Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

neyse annesi sen yine temizlersin napalım artık.benim cadıda yemek yiyoruz yerdede mama tabağı var ama ulaşamaz diye almadım.baktım ses seda yok bide baktımkiiii kızım almış mama tabağını saçından ayklarına kdar halı felan kalmamışş banyoya zor attım walla

gündüz çok tatlılarda saat 5 oldumu kuduruyorlar benimkiler walla .hele gece hiç çekilmiyor asla uyumak istemiyorlarr

merhaba kızlar,

gecmis olsun herkes hasta olmus, mevsim cok fena ya bizim de evde ilaç fln bulundurmamıs gerekir mi? ateşi fln çıksa çok korkarım walla. bizim minik de gece bi kalkıyo emmeye bi daha uyutabilene aşkolsun, gecesi gündüzü mü karışmış nedir? gündüz yer yemez yatıyor gece gözler cinnn.
bir de ben yeterince besleyip beslemediğimi nası anlıycam kızlar yaa? gece eşleriniz yardım ediyor mu? 3-5 gecede biz haşat olduk hep böyle mi olacak :S
Bugün göbeği düşme eğilimine girmiş gibi, hafif sümüksü bi akıntı var etrafında, kaçıncı gün gibi düşer ne dersiniz? offf taze annenin de ne çok sorusu varmış. özledim sizi

canım benim aramızda kalk böyle biz hep sana yardımcı oluruz
öncelikle bizde sen çok özleidkkk:)))opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
sonra
evde ilaç bulundurma tatlım daha sneşnki çok ama çok ufakkk dr tavsiyeysini almadan sakın ilaç kullanma ki sen eczacısın biliri,sn bu işi
ateş felan çıkabilir ama skaın korkma bunlar olacak şeyler ben hamilelik kursun gidiyodum orda çocuk dr dediki ateşi sakın kötü algılamayın dedi atş iyidir dedi çünkü çocuğun hasta olduğunun işaretini veriri size dedi 40 dereceyi geçirmeyecekisiz dedi ve ateş düşürmede en etkili şey soğuk kompres sakın unutma

ya ilk zamanlar gece gündüzü çok ayırt etmiyor zaten o şimdi sıklıkla uyur tatlım
sen 2 saate bir besle onu ve günde kaç bez değiştirdiğini takip et yani yaptığı idrar sayısı ile iyi beslenip beslenmediğini anlayabilirsin ayrıcıa milupanın sütüm yeterlimi diye bi sitesi var ordaki testlerede göz atabilirisn
eşler değişio vallaha
kişiliğe bağlı burda hiç yardım etmeyen eşlerde gördük ama karısından önce koşan eşlerde gördük o yüzden eşinle alakalı biraz tabi yarıdm etmöesi gerekir ama bizde 2 bbek farkı var sen tek bebekle idare edebilirisn
göebk içinde panik yapma 3. günden sonra düşebilir sen elini sürme sakın birde benim dr yıkamaması tavsiye etmişti ıslanmasın çabuk düşsün diye ama yıkadıysanda bişi olmaz kokrma

çok öptümolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

kııızzz kirpi bir haftalık mı oldunuz maşaallah size.benimkilerin göbeği farklı zamalarda düştü.birisi 1 haftada birisi 10 günde düştü.
canan canım sanada kolay gelsin:)))temizlik yapcanya:)
bende bugün çok hastayım.çocuklara zor bakıyom bide yarın mevlüt var dua edin bizim için.çocukları çok mıncıklamazlar umarım.
ya kızlar bebeleri kucağa alıştırmamaya çalışlıyom kaynana inadına gelip kucağına alıyo ben napim bu karıyı,bide alt latımda oturuyo.üfff yaaa.çok canım sıkkın çok...
nero sanada merhaba canım..

kevser kocanın işi hayırlı olsun mutlulukla inşallah
kirpi taze anne ilk günler oğlanla bende aynı panikteydim zamanla anneliğe ve telaşlanmamaya alışıyor insan
firdos yorgunluk zor hep aynıyız birde sen çalışıyosun
nero canım sende öyle Allah sizlere duble kolaylık versin

nerocum çalışmaktazor vallahaa

sağolun canlarım....valla zor yahu eve gidiyorum hadi bütün gün annem uğraşıyor diye kızlarla ilgileniyorum ( zevkle tabii) maması üstü başı...bulaşıkları yıka kızların dağnıklığını topla illa çamaşır ütü vs uyuturken birini illa sala sırtım artık iflas etmek üzere uyuşmaya ve karıncalanmaya başladı.....her akşamda nerdeyse 1 den önce yatmak yok bana...sabah 7 kalk hazırlan haydi işe abowww yaniii bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
Ben geldim ama kimsecikler yokkkkkkkk.

Aman anamın yokluğu ne zormuş beee.Bugün yağızla ilk kez tek kalıyoruz gün boyu.Saolsun oğlum kıçımı yere koydurmadıda.Eşimde gece 10 da geliyor nasıl dururuz bilmem.Eşim 10 a kadar kursta kalıyor dedim artık kalma ben geceleri yanlız kalmak istemiyorum.Önceleri annemlerle zaman geçiyordu,şimdi oğlumla ben yanlızız.Oda pek istemiyor bırakmayı,ek gelir işte diyor gitmesem 700 az değil diyor.Aman arada kaldım valla.

slm kızlar ben geldim .............
kafam kazan gibi kızlar bende adet olacağım çok bunaldım...
ölüyorum sinirimden aliş 8 diş çıkarıyor aynı anda ve nezlede sürekli ağlıyor
ama durmadan sürekli üzerime çıkıyor tabi bunu gören ömerde....

kaynana desen ayr terane çocuklara bağırdığı için çocuklar ona gitmiyor
oda çocuklar ağlayınca iyilikle yaklaşacağına
bağrınıyor onlarda daha çok ağlıyor.....dün kadın bütün gün yediğini içtiğini
yığmış....aksam bende yıkamadım bu sabah 2 saat bulaşıkla uğraştım..bu arada insan demezmi ya
kızım bu çocuklar ne yer ne içer ben vereyim..salmış çocukları ağlatıyor...
uyuz oluyroum bu kadınada ...bazen diyorum ben çokmu kerizim ben çokmu salağım..
yada sesimi çıkarmıyorum diye dahamı çok ezeyim diyor....
dün bana eşimin yanında bi bağırdı...ne oldum dedim...bende aynı ses tonu ile bağırdım
eşimde annesine kızdı sen birseni dinlemeden neden bağrıyorsun dedi...önce dinle anne dedi...

kadında bişeyleri çok biliyorum havası var yaaa........

işin en kötü yanııııııııııııı p.tesi eşim sehate gidiyor...ve cumamı c.tesimi döner bilmiyorum
bu kadar hafta nasıl dayanırım bilmiyorum.....
ama şubata kadar sıkacağım ve mart 1 eve gideceğim
evimiz için 2 kişi aradı inş. biri olumlu olur....umudumuzu kesioruz....tam arıyolar......umutlanıyoruz aramıyorlar.....rabbim beni bir sınava soktu ama bakalım ne olacakkk hayırlısını nasip etsin rabbim

dırımcımm ben okurken daraldım yaa, kadın resmen siz kalmak zorundasınız diye kendi yükünü de size bırakmış. Allah kolaylık versin canım, bu kaynanalarla uğraşmak cidden pek güç.
kızlar ben çok duygusalım yaaa, her an herşeye ağlayasım geliyor, lohusa sendromuna falan mı girdim nedir? bebişe birşey olur mu korkuları, ben onu hayata nasıl hazırlarım endişeleri, offf herşey çoook büyüyor gözümdee.
ya bir de çocuğu meme ya da mamayla besleme sıklığı konusunu danışacağımsize, sizce yenidoğanda her istediği an ağzına meme dayanmalı mı, yoksa disiplinize etmek açısından 3 saat-4 saat beklenmesi mi daha iyi sonuç verir. meme başları da tahriş oldu hafiften, nasıl yapsam bilemiyorum. bir de ,ilk günler 15-20 dk emiyordu şimdi 5-8 dk emip uyuyakalıyor, uyandırabilene aşkolsun sonra.
offffff nedir bu devamlı ağlama isteği? annelik bu mu?

tatlım benim benim beni geç............

ağlma isteği ve diiğer belirtiler losusalıktan cnm.....geçecek...emme konusuna gelince ben emzirmedim...ama genelde tek bebekli anneler dk.meme verir sussun beslensin diye...bizimkiler kilodan az doğduklarından yedirdiğimiz sütün hesabını yaptğımızdan ilk etapta 2 saatte bir 30 cc sonra 3 saatte bir 60 cc olarak girdik olaya sonrasıını çocuk belirledi.....anne memesi uyumak için en rahat yer ama yeni doğdunuz için besleme amaçlı emzir...en az 1,5 saatte bir ver memeni....allah korusun ama sarılık olabilirsiniz

iyi geceler hanımlar.... çok zor bi gündü ya benren öğelden sonra ağlama krizine girdi. sanırım biyerleri ağrıyordu yarım paranox verdimde sakinleşti biraz...bugün kaç kere kaka değiştridim bilmiyorum inanınn... kıçları hiç tutumyo maşallah bu ara bebelaca geçdik geçeli böle gidio....
bende çokkk yorgunumm..annem c. tesi gidiicem die tutturdu.. ne güzel o burdayken azda olsa fırsatım oluyodu dinlenmeye...
şimdi doyurdum cadılarııı iremin ilacını verip bende uyuycam çokkk yoruldumm...
iyi geceler...

yavrukirpi canım sık sık emzir ,çünkü daha çok yenisiniz sarılık olur ,şekeri düşer aç kalırsa..2-3 saate çıkması çok sonra...

Son düzenleme:

ya sabır diyeceksin hayatım zor böyle ya,aman ne anlayşısız kadın be ne istiyor derdi ne ki hayret birşey.....

sık sık emzir zuhalciğim benm ipekte böyleydi 2 çeker uyurdu uyandırana aşk olsun ne meme ne biberon sonra sarılığı yükseldi hatta 1 gece hastanede yatırdık sarılıktan...

günaydın hatunlar....

öfff ner sıkıcı hava yahu zaten uykum var havada iyice mayıştırıyor zor kalkıyorum yataktan sabah...sinek gibi yapışmak istiyorum yatağakaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…