Yeni iş teklifi aldım çok aradayım

Bence denemelisiniz. Hem daha iyi kazanicaksiniz hem farklı bi alanda deneyim kazanacaksınız hem de bu arada 2.bir dil öğrenmiş olacaksınız. Üstelik arapça konusan insanlarla birlikte vakit geçirince daha kolay öğrenirsiniz bence :)

Cok tereddüt ederseniz mültecilerle çalışan bir meslektaşınızla konuşabilirsiniz işin zorluklarını kolaylıklarını.

Ama mülteci sorunu artık global bir problem oldu ve ne yazikki böyle de devam edecek gibi gözüküyor. Bu alanda deneyim kazanmanız size cok katkı sağlayacaktır
 
yani karakter meselesi. ben olsam eski işe devam ederdim. simdi kim yeni dil öğrenecek. hele çalışma saati benim icin az olmalı
 

Düşünmekten başım ağrıdı inan. Kamu için hazırlanıyordum ben aslında, yani burada kamuda çalışan bir meslektaşım sağ olsun bilgi verdi o da kamunun daha iyi olduğunu söylüyor. Çok aradayım. Burada işe başlarsam kamu için hazırlanamam.
 
Ben olsam hiç kalkışmam. Siz söz-nişan yapacaktınız sanırım, hatta ankaradan gelme mevzusu vardı...

Evlenince haftada 5 gün çalışmak sorun olabilir. Yardımcı alsanız dahi evdeki düzeni korumak zor oluyor 5 gün çalışınca...

Daha da önemlisi tabi ki mültecilerle çalışmak. Ben zor olacağını düşünüyorum. Herşey para değil. Yıpranırsınız bence diğer işte...
 
Issiz kalmayi risk alabilecek deneyiminiz ve maddiyatiniz varsa denemeniz de fayda var. Zira olmazsa baska bir ise gecersiniz. Ancaaak bu bir belirsizlik. Sizi zor durumda bırakacaksa macera aramamaniz mantıklı olur.

Ben olsam mevcut isimde devam ederdim. Ama iyi bir atılım da risk alarak oluyor :)
 
Niye ayrıldığımı sorarlarsa yeni işten bahsedeyim mi, ayıp olur sanki ya :/

Maaş vb. girmeden, iş verenine liderimsin hissi yükleyip anlatırsın Astoria "Tecrübe etmek istedim. Açıkçası doğru bir karar mı veriyorum bilmiyorum mesleğim için böyle bir gözlem-yardım içinde olmayı şans olarak yorumladım. Sizce de öyle değil mi? İş konusunda benden daha bilgilisiniz, sizin de fikrinizi dinlemek isterim" filan sohbetten döndürürsün. Çok kasma yani. İyice artılar eksiler hesapla yine de, salt maaş işsizlik olarak görme, daha ileriye dönük bak ve bu işin devamlılığını da araştır derim. Hani havada kalmayacağından da mümkün mertebe emin ol.
Hakkında hayırlısı olsun.
 

Ben de yıpranacağımı düşünüyorum ne yalan söyleyeyim.
 
Mültecilerle anket yapmıştım, çoooook zor çok. Arapça konusu da karışık, bilen de anlamıyor lehçe şive farkı var ki bizim anket kaç çocuğun var, eğitimin ne? Tarzıydı
 

Peki kamunun maaşı sizi tatmin eder mi? Mesleki açıdan mutlu olur musunuz? Kamuda da mutlu olabilirim diyorsanız o halde KPSS'ye yüklenin derim. Ama 1 yıl sonraya erteleyebilirim bu sınav isini diyorsaniz kisa sürede iyi para biriktirebilirsiniz, issiz kalirsaniz diye kendinizi de saglama almis olursunuz.

Ben olsam bu işe kalkışmazdım. Çünkü ben daha garantici biriyimdir. Az olsun benim olsun derim, stressiz olayım derim. Sonra da bir seylere cesaret edip ilginc projelerde yer alanlari gıptayla seyrederim :)
 
Kacirma demek isterdim ama hic bilmedigim yeni bir dille meslegimin hakkini veremezdim ben ya,anadilde bile zor olabiliyor bazen. Tabi karakter meselesi.Siz belki altindan kolaylikla kalkacaksiniz.Bol sans diliyorum ve insallah en dogru karari verirsin
 
Beceremedin yallah bile deseler kazanacağın paraya bakarsak bir kaybın olmaz hatta kara bile gecebilirsin simdiki işine göre
 
Mültecilerle anket yapmıştım, çoooook zor çok. Arapça konusu da karışık, bilen de anlamıyor lehçe şive farkı var ki bizim anket kaç çocuğun var, eğitimin ne? Tarzıydı

Keşke benimki de anket olsaydı. Benimki ailelere danışmanlık verme, çocuklar için aktiviteler düzenleme, eğitimler verme gibi şeyler.


2 yılda bir girebiliyoruz sınava. Ben de garanticiyimdir, çok para hırsım olmadı hiç. İyi standartlarda yaşıyorsam fazlasının önemi yok. Kamudaki maaşlar da fena değil, özel sektörden iyi tabi ki.
 
Bence kabul edin. İngilizce zaten biliyormuşsunuz. Ben de Arapça öğrenirken bana en çok yardım eden şey, başka bir dili zaten akıcı konuşabiliyor olmaktı. Bir yabancı dil öğrenen ikiciyi de çok rahatlıkla öğrenir. İyi bir kursla 3-4kurda meramınızı rahatlıkla anlatırsınız ki zaten içinde olacağınız için çok daha rahat çözersiniz. Arapça'nın yazımı zor ama pratiğini çözmek o kadar zor değil.

Sizin için de müthiş bir deneyim olur bence. Mulakata girip kabul edildiyseniz de zaten iş için uygunsunuzdur. Endişelerinizi alayabiliyorum fakat kültür farkı da öyle uçurumlar kadar değil bence.
 

İngilizcem ayıptır söylemesi iyidir, akıcı konuşabilirim. Rusçam biraz var, çok iyi olmasa da. Arapça da olursa 3 dil olacak. :) Konuşma olarak herkes rahat edeceğimi söylüyor zaten o konuda biraz rahatladım. Teşekkür ederim, daha sıcak bakıyorum şimdi. :)
 
Bence siz de istedikten sonra herşeyin altından kalkabilecek bir kapasite var.

Konulara yazdığınız aklı başında yorumlar bana böyle dusundurdu

İnsallah hakkınızda hayırlısı olsun sevgili Astoria
 
Bence siz de istedikten sonra herşeyin altından kalkabilecek bir kapasite var.

Konulara yazdığınız aklı başında yorumlar bana böyle dusundurdu

İnsallah hakkınızda hayırlısı olsun sevgili Astoria

Çok naziksiniz, üzerinizde böyle güzel bir izlenim bırakabildiysem ne mutlu bana. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…