- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.491
- 358
Bence denemelisiniz. Hem daha iyi kazanicaksiniz hem farklı bi alanda deneyim kazanacaksınız hem de bu arada 2.bir dil öğrenmiş olacaksınız. Üstelik arapça konusan insanlarla birlikte vakit geçirince daha kolay öğrenirsiniz bence :)
Cok tereddüt ederseniz mültecilerle çalışan bir meslektaşınızla konuşabilirsiniz işin zorluklarını kolaylıklarını.
Ama mülteci sorunu artık global bir problem oldu ve ne yazikki böyle de devam edecek gibi gözüküyor. Bu alanda deneyim kazanmanız size cok katkı sağlayacaktır
Niye ayrıldığımı sorarlarsa yeni işten bahsedeyim mi, ayıp olur sanki ya :/
Ben olsam hiç kalkışmam. Siz söz-nişan yapacaktınız sanırım, hatta ankaradan gelme mevzusu vardı...
Evlenince haftada 5 gün çalışmak sorun olabilir. Yardımcı alsanız dahi evdeki düzeni korumak zor oluyor 5 gün çalışınca...
Daha da önemlisi tabi ki mültecilerle çalışmak. Ben zor olacağını düşünüyorum. Herşey para değil. Yıpranırsınız bence diğer işte...
Düşünmekten başım ağrıdı inan. Kamu için hazırlanıyordum ben aslında, yani burada kamuda çalışan bir meslektaşım sağ olsun bilgi verdi o da kamunun daha iyi olduğunu söylüyor. Çok aradayım. Burada işe başlarsam kamu için hazırlanamam.
Beceremedin yallah bile deseler kazanacağın paraya bakarsak bir kaybın olmaz hatta kara bile gecebilirsin simdiki işine göreMülteciler konusunda tecrübesiz olmam dolayısıyla çekiniyorum biraz. Sen beceremedin yallah demelerinden korkuyorum yani, bir de Arapça öğrenmemi bekliyorlar o kesin yani. Onu da beceremezsem diye işte çekincelerim var bir sürü.
Mültecilerle anket yapmıştım, çoooook zor çok. Arapça konusu da karışık, bilen de anlamıyor lehçe şive farkı var ki bizim anket kaç çocuğun var, eğitimin ne? Tarzıydı
Peki kamunun maaşı sizi tatmin eder mi? Mesleki açıdan mutlu olur musunuz? Kamuda da mutlu olabilirim diyorsanız o halde KPSS'ye yüklenin derim. Ama 1 yıl sonraya erteleyebilirim bu sınav isini diyorsaniz kisa sürede iyi para biriktirebilirsiniz, issiz kalirsaniz diye kendinizi de saglama almis olursunuz.
Ben olsam bu işe kalkışmazdım. Çünkü ben daha garantici biriyimdir. Az olsun benim olsun derim, stressiz olayım derim. Sonra da bir seylere cesaret edip ilginc projelerde yer alanlari gıptayla seyrederim :)
Bence kabul edin. İngilizce zaten biliyormuşsunuz. Ben de Arapça öğrenirken bana en çok yardım eden şey, başka bir dili zaten akıcı konuşabiliyor olmaktı. Bir yabancı dil öğrenen ikiciyi de çok rahatlıkla öğrenir. İyi bir kursla 3-4kurda meramınızı rahatlıkla anlatırsınız ki zaten içinde olacağınız için çok daha rahat çözersiniz. Arapça'nın yazımı zor ama pratiğini çözmek o kadar zor değil.
Sizin için de müthiş bir deneyim olur bence. Mulakata girip kabul edildiyseniz de zaten iş için uygunsunuzdur. Endişelerinizi alayabiliyorum fakat kültür farkı da öyle uçurumlar kadar değil bence.
Bence siz de istedikten sonra herşeyin altından kalkabilecek bir kapasite var.
Konulara yazdığınız aklı başında yorumlar bana böyle dusundurdu
İnsallah hakkınızda hayırlısı olsun sevgili Astoria
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?