Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

ah tatlımmm sen ne yaptın öyleee
o daha bir haftalık ne kucağa alışması ne uyku düzeniii
aa seni tanımasam bu kız hiç okumamış hiç bebekli birisini tanımamış diyecemmm
tatlım benimkiler daha 9 aylık ben hala uyku düznei kuramadım ki benim dışımdaki bi çok anne kuramadı bebek kendi düzneini kendi kuruyor zaten uykusu geldiğini belli eidyor şimdi sne onu hep emzir hep kucağına al ki sneinkokunu alsın zaten ilk 3 ay pek alışmaz kucağa kendini etrafını yavaş yavaş algılamaya başladıktan sonra kucağa alışır o
depresyon felan nerden çıkarıyosun sne bunları doğumdan önce kaç kere konuştuk burda geçecek bunlar lütfen bebeğine odaklan
göğüs ucun içinde merhemler var onları kullan işe yaramazsa artvinli bş karşım yapmıştı o tarifi versin onu dene
gez geceliğinle bişi olmaz sen lohusasın yıkanma:)) biz seni piskend severiz heheh
allah tüm ikiz annelerinin yardımcısı olsun
vallahi bend eçok am açok zor günler geçiridm ama ypcak bişi yok annem çalışıyo çoğu boş vaktinşide arkadaşları ile gezmeye ayırır kimseye kırgın değilim ben küçük yaşlarımda bana benden başkaısnın yardımcı olamayacağını öğrendim hep yalnızdım hepte yalnız olucam o yüzdne bu tarz şeyler beni yıpratmıyoda takmıyorumda neyi ne kadar yapabiliosam o o kadardır kimseden yardım bekleyerek hayatımı geçiremem kısacası tırnağım varsa kaşırım başımı üstümde kaynanam oturuyo o açık açık bakamam dedi
amann diyorum sadece bakmazlarsa bakmasınlar sağlığım yerinde olsun yeterr

kızlar benim 4 gündür günüm geciyo ikinci adetim olucak olamadım bir türlü korktum tset yaptım yok cıktı sizdede böyle bişi olan varmı
tatlım fırdosada söyleidm ilk zamanlar düzensiz oluyo hemen telaş yapma o yüzden korunmayıda elden bırakma
canım vallaha snein işinde çok zor allah çok yardımcın olsun bi yarın yanında bi yarın hastanede allah sana güç versin
hehe obur yağızzz
eşim matematik öğretmeni canım
biliyorum ya o kurslar çok az veriyo çalışmana değmiyor yani
daha önce bi kursla görüşmüştüde ay zaten geçte gelmeisn evde olsun çünkü alışverişimi o yapıyo malum ben çıkamıyorum
biz geçtik canım..bir hafta oldu..önce meyve suyu şimdide yoğurt veriyorum..bence ek gıdaya geçeceksen meyve suyuyla başla..drum öyle demişti.
oh ohh yarasın miniklereee
Günde 1 kezmi meyva suyu veriyorsun canım.Birde kaç kaşık veriyorsun bir seferde.
1 hafta oldu demişsin hemenmi geçtin yoğurda,yoğurdunu kendinmi yapıyorsun.
Aman ne çok soru sordum yaw

işine karışmak istemem ama yoğurt yapımı çok ama çok kolay evde yapmak en güzeli bence hemde en ucuzu hemde en kolayı hemde en katkısızı 1 kilosütü kaynat ılıyınca 1 yemek kaşığı yoğurt at içine karıştır oda içinde 5-6 saat beklet sonra koy dolaba 5-6 saatta orada dursun ohh mis gibi yesin yağızz
elma suyu verebilirisn 4-5 kaşıkla başla bi kaç gün ver herhangi bi tepkime vermezse çoğaltarak git 60 cc ye kadar veririsn hiççç bişi olmazz

Günde 1 kezmi meyva suyu veriyorsun canım.Birde kaç kaşık veriyorsun bir seferde.
1 hafta oldu demişsin hemenmi geçtin yoğurda,yoğurdunu kendinmi yapıyorsun.
Aman ne çok soru sordum yaw

ben sana doktorurumun verdiği listeyi yazayım canım..

10 gün önce meyve sularına geçtim ilk olarak...en önce 3 kaşık verdim,sonra biberona geçtim..git gide cc yi artırıyorum..bugün 50 cc üzüm suyu verdim mesela..dr.umuz istediğin kadar içirebilirsin dedi..günde bir defa içiriyorum meyve suyunu..
verilecek meyveler şunlar..
-elme,armut,üzüm,havuç ve şeftali...
meyve sularından 5 gün sonrada yoğurda geçtik..yoğurdumu kendim yapıyorum..günde bir kez 5-6 kaşık yediriyorum..bugüne kadar inek sütünden yaptım ama artık keçi sütünden yapıcam.
yoğurttan 5 gün sonra pürelere geçicez..şunlardan püre yapıcam.
-yeşil fasulye,mercimek,pirinç,havuç,patates..
en son olarakta sebze çorbaları ve muhallebi...

bizim listemiz böyle canım..

Canancım ne demek işine karışmak istemem,olurmu hiç benim sizden aldığım her bilgi çoooooook kıymetli.

Geçen gün dırım aradı saolsun,o açtı gözümü başla ekgıdaya dedi.Bende koydum kafaya başlıycam artık ekgıdaya,gerçi eşim ısrarla aman dr.dinle diyor ama....

FİRDOS canım listeyi aynen yazdım.Bende uyguluycam hemde hemen yarın.

Yavrukirpi canım benim göğüs uçlarımda çok kötü olmuştu.Hatta ateş yaptı bende birde 2 aylıktık ozamanda.dr.gittim dr.bana bepanthen krem verdi[hani şu rengi mavi beyaz olan]bu kremi dedi lansinohla karıştır sür dedi.2 gün sürdüm hemen etki etti.Ama emzirmeden önce mutlaka yıka göğsünü ılık suyla canım.

canım ben internetten tanıdık bi eczaneden 13.70 ye alıyorum kutusunu.. çok memnunum eczacıdan. 100 lira ve üzerine kargo ücretsiz. ayrıca her kargo paketine bi hediye koyuyo :) :lepi:

hipp mamanın farkı neymiş ki......... bizede milumil önerdi doyurucu diye... benimkiler sabaha kadar 3-4 kere kalkıyorlarda....

omega 3 var içinde canım. bide daha yağlı sanki. biberonu yıkarken farkettim. bebelac ve aptamil bu kadar yağlı ve koyu değildi..

7 aylık olduklarında bile mi sürekli uyanıyolar(( tek ümidim küçük olmalarıydı

benimkilere milumil ve hipp işe yaradı sadece 1 kez uyanıyorlar gece. bide gece altlarını bağlarken mutlaka pişik kremi sürüyorum. yüzlerini boyun altlarını siliyorum. ayaklarını sıkmayan çoraplar giydiriyorum uyanmasınlar diye elimden ne gelirse yapıyorum valla :))) gece uykusu uyumayınca insan bakacak gücü bulamıyo kendinde çok zorlanıyor... :sinifsinif:

still tea çok işe yarıyor canım, benim sütümü 2 katına çıkarmıştı, hattabir memeden 200 cc sağıyordum :)

maşallah canım. inş. benimkinide artırır..

başım ağrıyor hasta oluyorum kociş yattı ben ve çocuklarım var her zamanki gibi
oto koltuğu bakıyom hala alamaıdm yaww
e bebekte 500 lira bonus ilşe alışveriş yapana 100 lira bonus veriyolarmış aklıma yattı ama kraftın armor modelini almayı düşünüyom ama hala araştırmdayım o koltuk 300 lira iki tane 600 lira 10 taksit yapsalar ayda 60 lira kapı taksidi var bide 135 lira anam taksitlerde hiç bitmiyoki

herkese selamlar geçmişi okuya okuya geldim yarım yamalakta olsa...

dün biz aşı olduk. aynı anda 3 aşı.. o kadar ağladılarki helak oldular ağlamaktan (

dr kontrollerini ve kalça usg side çekildik..

sorun çıkmadı şükür.
cemre 6.080 gr
cansu 5.070 gr olmuş (badi ve bezleriyle)

dr iyi dedi gelişimlerine. ek gıdaya 4. aydamı başlıcaz dedim, kg almaları iyi böyle giderse 5. ya da 6. ayda başlarız dedi...

dün kayınvalidede kaldık. eşimle 3 saatliğine çarşıya gittik. kızlara alışveriş yaptım. herşeyleri küçülmüştü... valide ile peder allah sana sabır versin biz ikimiz bakamadık bunlara durmuyorlar dedi... eh işte anlayın neler çekiyorum hiç kolay değil dedim.. ben işi bıraktım işi bırakmama tepki göstermişlerdi ama dün anlamışlar beni....... :)

şimdilik böyle. uyandı kuzular.. iyi geceler herkese...

maşallah kuzulara fatoş hanımm
ciclerini gülegüle giyinsinlerrr
ee halimiz dışardan millete kolay geliyo yaşayan biliyooo

fatos canim o eczacidan bizde alabilirmiyiz...

canan bende hasta olim baska bisi istemiyrm karmim sisti sisti resmen 7 aylik hamileykenki karnim gibi...
offf tirsiyorum

fatos canim o eczacidan bizde alabilirmiyiz...

canan bende hasta olim baska bisi istemiyrm karmim sisti sisti resmen 7 aylik hamileykenki karnim gibi...
offf tirsiyorum

Fatoş hanım maşallah senin kızlara yaw.
Birde canım milupa stil tee mi bu sütü arttıran.Kimmiş tek göğsünden 200 cc sağan yav.

Son düzenleme:
Medine nasılsın canım.
yeni evde hayat nasıl.Alışabildinmi?ben daha alışamadım yav,hala uyanınca geçici bilinç kaybım oluyor.:kedi:

lannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn canannnnn neden selam sabah vermiyon kk dan tlf dan çekiyom seni burdanda uğraşamamı deyyonnnnnnnnnnnn

fatma kevser 200 cc sağıyormuş cnm hay maşallahhhhhhhhhhhhhhhh benim en büyük rekorum 100 oldu haha

artvinli canim alismaya calisiyorum daha dogalgazim bile acilmadi cocuklar durmuyoki hic bisi yapamiyorum amam elimden ne gelirse artik

kizlar benimde sutum vardi bir sagmada 160 geliyodu gunde 2 kere falan sonra biberon verdim beni fazla emmediler bi gece ateslendim sut sagma makinemde yoktu sonra sut kuser derler ya dogruymuus

kizlar benimde sutum vardi bir sagmada 160 geliyodu gunde 2 kere falan sonra biberon verdim beni fazla emmediler bi gece ateslendim sut sagma makinemde yoktu sonra sut kuser derler ya dogruymuus

hala geliorsa sütün inatla sağ derim emmiyolarsa eğer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…