Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

en kisa zamanda beklerim bahcelievlet yenibosna valla bi cem evi var herkes ordan buluyo bide itfaiye buralari pek bilmiyorum

selamlar.. 13 günlük anneyim oğullarım 2280 ve 2220 gram doğdular.. sarılıktan 24 saat fototerqpi aldık 6. günümüzde.. değerler düşünce ece döndük yemeleri daha da arttı ama dünkü kontolde oğullarımın 2300 ve 2080 gram olduklarını ve sarılıklarının da tekraqr fototerapi öncesindeki değere yükseldiğini gördükçç sütüm çok olduğu halde doktorum nenatal mama yazdı.. 60 ml vereceksin bir öğünce mamayla bir öğünde emzirerek besleyeceksin dedi.. emmeleri de az mamayı da en fazla 30 ml içiyorlar.. ne yapacağımı bilmiyorum cmt kontrol var değerler beslenmeyle düşmezde yine küveze gideceğiz... ben 30 mlyi zor yediriyorum kusuyorlar hemen nasıl 60 ml içirebilirim ki... 2 saate bir besliyorum uyku falan gözümde değil yeter ki yesinler...
sizler sarılık yaşadınız mı? sizce daha ne yapmalıyım ( resmen bunalıa girdim.. lohusa depresyonu diye bi şey yok aslında çevredekiler insanı depresyona sokuyor kendini yetersiz hissettiyor (

bebeklerin hayırlı lsun canım.sarılık yaşamadım ama benim dr um bebeklr doğduğu andan beri bebelac nenetalle başladı.. zaten 60 ml yemeleriçok zor benim bebeklerimde en fazla 30 ml yiyolardı taki 1 aya kadar.. stres yapma bence 2 saatte bir 30cc yemeleri yeterli şuan bence...

benim bebeklerim 2300 ve 2200 gr 32+3 de dogdular..14 gun kuvezde kaldilar..ilk once 3 saatte bir besliyeceksin..benimkiler hic emmediler..ben 6 ay sagip verdim..icine eoprotein karistiriyoduk...sutum yetmezse eger prematil..ilk 4 ay sadece anne sutu onra anne sutu ve mama verdim...fototerapide gorduler..suan oglum 11 kilo..kizim da 9.300 gr bakalim bugun doktor randevumuz var,ne kadar olmuslar gorucez....gunde bir kere fiskirtrak dahi kussa normal...ben en az 1 saatte iciriyodum 60 cc..bazen iki saatte iciriyordum.....emme guduleri artsin diye emzik vermislerdi..sende oyle yapabilirsin...hic kendini yetersiz hissetme..annelik icgudusel..lohusa depresyonana ben girdim...suan hala psikologa gidiyorum...kuvezde cocuklarin olmesinden korkmusum o yuzden panik atak krizi gecirmeye baslamistim...insanlarida bosver..benim kayinvalidem her geldiginde bebeklerime bir kusur buluyor..hic bisey bulamazda bunlarin zeka gelisimleri nasl ? tek kollarini kullaniyolar galiba ? biseyoleri tutabiliyolar mi diye ? surekli beni igneliyor...ne yapicagimi sasirdim...

Fatoş hanım maşallah senin kızlara yaw.
Birde canım milupa stil tee mi bu sütü arttıran.Kimmiş tek göğsünden 200 cc sağan yav.
ben im de bazen tek gogsumden 200 geliyordu ama sonra diger gogusden en fazla 50 cc ya geliyor ya gelmiyor..vitamalt cok sutu artiriyor..birde tahin helvasi..humana still tes..bunlarin 3 unu yiyordum ..cesme gibi oluyordu goguslerim..

günaydın kızlar,nasılsınız bugün?

şu hipp mamayı bende merak ettim,denemek istiyorum..ben aptamil 1 ve bebelac veriyorum..bazen de ikisini karıştırıyorum.sütüm 1 aydır hiç yok,kesildi.zaten çok gelmemişti(..

bebekleri küvöze giren annelerde o korku hep var kızlar..onları kaybetmek korkusu..bende de var..dün Kağanımın gözü iltihaplanmış,basit bişey aslında ama kriz giçirecektim neredeyse...o kara günler geldi aklıma...ne zaman atlatacağız bu anksiyeteyi bilmiyorum..çevreyi boş verin,onlar ne bilecekki yaşadıklarımızı..valla ben bu konuda çok hassasım,gereken cevabı kim olursa olsun veriyorum..bebeklerime kimse laf söyleyemez,buna izin vermem...onlar ne savaşlar vererek bu günlere geldiler değil mi?

Ah canım hiç olmazsa sıpaları kayınvaldene bırakıp eşinle 2-3 saatliğine de olsa çarşıya çıkabilme olanağın varmış...benim o lüksüm de yok........:çok üzgünüm:
Allah hepimize kolaylık versin.....

maşallah kuzulara fatoş hanımm
ciclerini gülegüle giyinsinlerrr
ee halimiz dışardan millete kolay geliyo yaşayan biliyooo

evt canım. kızlarıyla kıyaslıyorlar beni. onun hem çocuğu var hem çalışıyo diyorlar. ikiz bebeği yok ama onun... bunu anlamıyorlar... :mymeka:

tşk ederiz canım. wenicede %70 indirim var almak isterseniz..

canım tabiki alabilirsin türkiyenin her yerine yolluyo...
eft yapıyoruz biz. eft den 1 saat sonra kargoya veriyo. ertesi günü elimizde oluyo. çok sıkı paket yapıyo bi hasar olmuyo...
Mamalar - hipp grubu - Farmasanal ..:: Sanal mağazanız ::..

bıraktım canım ama geldiğimde ikisininde bezleri taşmış, kusmuklarından yakaları ıslanmış, ve taa ben giderken yaptığım mamayı yiyorlardı... yani zorunlu kalmadıkça bırakmam. gerçekten giyecekleri üst kıyafetleri yoktu küçüldü hepsi. arabamız olsa ya da bebek arabasında duracak kıvamda olsalar bırakmam kuzularımı... zaten içim içimi yedi çarşıdayken... :sinifsinif:

kötü günleriniz çabuk geçer inş. benim cansuda küvözde kaldı 2 hft. orda sarılık olmuş tedavi gördü. şuan o günlerden eser yok. ve küvöze girmeyen kızıma göre daha hareketli.. 30 cc yeter üzülme canım benimkilerde 30-40 gün boyunca 2 saatte bir 30 cc yediler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…