cnaım bende ek gıdalara geçince neler yedirebilirim diye araştırırken mama firmalarının sitesinde bebekler için yemek tarifleri buldum.mesela milupanın sitesinde var.geçmişe bakamadım koyu tam olarak bilemiyorum ama su ile muhallebi yapıp içine mama karıştırarak bi öğün yapabilirsin belki...dün hipp in meyve pürelerinden aldım 1-2 kaşık yediler, o bile gaz yapıyo yazık bağırdı yavrular ne yedireceksem bunlara benim kaygım biraz ondan süt ve mama nereye kadar 6 aylık olcaz neredeyse mamada günde 2 kez 120cc en fazla oda,, napim kıslar böle cnm sıkılıyo işte..
cnaım bende ek gıdalara geçince neler yedirebilirim diye araştırırken mama firmalarının sitesinde bebekler için yemek tarifleri buldum.mesela milupanın sitesinde var.geçmişe bakamadım koyu tam olarak bilemiyorum ama su ile muhallebi yapıp içine mama karıştırarak bi öğün yapabilirsin belki...
hımm bakim bende saol cnm,, peki muhallebiyi hangi marka pirinç unu ile yapıcam?
birde devam maması ne kullanıyorsunuz aptamil kabız yaptı bize şimdi sma kullanıyorum birde milumil varmış iştahsız bebişler için ama sürekli değiştirmekte istemiyorum dr ada bi sorucam bakalım hipp de iyi diyorlar püff şaştım valla bu ayki gelişimleri nasıl olcak bakalım yazarım size..
marka konusunda bilgim yok canım biz daha küçüğüz ya muhallebi yapmadım hiç.bu ay markete gidip bakcam bende ne var ne yok diye...
ben kızlardan birine aptamil kullanıyorum diğerine similac kullanıyorum.
similac içen bebeğime aptamil gaz yaptı.sma kabız yaptı.similacta çözmedi kabızlık sonunu ama enazında gaz derdinden kurtuldu yavrum çok şükür.zeytinyağı koyuyorum her mamasına dr tavsiyesi ile.
milumil iyi diyorlar tok da tutuyormuş ben denemedim...
hımm bakim bende saol cnm,, peki muhallebiyi hangi marka pirinç unu ile yapıcam?
birde devam maması ne kullanıyorsunuz aptamil kabız yaptı bize şimdi sma kullanıyorum birde milumil varmış iştahsız bebişler için ama sürekli değiştirmekte istemiyorum dr ada bi sorucam bakalım hipp de iyi diyorlar püff şaştım valla bu ayki gelişimleri nasıl olcak bakalım yazarım size..
günaydın güzeller,herkes iyidir İnşallah..
Canancım gelmiş hoşgelmişşş:)))..
evet Dırımcım sayende tutumlu oldum:)
Artvinli canım ben dün aradım tüp bebek merkezini ama geri dönmediler.şimdi yine aradım,bekliyorum..aslında ikizlerim 5-6 yaşına geldiklerinde tekrar bir bebiş istiyorum hele de kız olursa süper olur ama dondurulmuşların süresi yasal olarak 3 yıl..
kızlar aklıma birşey takıldı,biz ek gıdaya geçtiğimizden beri bizimkiler mama yemek istemiyor..günde 4 kez falan mama yiyorlar toplamda.normal mi bu sizce?
öğünleri şöyle yapıyorum:sabah mama,öğlen çorba, mama,sonra yoğurt ya da sebze-meyve püresi
meyve suyu iki günde bir,sonraki öğün mama saat 8-9 arası muhallebi..
rabbim gönlüne göre versin belki tedavisiz olur 5-6 sene sonra:)
ahanda buldum muhallebi yapan nasıl yapıyorsun cnm hazırlardanmı yksa devam sütüylemi? akşam muhallebi yiyince gece kaç kez kalkıyorlar beslenmeye..
bende de ne soru varmış he, bıktırıcam hepinizi valla şimdiden
bize gelince sabah sabah erkenden kalktım ...çocuklar uyanmış..
hemen yatakları topladım kaynana çok acıkmış..çayı demlemiş kahvaltıyı hazırlamış
ama kaynım kahvaltıyı erken yaparım dediği için sabah 8.40 da hazırlamış..
neyse kaynım yemedi oda çok aç olduğundan hemen yiyelimm diyor bana habirede çocuklara kaşar veriyor....dedim çocuklara bişey verme şimdi kahvaltı vereceğim dedim....
eee sende çabuk ol diyor bana ..bende çamaşr attım makinaya kirli sepetinin örtüsünü yıkadı onu arıorum...nerede diyorum bilmiyorum diyor bana ....çamaşırı kendi hallettmeyeı çalışıyor sözde ama neyi nereye koyduğunu unutuyor ..sorduğumdada bilmiyorum diyip çıkıyor işin içinden bende cinnet geçirecek gibi oluyroum..iki gündürde çamaşırları içerde kurutmaya çalşıyor..koca balkonda kuruuyormuş dedim anne ...düzgün asarsan kurur....
neysee....çamaşırı attım çocukların kahvaltısını verdim...oda yedi yemeğini sonra ben yedim...bulaşıkları ykıyorum..çocuklara herzamanki gibi bakmıyor..
benim veletlerde sesizce girmişler arkamdaki su damacanasını ittirmiş ıslak yeri poposu ile silior bide elini sürüp yere elini yalıyor...ömerde biberondaki suyu döküp döküp elliyle yerleri siliyor...delirdim iki.dk baksa ölecek çocukları...attım onları dışarı....tam kapıyı kapatıyorum...birsen ben dışarı çıkacağım..çocuklara kapıyı kapatma diyor bana bak diyor....
dedim işim az kaldı sen kapıyı çek git....o aradadda harıl harl bişi arıyor...
benim şemsiyemi almış bana diyrki bu benimmi hayır dedim...
anne dedim zaman kaybetme git sen al şemsiemi bana kızgın kızgın
dur sen karşma işime diyor ama bulamıyor şemsiyesini bunamş artık
ama kabulde etmiyor....hanfendi bana afladı uflad bastı gidiyor kapıyı açtım şemsiye elimde anne dedim şemsiyesiz gidersen hasta olursun dedim....çok yağıyor dedim...
ince pardüse giymiş....zorla aldı kadın yaaaaaaa......ne nalettt..sonra hasta olcak bütün gün vrvırını çekeceğim....
neysee gitti geldi şimdi çamaşır asıp spora gideceğim öptüm si,zi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?