canım sen sabahdan akşam kadar nasıl besliyosun bi anlatsana öğün öğün öğrenelim. ben 4. aydan sonra ek gıdalara geçmeyi düşünüyorum öle oluyo dime?.yoğurt çorba kahvaltı filan veriyosundur dimi mama ağırlıklı beslemiyosundur artık sanırım...gerçi siz artık kocaa kız oldunuz ama kaydirigubbakcemile3
günaydın tarihçi, maşallah size, aman geçolsun da güç olmasın inşallah.. sağlıklı adımları olsun inş.
canım açıkçası şu sıralar bizim pek bir karışık. ama canan çok güael anlatmıış bizmde 1 ay öncesine kadar aynen öyleydi. ama o kadar iştahsızlarki anlatamam. en son balık çorbasını başımdan aşağı geçirdiler ve bu son olsun dedimcanım sen sabahdan akşam kadar nasıl besliyosun bi anlatsana öğün öğün öğrenelim. ben 4. aydan sonra ek gıdalara geçmeyi düşünüyorum öle oluyo dime?.yoğurt çorba kahvaltı filan veriyosundur dimi mama ağırlıklı beslemiyosundur artık sanırım...gerçi siz artık kocaa kız oldunuz ama kaydirigubbakcemile3
canım işkişzlerde 4. ayda geçiriyor doktorlar.6.aydan sonra geçilmiyo mu ek gıdalara,ben öyle biliyorum.eğer 4.aysa süpermiş.eşim durup durup ne zaman kebap yediricez bunlara diye soruyor ya komik adam:) ek gıdaları temel gıdalarla karıştırıyo hatta ocak başıyla falandelikafadulden
canım bende aptamilin kutuları var ona koyuyorum mamyı. topaklanma olmuyor. belki ambalajında koysam olur bilmim ki hiç olmadı..yat anam yattt bu günleir çok ararınnn mumşa arasın bence yatabildiğin kadar yat doğumdan önce gönlünce yaşa hayatını eşinle bolca vakit geçir sevgi seli oluşturun çünkü ileride sebepsiz kavgalar sizi bekliyo bak biizm wavy evlilik yıldönümünü bile unutmuşş
zuhahah sazanlık değil yavrum ya şaka yaptım neydiyim ben hikayesiz kalmayyaım dedim hahaha
dumur haldeyimm şok içindeyimm:1ninca::1ninca:
dolapta topaklanma olmuyormu wavyy
dişmii yarabbi daha neler duyacağımmm
zuhaha demek sneide kandırdımm kız face adım yazıyo yaa hahaha:lepi:
kayınvalidesini çok seven bi gelin var aramızdaaaa seni sırtımızda taşıyalımm hahah
ben sana örnek vereyim canım bana sormamışsın ama atlayayım konuya
bende 4. ayda yavaş yavaş başladım işte bi kaç kaşık yoğurt bi kaç kaşım meyva püresi kavonızlardan yarım kavonozu ikisine yediiryodum sabahları bisküviye başladım öyle böyle kaşık maması aldım derken başladık gitti şimdi şöyleyiz
sabah
bir sabah devam sütü+labne peyniri+bebe bisküvisi+pekmez
bir sabah milupa 8 tahıllı ballı kahvaltı+labne peyniri+pekmez+yumurta sarısı
dr tereyağıda koyabilirsin dedi ama daha başlamadım
ara öğün
en az 3 çeşiten oluşan meyve kokteyli
muz+şeftali+üzüm+kavun+karpuz+dün incirde denedik rondoya koyuyorum içinede 3-4 ceviz atıyorum
öğle
sebze çorbası içine değişik değişik 3-4 sebze atıyorum bazen tavuk bazen et tahıl olarakta mercimek şehriye pirinç bulgur değişmeli olarak atıyorum son bir haftadır soğan sarmısağada başladık özellikle sarmısak kız bebekler için çok iyiymiş akıntı bile olmuyormş ilerki zamnalrda kadın hastalıklarından müthiş koruyomuş
ara öğün
hazır şeyler yapıyprum kaşık maması+kavonoz muhallebiler tarzında
akşam
hipp+milupa gece mamalrını kullanıyorum değişik değişik alıyorum farklı olarak yapıyorum mesela mikupanın 7 tahıllısını yaparken içine pekmezde atıyorum
son olarakta yoğurt veriyorum
aslında yoğurdum akşam öğünündne önceki ara öğünde verilmesi lazım ama ben uyku yaptığı için en son veriyorum bu benim yöntemim
bi günümüz böyle işte hayatım yani 3-4 saate bir yemek yiyolar yani ben 3 saatte bir yemek hazırlıyom çığlıl çığlığa yediirypm her taraf defalarca pisleniyo ben defalarca temizliyom.........................
zuhaha kebapmı eşin şimdiden başlaısn canım zuhahaha ocakbaşı yapın sizzz
ya 4 ten sonra yavaş yavaş başla işte ama ağırlık mama olsun 5 ten sonra mamayı azalt ek gıdaya deoğru geç 6 dan sonra mamyı sadece geceye bırak bide dışarı çıktığın zamanlara felan gündüz sadece ek gıda yap meselaa
pöfff amma yazdım gece gece benim oğlan ateşlendide nöbetteyim anlayacağınızzz
bugün oğlumunda bayramlığını aldım bir gömlek ve bir kravat müthiş şirin oldu yaa veee ilk adım ayakkabımız aldıkkkk ama kızım hala yakkabısız ona bulamadım istediğim gibiiii
ikiz annesi olmanın zor yanı biri hastalandımı diğeride hastalanıyooo
kıyamam yaofff 38.5 oldu ateşimizzz
canım açıkçası eğer sıkıntılı ise yavrular tek bakmak çok zor. ben bu zamana kadar allah bin kere razı olsun annemle getirdim. benim kızöardan biri gece 2.5 a kadar bağırırdı diğeri ondan nöbeti alırdı. ve tabi seslerinden ikiside ayakta olurla ve hep ağlarlardaı. annem olmasa napardım bilemiyorum. ama yavruların sıkıntılı olmayanlar için durum farklı 2-3 ay sıkıntrılı oluyor ama inan kolik ve gzlı olmadığı sürece yalnız bakılır zro olur ama bakılır. şimdi yalnız bakıyorum. zorlu günlerim hala oluyor ama benim yavrular dişli çıktı canım.doğuralı neredeyse 2 ay olacak anne olduğumu 2 gündür anladım
hiç uyumadım zombi gibiyim 3 saatte bir besliyorum 4 saatte bir ve 6 saatte bir göz damlaları var (ameliyat oldu rop ameliyatı) ne zormuş sadece sabah 1 saat uyudum ve sadece çağan arsal geldi
utku karanda gelince ne yaparım Allah bilir sizleri kutluyorum ben başedemedim yanlız
sabaha annem gelecek ankaradan
hahay tabe davulun sesi misali hamilelikte herşey tatlı gelir ay gelsinlerde uykusuzluk neymiş denir. doğumdan sonra tekrar görüşelim kirpicim:))Canancım geçmiş olsunn, bir an önce düşer inşallah.
bircecimmm tatlı yorgunluklardır sanırım bunlar , kafan iyi olsunda uyku hallolur inşallah zamanla.
kızlar bizim odaya park yatağı da aldık bugün, artk herşey tamam, bi bebiş eksik, ama dursun şimdilikk 3-4 hafta daha.
hepinize boll uykulu geceler.
tarihçi senin kızlarda ben benimkiüleri görüyom. ve umudum tükeniyor valal. yaşlarıda gelse sanırım canımı okuytacaklar. hayırlı olsun ilk adımınız..herkese günaydıınna.s.baktım herkes burda,muhabbetler epey koyu oh oh
canancım geçmiş olsun canım biz de bu yaz sıcaklarından bikaç kere gördük 38.5 i Allah korusun yavrularımızı:Saruboceq:
bircecim ilk zamanlar çok zor gerçekten sonra alışıyosun yavaş yavaş inşallah yalnız bakabileceğin günler de gelcek merak etmea.s
diğer topikten beni tanıyanlar bilir kuduruk iki kızım vardün elfin ilk kez iki adım attı ayy ne heyecanlandım,melina da ayakta duruyo arıkdelikafadulden benimkiler geç kaldı zaten azcuk,emeklemek kolaylarına geliyo tabi jet hızıyla gittikleri içinkaydirigubbakcemile3
bugün eşimde beni sabah uyuttu süpper geldi.eşimden allah razı olsun en büyük destekçim manen ve fizyolojik olark..günaydın güzel anneler, mutlu pazarlar hepinize.. bu sabah eşim kızları 7 den 9 a kadar oyalamış ne güzel geldi 2 saat uyumak, ben de hemen kalkıp kahvaltılarını hazırladım, çağla yine zor geçirdi geceyi yavrum, boğazı kıpkırmızı dedi dr. prospan diye bir şurup başladı biraz geç tedavi eder ama antibiyotik vermek istemiyorum dedi, aman ya, gece kızdım bile dr.a ver ilacı iyileşsin yavrum diye ama kıyamaıyorum kuzumun huzursuz ağlayarak uykusunun bölünmesine...dr. da haklı belki ama, pöffff
canım benim doktorumö kahvaltıya hemen geçirmemişti. önce sebze meyveye yoğurda alıştırmış sonra geçirmişti.günaydın herkese ..
bende basladım ek gıdaya yavastan cünkü 3 cc mamayı içemeyen cocuk olurmu ac kalıyolar resmen bakalım hayırlısı inş
kahvaltıya ne zaman gecmeliyim ben bugun biraz verdım.. pekmez falan koyuluyo onu ne zaman eklemeliyim
canım açıkçası şu sıralar bizim pek bir karışık. ama canan çok güael anlatmıış bizmde 1 ay öncesine kadar aynen öyleydi. ama o kadar iştahsızlarki anlatamam. en son balık çorbasını başımdan aşağı geçirdiler ve bu son olsun dedimartık kendimize ney yaparsam ondan veriyorum. öğlenleride bize yaptığım sebze yemeklerinden veriyorum. bizde hergün sebze pişer.
genel olarak kısaca yazayım
uyandıları zaman mama veriyorum. sabah 7 gibi.. 10 gbi normal kahvaltı hazırlıyorum bulamaç değil ama. biraz peynir pekmez falan ayrı ayır hepsini ekmekle lokma lokma koyuyorum aızlarına. iki günde bir yumurta veriyorum bu sıralar favorimiz omlet. 1 yumurtanın sarısı ile omlet yapıyrum. oh löp löp götürüyorlar. en sonda pekmezleri ile ceviz karışımını yediriyorum(bazen meyvede karıştırıyorum. bazen öğlen uykusundan önce ayrı veriyorum) su. ohh afiyet olsun.
öğlen uykularından sonra bazne yayla çorbası bazen tarhana bazen yaptıüım sebze yemeğüni çatalla ezerek veriyorum. ikisi bir kaseyi zor bitiriyorlar. en sevdikleri tarhana ve yayla çorbası. bu arada içine tam tahıllı ekmek koyıuyorum.ben rondoyu bırakalı çok oldu. herşeyi taneli veriyorum.
ikindi uykularından önce biberon maması veriyorum.. akşam üwstü yoğurt veriyorum ama pek sevmiyorşar. bazen meyveyi bu saatte yoğurtlada verebiliyorum. akşam yemeğinde ise biz ne yersek veriyorum patllıcan hariç..hatta pilavı bile veriyorum taneli halde.
yatmadan önce biberon alıyolar. gecede ceren 2 kez biberon alıyor. ve ertesi gün tekrar başlıyoruz.
yarenle bu şekilde beslenmeye geçince rahat ettim açıkçası. çok iştahsıdı biberondna nefret ediyordu. gece acıkma olayımızda kalmazsa rahatlıcaz sanırım çünkü bişberon almadığı için sabahlatıyor.
canım işkişzlerde 4. ayda geçiriyor doktorlar.
hahay bizmkiler yiyor valla:)) hemde bayılıyolar..
canım bende aptamilin kutuları var ona koyuyorum mamyı. topaklanma olmuyor. belki ambalajında koysam olur bilmim ki hiç olmadı..
uff evet en kötüsü bulaşması hastalıkların. benm en büyük korkum kızamık gib hastalıklarda iki dene ile uğraşıcaz. çok zor olacak..
kıyamam ya(
canım açıkçası eğer sıkıntılı ise yavrular tek bakmak çok zor. ben bu zamana kadar allah bin kere razı olsun annemle getirdim. benim kızöardan biri gece 2.5 a kadar bağırırdı diğeri ondan nöbeti alırdı. ve tabi seslerinden ikiside ayakta olurla ve hep ağlarlardaı. annem olmasa napardım bilemiyorum. ama yavruların sıkıntılı olmayanlar için durum farklı 2-3 ay sıkıntrılı oluyor ama inan kolik ve gzlı olmadığı sürece yalnız bakılır zro olur ama bakılır. şimdi yalnız bakıyorum. zorlu günlerim hala oluyor ama benim yavrular dişli çıktı canım.
hahay tabe davulun sesi misali hamilelikte herşey tatlı gelir ay gelsinlerde uykusuzluk neymiş denir. doğumdan sonra tekrar görüşelim kirpicim:))
tarihçi senin kızlarda ben benimkiüleri görüyom. ve umudum tükeniyor valal. yaşlarıda gelse sanırım canımı okuytacaklar. hayırlı olsun ilk adımınız..
bugün eşimde beni sabah uyuttu süpper geldi.eşimden allah razı olsun en büyük destekçim manen ve fizyolojik olark..
canım benim doktorumö kahvaltıya hemen geçirmemişti. önce sebze meyveye yoğurda alıştırmış sonra geçirmişti.
sağol canım vallaha bende kaz tüyü yastık almıştım çok terletiyo şuan yastıksız yatıyoz yanı hazirandna beri çok rahatsız olursa penyeden bişiler koyuyorumCanan cok geçmiş olsun canım ..
Yazım hastalanmaları daha kolay dimi valla bende korkuyorum acayip terliyolar..
REsmen kaldırdıgımda yastık ıslanmıs oluyo sadece bas bölgeleri bır sorun olabilr mi
aminnnAh canım yaaa ne kadar zor hem senin için hem onun için yavrum benim ALLAH şifa versin
öncelikle çok geçmiş olsun cnaım bizde fıtık ameliyatı olmuştuuk bi anne için bebeğinin bu tarz operasyon geçirmesi ne kadra zor biliyorum raabbim sağlık versin inşallahdoğuralı neredeyse 2 ay olacak anne olduğumu 2 gündür anladım
hiç uyumadım zombi gibiyim 3 saatte bir besliyorum 4 saatte bir ve 6 saatte bir göz damlaları var (ameliyat oldu rop ameliyatı) ne zormuş sadece sabah 1 saat uyudum ve sadece çağan arsal geldi
utku karanda gelince ne yaparım Allah bilir sizleri kutluyorum ben başedemedim yanlız
sabaha annem gelecek ankaradan
çok sağol canım bugün iyiydik diş çıkarabilirz diye tahmin ediyorum ama bakalımCanancım geçmiş olsunn, bir an önce düşer inşallah.
bircecimmm tatlı yorgunluklardır sanırım bunlar , kafan iyi olsunda uyku hallolur inşallah zamanla.
kızlar bizim odaya park yatağı da aldık bugün, artk herşey tamam, bi bebiş eksik, ama dursun şimdilikk 3-4 hafta daha.
hepinize boll uykulu geceler.
selam canımm evet burada toplandık sanırım .tatsız şeyler oluyo ara ara üzülüyorumherkese günaydıınna.s.baktım herkes burda,muhabbetler epey koyu oh oh
canancım geçmiş olsun canım biz de bu yaz sıcaklarından bikaç kere gördük 38.5 i Allah korusun yavrularımızı:Saruboceq:
bircecim ilk zamanlar çok zor gerçekten sonra alışıyosun yavaş yavaş inşallah yalnız bakabileceğin günler de gelcek merak etmea.s
diğer topikten beni tanıyanlar bilir kuduruk iki kızım vardün elfin ilk kez iki adım attı ayy ne heyecanlandım,melina da ayakta duruyo arıkdelikafadulden benimkiler geç kaldı zaten azcuk,emeklemek kolaylarına geliyo tabi jet hızıyla gittikleri içinkaydirigubbakcemile3
ben pekmeze paşlayalı 20 gün felann oldu vallaha biraz erken gibime geldi ama karışmakta istemem bizimkiler ufak doğdukları için sindirim sistemleir tam gelişmemiş oluyor eski anneler yani annelerimşz teyzelerimiz ver bişi olmaz diyolar ama bilmiyolarki bunlar olması gerekenden de küçükler mesela 3 aylıklarsa 2 aylıkk gibiler temkinli ol alerji felan yapabilir çünkü çok öptümmgünaydın herkese ..
bende basladım ek gıdaya yavastan cünkü 3 cc mamayı içemeyen cocuk olurmu ac kalıyolar resmen bakalım hayırlısı inş
kahvaltıya ne zaman gecmeliyim ben bugun biraz verdım.. pekmez falan koyuluyo onu ne zaman eklemeliyim
canım senin adına çok sevindim kısada olsa bi değişik oldu ali ile ömerde seni hiç sıkmamaış vallaha çok sevindim ayrıcada kıskandım bizimkibu sene hiç bi yere götürmeyecek belli oldu bende yalvarmaktan sıkıldım birazda bıktım istedikçe olmadıkça dahada canım sıkılıyor biliyorsun benimki esir hayatı birazdaaaiyi geceler hanımlar...bizgeldik muhteşem ve kısa süren tatilimizden geldik...
eşimin seyhati nedeni ile anneme geldik direk...
kızlar seneye kesin tatile gidiyoruz...ali ile ömer çok eyldi üstelik giderken yolda ömeri araba tuttu kustu..ama kendi üstüne ve benim üzerime...yol üstünde migros maxsi vardı eltim çekti arabayı otoparka
ama tam giriş kapısı çıkardım ömerin üzerini bir şişe su ile yıkadım yüzünü kafasını boynunu
o arada bile araba ile durup ikizmı bunlar diyenler oldu....
neyse markete girdik allahım migrosta çocuklar gibiydim eltimin kızı 16 yaşında reyon arasında hızla elimizdeki pusetlerle koşup pusetleri saLIYoruz eltim tutuyor....ali ömer kudurdu...
reyondan erik alıp silip silip yedirdik...ve alimle ömerim hastaydı bir sümük akıyordu görmeliydiniz...
benden nezle geçmiş ömerin gözleri kızarmıştı...
neyse eve vardık...eşya yerleştirdik...kahvaltı yaptık....hazırlandık indik denize eltim çocuklara havuz kürek kova takımı kamyon vs.almış..su mayo bezlerde aldık..havuzu doldurduk..ayy birden plajdaki çocuklar etrafımızı sardı....ama 5 yaşa kadar kızlar erkekler..allahım alişle ömer kuduruyolar aliş kumları alıp alıp kafasına attılar bizle mısır yediler...çerez yediler denize girdiler ömeri bıraksak yüzecek ayakları kolları çırpıyo..eltimin kızı milli monapalet yüzücü o diyor bunu ben eğiteceğim yenge diye..alişim sudan korkuyor..ama bana sarılıp girince hiç sesi çıkmıyor...
eşler aksam gelecekti saat 7 kadar denizde kaldık...alişle ömer köpekle oyandılar...çırıl çıplak plajda gezdiler....hiç ama hiç rahatsız etmediler beni acıkınca bile gelip mama dediler yedirdik gönderdim..ekmek arasu peynir domates danino vs ne bulurlarsa....aksama ama pestil gibiydiler...
eve geldik eşler geldi..bekar kaynım sevgilisi ile geldi......bugün ama eşim için sıkıntılı idi çocuıkllar babasını az gördüğünden plajda babasının kucağında durmakiçin kavga ettiler denize ikiside babası ile girmek istedi..devamlı mıkır mıkır ettiler...eşim çok bunaldı ve anladımki alişle ömüş babasızken hiç problem yaratmıyolar....ama çok güzeldi herşey..............
şöyle konulara baktım ben 3 aylıktan bu yana bebelac veriyorum hiç rast gelmedim
ama hiç eczanede almam ezcanelerde mama çok gitmediği için uzun kalıyorlar..biz mamada ilk yapım tarihine bakıyoruz...hepte dışarıda ama paket mandalı ile kapalı tutuyorum
herobabay iğrenç bi mama önermem....
keçi sütünü bana cerrahpaşa önermedi bende vermedim
inek sütü veriyorum pınar,sütaş,sek kullanıyorum
birde bim in dost sütünü veriyorum...
ek gıda herkese çocuğuna ve doktoruna göre değişen bişey
ali ile ömere 3 aylıkken salata suyu mercimek çorbası taddırırdık..
4 ay bitiminde muhallebi ve kavonoz meyvesi ile başladık...
6 ayda kıymalı soğanlı sarımsaklı çorbalar verdim...ben
şuandada çok şükür yeme sıkıntımız yık heryeş yeriz..
bazı bebekler ek gıdada kilo kaybeder biz mamadaki gibi kilo alımına deva ettik
ama biz çok hareketli bebeklerdik 6 aydan itibaren odadan emekleyerek çıkardık..
10 aylıkken yürüdü alişde...ömerde 13 aylıkken...
hee daninoyı 8 aydan beri yediririm hiç bi sorun yaşamadık...
ben salaş bi anneyim sanırım....salıyorum çocuklarımı kafasııı gözü dağılana kadar sorun yok benim için..hahhahaahahha :))
canan kuzum bana ne yapacam kalbini demiş........ne yapem kuzum yaaa valla aklıma direk sen geldin..
menden bu kadar faceye atacak yiğenim resimlerimizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?