Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

ya kızlar ben bu elifin pamukcuğunu geçiremiyorum, mikostatin aldık, tadı çok kötü galiba, atıyo ağzından, karbonatla da ben beceremedim bi türlü, başka bildiğiniz bir yöntem var mı?

tatlım mikostatin çok iyi sen ver o atmaz...wistonun dediği gibi temizle göğüs ucunu emzik veriorsan strelize et cnm ne bilem bizde olduk doktor biberon uçlarını 3 ayda bir değiştir dedi..

ayyy canım kendine gel....çık git kuaföre aldır kaşını bıyığın..çok iyi terapi olacak nasıl olsa bakıcınız var sonrada markete git...kanamalar değişebiliryor bekle bakalım cnm doktorunla konuş ama lohusalık değişken ben klasik bir lohusalık yaşadım..40 gün kanama bir ay sonra adet gördümm

Herkese kolay gelsin....benim kızlar hasta ki biri çok daha hasta..dün gece 39 derece oldu ateşimiz artık mecbur antibiotik başladım. eve nebulizatör aldım onla ilaç veriyorum yoksa dün akşam tam acilliktik. çocuğun nefesip daraldı,hırıltısı çoktu. bugün daha iyi antibiotik işe yaradı galiba.diğeride öksürüp duruyor. offf perişanım gece uyumayan bebek çok zormuş...annem yardıma geldi...tüm hasta kuzulara acil şifalar dilerim...mamayı bırakan bebekler olmuş arkadaşlar benim kızlar 6. ayın sonundaek gıdaya iyice geçince mamayı ve biberonu bir bıraktı o bırakış. artık ne mama ne biberon almıyorlar...ama benimkiler anne sütü aldığından zorlamadım..yinede sabah kahvaltılarına ve gece muhallebilerine devam maması katıyorum ama biberon olayı bitti. ısırıp atıyorlar...ama benimkiler ek gıdayı güzel alıyor...ek gıdaya geçiş döneminde böyle olabiliyor maalesef.. bu arada bizim doktorumuz havuç suyu iştah açar demişti ben denemedim ama denenebilir...
birde bebeklere verilen suyu ben 1 yaşına kadar mutlaka kaynatarak veriyorum ve damacana kesinlikle kullanmıyorum. tek kullanımlık 5 lt lik pet şişe alıyorum. damacanaların nerelerde kullanıldığı ve tekrar doldururlurken ne kadar temizlendiği konusu muallak. o yüzden damacanayı çok sağlıklı bulmuyorum...

bu arada ben kızlarıma kuru meyvelerden muhallabi yapıyorum şöyle: 2 incir doğruyorum 20 tane kadar kuru üzüm ve 2 kayısı, bazen siyah erik kurusuda koyuyorum bunları 1-2 bardak kadar suda haşlıyorum sonra içine 1 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığıda pirinç unu koyup 10 dk pişiriyorum ve sonra blendırdan geçiriyorum severek yiyorlar. ama çekirdekli olmamalarına dikkat edin...

of yaaaaaaa canım çokkkkk kızartma istiyorrrrrrrrrr yanınada pilavvvvvvv diyetteyim yaaaaaaaaaaaaa

geçmiş olsun femalexxcimm, kuru meyve muhallebisi eminim gayet lezizdir .

saol canım...bu tarifleri yaz bir kenara bir süre sonra sanada lazım olacak. insan ek gıdaya geçince değişik şeyler arıyor...bu arada benim lohusa kanamam 65 gün kadar falan sürmüştü. önemli birşey olduğunu sanmam...

gerçi sen doktorsun daha ii bilirsin ama bi yerde okumuştum incir erik gibi ishal yapan meyveler 1.5-2 yaşından sonra verilmeliymiş doktorun verdiği ek gıdaya geçiş kitapçığındaydı
bu arada çok geçmiş olsunn inşallah iileşir kuzuların

gerçi sen doktorsun daha ii bilirsin ama bi yerde okumuştum incir erik gibi ishal yapan meyveler 1.5-2 yaşından sonra verilmeliymiş doktorun verdiği ek gıdaya geçiş kitapçığındaydı
bu arada çok geçmiş olsunn inşallah iileşir kuzuların

Canım ya siz benim doktor olduğuma bakmayın ben biraz relax takılıyorum..benim bebekler kabız olunca ben kuru kayısı kaynatıp veriyorum iyi geliyor. sızma zeytinyağını direk içiririm.dediğin doğru olabilir ben hiç araştırmadım ama benim verdiklerim zaten cüzi miktarlar bide kuru üzümü falan ben kahvaltılarınada katıyorum bizim doktorumuz verebilirsin dedi...yani aşırısı ishal yapabilir doğru söylüyorsun...

herkese merhabalar
doktora gittik iştahsızlık ve kızarıklıklar için.önemli birşey değil dedi bu dönemde olur kilo kaybı olmadığı sürece normal dedi.kızarıklık için de en son hangi ek gıdayı verdiğimi sordu kereviz dedim alerjisi var bir süre verme dedi öyle işte bitiği için antibiyotik krem yazdı oğluma çoooooook yoruldum ne zor iki çocukla doktora gitmek
bu gece eşim de gececi ne yaparım bilmem kabus gibi gece olmasın onu diliyorum artık
önceleri oğluma diyet yaptırıyordum obez olmasın diye şimdi yalvarıyorum ye diye annem demişti dinlemedim yerken ver diş zamanında hiç yemicekler o zaman verir demişti ahhhhhhhhhhh kafam:26:

ya kızlar ben bu elifin pamukcuğunu geçiremiyorum, mikostatin aldık, tadı çok kötü galiba, atıyo ağzından, karbonatla da ben beceremedim bi türlü, başka bildiğiniz bir yöntem var mı?

cnm ben başını öne eğdim yanaklarına mikostatin sıkıp (ellerimi yıkadım tabiki önce) parmağımla ilacı dilinde gezdirdim tükürsede gargara gibi oldu gün içindede sürekli bikarbonatlı suile temizledim biberon başlıklarını ve emziklerini her ay değiştiriyorum zaten emzik kullanıyorsan onuda bikarbonatlı suda beklet göğüsede sürülüyormuş winstonun dediği gibi sadece emiyor dimi elifkız yoksa beslenme sonrası su içirmekte geçiriyor ben ilk 4 ay su vermemiştim mikostatin ve bikarbonatla geçti cnm..
bende aynı güne uyanıcamda uyursam eğer:)

ımmmmh.. nefis, kızlar bi düzelsin yapayım tabi yemezler yine bana kalır onların yüzünden kilo veremiyorum..

çok geçmiş olsun cnm,
havuç suyuda verdim içmediler:) elmayla karıştırdım yine içmediler:) topiğin en gıcık ikizleri biziz heralde......
ben suyu kaynatmıyorum flor gitmesin diye en fazla 1.5 lt lik kullan dedi dr bazen yarımlık alıyorum, zymafluor kullanıp suyu kaynatsammıki..
kızlara acil şifalar

geçmiş olsun canım.

ben damacana su diye yazarken aslında hazır suyu kast etmiştim. eşimde 5 lt liklerden alıyor hem biz içiyoruz hemde kaynatıp mama yapıyorum.. bi keresinde damacana suda çalışan bi adamla konuşmuş eşim, oda damacanaların yıkanmadan tekrar doldurulduğunu söylemiş(ünlü bi marka değil) . zaten ben kendim tek böbrekliyim su konusunda çok hassasım. o yüzden yıllardır 5 lt lik halinde alıyoz.

ek gıdaya geçen bebekler biberon mamasını bırakıyor anladığım kadarıyla. o yüzden ben 6. ayın sonuna kadar meyve suyu ve püresi dışında ek gıda vermicem.. bu dönemde süte ihtiyaçları var

ımmmmh.. nefis, kızlar bi düzelsin yapayım tabi yemezler yine bana kalır onların yüzünden kilo veremiyorum..

çok geçmiş olsun cnm,
havuç suyuda verdim içmediler:) elmayla karıştırdım yine içmediler:) topiğin en gıcık ikizleri biziz heralde......
ben suyu kaynatmıyorum flor gitmesin diye en fazla 1.5 lt lik kullan dedi dr bazen yarımlık alıyorum, zymafluor kullanıp suyu kaynatsammıki..
kızlara acil şifalar[/QUO

saol canım Allah yavrularımızı hastalıklardan korusun.
canım ya ben kaynatıyorum mutlaka...flor takviyesini doktorumuz gerekli görmüyor. bende dışardan ekstra eklemeleri pek sevmiyorum... kaynatmasam ishal riski var o daha kötü. bende bu arada erikli alıyorum...birde benimkiler ellerinde suluk sürekli su içiyor...

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım.
cemredede oluyo kızarıklıklar. dr hassas bi cildi var ilaç veremem bi süre sonra kendiliğinden geçer dedi.

o yeme olayı çok doğru. ben hiç kısıtlamadım. etrafımdaki çok bilmişler obez yapacan çocuğu dedi durdu. yeri geldi 1 satte bi besledim. ama ne zaman istedilerse verdim. şimdi o kadar yemiyorlar. o çok bilmişler şimdide diyoki az yiyorlar... dedim zamanında dediniz durdunuz nazar değdirdiniz..

şimdi cemre az yiyo.. cansu iyi maşallah. ne zaman isterse ne kadar isterse o kadar yapıyorum........

anneleri dinlemek lazımmış demekki bende kafama göre iş yapıp sonra yakınıyorum
gece Allah kolaylık versin çok zor inş üzmezler senide rahat geçirirsin cnm, sizin dişler çıktımı? demekki diş bazı bebişlerde iştah kapatıyo püfffff..

FEMALEXX ben 3-4 aydır kaynatmıyordum kaynatayım bundan sonra bende, su az içiyorlar benim dr çok içerlerse iştah kapatır dedi sapık mı ne:)) toplasan 100cc içmiyorlardır naz ı demiyorum zaten o hiç bşy içmiyor öldürecek beni
sonunda..

Son düzenleme:

iyi dileklerin için saol canım...
bende onlardan duymuştum canım...birahanelerde falan kullanılıp içine iş....ler olabiliyormuş. ve çok temiz yıkanmıyormuş. sadece tazzikli sudan geçiriliyormuş diye duydum.. ne kadar doğru bilemem ama ben kullanmamayı tercih ediyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…