..ARTVİNLİ,CANAN sağolun kızlar..Artvinli, canım hamilelikten kalma bu bende..ondan önce tansiyon sorunum yoktu ama erken doğum nedenim preeklampsi..kalıcı hasar bıraktı bende..kronikleşecek galiba..
Canancım bugün okulda yerlimalı vardı,çok yoruldum..hep ayaktaydım..akşamda toplantı koymuşlar..hepsi bir oldu,tansiyonum fırladı..toplantıda fenalaştım,gözüm karardı falan..
Eylül çok ciddi olmamasına sevindim,inşallah çabucak geçer..
Nefes annene geçmiş olsun canım
ahcanım yaaa bi türlü işler rayına girmedi sneinde yaaa çok ama çokkk geçmiş olsun ya ay 2 çocukla ne yapacağını şaşırmışsındır allahtan komşuların var onlarda olmasa ne yapacaktın 2 çocukla tek başına yaaa allah kimseyi darda koymaısnnnnherkeze iyi akşamlar .ahhh birgünde şura mutlu güzel ferahlı birşeyler yazmak istiyorum ama malesef sıkıntılar bırakmıyor beni bu aralar .eşim şehir dışında oldugu için annem bende kalıyordu zaten üç gündürde rahassızdı yerinden kalkacak hali yoktu bugün olanlar oldu ege durmadı yine annemde iyice kötüledi bende egeyi komşum elif ablaya götürdüm biraz oyalasınlar diye o sırada annem bir fenalaşıyor karşı komşu çagırdı annemyerlerde nasıl bagırıp aglıyor hemen ambulans çagırdık çocukları komşuya bıraktım gittik bir kaç saat kaldım hastanede kardeşim babam geldi bende eve ocukların yanına şükür biraz evel ıkarmışlar sonuçları iyiymiş ama mutlaka dahiliyeye gitsin demişler ilaçta içme demişler ya nasıl insan bunlar kadın kıvranıyor agrıdan nasıl birşeyi olmaz ya gece birşey olsa anlayamadım.
bir iyi haber bu gün evişlerine bir bayan buldum sonunda pazartesi başlayacak belki biraz rahatlarım berkede zamn ayırırım .çocukların hepsi uyudu bende çay demledim bir bakayım dedim size inşallah bir kaç saat uyanmazlar bende dinlenirim.
ben geldim hepiniz kaçtınız sabahtan akşama kadar muhabbet etmişsiniz bi türlü yakalayamadım sizi hızınıza yetişilmiyo
günaydın arkadaşlar
trt 1 de sütlü kahve programında cemalnur hocayı izliyorum kadın beni ağlattı meğer ne az şükrediyoruz ve ne boş yaşıyormuşuz aşure yapacağım bugün bol bereket olur inşallalh hepimizin hanelerine nur doğar inşallah Allah çocuklarımıza sağlık,kocalarımıza helal para,evlerimize huzur versin
Günaydınlar hanımlar.........
Nasılsınız?
Bizde oğluşla kahvaltımızı yaptık,meyvesini yedi,ilaçlarınıda aldı.
Aman ya bu demir ilacının faydası çok ama zararıda çok yaw.
İlk koydum kaşığa elim kaydı pat yağızın pijamasına,sonra tekrar koydum bu seferde bizim yaramaz elini bir vurdu badisi ve yeleği battı.Ya bu lekede çıkmıyor.
Ne zaman bitecek bu kan ilacı kullanma devri.
Bu arada salıncağımız ve yürütecimiz geldi teyzoşlar,Yürüteçi kurana kadar anam ağladı ne zormuş yaw.Ama yağız bayılsdı resmen müzikli güzel birşeymiş benim bile oturasım geldi
Salıncağı daha açmadım onuda kuramam sinir olurum iyice en iyisi babayı beklemek.
canım cok geçmiş olsun siz hemde evde hem işte yoruluyosunuz işiniz daha zor ALLAH kolaylık versin canım..merhaba kızlar..geçmişi okudum aMA yazmaya halim yok..bugün okulda fenalaştım,tansiyonum yükseldi yine..ben bu tansiyondan giderim herhalde..
Beren lütfen öyle düşünme,hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz..burası ikiz anneleri topiği ve tabiki sorunlarımızı paylaşıcaz..bende kafayı yemek üzereyim...
Birsen bende aynı şeyi düşünüyorum bazen,yazıyorum ama tepki yok kimseden ama herkes çok yoğun sebep bu galiba..yazıp çıkıyoruz hemen..
hadi ben kaçtım...
herkeze iyi akşamlar .ahhh birgünde şura mutlu güzel ferahlı birşeyler yazmak istiyorum ama malesef sıkıntılar bırakmıyor beni bu aralar .eşim şehir dışında oldugu için annem bende kalıyordu zaten üç gündürde rahassızdı yerinden kalkacak hali yoktu bugün olanlar oldu ege durmadı yine annemde iyice kötüledi bende egeyi komşum elif ablaya götürdüm biraz oyalasınlar diye o sırada annem bir fenalaşıyor karşı komşu çagırdı annemyerlerde nasıl bagırıp aglıyor hemen ambulans çagırdık çocukları komşuya bıraktım gittik bir kaç saat kaldım hastanede kardeşim babam geldi bende eve ocukların yanına şükür biraz evel ıkarmışlar sonuçları iyiymiş ama mutlaka dahiliyeye gitsin demişler ilaçta içme demişler ya nasıl insan bunlar kadın kıvranıyor agrıdan nasıl birşeyi olmaz ya gece birşey olsa anlayamadım.
bir iyi haber bu gün evişlerine bir bayan buldum sonunda pazartesi başlayacak belki biraz rahatlarım berkede zamn ayırırım .çocukların hepsi uyudu bende çay demledim bir bakayım dedim size inşallah bir kaç saat uyanmazlar bende dinlenirim.
ahcanım yaaa bi türlü işler rayına girmedi sneinde yaaa çok ama çokkk geçmiş olsun ya ay 2 çocukla ne yapacağını şaşırmışsındır allahtan komşuların var onlarda olmasa ne yapacaktın 2 çocukla tek başına yaaa allah kimseyi darda koymaısnnnn
haha yetişemezsin bizim hızımızaaa sennn snein 2 çocuğun var hahahah
medinecimm naber snei görüyorummm
kız snei topiğin en sorunsuz annesi ilan ediyorum hepimiz dönem dönem isyan ediyoruz ama sen küçük yaşına rağmen hep ılımlı hep olumlu hep kaprsşzsiin çok öptümmm
ayyy benimkilerde bu saat oldu bi enerji bi enerji anlatamma hiç uyku yok bunalrda napcaz yawwww
canım ben dogal yolla kaldım inan aşılama vs hakkında hiç bir bilğim yok ama olanlar vardır yardım edecekelrdir...
Canım bizimkilerde yemiyo ama seninkiler daha vahim düşün bu aydayız ancak 7.5 b.r. 8 de biridiryoktur bile yemiyolar yapacak hiç bişeyim yok ama masamda bişiler yediriyorum elimden verince alıyo sıpalar..
Ben hiç rahatsız değilim canım bu arada ögreniyoruz rahatsız olan okumaz olur biter ...
Evet bende oyun isttedikleri için pc acık oluyo ama nerdeyse hiç basında değilim oyunu cok seviyolar burda oturmamada pek razı değiller
Canım desteksiz nerdeyse 1 aydır oturtuyorum bizimkiler biraz gec oturmaya basladı.. Suan desteksiz oturuyolar ama kızım düşüyo hemen biraz erken canım beli agrıyarabilir...
Günaydın herkese ..
günaydınnnnnn...anam ne çok konuşmuşunuz oku oku gözlerim şaşı oldu.....
yavrum sende günlerce yanlız bakıyorsun seyahatte bırakta baksın......
inşallah cnm .......
bende sek günlük sütle yapıyorum aslıcğm ama petek üzerinde bekletiyorum 5-6 saat bayağıda tutuyor sulu olmuyor....
zor geliyor bu cadılara pütürlü gıdaları yutmak.....canm ben kahvaltılarını ıhlamur ile sulandırıyorum peynir ve yumurta sarısını ıhlamur ile iyice ezip sonra pekmez.fındık.bebek ekmeği vs ekliyorum ama süt veya m.suyu eklemedim hiç....
artvinli verme öyle sütaş mütaş babymix falan daha çok küçük kuzum ya gerek yok nasıl olsa ilerleyen zamanlarda yerler.....
ay birsom zaten çok kötü tadı ben 1 kere dışarı çıkarken adım 1 kavanoz hemen püskürttüler sonra ben bakayım ddim tadına hakkaten feaket birşeydi.....soğana bende başladım küçük 1 tane ekliyorum çorbalarına
inşallah güzel haberler veririsin cnm....
aaa niye şekerim 9 ay olması gerekiyormu mercimek için?????
yok be aslıcığm ne sorun olacak benimkilerde öyleydi...hatta şu an bile inci sadece yüzüstü dönüp sırıtıyor.ama ipek odanın bir ucundan diğerine döne döne dolanıyor...
inşallah kuzum evlatlarımız güzel yerlerde güzel eğitim alırlar......
hiç adil değilmiş famalexx cnm ya hoca onaylayacakta prof olacaksın oooo bekle dur o zaman hoca takıntılı sana belki ne olacak ne kadar haksızlıkmış vay canına.....
benimde ipek böyle nefesciğim hepimizde bir yarasa mevcut yanii.....
günaydın canımmmm......hayatım ben almadım komşumun kızı verdi bana onun oğlu kullanmamış ama nette kraft hoppala diye ara çıkıyor 35 tl piyasa fiyatı diye var.....
cnm buradaki çoğu arkadaşımız tüpbebekle hamiş kalmış....doğal çok az...
aşılama ile kalan yok sanırım....ama aşılama ile arkadaşım 3 lere hamiş kaldı sonra 2 ye düşürdüler...şimdi 2 yaşındalar....
asla
beren cnm asla ve asla sorularından sorunlarından kendi adıma sıkılmadım
hatta ben okudukca üzülüyorum....ikiz bebek bakımı çok zor heleki sorunlu ise....
senin kızların iştahsız....uyumuyolar....
inan çokkk üzülüyorum...benim çocuklarım çok aktifler cnm yaramazda demek istemiyorum
ama beni çok yoruyolar....
ben sana cvp veremiyorum çünki ben hiç çokkk şükürkiiştahsızlık yaşamadım..
buyüzden cvp yazamıyorum....ama sana şunu söyleyim...çocuklarını sen iyi tanırsın..
belki az az sık sık yemek iistiyorlar...belki uzun aralarla yemek istiyolar.....yani
ne bileyim uyku sorunuda ayrı bii dert....yemek yemeyen uyumayan çocuklar huysuz oluyor iştee....
cananın adına cvp vereyim cnm hamileliğinden beri görüştüğümüzden canan baya bir süre anne sütü verdi....ama mama destekliydi....hep yeme sorunu vardı...büyüdükce ek gıdaya geçtikce yeme sorunu daha net göründü ama o herşey yaptı durumu böyle kabul etmeye çalışıyor.....hep sınırda kilo aldıkları için...doktorlarda sorun yapmadı o kadar yani
yaptım yaptım biraz uyku tutmadı ama neyse iyiyim arada geriliyo işte insan çok öptüm sneiiii
hahah çok güldüm tıp tepmiş haa harika bi deyimmmmm
tabi geçmiş olsun bu aradaaa
işte kankim tam birbirimize göreyiz nisan gibi senin çatıda yapalım buişi o zamana kadar sabretttttt
hahah bayılırım çabuk dağılanlara sohbet çok tatlı oluyo onlarlaaaa
ayyy işte bunu çok kıskandımmm darısı başıma 40 beden giydiğim günleri görecekmiyim acabaaaaa
cevap veriyommm çokkk zorrrrrr
vallaha mevsim bahar kısmı dışında kalanlar bize pek uygun hahahah
senin hayatta epey zormuş vallahhaaaa benim eşimde çok tembel arada diyorumki anadolu liselerine felan geç diyorum uğraşamam sınavla felan diyor çok tembel kısacasıııı
aylık 100 liraya geliyomuş çok pahalı sayılmaz aslında okmeydanına yakın nerde var acep ben bi bakayım nettennnn
gayet fitmişsin şeker sennnnn daha ne istiyonnn
o göbek ikizlerden bize hatıraaaa zor giderrrr
canım dönem dönem olyo bebeklerde çok sıkıntı yapma süreklilik gösterirse o zaman alışkanlığa çevirmiş demek bi sorun var demek ama benimkiler çokkk uuzn bi süre uyumadı uyku damlları felan tırt şimdi eskiye oranla daha iyiyiz yaniii ama oluyo kısacası yani
canım özür dileirm ya mesajını aldım ama bi türlü cevap yazamadım
yazayım kullandıklarımı
unadix kullandım işe yaramadı
zincofish kullandım işe yaramadı
vitabiol kullandım hem ucuz hem güzel
şuan minadix kullanıyorum o da güzel
öncelikle vitaminleri sabah aç karnına ver etkisini görmek için
yemek konusundada sevdikleir neyse onla yedirmeye çalış
mesela yoğurt yediriyorum ben
suyla kandırıyorum
emzikle kandırıyorum
oyuncaklarla kandırarak atıyorum ağzına illa yemiyecekse bi tarafımıda yırtsam yemiyor mustafa 5. aydan beri mümkğn değil süt içmiyo geçenlerde bi 20 cc içti bayramettim tesadüfe içti o da
bebe bisküviisni seviyolar ondan veriyom
irmikli muhallebi veiryom
arı bebe veryom
değişik şeyler dene yani
reklam felan ilgisini çekmeye başladımı reklamla yedirmeye dene
ışıklı oyuncaklar tut
çünkğ 14 saat yememeleri üzüyo beni seni daha çok üüzyordur bizimde o kadar yemediğimiz oluyodu
mesela akşam 9-10 da akşam yemeklerini yiyolar ya sabah 10 da zorla kahvaltı yaptırıyodum gece zaten bişey yemiyolar bazen yaniçoğunlukla 2 de-3 de öğlen yemeği yiyolar akşam yemekleirni 9 da yiyolar artık zorlamıyorum bıktım yani psikolojim çöktü
ben şimdi neyi anlıyorum biliyomuusn il zamanlar gayet güzel sabretmişim 10 ay iyice sabretmişim şimdi en udak ağlamalarına thammülüm yok yani bu dahada kötü
çok zor biliyorum ma geçecek
benimkiler şimdi daha iyi
bu arada ben bide uyumaları için sipraktin diye bi ilaç kullanıyorum fakat yan etkisi çok var o yüzden tedirgin tedirgin kullanıyorum ama ne yapayım bi onunla uyuyolar 2-3 günd ebi veriyorum normalde alerji ilacı aslında ama senin benim gibi çaresiz anneler kullanıyor yemeyen uyuyaman çocuklar için
ben snei en ksıa zamanda arıyayımda telefonda daha güzle konuşuruz
bu tarz şeyler aya göre değişir canım çocukların hazırsa oturt yani oturttuğunda ağlamıyorsa mesela yada sonrasında bi ağrısı yok devam et demektir
allah kabul etsin canım
bende haftaya yapıcam annem pazar günü yapıyo çarşambaya felnda benyaparımmm
ay benimkiler şuan ceee eee oynuyo bayılıyorumkahkahalarınaaaa
ayyy rondomum bıçağını kaybetmişim çok komik yaaaa 2 gündğr bulamıyorummmmm
nirdesiniz beeee
biz eltimlere gidiyoruz....eli boş gitmeyim dedim kendisi çalşyor geç vakit çağırdı...
böğrekkkkk açtım.....kuzularımı gidirdim...saçımı yıkamadım vücudumu yıkadm...hastayım ya
çokda yağmur var ama kaynım alacak bizii
merhaba kızlar..geçmişi okudum aMA yazmaya halim yok..bugün okulda fenalaştım,tansiyonum yükseldi yine..ben bu tansiyondan giderim herhalde..
Beren lütfen öyle düşünme,hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz..burası ikiz anneleri topiği ve tabiki sorunlarımızı paylaşıcaz..bende kafayı yemek üzereyim...
Birsen bende aynı şeyi düşünüyorum bazen,yazıyorum ama tepki yok kimseden ama herkes çok yoğun sebep bu galiba..yazıp çıkıyoruz hemen..
hadi ben kaçtım...
EYLÜL neredesin hayatım ya.
Nasıl geçti kontrol?Hayırlı haberlerini bekliyorum gel artık:84:
BERENNAZ nerede hiç uğramadı bugün.
Yoksa sizdemi hasta oldunuz kuzum
DORUK nasıl oldu kızlar.
Herşey yolundadır inşallah.
herkeze iyi akşamlar .ahhh birgünde şura mutlu güzel ferahlı birşeyler yazmak istiyorum ama malesef sıkıntılar bırakmıyor beni bu aralar .eşim şehir dışında oldugu için annem bende kalıyordu zaten üç gündürde rahassızdı yerinden kalkacak hali yoktu bugün olanlar oldu ege durmadı yine annemde iyice kötüledi bende egeyi komşum elif ablaya götürdüm biraz oyalasınlar diye o sırada annem bir fenalaşıyor karşı komşu çagırdı annemyerlerde nasıl bagırıp aglıyor hemen ambulans çagırdık çocukları komşuya bıraktım gittik bir kaç saat kaldım hastanede kardeşim babam geldi bende eve ocukların yanına şükür biraz evel ıkarmışlar sonuçları iyiymiş ama mutlaka dahiliyeye gitsin demişler ilaçta içme demişler ya nasıl insan bunlar kadın kıvranıyor agrıdan nasıl birşeyi olmaz ya gece birşey olsa anlayamadım.
beren canım sabret anne sütü onlar için çok yararlı biraz daha sabır...
14 saat biraz fazla haklısın ben en fazla 6 saat dayanabildim zorla yediriyorum oyun yapıyorum halimi görsen deli dersin cep telefonu çıngırak oyuncak şekilden şekile giriyorum
psikolog araştırırken e psikolog diye bişey buldum gitmene gerek kalmıyo msn tarzı bi programla görüşüyosun yarım saati 27.5 1 saati 50 lira bize göre bişey tam nede olsa ikizlerle çıkamıoru ben di deniyeyim bakayım nasıl oalcak
günaydın kızlar...
akşam6 civarı birden sağ tarafım tutuldu boynumkolum bi anda nolduğumuşaşırdım.eşim geldi. voltarenle ovdu sen yat dinlen ben bakarım dedi. uyumuşumsaat 8 gibi tekrar uynadım daha fena olmuşum am mecburen kızları yedirdim kociş beceremio...sonrn yemek yiyip yine yattım 12 ye kadar uyumuşum. 12 de eşimçıldırmışdı:)) irem sabah kadar 15 dk da uyandı ağlaya ağlaya. burunları tıkandı yine bay bay nezle oldular galiba orti bebyleçekioz sürekli..saki sokağaçıkıoz ya nerden kapıoz soğuğu bilmiom evimde sıcacık ama neden böle olduk ailecek anlamadım... eşimde soğuk soğuk terliom deyip duruyo. kızları kucağımalamıyoturmşuna kolum kalmıo boynum dönmüo. eşimde işe gitti 4 gibi gelirim idare et dedi ama bilmiyorum nasıl idare edicem(
gecmıs olsun canımya bı dr a falan fıtsenız esınle saglıklı ve guclu olman lazım senın belırtıler soguk algınlıgı gıbı ozellıkle tutulmalar bı yerden sureklı ruzgar ve soguk almıssın gıbı sankı ama bılemedımgünaydın kızlar...
akşam6 civarı birden sağ tarafım tutuldu boynumkolum bi anda nolduğumuşaşırdım.eşim geldi. voltarenle ovdu sen yat dinlen ben bakarım dedi. uyumuşumsaat 8 gibi tekrar uynadım daha fena olmuşum am mecburen kızları yedirdim kociş beceremio...sonrn yemek yiyip yine yattım 12 ye kadar uyumuşum. 12 de eşimçıldırmışdı:)) irem sabah kadar 15 dk da uyandı ağlaya ağlaya. burunları tıkandı yine bay bay nezle oldular galiba orti bebyleçekioz sürekli..saki sokağaçıkıoz ya nerden kapıoz soğuğu bilmiom evimde sıcacık ama neden böle olduk ailecek anlamadım... eşimde soğuk soğuk terliom deyip duruyo. kızları kucağımalamıyoturmşuna kolum kalmıo boynum dönmüo. eşimde işe gitti 4 gibi gelirim idare et dedi ama bilmiyorum nasıl idare edicem(
sağol canım. sizede çok geçmiş olsun...canımm çok geçmiş olsun valla bizde evde hasta olanlardanız.. acil şifalar diliyorum..
valla canımsoğuk almamimkansız gibi bişi. evim gerçekden sıcak. terleyipsoğuduğum için olmuşdur diyorum... kızlarda geçen gün yıkadım ondan sonra böle oldun üşüttüm heralde ya... şimdilik idare ediyorum kötüleşirsem gidicem dr a...gecmıs olsun canımya bı dr a falan fıtsenız esınle saglıklı ve guclu olman lazım senın belırtıler soguk algınlıgı gıbı ozellıkle tutulmalar bı yerden sureklı ruzgar ve soguk almıssın gıbı sankı ama bılemedım
kızlarda hasta olduguna gore soguk almıssınız cnm sız devamlı ewdesınız ve sen devamlı hareket halınde ldugun ıcın hıssetmemıs olabılırsın kuzum acıl sıfalar dılıorum hepınıze
günaydın kızlar...
merhaba kızlar..geçmişi okudum aMA yazmaya halim yok..bugün okulda fenalaştım,tansiyonum yükseldi yine..ben bu tansiyondan giderim herhalde..
hadi ben kaçtım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?