- 31 Aralık 2008
- 4.212
- 2.341
- 698
Saol artvinlim valla aynen öyle tek başına bakıyorum hele bugün ayrı bir kudurdular canıma okudular valla eşimde nöbetçi az önce çorba yedirdim Melis'e tamam doydu dedim hoop üstüme aynen geri kustu. Uyusalarda azcık dinlensem artık Yağızcık nasıl.
ben geldim kızlar... az evvel geldik eve. cuma kaynananam geldi biliosunuz ogün koştur koştur geçdi alışveişe filan gittim biraz. dünde eşim çalışmıyodu.bebeklere bişiler bakalım dedikçıkdık ordandan tuzladakai görümceme gittik. orda kaldık gec. ay kızlar artık evleri yadırgıyolar ya.. nasıl ağladılar..neyse sabah çıkdık tuzladan önce kavacığa kaynanayı bırakdık. ordan istanbul forma gittik amanınn ne kalabalık geri çıkdık yarım saatte. tülüşüme uğradım biraz ordanda eve anlıycanız yollardaydım 2 gündür. çok yorgunum uykusuzum bebeleri uyutup çayy içmek istiyorummm
sizler nasılsınızgeçmişi okumadım okuycam hemen.
artvinlim canım iyim şükür canım sen nsılsın arıycam akşam müsait olunca..
herkesleri öptüm..
Hoşbulduk cnm...yorulmamak mümkün mü 7 24 mesaideyiz :))
merhaba kızlar
herkese iyi akşamlar
biriniz bana şu nik değiştirmeyi anlatsın ismimi değiştirmek istiyorum çünkü aynı isimle biri daha var
evet canım eşim sivaslı
hiç bişi bulamıyorsan devam sütü/bebek sütü kat
bizim devriminde itiraz etmeden yediği tek şeyyy
tatlım zaten aramızdasın saha sık yaz samimiyetimiz artsın
ayy bend eçok yorgunum malum eşim sivasta ben tek kaldım gene dün görümcem geldi annesinin evini temizlemeye derken akrşıdaki görümcemde geldi yemek hazırla çay hazırla çocuklara bak yukarı çık temizliğe yardım et fazlaıs ile yoruldum gece de full tıme mesaideydim gene çok yorgunum bugünde alabildiğine huysuzlar sabahytan beri ya anlatamam hele 1 saat önce ikiside delirdi uykuları var birini ayağıma aldım birini kucağıma olmadı yer değiştridim gene olmadı sinir çıktı beynime dövüp atacaktım kenara sonra balkona çıkıp sigara içecektim ağlamarınıda duymayacaktım ama kıyamadam neysem zor bela kızımı uyuttum oğlanın vızırdamasını çekiyorum kalvyedende 8 tuşunu kopardı nasıl yaptıysa takamıyorumda pöfff
Dırımcım erkek çocuk zor ya gerçekten çok hareketli çok yaramaz oluyorlar birde x2 ise yandık yani....bizimkiler şimdiden yaramazlık peşindeler sonrasını hiç düşünemiyorum.....
Cnm çok teşekkür ederimVallahi dırımcım senin tek başına baktığın geliyor hep aklıma ve de yaşadıklarını da okuyorum cnm gerçekten Allah sana peygamber sabrı vermiş öyle herkesin katlanabileceği şeyler yaşamıyosun ben okurken içim sıkılıyor sen yaşıyorsun bunları arkadaşım ama ben bu sıkıntıların sonunda seni çok güzel ve ferah günlerin beklediğine inanıyorum inşallah.....
ben geldim kızlar... az evvel geldik eve. cuma kaynananam geldi biliosunuz ogün koştur koştur geçdi alışveişe filan gittim biraz. dünde eşim çalışmıyodu.bebeklere bişiler bakalım dedikçıkdık ordandan tuzladakai görümceme gittik. orda kaldık gec. ay kızlar artık evleri yadırgıyolar ya.. nasıl ağladılar..neyse sabah çıkdık tuzladan önce kavacığa kaynanayı bırakdık. ordan istanbul forma gittik amanınn ne kalabalık geri çıkdık yarım saatte. tülüşüme uğradım biraz ordanda eve anlıycanız yollardaydım 2 gündür. çok yorgunum uykusuzum bebeleri uyutup çayy içmek istiyorummm
sizler nasılsınızgeçmişi okumadım okuycam hemen.
artvinlim canım iyim şükür canım sen nsılsın arıycam akşam müsait olunca..
herkesleri öptüm..
biriniz bana şu nik değiştirmeyi anlatsın ismimi değiştirmek istiyorum çünkü aynı isimle biri daha var
Dırım,Nero ve Doudou çok teşekkürler,Allah razı olsun sizden..peki son birşey soracağım,gündüz ek gıda araarında kaç kez mama veriyordunuz?ve 2 mi yoksa 3 saatte mi besliyordunuz?benim anlamadığım bebişler bu kadar şeyi nasıl yiyecek???
Doudou canım bende ankarada başkentte doğum yaptım,diyetisyenle iletişim halindeyim hep.ama yinede zorlanıyorum bazen..
Dırımcım bal kabağı aldım,yarın deniycem..birde yarın peynir ve yumurtada vericem..
evet canım eşim sivaslı
hiç bişi bulamıyorsan devam sütü/bebek sütü kat
bizim devriminde itiraz etmeden yediği tek şeyyy
tatlım zaten aramızdasın saha sık yaz samimiyetimiz artsın
ayy bend eçok yorgunum malum eşim sivasta ben tek kaldım gene dün görümcem geldi annesinin evini temizlemeye derken akrşıdaki görümcemde geldi yemek hazırla çay hazırla çocuklara bak yukarı çık temizliğe yardım et fazlaıs ile yoruldum gece de full tıme mesaideydim gene çok yorgunum bugünde alabildiğine huysuzlar sabahytan beri ya anlatamam hele 1 saat önce ikiside delirdi uykuları var birini ayağıma aldım birini kucağıma olmadı yer değiştridim gene olmadı sinir çıktı beynime dövüp atacaktım kenara sonra balkona çıkıp sigara içecektim ağlamarınıda duymayacaktım ama kıyamadam neysem zor bela kızımı uyuttum oğlanın vızırdamasını çekiyorum kalvyedende 8 tuşunu kopardı nasıl yaptıysa takamıyorumda pöfff
günaydın kızlar...bu ek gıda işi öldürecek beni..ilk iki-üç hafta herşeylerini çok güzel yediler şimdi yemek istemiyorlar...nezle oldular,ondan mı iştahızlar acaba??
çorbaları nasıl tatlandırıyorsunuz?tuz yasak,çorbalar bişeye benzemiyor o yüzden..siz neler yapıyorsunuz?başka neler veriyorsunuz ek gıda olarak?
NERO,NEFES canlarım bana bi günlük listenizi yazar mısın?sabahtan akşama kadar nasıl besliyorsunuz?haftamız yakın sizinle,bana yardımcı olun lütfen...çıldırmak üzereyim!!!!!
birde sizin bebişlerin kilosu ne kadar,merak ettim?
ya ben 2 numaraya geçtim 6. ayda başlanmıyormu biz altıncı aya girdik kafam karıştı şimdiiiiiiaynı durumayız Berennaz...içine reçel kat ben öyle yapıyorum..
muhallebiyi bir kase veriyorum ayrı ayrı,çorbayıda..yiyorlar genelde..aptamil 1 deyiz daha canım,6 ayı dolrurunca yani 10 gün sonra 2 ye geçicez İnşallah..
Artvinli 6 kilo çok iyi Maaşalah Yağıza..
canım inşallah dualarımız kabul olur karan evine pazartesi gelir bizde dört gözle bekliyoruz .iyigeceler güzel anneler
ben sabırsızlıkla hafta başını bekliyorum bakalım karan oğlan gelecekmi?
firdos,medine,berennaz,egem
diğer anneler hepinizi ve bebekleri çok öpüyorum
şimdiden herkese mutlu pazarlar
geçmiş olsun canımselammmmm kızlar .....pöfffff çok yorgunum keyifsizim incim çok keyifsiz sürekli ağlıyor dişleri çıkacak herhalde hep eller ağızda hep kucakta durmak istiyor........dün gece 2 ye kadar ağladı artık fitil verdimde zorla uyudu......bu gecede böyle huzursuz.....
ya arada titriyor bu kız neden acaba sizde oldumu böyle.....
geçmiş olsun kuzum....aman cnm dikkat et kendine seni bekleyen 3 kuzu var ...
yazayım tabi cnm ....3-5 sayfa öncede yazmıştım ben şekerim göredin galiba....
sabah 10-11 civarı kahvaltı peynir.yumurta.pekmez.cicibebe ıhlamur ile karıştırıyorum....
öğlen 1-2 gibi çorba veriyorum patates.havuç.ıspanak.kabak.brokoli.kereviz.pirinç( bir ben eksiğim yani içinde)
akşam üstü 5-6 gibide yoğurtla meyve veriyorum .....
gece 9 gibide biberon maması veriyorum ama gece 3-4-5 hangi saat mıkırdanırsa yine mama....
18 ekimde kontrolde 7400 kg civarıydılar kilolarıda cnmm...
kapıyacaksın canım milletin lafına kulagını yoksa sinir sahibi olur insan .çocuklar yeterince yoruyor hırpalıyor bizleri zaten bide onlara kulak sarsaz yandık .gunaydin kizlar ...
yorucu bir gece gecirdim cok uyaniyolar birbirlerini uyandiriyolar..
annemle cok yakinim bazen cocuklardan birini anneme birakiyorum zaten 11 de eve gelince sabahta erkenden gidiyorum...
dun teyzemdeydik bana orda basladilar annen olmasa sen bakamazdin vs okdar sinir oldum anlatamam tek cocuga bakamazken onlar birde 3 cocuk buyuttiler ardindan 1 tane olmasina ragmen cok zorlamdilar daha bnm ilk cocuklarim ve 23 yasindaym cogu insana gore cok deneyimsizim ama buyuk sabirla ustesinden gelmeye calisiyorum. annem yakinimda olmasa bakarim saolsun her zamn yanmda oda ayrilamiyo torun hep bi baska dio sinir ettiler beni ayni anda cocuk balmal ne kadar zor herkes bildigini okuyo iste..
yaramııııııııııııııııııı deşmeeeeeeeeeeeee kadınnnnnnnnnnnn offffffff offfffffbennn geldimmmm...dün kuzenim geldi aldı beni...gittik onunda 17 aylık bir kzı var
çocuklar nasıl eylendiler bende çok mutlu oldum çocuklara onu yapma bunu etme demeden oturduk tabi çokkkk çokkk keyifle oturamadık ama hiç gerilmedim....aksam üzeri eşim geldi....hepberaber kuzularla oturduk ettik eşler rakı sofrası istedi...onlara balkona kurduk sofralarını...
benimkiler pek babasına rahat vermeyeceğinden devamlı oyunlar oynadık...
şunuuu çok iyi anladımmm hep derlerdi kız çocuk çok rahat diyee...evet öyleymiş yaaaaaaa nasıl tatlı nasıl usluuu kız işte doğasında var tertip düzennn.....valla bizim canavarlardan öğrendi oraya buraya tırmanmayı kuzenim diyorki bak kızıma yatağına nasıl çıkacağını gösterdiler.....ne yapacaz biz diyor...
birdeee kızlarrrrrrrr nasıl turşu yiyorrr nasılll rahat bir tabak turşu yedi...
kısır yiyor annesine aciii verr acii diiyp durdu....allahım yaaa kızlar işveli cilveliii nasıll güzell...bebek götürdük hediye...nasıl oynuyor biberon koyuyorsun ağzına cokkk cokk ses çıkıyor
benim kuzularıma bebeğin biberonunu alığ kendi ağzlarına sokuyor yada saçını yolup gözüne parmak sokuyorlar yaa...erkek çocuk işte varsa yoksa goll...güzel birgün ve gece geçirdk orada kaldık 40 dk. oldu eve geldik yolda aliş uyudu öemride içeri girince biz uyuttuk....
bende duş aldım hemen kk ma geldimm....saat 5 giibide benim eski patronuma gideceğiz..
Dırım,Nero ve Doudou çok teşekkürler,Allah razı olsun sizden..peki son birşey soracağım,gündüz ek gıda aralarında kaç kez mama veriyordunuz?ve 2 mi yoksa 3 saatte mi besliyordunuz?benim anlamadığım bebişler bu kadar şeyi nasıl yiyecek???
Doudou canım bende ankarada başkentte doğum yaptım,diyetisyenle iletişim halindeyim hep.ama yinede zorlanıyorum bazen..
Dırımcım bal kabağı aldım,yarın deniycem..birde yarın peynir ve yumurtada vericem..
Canım demek sende tek bakıyorsun.........Allah kolaylık versin.......Ben bazen çok zorlanıyorum o zaman sizi daha iyi anlıyorum.
Yağızda iyi teyzesi büyümeye çaba gösteriyor arada edepsizleşiyor.
Senin iki kızın vardı değilmi?çok öptük
Canım gerçi konuştuk ama...Valla aferin size iki çocukla iki gündür dışardasın,ama en iyisi çekirdekten alıştırmak lazım.
Bizim yağız efendide alıştı gezmeye,arabasına koyunca nasıl heyecan yapıyor,sessizce etrafı seyrediyor,sonrada uyuyakalıyor.Mecbur çocuk sevmeye anada,babada gezmeyi çok seviyor
Maşallah canım ya,seninkiler yaşına girmiş.Darısı bize inşallah.
Canım kazene mesaj atıp istekte bulunuyorsun.O sana geri döner,kabul ederse.
Canım evde yanlızmısın?Hani
Senin sıpalar babalarını arıyor olmasın?
gelelim bana acayip morelim bozuk resmen mutsuzum
bugün resmen ayrılğı düşndüm....
9 yıllık evliliğimde birkere aklımın ucundan birkereeeeeeeeeeeeee geçmedi ayrılmak...birkere ayrı yatakda yatmakdık....
ilkleri yaşadık sağolsun kaynana sağolsun....
bugün bana kocam ilkkez git dediiii ..o anda kalkıp gitmem gerekirdi
ama iki kuzum gözlerimin içine bakıyordu.....onları kucağımdan aşağa atıp çıkamadım o kapıdan...
gözümden yaş sesizce aktı gitti....boğazım düğümm
ama aslaaaaaaaaaa unutmayacağım ve çocuklarımı alıp gideceğim
git dediii hemde annesiiii içinn
onun için yaptığm hiçbişeymiş demek...
bana ısararla anneme iyi davran iyimse ol dedi....
bende hayır dedim...2 gündür bana arkasını dönüp suratıını asıp oturdu
bu sefer hayır dedi....
hep dırım affeder hep dırım için annen yaşlııı ne yaparsa yapsın
yaşlııı ve o benim annem lafııı savunma bu
ama annesi bigün ağzını açıp ağzıma sıçtı hemde annemede laf söyledi...
ne olduuuuuuuuuuuu ben ağlamamla kaldım
annesi yaşlıııı oldu
annesi eltimle ilgili dedikodu yaptı beni dedkoducu durumuna soktu
üstelikkkkkkkkk ağzımdan çıkmayan sözler için dedikoducu oldum
ama annem yaşlıııııııııııı dendii...ben susutum üstelik bir ton laf işittim
şimdi çocuklarıma hakaret ediyor....bana surat asıyor...
ve bütünnn evin işi...yemek hizmeti ben yapıyorum
ama herşeyi sineye çekecekmişimmm....annesiii yaşlıymışşş
annesiymişşşşşşşşşşşş .........tatlı dilli olacakmışım
bana buraya gelirken böyle olacağını söylemiş ben gelmişimmm
şimdi böyle yapıyormuşumm....annesiiiine nefretle davranıyormuşum hazırlan gideceğiz diyor...canına tak etmiş....giderim dedimmm...GİTTTTTTTTTTTT dedii...çek GİTTTT DEDİ...
ben neden geldim buraya borcundan bunalmasın diye geldim..bütüni gün köle gibi hizmet ediyorum...
olamdık lafları işitiyorum....ama bunların hepsini ben kendi keyfim için yapıyormuşum gibi
suçladım...........ikinci kez kırdı geçirdiiii......unutmayacağımm
9 yıllık evliliğimde birkere aklımın ucundan birkereeeeeeeeeeeeee geçmedi ayrılmak...birkere ayrı yatakda yatmakdık....
ama iki kuzum gözlerimin içine bakıyordu.....onları kucağımdan aşağa atıp çıkamadım o kapıdan...
bu sefer hayır dedi....
annesi yaşlıııı oldu
şimdi böyle yapıyormuşumm....annesiiiine nefretle davranıyormuşum hazırlan gideceğiz diyor...canına tak etmiş....giderim dedimmm...GİTTTTTTTTTTTT dedii...çek GİTTTT DEDİ...
ben neden geldim buraya borcundan bunalmasın diye geldim..bütüni gün köle gibi hizmet ediyorum...
olamdık lafları işitiyorum....ama bunların hepsini ben kendi keyfim için yapıyormuşum gibi
bu sefer hayır dedi....
annesi yaşlıııı oldu
Canım yazdıklarını okudum.Yaşadıkların geçrkten çok zor şeyler.Allaha sığın.O okadar büyükki yaptıkları yanına kalmaz.Allaha havale et.Sabır çek bol bol.Mükafatını görceksin.Bu erkekler hepsi böyle.Tamam annnelerininde yeri ayrı.Ama sanıylarki hayatları boyunca anneleri bakıcak onlara.Biz yeri geliyor annelik yeri geliyor karılık yapıyoruz.Ama ne yazıkki bunun kıymeti bilinmiyor.Sen eşine annesinden yakındığı sürece annesini haklı görecektir.Birazda annesinden şikayetler dinlesin.Sen sukünetini koru.Ozaman eşinde değişme olacaktır.Birde böylesini dene.Ne kaybedersinki.Allah ıslah etsin kayınvalideni.Hiç yaşlılıklarını düşünmüyorlar.3 günlük dünya.Ne çıkarki kötülükten.Yarına çıkacağımızın garantisi yok ama yaşlılar bence bu konuda daha duyarlı olmaları gerekiyor.Bir ayakları çukurdayken hala kötülük peşindelerse Allah bunu şüphesizki görür ve karşılıksız bırakmaz.Ne bu dünyada ne diğer tarafta.Sıkma sen canını.Dünyalara bedel iki evladına yoğunlaş.Başkada hiç birşey umrunda olmasın.Kıyamam üzülme sen...
angel sana katılıyorum canım aynı taktigi yıllarca ben uyguladım. kayınvalidemler nederse desin başka bir yolla anlattım eşime kızgınlıkla deyil.bide eşim bişey için ablalarına yada annesine kıssa .siz etle tırnaksınız sakın onlar senin ablan annen sırtında taşıyacaksın .gideceksin eloğullarına fırsatvermiyecesin dedim .kayın validemide ablalarınıda eşim haftada bir arıyorsa ben dört kere aradım hiç fırsatvermedim ne oldu bir sorunda oldumu bizim gelinimiz oğlumuzdan hayırlı bizi düşünür demeye başladılar ondan bu işlerde poltik olmak lazım
bu sefer hayır dedi....
annesi yaşlıııı oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?