Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

günaydıın kızlaara.s. mama konusu konuşulmuş 3 saatte bir veriyodum ben de tam acıkmadan verince hakkatten boşa gidiyo sık sık verince az içtiklerinden tam doymuyolar ve sürekli mızıldanıyolar a.s

günaydın kızlar, akşam çağla baktım iyice hastalığı çoğalıyor, hemen dr.umuzuaradım, antibiyotik başladık, yavrum gece hep öksürük yüzünden uyandı. ateşi düştü epey, şimdi yine verdim ilaçlarını kahvaltılarını yaptılar, uykuları gelmek üzere, uyutucam.. 3 gündür eşim evdeydi poek bi rahattım, bugün zor geçeceğe benziyor...
kafa tutmaişine gelince benimkiler doğduklarından beri tutuyorlar neredeyse, ama tam anlamıyla 3 aylıktan sonra tuttular...

geçmiş olsun kuzuyaa:Saruboceq:

kevsercimçok geçmiş olsun.. aynen bende snein gibi ramzanda eşim çoğunlukla evde çok alışdım özellikle geceleri bakıyo işe düzenli başlayınca çok zor olacak..

günaydınlar biz kalktık....geldik..mama işi sorulmuş...
ben ek gıdaya kadar 4 saatte bir 150 cc verdim...
sonra ek gıda ile değişti herşey onların istediğine göre oldu ...

günaydın kızlar,biz bu saate kadar uyuduk hala inanamıyorum:).mama konusunu ben sormuştm,her birinize cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.bizimkilerin karışık biraz.Kağan Samet her iki saatte bir acıkıp ağlıyor ve 120 cc içiyor.Deniz Oğuz 3-4 satte bir acıkıyor hatta biz vermesek onu bile yemeyecek,en fazla 100 cc içip bırakıyor.benim sütüm neredeyse hiç gelmiyor aRTIK O YÜZDEN MAMA AĞIRLIKLI BESLENİYORLAR .önceleri yemiyor diye çok kafama takıyordum ama artık o kadar üzülmüyorum.Deniz'in kilosu geriden geliyor,3,5 aylık olmamıza rağmen 5 kiloyuz.Kağan ise 6,5 kiloyu geçti.düzeltilmiş olarak ise 50 günlüğüz.33 haftalık doğduk.

kafa tutma durumuna gelince doğduklarından yaklaşık 1 ay sonra başladılar kafalarını tutmaya.şu anda ikisede çok güzel yapıyor bunu.bir sıkıntı yaşamadık.bilinçli gülmeye,bize tapki vermeye başladılar 1 aydır.sesler çıkararak cevap bile veriyorlar:).

herkese selam alıntı yapamadım. kevser canım çok geçmiş olsun. aslıda ilk bata antibiyoriğe başlasaydı byle olmazdı aslında çok kızıyorum böyle radikal doktorlara olan yvrulara ve analara oluyor..

canan canım kafa tutma olayını sormuşsun. benim ceren nerdeyse doğduğundan bu yana çivi gibi çok erken tutu kafasını. ama koca kafalı yaren tam olarak 5 yada 6 da tutmaya başlamıştı yanlış hatırlamıyorsam.

buy arada yaren kakasını yapmadan önce pırt sesi çıkarıyor ağzı ile:)) çoık erken olduğu için bir girişimde bulunmuyorum. uzmanlar en az 2 yaş diyorlar. ve yine yaren bu sıralar anne demeye başladı. ve yareenn tay tay yapıyor 2-3 sn kadar.. ve cerenim ise by by yapmaya başladı. büyüyorlarmı ne bunlar ya.. ve sanırım ikinci dişler geliyor çok huysuz huzursuzu
herkes iyidir umarım. herkesi öpüyorum..

wavyim gelmiş hoşgelmiş.. canım evet uyuz oldum dr.a, kesşke daha önce arasaydın diyo bide... neyse;
çağlamın 2. dişi 1 e yaklaştı bile de damla çıkardı önceki gece 2.yi, aman Allah ım korkunç bir geceydi...dolven verdim bugee de bari rahat uyudu sayılır...çağla bi taraftan bu bitaraftan... akşam babayı yatırdım çağlanın yanına, napiim olmuyor...

büyücekler tabi annesi, inanılır gbi değil ama büyücekler kocaman genç kız olup biri bulaşık yıkıycak biri ev süpürcek, biz de yan gelip yatçaz.. hihoyyt...

kiloları çok iyi canım, hiç takma bence bak benim damla henüz 7 kilo oldu, çağla da 9... önemi olan sağlıkları, topaç gibi olması değil dimi.. tabi ki hepimiz istiyoruz löp löp yesinler ama yemedimi yemiyor işte, ne taklalar atıyoruz wavy de bende kafayı yiyoruz ama yapacak bişi yok malesef.. mafoldumben insanın ne ekgıda hazırlayası geliyor ne meyve.. çünkü hepsi çöpegidiyor.. çöp olmasa da boğazlarından geçmiyor sonuçta.

Herkese günaydın.

Bu kafa tutma işini konuşmamız çok iyi oldu.Demekki stres yapmamı gerektiricek bir durum yokmuş.5 6 aydan bahsediyorsunuz.
Prematüre annesi olmak zormuş,gelişimini neye göre takip edicem bazen çok daralıyorum.

gelişiyorlar be fatmacım, sıkma canını, anormal bir durum olursa dr.un muhakkak uyarırdı zaten. bak ikisi de aynı anda doğdu, aynı karında gelişti ona rağmen çok farklı gelişimleri var. damla tırıl tırıl emekliyor, çağla oturduğu yterden kıpırdamıyor, sdamla neredeyse koltuklara tutunup sıralıyor, çağla hala yerde yuvarlanıyor... her çocuk farklı işte, kimseyle kıyaslama , kıyaslatma da...opuyorumnanaktan

merhaba kızlarr ,

neyyyseki doğurmadım hala ama bayaa bi aşağıdan zorladi Elifcik dün, ya bir de hep aklimda ama sormayi unutuyorum size, ben gece sağa donunce bebiş vuruyo ısrarla ben de mecburen sola dönüyorum, sizce dönmesem de olur mu, aceba biryeri mi sıkışıyor, gerçi sizin ikiz olduğu için muhtemelen nereye dönseniz bir vyran oluyordu ama merak ettim işte, ne dersiniz?

fatma cnm bizden daha erken doğduk hiç bir zaman geriden hesaplamadık....doktorlara hep haftasını söyledim....gelişim olarak ayları ile uyumlu derdi...yani senin yağız çokda pramatüre sınıfında değil cnm
benimkiler 2 aydan sonra kafalarını tuttu

canım, doktor hep sola yatmamızı önerirdi, sağ taraftan onlara kan akışı sağlayan damar geçiyormuş, o yüzden ben hep sola yattım, hatta damla soldaydı, ne tekmelerdi ne tepişirdi.. hala da aynı tepikleri yapıyor ayaklarıyla..bir de sen ayaktayken yürürken falan hareket ettiğin içinsuyun hareketti ve sesi ile uyuyor ama sen hareketsiz olarak yatınca uyanıyormuş.. ay özledim karnımdaki tıpıtılarını.. tadını çıkar canım

Dirim senin Ali de 10 aylık yürümüştü dimi. yaren taytay durmaya başladı. bunun sonu adımmıdır. ay çok heyecanlandım. emeklerken yetişemiyom. ay koşturcak peşimden yer annesi onu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…