Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

Canım demek sende tek bakıyorsun.........Allah kolaylık versin.......Ben bazen çok zorlanıyorum o zaman sizi daha iyi anlıyorum.
Yağızda iyi teyzesi büyümeye çaba gösteriyor arada edepsizleşiyor.
Senin iki kızın vardı değilmi?çok öptük

Canım gerçi konuştuk ama...Valla aferin size iki çocukla iki gündür dışardasın,ama en iyisi çekirdekten alıştırmak lazım.
Bizim yağız efendide alıştı gezmeye,arabasına koyunca nasıl heyecan yapıyor,sessizce etrafı seyrediyor,sonrada uyuyakalıyor.Mecbur çocuk sevmeye anada,babada gezmeyi çok seviyor

Hoşbulduk cnm...yorulmamak mümkün mü 7 24 mesaideyiz :))

Maşallah canım ya,seninkiler yaşına girmiş.Darısı bize inşallah.

merhaba kızlar
herkese iyi akşamlar

biriniz bana şu nik değiştirmeyi anlatsın ismimi değiştirmek istiyorum çünkü aynı isimle biri daha var

Canım kazene mesaj atıp istekte bulunuyorsun.O sana geri döner,kabul ederse.

Canım evde yanlızmısın?Hani
Senin sıpalar babalarını arıyor olmasın?

Dırımcım erkek çocuk zor ya gerçekten çok hareketli çok yaramaz oluyorlar birde x2 ise yandık yani....bizimkiler şimdiden yaramazlık peşindeler sonrasını hiç düşünemiyorum.....

evet cnm yaaa çok hareketliler çokk yaramaz değilde çok hareketliler çokk

aminnn cnm aminnn

hoşgeldin ohhh gezmişsin diyeceğim ama yorulmuşsun cnm

biriniz bana şu nik değiştirmeyi anlatsın ismimi değiştirmek istiyorum çünkü aynı isimle biri daha var

canım ana sayfada baştaki başlıklara bi göz at........orada bu konu ile ilgili soru cvp var

cnm bak ek gıda aralarında devam sütü vermiyordum ...ama iki öğün birden yenmez atlarsa devam sütü veriyordum ben...

nasıl yiyecekler ...eğer senin kuzular sabah erken kalkıyorsa....
mesela

satt 7-7.30 kahvaltı ver....

saat 10-10.30 meyve ver

saat.1-1.30 gibi çorba ver

saat.4-4.30 gibi yoğurt ver

saat 7.7.30 gibide muhallebi ver

hee bu çocuklar saat gibi değil...öğün atlar öğün saati geçer....o zaman bir iki çey yenmez..huysuzdur iştahsızdır..yemek yerine devam sütü verirsin aç kalmasından daha iyi
sen düzenleyeceksin...ama tam anlamlı ek gıdaaya girdiysen cnm gündüz süt yok 6 aydan sonra 500 cc devam sütü içiliyor onuda gece vereceksin ...heeee benimkiler öleee 500 tamamlamazlardı 300-400 cc arası içerlerdi...bazen daha az...

cnm yaaa senle konuşamadık edemek yoksun kalkdık birbirimizden özledim...aslında bugün işler rayında gitseydi ben cevahire geleyim buluşalım diyecektim sana
anlatacak çok şeyyy varrr sendne başkası iyi gelmez bana

artvinlim yalnızım evet
yok ya benimkiler pek babacı değiller yani annecide değil benim kuzular kız azıcık düşkün bana ama oda fazla değil en sabırlı ben davrandığım için beni daha çok istiyor
uykuları var bugün tam uyuyamadılar uykudan delirdiler alamadılar iyice huysuzlandılar şimdi uyudular ama erken uyudular 9 da uyudular ama kaldıracam birazdan yoksa gece uyumazlar burnumdan getirirler

dirimim vallaha cezi gitmeden sana gelme planımı yapmıştım hatta eşim dediki gezmek için gitmemei kolluyosun resmen dedi veledin birini anama bırakıp biriylr gelecektim ama olmadı neysem başka bahara özlemiştim seni
keşkem sen gelseydin cevahire oturur dertleşiridk kuzum en yakın zamanda görüşelimmmmm....

gelelim bana acayip morelim bozuk resmen mutsuzum
bugün resmen ayrılğı düşndüm....
9 yıllık evliliğimde birkere aklımın ucundan birkereeeeeeeeeeeeee geçmedi ayrılmak...birkere ayrı yatakda yatmakdık....
ilkleri yaşadık sağolsun kaynana sağolsun....

bugün bana kocam ilkkez git dediiii ..o anda kalkıp gitmem gerekirdi
ama iki kuzum gözlerimin içine bakıyordu.....onları kucağımdan aşağa atıp çıkamadım o kapıdan...

gözümden yaş sesizce aktı gitti....boğazım düğümm

ama aslaaaaaaaaaa unutmayacağım ve çocuklarımı alıp gideceğim
git dediii hemde annesiiii içinn

onun için yaptığm hiçbişeymiş demek...

bana ısararla anneme iyi davran iyimse ol dedi....
bende hayır dedim...2 gündür bana arkasını dönüp suratıını asıp oturdu
bu sefer hayır dedi....

hep dırım affeder hep dırım için annen yaşlııı ne yaparsa yapsın
yaşlııı ve o benim annem lafııı savunma bu

ama annesi bigün ağzını açıp ağzıma sıçtı hemde annemede laf söyledi...
ne olduuuuuuuuuuuu ben ağlamamla kaldım
annesi yaşlıııı oldu

annesi eltimle ilgili dedikodu yaptı beni dedkoducu durumuna soktu
üstelikkkkkkkkk ağzımdan çıkmayan sözler için dedikoducu oldum
ama annem yaşlıııııııııııı dendii...ben susutum üstelik bir ton laf işittim

şimdi çocuklarıma hakaret ediyor....bana surat asıyor...
ve bütünnn evin işi...yemek hizmeti ben yapıyorum
ama herşeyi sineye çekecekmişimmm....annesiii yaşlıymışşş

annesiymişşşşşşşşşşşş .........tatlı dilli olacakmışım

bana buraya gelirken böyle olacağını söylemiş ben gelmişimmm
şimdi böyle yapıyormuşumm....annesiiiine nefretle davranıyormuşum hazırlan gideceğiz diyor...canına tak etmiş....giderim dedimmm...GİTTTTTTTTTTTT dedii...çek GİTTTT DEDİ...

ben neden geldim buraya borcundan bunalmasın diye geldim..bütüni gün köle gibi hizmet ediyorum...
olamdık lafları işitiyorum....ama bunların hepsini ben kendi keyfim için yapıyormuşum gibi
suçladım...........ikinci kez kırdı geçirdiiii......unutmayacağımm

dırım canım bunun böyle olacağı belliydi biz sana baştan beri durma git evine dedik belki paranız olmazdı ama huzurunuz olurdu
eşinde isteyerek demimiştir arada kalmıştır kayınvaliden doldurmuştur oda seni bilmeden kırmıştır onunda nazı sana geçmiştir üzülme ne olur herşey düzelir iki güzel oğlunla yakışıklı kocanla nice güzel yaşarsın inşallah ama lütfen gidin o evden olmuyor işte borç ödenir biter ama gönül üzüntüsü bitmez be arkadaşım

canım gün gün hep deyişiyor çocuklar benimkilerdede var aynı sorun bir gün çok güzel yiyorlar bir gün yemiyorlar çok israretme canım tattır baktın redediyor bir kaç gün araver ben ilk oğlumda zorladım üç yaşına kadar sıkıntısını çektim .
kilomuza gelince emre 8600 ege 7800 canım emre biraz az haraketettiginden kiloyu daha çok alıyor keyifçi herif ege çok haraketli bulsa yürüyecek ondan kiloyu daha az alıyor esasında ikiside 2500 doğdular hatta ege emreden uzun dogdu şimdi emre egeden uzun
menüye gelince ben ilk başlangıçta peyniri sütü kestirip çökelek halinde verdim şimdi labneye geçtik .sabah yarım yumurta beş tane bebe büskivisi yada bebe ekmegi labne biraz formül mama veriyorum bir iki hafta sonra kahvaltılarına patatez eklemeye başlıyacagım
arada biberon maması ama benimkiler aptamili tek içmiyor illa koyu olacak kıvam ülker gogle pirinç unu yapıyorum içine mam koyuyorum anca öyle yiyorlar .daha sonra meyva rendeliyorum ama onuda sade yemiyorlar pek iki bebe büskivisi katıyorum birazda pekmez .arada yine biberonmaması .daha sonrada çorba ama havucu herzaman fazla koyuyorum biraz tatlı oluyor piştikten sonra çorbaya az irmik atıyorum birazda öyle kaynatıyorum .çok yediklerini söyleyemem bir kaç kaşık arada eserse yiyorlar birazdaha fazla .arada yine biberon maması sonrada yogurt oda arada hiç yemek istemiyorlar bende israr etmiyorum .bizim menü böyle

ya ben 2 numaraya geçtim 6. ayda başlanmıyormu biz altıncı aya girdik kafam karıştı şimdiiiiii
canım inşallah dualarımız kabul olur karan evine pazartesi gelir bizde dört gözle bekliyoruz .
geçmiş olsun canım

kapıyacaksın canım milletin lafına kulagını yoksa sinir sahibi olur insan .çocuklar yeterince yoruyor hırpalıyor bizleri zaten bide onlara kulak sarsaz yandık .

yaramııııııııııııııııııı deşmeeeeeeeeeeeee kadınnnnnnnnnnnn offffffff offfffff

Son düzenleme:
biricegideceğiz
ama ha dedinmii çıkılmıyor....................ha dedinmii çıktığında kötü oluyorsun

bu gece bitmez ben çıkıyorum arkadaşlar hepinize iyi geceler bakalım beni yarın neler bekleyecek?
sizleri bebekleri öpüyorum

Canım ben öğlen akşam ve gece mama veriyorum. Yani uyku saatlerinden önce mama içince daha iyi uyuyorlar.
Sabah 7-8 gibi kahvaltı
10.30 gibi meyve yada meyve püresi
12 de mama
14.30 da yoğurt
16.30 da çorba
19.00 da mama
01.00 civarında gece tahıllı kaşık maması karışık mama veriyorum

Evet canım tek bakıyorum burada kimsemiz yok üstelik eşimde çok yoğun çalışıyor. Bazen tükendiğimi hissettiğim anlar oluyor tabi. İki tane fıstık gibi kızım var canım.

aman birsencim kızgınlıkla sakın tamiredilmeyecek birşey yapma canım herşey elbet yoluna girecek ama şuda bir gerçeki çok zor günler geçiriyorsun .zaten çocukların olmasıyla eşler arasında sorunlar oluyor bide bu eklendi üstüne .ama birce doğru söylemiş git evine hayatım bu sıkıntıyı çekip evliligini riske atacagına maddi sıkıntı çek
ama tabi ev halini en iyi sen bilirsin .biz sadece aklımızdan geçeni söyleriz sana .

Canım yazdıklarını okudum.Yaşadıkların geçrkten çok zor şeyler.Allaha sığın.O okadar büyükki yaptıkları yanına kalmaz.Allaha havale et.Sabır çek bol bol.Mükafatını görceksin.Bu erkekler hepsi böyle.Tamam annnelerininde yeri ayrı.Ama sanıylarki hayatları boyunca anneleri bakıcak onlara.Biz yeri geliyor annelik yeri geliyor karılık yapıyoruz.Ama ne yazıkki bunun kıymeti bilinmiyor.Sen eşine annesinden yakındığı sürece annesini haklı görecektir.Birazda annesinden şikayetler dinlesin.Sen sukünetini koru.Ozaman eşinde değişme olacaktır.Birde böylesini dene.Ne kaybedersinki.Allah ıslah etsin kayınvalideni.Hiç yaşlılıklarını düşünmüyorlar.3 günlük dünya.Ne çıkarki kötülükten.Yarına çıkacağımızın garantisi yok ama yaşlılar bence bu konuda daha duyarlı olmaları gerekiyor.Bir ayakları çukurdayken hala kötülük peşindelerse Allah bunu şüphesizki görür ve karşılıksız bırakmaz.Ne bu dünyada ne diğer tarafta.Sıkma sen canını.Dünyalara bedel iki evladına yoğunlaş.Başkada hiç birşey umrunda olmasın.Kıyamam üzülme sen...

Dırımcığım seni çok iyi anlıyorum benim eşimle hiçbir problemim olmamasına rağmen ayrılığı düşündüğüm çok anlar oldu hatta kırkım çıkmamıştı bir keresinde kendi evimi ter edip gidiyordum kaynanatör yüzünden. Bebişler daha 1.5 aylıkken sütüm kesildi onun yüzünden aynı şehirdede oturmuyoruz üstelik. İstemiyorlar mutluluğumuzu canım. Oğulları bizi hor görsün istiyorlar. Ben onun yüzünden eşimle her kavga ettiğimde yandan yandan güldüğünü farkettim bu hoşlarına gidiyor onları mutlu etmemek lazım ama insanın sabrı taşıyor işte. Eşler sinir anında kötü sözler söyleyebiliyor birbirlerine. Çok takılma derim ben herşey yoluna girer Allahın izniyle.

angel sana katılıyorum canım aynı taktigi yıllarca ben uyguladım. kayınvalidemler nederse desin başka bir yolla anlattım eşime kızgınlıkla deyil.bide eşim bişey için ablalarına yada annesine kıssa .siz etle tırnaksınız sakın onlar senin ablan annen sırtında taşıyacaksın .gideceksin eloğullarına fırsatvermiyecesin dedim .kayın validemide ablalarınıda eşim haftada bir arıyorsa ben dört kere aradım hiç fırsatvermedim ne oldu bir sorunda oldumu bizim gelinimiz oğlumuzdan hayırlı bizi düşünür demeye başladılar ondan bu işlerde poltik olmak lazım

Evet canım haklısın.Aynen böyle yapmak lazım.Dırım haksızlığa gelemiyor.bende onun gibiyim aslında.Ama senin yaptığın gibi yapmak lazım.En azından denemekte fayda var derim.Onlardan şikayt gelirse eşi dırımın tarafına geçecek.

unutulur canım unutulur....sıkma canını...her evde olur böyle şeyler...herkesin başka başka sıkıntısı var...bende yok diyene inanmam...bizde zaman zaman rest çekeriz eşimle birbirimize ama ne o gitti nede ben...gidemeyizde...dün sabah boğazda güzel bir kahvaltıyla başlayan günümüz, saçma sapan bir nedenle kavgaya dönüştü ve bizde bu tür konuşmalar yaptık...sen git yok sen git falan...sebepte bi okadar ... tan.biz pek ailelerimiz nedeniyle kavga etmeyiz .sebep onun bitmek bilmeyen ve hiç durmadan çalan telefonu...haftasonu bile başbaşa kalamıyoruz...hocası arar, arkadaşı arar, asistanı arar, ararda arar....yani telefonda hayat kurtarmıyor hep birinin paçasını topluyor...bitmez o aranmalar...bir ara o telefonu alıp arabanın camını açıp yandaki tırın altına atasım geldi o kadar yanii...ne oldu günümüz ve hafta sonumuz mahfoldu...

kızlar sağolun...

Ama şunuda belirteyim sadece maddiyatta değil gelişimiz eşim seyhatteyken yanlız kalmamak....evde bırakmıyor tek...dedim işte hem tek kalmam hemde maddi olarak rahatlarız...
Ayrıca kaynanamdan hiçbişey beklemedim gelirken
ev işi,yemek,vs.hepsi bende
ben ne bekledim bir ellerine sağlık demesi bekledim....çok yorulduN bugün demesini bekledim...iş yaparken ben çocuklara göz kulak olmasını bekledim..

Tuvaletin kapısını açık bırakıp yan gelip yatıyor odaDA ömerde banyoda küvetteki suyu yalıyor...açk kalmış ömer böyle böyle yapmış diyorum
aaa hatrlamıyorum diyor kapyı kapatıp kapatmadığımı diyip çkıyor işin içinden
yani bir üzlme aaa diyip şaşırma..yok

angeli78 dediği gibi haksızlığa gelemiyorum..çok iyi davrandım
bişey sıkıntı yaptı oğullarım yapmyor dedi...ben yaptım özdüm
ama olmuyor....dediğiniz gibi ben yaptıkca sinir oldu
eşim yemeği kim yaptı dediğinde hiç sesini çıkarmyor..bende ben yaptım diyorum eline sağlk diyor....eşim..kaynanada ses yok...

Neyse sizin kafanıızıı çok şişirdim....bir süre olamaycağım buralarda iyi geceler..
Helal edin hakkınıızı

Son düzenleme:
dirimcim sabırlar artık son noktada hatta tükenmiş ....
famelexin dediği gibi gerçekten sorunsuz aile yaşantısı yok restleşmelerde sıkça çekiliyo biliyosun daha geçenlerde bizde restleştik ama olmuyo gidemiyoruz çünkü bunlar gerçekten evliliği bitirmeye değmez ne zorluklarla bu günlere getiiryoruz yuvamızı kaynana yüzünden bişey olursa çok üzüleceksin diyeceksinki bizim sorunumuz yoktu başkaları sebep oldu ne gerek var başkaları yüzünden eşinle aranı bozmana sinirlisin anlıyurm seni geçecek... tabi yarası kalacak

kociş aradı düzcedelermiş ayy benide iyice uyku bastı yemek yapıyorum bende yni yemek deiğim çorba aslında çay koyarım etli ekmek yaptırmışlar hazırlrım yerler devrim cadıdı ile oturuyoruz

Canancığım bi süre olmayacağım...çünki sıkıldıkca yazıyorum ve sıkıyorum giibi geliyor...en iyisi olmamak bi süre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…