Yeni iş. İlk maaş. İş yerindekilere tatlı.

Ya nerden cıkıyor bu tatlı olayları ben atandım tatlı falan vermedım kımsede beklentı içinde degıldı baskaları atandı aynı yere tatlı lafı bıle gecmedı kımsedd getırmedı ,dogum yaptılar gene bırsey görmedık,tayın oldular falan fılan yanı böyle bır kışi cıkarıyo sonra herkes ızınden gıdıyor sürü psikolojısı gereksız bence sonra o insanlarla yerı gelıyo yuzgöz oluyosunuz yada arkanızdan lafınızı yapıyolar .

Lokum alip yemekhaneye koyabilirsin gelen gecen alır. Ve ya sadece kendi bolumune alirsin bi ekler filan.

200-300 kişiye almayın kata alın yeterli. Başta biraz dağıtın buyurun deyin Snra Ortaya koyun herkes alsın yesin

Gözümde canlandı okurken koptum yaaa!!!
Konu sahibi her iş yerinde boş boğaz beleşçi insanlar karşına çıkar kulağının üstüne yat geç. Ailene alırsın tatlını...

Aslinda iş yerinde yeniyseniz guzel bi tanişma firsati olur hemde ama sadece caliştiginiz birime dagitin o kadar insana tatli dagitilmaz

Siz direk bagli bulundugunuz bakanlik vs. neresiyse orayada alin :) ciddi misiniz? Sizin bulundugunuz birimi kastetmistir tabiki. Sonucta iki binadaki herkesi taniyor musunuz ki? Ayni katta kac kisiyle muhattapsaniz alin iki kutu baklava ikram edin yeterli

300 kişiye tatlı almak için kredi çekilir
Bu ne ya

Hoby çikolataların kutuluları var ya içinden minik 20-30 tane tadımlık çıkıyor.

Onlardan al kafana göre 2-3 kutu olsun bitsin.

Kime kısmet olursa o yer artık

Birlikte çalıştığın arkadaşlara toplu mail at, kendi odana davet et ikramda bulun, yani bizim burda böyle oluyor

200 - 300 kişimi naptınız bee fazla atmış arkadas işe girdiğinde nezaketen tatlı alınır sadece beraber çalıştığın mesai arkadaşlarına ısmarlarsın uzun süreli bir çalışma dönemim var böylesini ne gördüm nede duydum sen kendin nasıl istiyorsan öyle yap içinden geleni bu işler öyle birinin söylemesiyle olmaz yüzsüzlük yaptığı

Çikolata delisi olmama rağmen şu çikolatalı gofreti bir ben sevmiyorum galiba, reklam çıktığında ben ben diye bağırmak istiyorum her seferinde

Konuya gelecek olursak, bir kutu çikolata alıp hizmetli ile dolaştırabilirsin. Yukarıda bir arkadaş da bahsetmiş, bizde de aynı anda atanan arkadaşlar asaletlerini alınca(ki atandıktan bir yıl sonra oluyor) birleşip bazen baklava dağıtıyorlar, bazen de mangal partisi yapıyorlar.

bende kamu kurumundayım. ilk atandığımda sadece kendi birimime dağıttım 25-30 kişilik. nişanlandığımda pasta dağıttım. araba adığımda gene tatlı dağıttım. evlendiğimde de tatlı dağıttım. ev aldığımda da tatlı dağıttım.

anlayacağın dağıttıklarıma 1 maaş gitmiştir. çok fazla abartmamak lazım böyle şeyleri. sonu yok çünkü... illa bişey oluyor ve "eee bi tatlı dağıtırsın artık" muhabbeti

Senin maasin uzerinden plan yapamaz, her kim ise o.. Belki cok ihtiyacin var, belki baska acil bi durum var, ne demek tatli dagitilir? Icinden gelirse alirsin, farz sanki, 200-300 kisi nedir ayrica?

En ucuzundan, şu küçük tulumba tatlılarından (egede lokma da diyorlarmış) alırsınız, hem ucuz. hem de yemesi kolay. 1-2 oda gezersiniz (aranızın iyi olduğu, müdürlerinizin olduğu) , çay ocağı varsa da oraya bırakırsınız. Yiyebilen yer, yiyemeyen laf ederse de, ben dağıttım, size kalmamış tüh, dersiniz.Az almışsınız falan diye de terbiyesizlik yapmaz diye düşünüyorum kimse. Yapan olursa da, bütçem buna yetti kusura bakmayın der geçersiniz.

kendi odandakilere dağıt yeterli. ilk başladığında öyle derler. kendi birimindekilere dağıtman yeterli

bizim kurumda da çikolata dağıtılırdı.
büyük bir çikolatayı yönetim ofisindeki sekretere küçük bir çikolatayı da kendi ofisime almıştım.
Yönetim ofisinden de gelene geçene ikram ediliyordu.
hatta sanırım ortak mail atıyordu sekreter, işte goha hanımın işe başlama ikramı sekreterliktedir gibisinden.

bence kurum kültürüne uymaya çalışmak gerekir, bunlar güzel adetler.
eğer sizi zorlayacaksa ilk maaşta sonraki zamanda yaparsınız ne olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…