Yeni iş, sevilen biri olmak?!?!

laraenve11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2021
39
55
38
41
Çok kısaca anlatacağım. Şu ana kadar çok fazla arkadaş çevresi edinemedim. Çoğu yerden aram bozuk bir şekilde ayrıldım. Dolayısıyla pek öyle eski arkadaşlıklarım yok. Şimdi yeni bir işe başladım. İş ortamında sevilen biri olmak istiyorum. Çok alıngan ve hassas bir yapım var. En ufak bir kırgınlıkta hemen küsüyorum ve sürekli yalnız kalmak zorunda kalıyorum. Şimdi bana tavsiye verebilir misiniz? Yeni iş yerimde nasıl arkadaş edinebilirim? Nasıl sevilen bir insan olabilirim?

Cevap soru metninin içinde. Alıngan , hassas ve hemen küsen insanlardan herkes kaçar. Oylelerine beş gün iyi davran,bir gün bir sebepten göz devir , onu büyütür dururlar . Ben hayatımda asla tahammül edemem alıngan insanlara. Zaten eleye eleye bir iki tane kaldı çevremde. Yaşam kalitem yükseldi.
Yeni iş yerinizde insanlara çok değer atfetmemeye çalışın. Eğer insanları değerli gormezseniz yaptıkları sizi çok rahatsız etmez belki. Onun dışında nazik olun, guleryuzlu davranın. Yeni arkadaslik kurarken anlatacak iyi bir hikayeniz yoksa dinleyici pozisyonunda olun. Herkes kendini dinleyen insanlari sever. Ofis ortamı musaitse evden kurabiye yapın,masanıza koyun. Gelene geçene ikram edersiniz :)
9 yıldır is hayatindayim,Çok iş degistirdim ve her iş yerimden hala görüştüğüm insanlar var. O yüzden dinle sen dediklerimi^^

Çok kısaca anlatacağım. Şu ana kadar çok fazla arkadaş çevresi edinemedim. Çoğu yerden aram bozuk bir şekilde ayrıldım. Dolayısıyla pek öyle eski arkadaşlıklarım yok. Şimdi yeni bir işe başladım. İş ortamında sevilen biri olmak istiyorum. Çok alıngan ve hassas bir yapım var. En ufak bir kırgınlıkta hemen küsüyorum ve sürekli yalnız kalmak zorunda kalıyorum. Şimdi bana tavsiye verebilir misiniz? Yeni iş yerimde nasıl arkadaş edinebilirim? Nasıl sevilen bir insan olabilirim?
Aslinda sorununuzu siz cok iyi anlatmissiniz sorunuzun icinde. Kesinlikle daha ilimli, daha atilgan, daha umursamaz olmazsaniz bu yalnizliginiz sonsuza dek surer. Insanlari bu kadar cok onemsemeyin lutfen. Kendi akil sagliginiz icin.

Terapi alın. Evde kendi kendinize konuşma pratiği yapın. İşte profesyonel davranın. Kimse arkadaşınız olmak zorunda değil. Özellikle başlarda tanımadan herkese mesafeli, güleryüzlü davranın

Herkesle iyi arkadaş olmak mümkün değil. Anlaşamadıklarınız mutlaka olacaktır. Ancak çoğunlukla iyi geçinebilirsiniz. Yaptıklarınızı yapmayın lütfen. İş yerinde küsmek bana çok ilginç geliyor. En fazla samimiyeti keser, asgari düzeyde iletişime geçersiniz.

Kural 1 doğal olun

Olmadığınız gibi davranmaya çalışırsanız daha çok göze batar, antipatik durur

Kural 2

Samimi davranın ama aynı zamanda mesafeli de olun

Kural 3

Çok fazla içli dışlı olmayın kimseyle
Özelinizi paylaşmayın.

Kural 4

Dedikodu yapmayın , laf taşımayın.

Kural 5

İşinizi yapıp geçin , işyerinde gereksiz samimiyete çokta gerek yok.

İş arkadaşına da alınmak biraz uç değil mi? Sonuçta eşimiz dostumuz değiller, öyle büyük anlamlar yüklemeye alınacak kırılacak kadar duygusal ilişkiler geliştirmeye gerek yok. Ben de yakın zamanda İş yeri değiştirdim, genel olarak beni sevdiklerini düşünüyorum. Çok da zor değil. Sabah kapıdan girince güler yüzle günaydın der selam verirsin, göz göze geldigine gülümser hal hatır sorarsın, muhabbet dönüyorsa kulak misafiri olup dinler yorum yaparsın. Zaten onlar da seni tanımaya çalışır, illaki bir muhabbet gelişir.

Bu özelliklerinizden kurtulun. Ben bu hemen her şeyi yanlış anlayıp küsen insanlardan direk uzaklaşırım mesela. Daha anlayışlı olun. Her şeyi üstünüze almayın, başkalarının laflarını takıntı yapmayın.

Sevilen biri değil sayılan biri olun yeterli..

Bu konular hassas konular.
Mutlaka bütçenize uygun ama online ama yüz yüze terapi almanız lazım.
Eskiden bende böyle biriydim.Hala da hassas biriyim.Ama küsme huyum sıfıra indi diyebilirim.
2 yıl terapi aldım çok fazla psikoloji üzerine kitap okudum.
Kendim üzerine çok fazla düşündüm yazdım çizdim.
Hayat zor alıngan biri olmak daha da zorlaştırıyor böyle daha rahat biriyim.

Kimseye kendini sevdirmeye çalışma.Dogal ol.

Her şeye alınan küsen insanlar çekilir çile değil bence bu huyunuzu törpüleyin biraz

Merhaba bende bir buçuk yıl çalıştığım işten artik çileden çıkıp ayrıldım..içimizden seçtikleri müdür yaptığı dengesiz uslupsuz hareketleri arkdasligida bitirdi çekip gittim.patronlarim cok uzuldu problemimiz hiç olmadı ama artık karakterim olanlara izin vermedi..ve yarın farklı sektörde ise baslicam .çok samimi olmamakta yarar var isini yapıp mesaini doldurup gitmek en guzeli

Ahanda kendin dedin. Küsüom ediom diye. Bunları bırak. Patron dğilsen kimse senin nazınla oynamaz

Back
X