ah tatlımmm sen ne yaptın öyleeekızlar hepiniz aynı şeyi söylemişsiniz gerçi ama işte her istediğinde verirsem uyku düzeni oluşmaz diye tedirgin oluyorum, ir de meme uçlarım bayaa hassaslaştı, emerken canım gidiyor o yüzden arayı biraz açmak istiyorum. elektrikli pompa ile sağıp versem, kolayına gider bir daha memeyle uğraşmazmı acaba diyorum. amaaan kısacası işin içinden çıkamıyorumm.
bu kucağa almama muhabbetine ne zaman başlıyorsunuz? yani ben şimdi uyumayınca bazrn kucağımda uyutuyorum, onu da yapmasam mı? off bi de benim hiçibrşey yapasım yok, telefonla konuşmak, tv izlemek, yıkanmak bile ağır geliyor. evde gecelikle geziyorum devamlı, doğum sonrası depresyona girmemişimdir inşallah.
o daha bir haftalık ne kucağa alışması ne uyku düzeniii
aa seni tanımasam bu kız hiç okumamış hiç bebekli birisini tanımamış diyecemmm
tatlım benimkiler daha 9 aylık ben hala uyku düznei kuramadım ki benim dışımdaki bi çok anne kuramadı bebek kendi düzneini kendi kuruyor zaten uykusu geldiğini belli eidyor şimdi sne onu hep emzir hep kucağına al ki sneinkokunu alsın zaten ilk 3 ay pek alışmaz kucağa kendini etrafını yavaş yavaş algılamaya başladıktan sonra kucağa alışır o
depresyon felan nerden çıkarıyosun sne bunları doğumdan önce kaç kere konuştuk burda geçecek bunlar lütfen bebeğine odaklan
göğüs ucun içinde merhemler var onları kullan işe yaramazsa artvinli bş karşım yapmıştı o tarifi versin onu dene
gez geceliğinle bişi olmaz sen lohusasın yıkanma:)) biz seni piskend severiz heheh
allah tüm ikiz annelerinin yardımcısı olsunben ilk günden itibaren yanlız baktım annemde kalmama rağmen..annem 1-2 kez alt aldı ve yıkadı o kadar..lohusalığım çok zor geçti..şimdide hiç akrabamın yakınımın olmadığı bir şehirdeyim..
ilk 2 hafta kuvezdeydiler.eve getirdiğimizde 2 kilo bile değildiler...
vallahi bend eçok am açok zor günler geçiridm ama ypcak bişi yok annem çalışıyo çoğu boş vaktinşide arkadaşları ile gezmeye ayırır kimseye kırgın değilim ben küçük yaşlarımda bana benden başkaısnın yardımcı olamayacağını öğrendim hep yalnızdım hepte yalnız olucam o yüzdne bu tarz şeyler beni yıpratmıyoda takmıyorumda neyi ne kadar yapabiliosam o o kadardır kimseden yardım bekleyerek hayatımı geçiremem kısacası tırnağım varsa kaşırım başımı üstümde kaynanam oturuyo o açık açık bakamam dedi
amann diyorum sadece bakmazlarsa bakmasınlar sağlığım yerinde olsun yeterr
tatlım fırdosada söyleidm ilk zamanlar düzensiz oluyo hemen telaş yapma o yüzden korunmayıda elden bırakmakızlar benim 4 gündür günüm geciyo ikinci adetim olucak olamadım bir türlü korktum tset yaptım yok cıktı sizdede böyle bişi olan varmı
canım vallaha snein işinde çok zor allah çok yardımcın olsun bi yarın yanında bi yarın hastanede allah sana güç versindırım sağol düşünmen yeter ama gerçekten istanbulda yakınızda oturmak isterdim ikizleri buluştururduk
bugün çok mutsuzum küçük kuzumu göremedim ama kısmet olursa salı günü evdekinide alıp gideceğim hem yakında eve gelecek hissediyorum şu oksijen ihtiyacı bir azalsa
hehe obur yağızzzAyşe ve firdos kızlar sizin bebişlerin ayları yağıza yakın diye soruyorum.
Ek gıdaya geçtinizmi siz daha.
DR.daha erken 6.aydan sonra diyor.Ama ben pek bir meraklıyım ekgıdaya geçmye.
Yarın pazara çıkıcam önce cam rende alıcam,havuç var birde elma alıp deniycem bakalım yiyecekmi.
Gerçi bugün parmağımın ucuyla yaptığım pastanın muhallebisinden tattırdım nasıl yalandı sıpam.Ama annem kızdı kakaolu dokunur çocuğa dedi.Aman o kadarcıktan birşey olmaz heralde,dünde elmayı soydum bütün yalattım onuda severek yaladı,çekince ağzından nasıl bağırıyor obur şirinim benim.
eşim matematik öğretmeni canım
biliyorum ya o kurslar çok az veriyo çalışmana değmiyor yani
daha önce bi kursla görüşmüştüde ay zaten geçte gelmeisn evde olsun çünkü alışverişimi o yapıyo malum ben çıkamıyorum
oh ohh yarasın miniklereeebiz geçtik canım..bir hafta oldu..önce meyve suyu şimdide yoğurt veriyorum..bence ek gıdaya geçeceksen meyve suyuyla başla..drum öyle demişti.
Günde 1 kezmi meyva suyu veriyorsun canım.Birde kaç kaşık veriyorsun bir seferde.
1 hafta oldu demişsin hemenmi geçtin yoğurda,yoğurdunu kendinmi yapıyorsun.
Aman ne çok soru sordum yaw
işine karışmak istemem ama yoğurt yapımı çok ama çok kolay evde yapmak en güzeli bence hemde en ucuzu hemde en kolayı hemde en katkısızı 1 kilosütü kaynat ılıyınca 1 yemek kaşığı yoğurt at içine karıştır oda içinde 5-6 saat beklet sonra koy dolaba 5-6 saatta orada dursun ohh mis gibi yesin yağızz
elma suyu verebilirisn 4-5 kaşıkla başla bi kaç gün ver herhangi bi tepkime vermezse çoğaltarak git 60 cc ye kadar veririsn hiççç bişi olmazz