Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

rica ederim canım
Düşün biz sizden kac ay büyügüz bizimkiler en falza odageceleri cok acıktıkları için 120 içiyolar gündüzleri 60 bazen 75 falan olyuo bizimkilerde bir tuhaflar evet ek gıda daha iyi oluyo zorakide yiyyo yoksa ac kalıyolar..

iyi akşamlar kızlarrr 2 günüdr gelemdim dün misafirlerim vardı bütün gün gece geç saat gittiler. bugünde kendime gelmek için çocukları bırakıp eşime gittim kuaförüme ohhh bi güzel röflemi yaptırdım 11 aydan sonra ne iyi geldi be mutlu oldum biraz bakım insana ne iyi hissettiriyor kendini. süte geçermi die çok düşündüm ama buna çokk ihtiyacım vardı psikolojik olarak rahatladım. hem millet hamileyken bile yaptırıyo yahu...
şimdide yemeği yaptım size bakim dedim geçmişi okudum acele acele:)

slm kızlar ayyyy oruçlu olduğumdan...bugün sersem gibiydim....aksam üzeri pazara gittim patlıcan aldım..buzluğa karnıyarıklık koyacağım......sonra eve geldim dinlendim....eltim çocuklara tişört ve şapka almış tişörtmüz bol şapkayıda takmıyolar diye gidip değiştireyim dedim..annemle çocukları aldım
forma gittim...çocukları orada deli gibi oynattık allahımmmmmm bi görseniz...zorla aldık onları
o yüzden geç kaldık yemek yerleri dolmuştu....zorla bi yer bulduk..kardeşimde geldi...açtık iftarımıızı..sonra dondurmamızı yedik...kardeşim çocukları oynatırken bende tişörtleri değiştireyim dedim....kuzularıma şık bir eşofman ve uzun kollu ince penye tişört aldım....
sonra annemde indi çocukların yanına...bende sütümüzü muhallebizi alıp marketten çıktım...
yolda o kadar çok ağladıklar ki..........uykudan eve gelir gelmez yıkadık uyuttuk onları...
bende çok yorulmuşum beeee

doruk cnm iyi yapmışsın sütünden geçmezz yaaa....

canım benim oğlumda yaklaşık 3 aylık oldu.

Ben hiç takılmıyorum orada yazanlara,her bebek bir olmuyorki.

Yağız sütümü güzel içiyor severek,mamada veriyorum.Günde 2 saat aralıklarla besleniyor.
bazen mamayı 90 cc yiyor,bazen 60 cc zor yiyor.

Sıkıntı yapma bence,kilo alımları nasıl,herşey yolundaysa demekki senin oğlanların kapasitesi bu.

nerdesiniz karularrr
artvinli canım ali yağız kafasını tam anlamı ile tutabiliyormu kızlar çocuklarınız tam olarak kafalarını ne zaman tuttu bu konuda sorun yaşayan bi annemiz varda
benim oğlum mesela tam olarak 1 aydır tutuyor ondan önce tam tutamıyodu düşürüyodu sizde yazarmısınızz

Amanın canan valla benimi söyledin nedir.akannehir
Bende bu konuya takmış durumdayım,yağız kafasını ne zaman tutacak ya.
Canancım tam tutamıyor kafasını oğlum,ama ufak ufak tutmaya başladı,önüme gelene soruyorum ne zaman tutar kafasını diye,acaba erken doğmuş olması,yani yaşıtlarından küçük olması etkenmidir.Benide aydınlatırsanız çok sevinirim.

Saat gecenin 1.50 si,oğlum çok mızmız hep pışpışlıycanki uyusun.uykusunda bile mızırdanıyor.Daha yatamadım bende,eşime sahur için paçanga böreği yaptım bari onuda kızartayımda öyle yatayım.

günaydın annişler... sabah 5 den beri ayakdayız uyumuyo cadılar tam gazman oldu bunlar yahu... uyutamadımki bende uyuyayım..
kafa tutma konuşulmuş. benim beren azda olsa tutuyo ama yorulup düşürüyo sonra irem henüz başarılı değil.. bakalım tez vakit tutarlar inşallah...

günaydın güzel anneler.
dün akşama kadar uyudu veletler gecede sahura kadar diktiler beni.babamız horul horul uyudu:umursamaz:
benim bebekler çok çabuk acıkıyo yaaa...2 saate kalmadan mızırdanmaya başlıyorlar.açlık durumlarına göre 60-75-90 cc içiyorlar.(bu arada takvim olmadığı için günümüzü de yazim.35 günlük olduk Allahın izniyle)
kafa tutma konusunda ebrar kısmen başarılı kısa sürelide olsa.iclal daha az tutuyo.

kuzum hazırlıyim sana bi takvim ne yamzmamı şistersen söyle hazırlıyım hemen...

hituci benimkiler nerdeyse 2 aylık ama 3 saatte bir 90 cc yiyolar...ben düzenli 3 saatte bir veriyorum onlarda alıştılar bu düzene 3 saatte bir mızırdarlar açlıkiçin..ama aralarda emziriyorumm biraz sağdıkdan sonra emziriyorum daha iyi kavrıyolar o zaman...

bugün aşımız var.valide gelince çıkcamçok acıyomu bebekler çok ağlıyomu?dayanamıyorum hiç ağlamalarına

bi tane yapıyolar canım e tabi ağlıyolar bende dayanamadım eşim tuttu bebekleri..
o gün bacağına çok dokunma demişdi hemşire ama bi sıkıntı yaşamadık..bide 3 gün yıkamadık..

selam,genel bir göz attım son konulara :)

düzenli vermiyorum artık mamalarını..çok ağlayıp acıktıkları zaman veriyorum ki mamanın tamamını bitirsinler..değilse boşa gidiyor hazırladığım mamalar...zaten pahallı..3 günde 1 kutu gidiyor..bazan 60 bazan 90 bazan de o da çok açsalar 120 cc alıyorlar..daha fazlasını kusuyorlar..3-4 saatte 1 besleniyorlar..ikisi de kucağıma aldığımda 10-15 sn kadar kafalarını tutuyor ya da tutma çalışması yapıyorlar :) kafaları düşecek diye tedirgin oluyorum o arada tabi..henüz gözleri ile çok fazla odaklanamıyorlar,takip ettiklerine ya da cisimlere doğru uzandıklarına şahit olmadım..oğlum çenesini okşayınca gülümüyor bazan..refleks mi yoksa hoşuna gittiği için mi anlayamıyorum...

kızlar mamayı her beslenmede veriyormusunuz?
ben 2-3 saatte bir sütümü sağıyorum.onlar uyurken sağdığımı uynadığında veriyorum.arada da beni emiyorlar.uyutacağım zamanda mama veriyorum.döngü böyle gidiyo.
günde 3 er biberon mama veriyorum onun dışında ya beni emiyorlar yada sağdığımı veriyorum.
siz nasıl yapıyorsunuz?

bende 8 öğün veriyorum günde her öğünleri 90 cc 3 öğün sağılmış sütümü veriyorum 5 öğün mama alıyolar aralardada 30 dk kadaremiyolar sanırım öğünleri 150 cc ye çıkyodur emince...

mama ne kullanıyosun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…