Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

ne biliyim canım ya,çok üzülüyorum elimde olmadan.birde kardeşi iyi kilo alıyor,elimizde olmadan karşılaştırma yapıyoruz.aslında yanlış biliyorum ama...siz 9 aylıksınız 8 kilosunuz değil mi?aslında sağlıklı olsunlarda kiloya takılmamak lazım.

canım aç karnına nst ye girilmiyor ama ben hiç tatlı şeyler yiyip girmedim.zaten bebişler çok hareketliydi hele biri alete bağlanmamak için kaçıyordu hep:).hemşirenin onu yakalamak için yarım saat uğraştığını biliyorum:).ama çikolata ya da tatlı şeyler bebişi hareketlendirir diye biliyorum.bence yiyiebilirsin Elifçik mutlu olur

kevser canım çok sağol eşime aldırayım.yastığına damlatılıyor demek çok ilginç. aa biz yastık kullanmıyoz nolcek şimdi:)

:) biz de kullanmıyoruz yastık canım, ama yakasına omzuna yani giysiye damlatılıyor, ben bazen yattığı yere çarşafına damlatıyorum, bazen de omzuna.. spreyler serum fizyolojikler daha çok sinirlendiriyor ağlamaya başlıyor hadii bi daha tıkanıyor burun..

firdoscum, canım benim damlam da 7 kilo, çağlam 9 kiloydu, dr.a götürdüğümde hep biraz daha bekle dendi ama çocuk ısrarla yemiyor içmiyordu, kan tahlili yapıldı demir eksikliği çıktı, demir eksikliği iştahsızlık yapıyormuş, demir ilacına başladık 1 ay geçti çocuk bi iştahlandı sanki şimdi g-daha ii, 20 günde 500 gr. almış şok olduk, çok sevindik.. ama bir de seven seas diye balık yağı içeren vitamine başladık, onun da çok etkisi oldu bence..

yavrukirpim, bence yeme, gerek yok, normal hareketliliğine bakılsın.. gerçi ben sadece 2 kez nst ye girdim ama firdosun dediği gibi biri hep kaçardı nst den biri de hep nst yi tekmelerdi, ha bir de aklıma geldi, karnımın üstüe denk gelen pijama lastiğime bayılırlardı ha bire onu tutmaya çalışıyorlardı, ayyy çok özledim onlarla karnımda oynaşmayı :)

doğru söylüyorsun Kevser,bizde kan tahlili yaptırdık ve kansızlık çıkmıştı.dr.demir ilacı verdi ama 4.aydan sonra kullanmaya başla demişti.daha 4 aylık olmadık.belkide o iştahszılık yapıyordur,çaresi var nasılsa İnşallah öyledir.bugün kontrolümüz var bakalım ne çıkacak..

saolun kızlarrr ilk defa gireceğiz du bakalım ne çıkacakk.

Canım ben 37 sinde ikizlere kavuştum ...:)

nst için aç ya da tok olmanın önemi yok...kalp atışlarına ve kasılmalara bakılıyor nst de...
hastanedeyken her gün nst ye bağladılar,tok ya da aç olma şartı aramadılar...

günaydın kızlarrrr bebişlerimin aşısını yaptırdım geldim.çok ağladılar ya...
bu arada ateş olmuşmuyu sizde 2. ay aşılarında??? ateş olunca calpol ver dedi hemşire ne kafar vermeliyim ???

evet canım verem aşısı-zatüre-karma aşı 3 tane yaptılar....

evet ateşlendi benimkiler 1-2 gün ,sonra geçti..ama öyle aşırı ateşlenme değil..38 derece olmuşlardı...

burdaki hastanede mutlaka tok olmak gerekiyor girmek için hatta nst odasının kapısına bile yazı asmışlar.

selam kızlar uzun bir aradan sonra ben geldim:))) size bişey sorucam benim kızımın 6 dişi birden çıktı hatyta 8 diyebiliriz onlarda çıkmak üzere doktorumuz normal değil ama korkulacak bişey yok diyor sizde böyle bişey yaşayan varmıdır acaba ?

evet ateşlendi benimkiler 1-2 gün ,sonra geçti..ama öyle aşırı ateşlenme değil..38 derece olmuşlardı...

ayşecimm beni de annem 38 yaşında doğurmuşi ablam 37 yaşın da 2. doğurdu, yani etrafımda çok 35 sonrası doğum ama hani cepte 2 tane olursa herhalde 3.yü 35ten sonra yapmam sanırım demek istedim. gerçi ben annemin 5. çocuğuyumm kaydirigubbakcemile3

günaydın kızlarrrr bebişlerimin aşısını yaptırdım geldim.çok ağladılar ya...
bu arada ateş olmuşmuyu sizde 2. ay aşılarında??? ateş olunca calpol ver dedi hemşire ne kafar vermeliyim ???

Dorukcum aşı yağızdada ateş yapmıştı,39 lara çıkmıştı ateşi,saat başı ateşini ölçmüştüm,sabah anca düştü.Bizde calpol verdik 1 çay kaşığı verdik iyi geldi.DR.eğer 37.geçerse ver demişti.İnşallah sizde ateş yapmaz canım.

CANAN çok geçmiş olsun oğluşuna canım.İnşallah ilaçlarınız tez zamanda şifa verir.

Bende 2 gündür çok hastaydım,ateşlendim,bütün vucudum ağrıyordu resmen.
Bugün kendimi biraz toparladım,ev leşgibiydi,evimi topladım,sildim süpürdüm,ama çokta yorulmuşum.

hoşgeldin:).daha 1,5 aylıklar eğer yanlış okumadıysam çizelgeni değil mi?ya erken olmuş biraz,hemde 8 tane birden:).benimde oğlanlardan birinin 2 diş kökü çıkmaya başlamış bugün dr.umuz fark etti.

ARTVİNLİ geçmiş olsun canım..

biz bugün doktordaydık ve moralim bozuldu biraz.Kağan Samet kilo ve boy açısından yaşıtlarını yakalamış ve gayet iyi dedi.metobolik açıdanda sorunu yokmuş.1 ay sonra ek gıdalar başlayabilirmişiz,prematüre oldukları için 5.ayda başlayalım dedi.ama Deniz Oğuz hiç kilo almamış.hala 5 kilo.aslında kan ve idrar testi yaptırmıştık ama yarın yenilememizi istedi ve ultrasonla iç organlarına bakalım dedi.kendisi baktı,sorun yok gibi dedi ama emin olmak istedi.eğer bir bebek yediği halde kilo alamıyorsa korkulacak birşey var demekmiş ama bizimki hiç yemiyorki...ednişelenmeyin dedi ama ben çok korkuyorum birşey olacak diye...ayrıca aptamil pdf kullanmamızı önerdi.bakalım yarın neler bekliyor bizi.kızlar nolur dua edin birşey çıkmasın bebişimde(.

günaydın kızlar.. dün akşam kızlar ateşlendi.sabah 4 e kadar uyumadılar inim inim inledi yavrularım.. şükür 4 de düştü ateşleri beren hala uyuyor irem uyandı emişiyoz... kuzumun keyfi yerine geldi.. offff ne zor bi geceydi.. ..

günaydın canlar......

uzuuuunnnnn aradan sonra bende dün itibarı ile işe başladım ee artık kk rahat rahat yazarım.....

herkez iyidir umarım kuzularda iyidir....

ayyy nerminciğimm merhaba cnm demek işe başladınn ayyyy daha çok küçükler yawww
hadi hayırlısı cnm :)

Saolasın canım benim.

Sakın üzme kendini tatlım,bence oğluşunda hiç bir sorun yok,gayet sağlıklı allahın izniyle.
Her çocuk bir olmuyor canım,bazısı yavaş kilo alıyor.İnşallah herşey normal çıkacak sen içini ferah tut olurmu.opuyorumnanaktan

Dorukcum çok geçmiş olsun canım.Malesef bu aşılar ateş yapıyor.Yağızda çok ateşlenmişti,ama düşüyor çok şükür uzun uzadıya sürmüyor neyseki.Atlattınız maşallah.
Bizimde 11 ekimde var aşımız,bakalım bu sefer bizi neler bekliyor.eyvahedigeldismile

günaydın canlar......

uzuuuunnnnn aradan sonra bende dün itibarı ile işe başladım ee artık kk rahat rahat yazarım.....

herkez iyidir umarım kuzularda iyidir....

Hoşgeldin canım.opuyorumnanaktan.Kızlar nasıl,ananeyemi bıraktın fıstıkları.

ayyy nerminciğimm merhaba cnm demek işe başladınn ayyyy daha çok küçükler yawww
hadi hayırlısı cnm :)

Dırımcım nasılsın canım.Nasıl geçiyor zaman,yeni ev,yeni ortam.inşallah herşey çok çok güzel olur.

artvinli cnm yeni ev yeni hayat nasıl dersenn ne kötü ne iyi....kaynanam iyi davranıyor....
ama benim için eğrelti bir yaşam....fena sayılmaz...iş derdim yok...çocuklarla ilgileniyorum

geçici bir tatil gibi görüyorum cnm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…