Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

nero daha cok varmıs yaa..
ALLAH kolaylık versın dısardan ödeme die bişi varmı

sağol canım..

ha sabır birsenim be, ha sabır... mart da gelecek inş. yeni evin telaşına düşersin..

canım ağla ağlayabildiğin kadar bana ağlama dedikçe ben daha çok ağlardım sonunda kadın doğumcu bi arkadaş anlattı hormonlardan olduğunu da bizimkler bana ağlama demekten vazgeçmişti..
kizlar imuneks kacinci aydan itibaren veriliyor ?

dr.a sormak lazımaslında ama ben 10. ayda başladım sanırım 6 aydan sonradır..

kızlar maşallah,2 sıpa ile her gün aksatmadan bu kadar uzun mesajlar yazabilecek enerjiyi nerden buluyorsunuz ?
Evde yardımcınız mı var ?bilmiyorumkismile

6 aydan sonra bulursun sende

canım ben de iple çektim 6 aylık olmayı çünkü annem ve kaynanam geliodu dönüşümlü olarak çıldırma noktasına geliyordum çoğu zaman, belki dahaçok yoruluyorsun ama en azından stres olmuyorsun...

Anlaşılan herkesin yardım edeni var..tek başına bakan fazla yok sanırım...istisnamıyım Allah Allah ???

var var canım canan, dırım, ben daha çoook arkadaş yalnız bakıyor..

gunaydin kizlar

az once yazdim telden giriyorum ucmus gitmis anlamiyorum zati bide sipalar rahat birakmio
nasilsiniz umarim keyifler yerndedir

günaydın cannn

2 çeşit yemeğimi, kocişin ütülerini, hatta alıp kızları markete gitmeyi bile beceriom 4 aydır, temizlik çok ii olamıyor malesef ama bok götürmüyor çok şükür.. ama ilk 6 ay evde 2 kişi olmamıza rağmen hiiiç bi şey yapamıyordum.. çok gaz sancımız vardı, /COLOR]

hasta olan bebişlerimize geçmiş olsun diliyorum.benim bebişlerde hasta oğlum ateşleniyor kızımsa nedenini bilmemekle beraber sabaha dek ağladı yinee.

takip ettiğim kadarıyla dırım tek başına bakmıyor diye biliyorum.ara ara gidip annesinde kalıp ,sıpaları annesine emanet edip dışarı tek başına dışarı çıkmıyormuydu ?? bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
sağol canım yaptım ama gel bugün bak hiç temizlenmiş giib değil
benimkide üst katımda oturuyo cnaım
ben bariz bi şekilde sakın kucaağınıza almayın deidm
siz yokkken ben ikisini nasıl alayım dedim
kucaklarına aldıkçada kırmadan nazikçe ırakın deidm
önlem almazsan zorlanan sen olursun söyleyeyim herkes çekip giidyo çok öpütmkaydirigubbakcemile2

canımm allah yardımcın olsunnnnboshayallersmilenjhf
canım eşin kpss kursundamı çalışıyodu ne öğretmeni kız benimkinid alsın yanına heheh 700 lira fena değil

herkes yazmış gerçi ama yazmadan geçmek istemedim cnaım
ağlamalar endişeler
evet artık annesin
hepsi normal
bunlar annelik belirtileri
herkes dediği gibi tek bebeğin var muhakka ama muhakka emzir ve her ağladığında ver tatlım

canım konuştuk ama çok geçmiş olsun hasta oldu benim küçük kuzlarım
kız çok özleidm onları var ua kalabalıkta çok mıncıklayamadım minik kuzlarrr çok sevdimmmmolumunekankayizsmile
günaydın hatunlar....

öfff ner sıkıcı hava yahu zaten uykum var havada iyice mayıştırıyor zor kalkıyorum yataktan sabah...sinek gibi yapışmak istiyorum yatağakaydirigubbakcemile3
hehe çalışırken bend eöyleydim vinç gerekiyordu beni kaldırmak içinnn
zor vallaha sorunlu çocuklarla uğraşmak sne bari normal okula yatin iste yoksa psikolojin bozulacak
kızlar maşallah,2 sıpa ile her gün aksatmadan bu kadar uzun mesajlar yazabilecek enerjiyi nerden buluyorsunuz ?
Evde yardımcınız mı var ?bilmiyorumkismile
yoo yalnızım uyurlerken veya uyanık keyifliyken yürütece koyuyorum bende bi yarım saatçik takılıyorum
ne yapayım burdai akadaşlarımı çok sevşyorum haber almazsam olmazzzz merak ederim bacılaırmıı

kızzz banada gönder acuk yardum zuhahahha
şaka şaka
yazık vallaha 700 lira maaşla zor imkanım olsa bütün çocuklara yardım ederim vallaha
milli piyangodan bi para çıksa ahh ahhh
Anlaşılan herkesin yardım edeni var..tek başına bakan fazla yok sanırım...istisnamıyım Allah Allah ???
yoo ben tekim hemde 1. günden itibarenn tek olanlar var
Nerocum günaydın,kimseler uğramıyor artık...zaten Kağanımın da gözü iltihap kapmış...yağmur var dışarda,hava soğuk..bugün bunalımdayım bennnn
kuzum siz sabah işe gider gitemz açıp bakıyonuz biz 2 veletle ancak geliyoz
o göz benim kızımda doğumdan 6. aya kadar hep vardı canım sonra geçti
ama sneinki sonrdan olmuş ya muhakka ilacını kullan geçmiş olsun ikizimmm
vallaha ben yapıyorum yardım eden olmayınca pestilim çıksada yapıyorum ne yapayım
ilk doğum yaptığımda hergün misafiirm geliyodu mecbur sofra hazırlıyon topluyon evi temizliyon uyumuyodum yapıyodum
hala öyle ütümüde yazpıyom ilk zamanalr uyuttummu oturur hemen ütü yapardım kaynanam üst
ümde ama sadece ilj 7 gün yemek yaptı sonralar hatta yemeğe bana geldi

inemm emeklilikliii 4-5 sene sonramı kaç yaşındasım kuzum sen.:) kaç yaşındna beri çalışıyonn
ay nasıl düştünkız o kiloya ben 2 ye kadar kahvaltı yapamıyordum ilk 5 ay
24 saatte toplam 4 saat uyyabiliyorudm am ahiç kilo veremedim yawww

valla ev işleri için lazım biri muhakkak..eşim elinden geleni yapıyor ama yarım yamalak oluyor tabi..ev mok götürmekten biraz daha hallice anlayacağınız...:kedi:
canım büyüdülermi daha çok mok götürüyo bu defa temizlesend eonlar dağıtıyorrr

anca geldim kuşumm çok geçmiş olsun yaz bize ne ilaç verdi ne dedii
aslıcığım çok geçmiş olsun....

:gitme:4.5 sene falan cnm...
ohh ohhh bitmiş vallaha

[

ayyy sayfayı açalı 1 saat oldu anca yazdım du yemek yedireyimşunlara sonrada kendimden bahsederimmm

kızlar hepiniz aynı şeyi söylemişsiniz gerçi ama işte her istediğinde verirsem uyku düzeni oluşmaz diye tedirgin oluyorum, ir de meme uçlarım bayaa hassaslaştı, emerken canım gidiyor o yüzden arayı biraz açmak istiyorum. elektrikli pompa ile sağıp versem, kolayına gider bir daha memeyle uğraşmazmı acaba diyorum. amaaan kısacası işin içinden çıkamıyorumm.
bu kucağa almama muhabbetine ne zaman başlıyorsunuz? yani ben şimdi uyumayınca bazrn kucağımda uyutuyorum, onu da yapmasam mı? off bi de benim hiçibrşey yapasım yok, telefonla konuşmak, tv izlemek, yıkanmak bile ağır geliyor. evde gecelikle geziyorum devamlı, doğum sonrası depresyona girmemişimdir inşallah.

uyku düzenini oluşturman için daha çok erken canım...

ben ilk günden itibaren yanlız baktım annemde kalmama rağmen..annem 1-2 kez alt aldı ve yıkadı o kadar..lohusalığım çok zor geçti..şimdide hiç akrabamın yakınımın olmadığı bir şehirdeyim..

ilk 2 hafta kuvezdeydiler.eve getirdiğimizde 2 kilo bile değildiler...

Son düzenleme:
kızlar benim 4 gündür günüm geciyo ikinci adetim olucak olamadım bir türlü korktum tset yaptım yok cıktı sizdede böyle bişi olan varmı

Son düzenleme:
canom kız benim yaş 33.5kaydirigubbakcemile3laelaelaelaelae günüm bitsinde yaş nasıl olsa bekleyeceğim.....aman sıkıldım valla çalışmaktan artık pöfff.....

tabi varda gerek yok cnm hazır çalışırken doldurmak lazım......

kucağında uyut omuzunda uyut bu kadar erken alışmıyolar kucağa falan.....inci 1 ay hep babasının omzunda uyudu kuzucuğum...tadını çıkart şekerim...benimde göğüslerim çok kötü çatlamıştı 3 gün makina ile sağıp verdim memede aldı biberonda......kasma bu kadar kendini zuhalciğim rahat ol....

kızlar benim 4 gündür günüm geciyo ikinci adetim olucak olamadım bir türlü korktum tset yaptım yok cıktı sizdede böyle bişi olan varmı

mevsimsel olabilirmi acaba...benim olurdu önceden....ama ya değilseeeeesempatiksalakcinni

MERHABALAR......geçmişe şöyle bir baktım
ayşeciğim cnm bende çok sorunlu ve zorlu bir gebelik geçirdim ya evde yattık yada hastanede
33 haftalıkken doğurdum biz şanslıydık 2 buçuk kiloya yakın doğurdum.....bir bebeğim yanımda bir bebeğim 7 gün özel bakımda kaldı....neyse evemize geldik 38 gün annem yanımızda kaldı.....ben doğumdan sonra kan problemi yaşadığımdan gece duymuyordum bile çocuklarımı 6 idi doğumdan sonra kan takıldı 10 la çıktım eve geldiğimde.....sonra annem gitti ben tek baktım...evim 6 kat asla dışarı çıkamadım....eşim aksamları 8 de geliyordu....1 ay anneme gitmedim..evet eşimin seyhatlerinde anneme gittim dinlenme molalarım oldu... ama eşim seyhatte değilse evde tek başımaydım....
o zamanlara bakıyorumda ne zor dediğim günler çok basitmiş........ikisini beslerken zor derdim...
ama şimdiler daha zor....benim evime yardımcı tutma lüxsüm olmadı çamaşır bulaşık ütü yemek...ek gıdalar...annemede geldiğimde annem sorunludur azcık...gece kalksa gündüz uyur...sürekli sitemkardr..
yanlız bakmayı tercih ederim ama imkanım yok..eşim olmadığı için..olduk 18 aylık şimdi daha zorrrr
kimsenin kapısına sığmıyorsun....
çocuklarım çok hareketli hiperaktif diyebilecek kadarlar duvaradaki tablolara kadar saldırıyolar....anlatılmaz yaşanır durumdayım...evine gittiğim buradaki arkadaşlarım bilirim...
neyseee tek bakma bana göre çok daha iyi anne,bakıcı vs.olmaması bi yerde iyi bi yerde kötü ben sadece gezebilmek için bir yardımcı isterim hee bide hastayken ...................

herkesleri selamlıyorum..............

.benim annem de öyle malesef.... doğum sonrası ve lohusayken yardımı dokunur sanmıştım ama nerdeee..
hamileyken kolumda serumlar hastanede yatarken gecenin 1 i olmuş tutturmuştu siyasi haber programlardan birini izlicem diye..dünyadan habersiz kalmışmış 1-2 gün için hanfendi..ki hastane ortamı streslidir .doktorun hemşirenin biri gider biri gelir..uyumak bile lükstür yani..sanki 40 yıllık tecrubeli anneymişim muamelesi yaptı ya çok kırgınım anneme..onun yerine koyuyorum da kendimi,çocuğum hastanede yatıcak da ben haber derdine düşücem....serumlarla wc ye kalkmak için inleye inleye yürürken kadın yerinden kalkmadı bile..ne oldu demekle yetindi..ne olsun zevkten bağırıyorum canım acıyor.mazoşistim ya ...:bbo:

Son düzenleme:
güzel şeyler yazayım dedim ama olmuyor kızlar gece 10.30 da yatan alişim gece 1 de kalktı sabah 6 kadar uyumadı hep ağladı benide istemiyor babasını istior.....bu kadar ağlayan çocuğa kaynanam hiççç kalkmadı......kaynım bile kalktı....neyse sabah 8.30 uyandı aliş ömer....bardak kırmışlar kaynana söyleniyor.....kalktım temizledim....o gitti tahlil vermeye ben onları besledim...kaynımla kahvaltı yaptım aliş yine ağlıyor....bi baktım ağzınn içinde yaralar var hemen hazırlandım kaynımda yardım etti sağolsun hastaneye geldim...ömeri anneme bırakıp gittik bronşiyolit başlangıcı dedi... doktor 39.8 atesi vardı hemen iğne yapıldı bekliyorum düşmüyor...bi düştü 37.5 biraz daha bekleyin dedi doktor o ara iğenin etkisi ile uyudu aliş bidaha ölçüldü ateşi 38.5 doktorumuz korktu sonra düştü allahtan..
anneme geldim komşu heyeti toplanmış..herkes ömeri bırak öyle git dedi...aksama eve gidecektim....ama alişim yine 39 terece oldu ..şimdi kaynananın yanına gidersem....çocuklara bakmaz bir kap yemek yapmaz....annemde çocuk azcık toplanana kadar kal dedi...olmadı c.tesi gideriz...
haftaya eşim yok annem gelir kalırım 1-2 gün dedi.....

şimdide başım çok dönüyor tansiyonum düşmüş 9-6 olmuş.....bende hastayım öksürüyorum halada
bizden böleeeeeee

dırımcım 9-6 tansiyon kötü mü ? sürekli öyledir benim..ya 10-6 ya da 9-6..hamilelikte de öyleydi ???

seni bu konuda çok iyi anlyorum cnm zaten yanında olmaması daha iyi şu durumda..bir yappı bin söylemeleri daha kırıcı ve üzücü oluyor....

senin dediğin gibi benim evladım olsa gözüme uyku girmez....
ve ikiside erkek çocuğu kayınvalide ollacağım allah izin verirse...
hep annesi gibi olacağm...kaynanam şimdi bile bana tırnağımın ucu kadar yardımı yok...

yanlzığın iiyi ama çocuklar hastayken zor cnm....biri hasta ağlar diğeri kıskanır ilgi bekler ağlar....aksam eşin olsada gündüz yıpranırsın...
bugün hastanede ağlayacaktım neredeyse.....

rabbim bize çokkkk güç versin sabır versinde kuzularımıza hep tek bakalımkaydirigubbakcemile5olumunekankayizsmile

Son düzenleme:
Canancım evet kpss kursunda çalışıyor...Derslere giriyor ondan şikayetim yokta,kursta müdür yardımcı ayrıca,bu yüzden gece 10 a kadar kalıyor.Bende bunu bırakmasını istiyorum.Senin eşinin branşı ne canım.Derslere girince 700 vermiyorlar tabiki,ders saatine göre alıyor.Aman istemiyorum ben ya,yanımızda olsun istiyorum.Gece geç gelince beraber geçirmeye zaman kalmıyor.

FİRDOS evet canım rehper öğretmen.Doğru senin işinde çok zor allah kolaylık versin.

Aminn inşallah..Şu an annemle görüşmüyorum..o da 2 küçük bebekle bilmediğin bir şehirde izmir den uzakta napıyorsun demiyor..ilk günler altımda sonda kolumda serumlar wc ye kalkma iznimde yoktu ve hastanede getirilen yemeği doğru dürüst yiyemiyordum..üzerime döke saça....kırgınlıklarım çok..Allah bize güç kuvvet,sağlık versin ki bebişlerimize bakabilelim...

dırımcım 9-6 tansiyon kötü mü ? sürekli öyledir benim..ya 10-6 ya da 9-6..hamilelikte de öyleydi ???

cnm benim benim tansiyonum genelde 12 -7 gibi oluyor bu düşük kalıyor benim için

benim hamileliğimde 9 du tansiyonum mesela gebe olduğumu anladım

dilerim şidmi böyle bişey yoktur....hapımı bazen ataladığım oluyor....
midemde bulanıor ama stresten olacağını düşünüorum

Dırımcım çok geçmiş olsun.Hay allah ya.....Geldimi hep üst üste gelir zaten hastalıklar.

Sende kendine dikkat et canım..İki kuzunun bakımı hep sana,Gerçi desene nasıl bakıcam kendime.Allah yardımcın olsun canım.

Kızlar yazdıklarınızı şaşkınlıkla okudum valla ya...,
Bu nasıl vicdandır böyle ayşecim ya......İki çocuğu bırak sen yanlız ve kimsenin olmadığı bir şehirdesin.bilmiyorumkismile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…