıda ne veriyosunuz bende bebek biskuvisi peynir yumurta sarısı vermeye basladım daha neler yapmalıyım siz neler veriyosunuz
canımm naber yorucu bi gündüüü senin için yapmurda oluncabirice cnm çok teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun ne diyeceğimi bilemiorum cnm
rabbim tez zamanda kavuşmayı nasip etsin cnm
iyi akşamlar kızlar..havalar soğudu,burası çok soğukkkk.....bugün hep yağmur yağdı,oğlanları kalın giydirmeye başladım..bugün okuldan sonra annemle alışverişe çıktık..bebişlete kışlık bir kaç kıyafet aldım..
Nero,Medine ve Nefes ek gıdalardan bahsetmişsiniz;biz daha geçen pazartesi geçtik onlara..daha katı gıdalara geçmedik,meyve suları veriyorum..bu pzteside yoğurda geçicez,sonra meyve pürelerine..33 haftalık doğdukları için doktorumuz hemen ek gıdaya geçmeyelim demişti..şimdi sizi okuyunca yanlış mı yapıyorum,geçmi kalıyorum diye düşünüyorum..biz 4,5 ayı geçtik..ama sizinkiler 36.haftadan sonra doğdular sanırım..
kızlar pişik konusunda en önce krem falan sürüyordum,sonra kayınvalidem geldi saf zeytinyağı sürmeye başladı..çok iyi geldi,tavsiye ederim..gerçi zeytinyağı çok pahalı bebeğin poposuna mı sürülür deyip benimle baya dalga geçmişlerdi ama olsun :))
Birce canım üzülme lütfen,İnşallah yakında çıkacak..evet devlet hastaneleri maalesef çok sorunlu..ilgilenecek birilerini bulmak çok zor..ben ankarada özel ünv.te hastanesinde doğum yapmıştım,her aradığımda doktorumuza ulaşabiliyordum.zaten onlar hergün bilgi veriyordu.ilgi süperdi..tabii parası da öyle:))..Allah kimseyi dara düşürmesin..
herkesi çok öptüm...
bizimde 31 eylülde 4 bitti canım .yanlışlıkla ekim yazmışsın bende şaşırdım bir an kasımdamıyız diye :))
dr meyve ve yogurt verdi bide patatezle havuç haşla yavaş yavaş sebze eklersin ama her yeni verdigin gıdadan sonra üç gün bekle dedi alerji yapablirmiş ben birtek peynir ve yumurtaya başlamadım kontrolümüzde ayın 22 sinde ama geçen gün sütü kestirdim çökelek yaptım taze taze kahvaltısına biraz koydum .
bide berkte ben daha geç başlamıştım kahvaltıya altıncı ayda . hatta listeleri duruyor ama bunlara erken o listede labne peyniri dörtte bir yumurta biraz kepekli ekmek bir iki hafta sonra haşlanmış patatez ce ceviz eklettirmiş birazda zeytin yagı .berkin dr listesine uyarsam akşama kadar çocukların bogazına ve vitaminleriine hiç nefes almadan çalışırsın adam kırıktı çok erken yaşta prof olmuş birazdauçmuş:)))) tabi şimdi şimdi anlıyorum uçtugunu adam 1 yaşından sonra bal verdi tek kullanımlık o küçük paketlerden alacakmışım yedigini yicek gerisini atacakmışın okadar yani .ondan o listelerde cazip gelmiyor .
tattırma olayına gelince annemle yardımcı ablamız sag olsun 3.aydan itibaren herşeyden tattıdılar sonradan söylediler ben kızarım diye. kelek bile sömürtmüşler çocuga yuhhhhh dedim hele bir gün şeftali muz bebe bisküvisi karıştırıp vermişler neyse bişey olmadı .önemli olan o .tabi benim bilmedigim daha neler vardır .
firdes canım sen dr ne diyorsa onu yap evet benimkiler 36 haftalık dogdular .ondan beslenmeleri farlı olabilir canım .zeytin yagına gelince aynı şeyi bende yaptım emrenin ter bezleri çok çalışıyor çok sıcakta bir yaz atlattık isilik olmuştu ablamız zeytin yagını bir sürdü ertesi gününe birşey kalmadı hergün yıkıyorduk 2 gün zeytin yagı 2 gün bebe yagı sürüyorduk o sayede isiliksiz atlattık.
merhaba kızlar çokkkkk yorucu bir gün geçirdim....
bugün 18 aylık olduk.....sabah erkenden cerrahpaşa yolları tuttuk ama hava şartlarından taksi bulamadık biraz geç kaldık...neysem gittik hemen işlemlere başladım...anam iki hareketli çocuk soy çıkar tarttır...boy ölçtür....1 ayda kilo almamışlar ama ömer 15 aydan bugüne 1800 gr almış 4,5 cm uzamış..
alişde 1100 gr almış..3 cm uzamış....ömer 83,5 olmuş aliş 82 cm ....neyse rutin muaynemiz normal
doktor pramatüre çocuklara göre fırlamışlar dedi....aynen böyle dedi ömerin tablosuna bakarken
normal aylarındaki çocuklarla bir dedi...boşuna zayıf diyorsun dedi....başlarını duvara vurmayı anlattım çocuk piskoloğu ile görüşün burada dedi......alişimin karın kaslarında doğdundan beridir benim gördüğüm bişey var ...çocuk cerrahından randevu alacaktım.....annemle kadınlar sen abartıyorsun dediler....
ama doktor baktı karın kasları gevşek dedi...cerrah görsün..dedi....sonra kan tahlili ve demirleri istedi..
18 ay aşımızı olduğumuz gibi gittik ..kan vermeye allahım nasıl yağmur tek bastonların yağmurluğu yoktu
çocuklarr ıslanmasın diye üzerimizdekileri attık.....adama bilgi işlem kayıtlarını verdim...salak herif alişi kayıt etmiş..ömeri etmemiş...tam çıktım listeden anladım hemen geri döndüm....sıra bedava ekmek kuyruğu gibiydi...adama ikiz bunlar dedim tekini vermemişsin dedim...aaa dedi...tam verecekti sistem çöktü...yarım saat bekledim...ömer ağlıyor aliş uyuyor...annem alişin kanını aldırmış.....neyse binbir zqahmetle hallettim...ömerin kanını alamadılar....birkerede başka kolundan aldılar....
oradan çıktık...ömerin cerrah kontrollerini yaptıramamıştım gittim randevusuz....doktor bakarım dedi...ama 2 saat bekledik aliş kudurdu kudurdu çocuk sıkıldı oturmaktan...biz helak olduk yağmurdan ıslanmış aşağa yukarı koşturmaca deli oldum.......sonunda muayne olduk.... ömerimin ameliyat olan yumurtası normal...ama malesef diğer yumurtası gelişmemiş...rodyolije yazı yazmış gün alın ultrason çeksinler dedi.delirdim kan tahlili saati geldi..o alınacak çocuk polikliğine gidilecek ...radyolijiye gidilecek...eşimi aradım başlarım işine dedim...geldi sonunda ben acile tahlil sonucu aldım ....eşim radyolijide .......ömerimin kan sayımı normal..ama diğer değerlerde sorun var talasami olabilirdedi..bir tahlili daha yapılacak öle ise kan ilacına başlanacak...ayyyy karman çorman ben şimdi annemden evime oradanda kaynanama gideceğim.....bennden bukadarrrrrrrr
Selam arkadaşlar.....Nasılsınız..........
Ben evime yerleştim sayılır,ev çok büyük nasıl ısıtırız bilmiyorum.Daha gazımızda açık değil ufoyla idare ediyoruz.Gerçi çok güzel ısıtıyor.
Yağız çok hasta teyzeleri,yavrum taşınma telaşesinde hasta oldu.Hapşırık ve öksürük vardı,dr.aradım peditus içirin dedi.1 gün kullandık fayda etmedi.DR.götürdük durum daha ciddiymiş,iyiki getirmişsiniz dedi.Alerjik hırıltısı var dedi.Ama çok şükür ciğerleri iyimiş.Şurup ve fısfıs verdi.Nasıl husursuz kuzum seside kısık inşallah tez zamanda iyileşir içim çok yanıyor onu öyle gördükçe.
Yavrukirpi doğum yapmıştır geçmişi okuyamadım.Haberi olan varmı.
Kaç gündür net yoktu eşim bugün vın almış,ama çok gereksiz pahalı geldi bana.
Neyse şimdi çıkıyorum misafirim var.Herkesi öptüm.
güle güleotur yeni evindeeeSelam arkadaşlar.....Nasılsınız..........
Ben evime yerleştim sayılır,ev çok büyük nasıl ısıtırız bilmiyorum.Daha gazımızda açık değil ufoyla idare ediyoruz.Gerçi çok güzel ısıtıyor.
Yağız çok hasta teyzeleri,yavrum taşınma telaşesinde hasta oldu.Hapşırık ve öksürük vardı,dr.aradım peditus içirin dedi.1 gün kullandık fayda etmedi.DR.götürdük durum daha ciddiymiş,iyiki getirmişsiniz dedi.Alerjik hırıltısı var dedi.Ama çok şükür ciğerleri iyimiş.Şurup ve fısfıs verdi.Nasıl husursuz kuzum seside kısık inşallah tez zamanda iyileşir içim çok yanıyor onu öyle gördükçe.
herkese merhaba...
kirpicim iyi olmanıza sevindim cnaım...doğumun ikinci günü seni aradım ama müsait değildin herhalde görüşemedik.facebooktan ve burdan iyi olduğunu görünce bidaha rahatsız etmek istemedim.elif bebek izin verdiği sürece daha görüşürüz inşaallah.
dirim sizede geçmiş olsun cnaım.evet bu ara bütün bebişlerde az çok bişeyler var.salgınvarmış dikkat etmek lazım.
artvinli canım yeni eviniz hayırlı olsun ağız tadıyla oturun inş.
bizim bugün kontrolumuz vardı.
iclalin kabıslığına her 60cc mama için 1 tatlı kaşığı sıvı yağ önerdi.
ebrar mamayı pek sevmiyo dedim milumil sarı kutuyu önerdikullananınız varmı???)
onun dışında sağlıları iyi çok şükür Allaha.
işte bennnn :)))
merhaba kızlar, dün eve geldim amma bugün yazabildim. çok güzel ama çok zor bir 3 gün geçirdim, hayatımın en mutlu ve en zor günleriydi, yahu maşallah hepinize hastanede hep o aklıma geldi biz bitane cadıyla başedemedik, anca şimdi gerçekten anladım.
neyse doğumumuz Allaha şükür güzel geçti, ilk gecye kadar da çoook iyiydim, epidural sistem belde kalınca ağrı fln yok tabii, e mutluluk bi de accaip, neyse gece meme verme faslı, toğuk kanı alınması fln derken sıfır uykuyla geçti, sonraki gün kaynoş çooook ama çok bunalttı beni, yok süt niye gelmemiş, boş memede niye tutuyormuşuz, su verin şunu yapın bunu edin öldürdü beni. neyyyse sustum sustum dün patladım artık papaz olduk evden kalktı gitti filan çok üzüldüm ama gece sütüm geldi rahatladımm, bebi de aldı şükür.
bugün daha iyiyim, kociş fotoları yüklemiş ilk akşam, tabii ki benim hiiiç katkım yok, hastanede mücadelenin içinde nerdeeeee ööle foto moto, ama çok beğendim.
neyse ş,imdi misafir geliyo, arkası yarın. merak eden, tebrik eden, arayan soran sevinen tüüümm dostlar teşekkürler[/QUOTE
hoş gelmiş elif aramıza allahım saglıklı uzun ömür versin. senide elifide kocaman öpüyorum canım.
canım geçmiş olsun havalar sogudu hastalıklar başladı .evide satıyormuşsunuz satarsanız bide taşınma derdi olacak bu sogukta sana allah kolaylık versin canım şimdiden .slm kzlar çok yorucu dününn aksamı 10.30 yattm..gece rahat uyumuşum.....sabah çocuklar 9 da kalktı...
kahvaltı faslı vs. uyuttum şimdi yok anam kalktılar dünki hava çarpış aliş ufaktan öksürüyor..ömer mız mızdı hala aynı....ömerin dudakları çatlıyordu...onun iiçin çinko vermişti doktor...onu verdim bide dolven verdim ama aferime yada pedisusa başlayacağım.....
bugün dişciye götüreceğiz çocukları ömerin diş etleri kanıyor....
eve gidip çocukların kışlık montunu alacağız...kışlık yelek süveter ne varsa işte....
sanırım karakışıda burada geçireceğiz...bizim ev baya soğuk olur...bide satılana kadar gitmek istemiorum ama bakalım şartlar ne göstertecek......
artvinli cnm hayırlı olsun yağıza gemiş olsun..bütün bebeler hasta sanırım...
ben berke hep pedidus kullandım grip olacagını hissettigim anda hemen verirdim antibiyotige gerek kalmadan atlatırdık bide uyutuyor vücutlarıda dinleniyor daha çobuk toparlıyorlar.
birce canım senin bebiş hangi hastanedeydi .kızlar iyi dilekleriniz için hepiniz sağolun iyiki varsınız
dırım çok zor bir gün olmuş Allah dermansız dert vermesin inşallah iyi olur herşey yoluna girer
huzurla saglıkla otur canım evinde .büyük bir telaşıda atlattın .yagızada geçmiş olsun canım.Selam arkadaşlar.....Nasılsınız..........
merhaba kızlar çokkkkk yorucu bir gün geçirdim....
bugün 18 aylık olduk.....sabah erkenden cerrahpaşa yolları tuttuk ama hava şartlarından taksi bulamadık biraz geç kaldık...neysem gittik hemen işlemlere başladım...anam iki hareketli çocuk soy çıkar tarttır...boy ölçtür....1 ayda kilo almamışlar ama ömer 15 aydan bugüne 1800 gr almış 4,5 cm uzamış..
alişde 1100 gr almış..3 cm uzamış....ömer 83,5 olmuş aliş 82 cm ....neyse rutin muaynemiz normal
doktor pramatüre çocuklara göre fırlamışlar dedi....aynen böyle dedi ömerin tablosuna bakarken
normal aylarındaki çocuklarla bir dedi...boşuna zayıf diyorsun dedi....başlarını duvara vurmayı anlattım çocuk piskoloğu ile görüşün burada dedi......alişimin karın kaslarında doğdundan beridir benim gördüğüm bişey var ...çocuk cerrahından randevu alacaktım.....annemle kadınlar sen abartıyorsun dediler....
ama doktor baktı karın kasları gevşek dedi...cerrah görsün..dedi....sonra kan tahlili ve demirleri istedi..
18 ay aşımızı olduğumuz gibi gittik ..kan vermeye allahım nasıl yağmur tek bastonların yağmurluğu yoktu
çocuklarr ıslanmasın diye üzerimizdekileri attık.....adama bilgi işlem kayıtlarını verdim...salak herif alişi kayıt etmiş..ömeri etmemiş...tam çıktım listeden anladım hemen geri döndüm....sıra bedava ekmek kuyruğu gibiydi...adama ikiz bunlar dedim tekini vermemişsin dedim...aaa dedi...tam verecekti sistem çöktü...yarım saat bekledim...ömer ağlıyor aliş uyuyor...annem alişin kanını aldırmış.....neyse binbir zqahmetle hallettim...ömerin kanını alamadılar....birkerede başka kolundan aldılar....
oradan çıktık...ömerin cerrah kontrollerini yaptıramamıştım gittim randevusuz....doktor bakarım dedi...ama 2 saat bekledik aliş kudurdu kudurdu çocuk sıkıldı oturmaktan...biz helak olduk yağmurdan ıslanmış aşağa yukarı koşturmaca deli oldum.......sonunda muayne olduk.... ömerimin ameliyat olan yumurtası normal...ama malesef diğer yumurtası gelişmemiş...rodyolije yazı yazmış gün alın ultrason çeksinler dedi.delirdim kan tahlili saati geldi..o alınacak çocuk polikliğine gidilecek ...radyolijiye gidilecek...eşimi aradım başlarım işine dedim...geldi sonunda ben acile tahlil sonucu aldım ....eşim radyolijide .......ömerimin kan sayımı normal..ama diğer değerlerde sorun var talasami olabilirdedi..bir tahlili daha yapılacak öle ise kan ilacına başlanacak...ayyyy karman çorman ben şimdi annemden evime oradanda kaynanama gideceğim.....bennden bukadarrrrrrrr
amanınnnnnn kız dırım okurken vücut ısım yükseldi sanki ben koşturdum
ben bir anasaglıga gidecegim ayda bir bide dr kontrole bayılıyorum metin olmadanda gitmiyorum zor geliyor bana ya öyle alıştım ama benimkide şehir dışına çıkmaya başlıyacak bir ay sonra hepsi başıma kalacak ne yapacagım diye kara kara düşünüyorum .:bbo:
hehe doğumdan sonra her kafadan bir ses bunalımları başlamaış ürkütmek gibi olmasın ama bunlar daha iyi günlerin yediğine karışacaklar giydiğine karışacaklar bebeğe giydi,rdiğine karışacaklar tutuşuna karışavaklar.....işte bennnn :)))
merhaba kızlar, dün eve geldim amma bugün yazabildim. çok güzel ama çok zor bir 3 gün geçirdim, hayatımın en mutlu ve en zor günleriydi, yahu maşallah hepinize hastanede hep o aklıma geldi biz bitane cadıyla başedemedik, anca şimdi gerçekten anladım.
neyse doğumumuz Allaha şükür güzel geçti, ilk gecye kadar da çoook iyiydim, epidural sistem belde kalınca ağrı fln yok tabii, e mutluluk bi de accaip, neyse gece meme verme faslı, toğuk kanı alınması fln derken sıfır uykuyla geçti, sonraki gün kaynoş çooook ama çok bunalttı beni, yok süt niye gelmemiş, boş memede niye tutuyormuşuz, su verin şunu yapın bunu edin öldürdü beni. neyyyse sustum sustum dün patladım artık papaz olduk evden kalktı gitti filan çok üzüldüm ama gece sütüm geldi rahatladımm, bebi de aldı şükür.
bugün daha iyiyim, kociş fotoları yüklemiş ilk akşam, tabii ki benim hiiiç katkım yok, hastanede mücadelenin içinde nerdeeeee ööle foto moto, ama çok beğendim.
neyse ş,imdi misafir geliyo, arkası yarın. merak eden, tebrik eden, arayan soran sevinen tüüümm dostlar teşekkürler
merhaba kızlar...bebişleri uyuttum geldim ama her an uyanabilirler..
biraz geç oldu ama günaydın Winston:))
Kirpimmm hoşgeldin,yılın en hızlı annesi...canım tekrardan gözün aydın,facedeki resimler süper...
Artvinli güle güle oturun canım,Yağıza geçmiş olsun..
Dırımcım geçmiş olsun canım..dün baya yorulmuşsunuz..
Hituci ben o mamayı değil ama conformil 1 kullanmıştım kabızlık için..iyi gelmişti..ayrıca zeytinyağıda çok iyi geliyor..
Nefes ve Nero demekki sizlerinki prematüre değilmiş,o yüzden ek gıdaya zamanında geçmişsiniz..bizde bugün yoğurda geçtik..Hayırlısı bakalım:)
Canancım,tek yumurta ikizim nasılsın:))
vee tüm herkeşleri öptümmm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?