Yeni iş teklifi aldım çok aradayım

Canım benim, kelimeleri ne kadar iyi kullanıyorsun sihirle motive vermiş gibi oldun bana. Ya inan nasıl istifamı versem diye bile düşünüyorum orada bile kimseyi kırmayım etmeyim derdindeyim. Zira arada sürtüşsek de kimse bana ters davranmıyor, araba verdiler nereye nasıl kullanıyorsun diye soran yok. Bir yandan KPSSye de hazırlanıyorum belki sana bahsetmişimdir. Şimdiki işimin temposu çok rahat, çocukları çok seviyorum. Bu işimde de çocuklarla haşır neşir olacağım ama temposu daha ağır olacak belli ki. KPSS falan zor olur gibime geliyor.

İşe girersem seni de yanıma tercüman olarak aldırayım Arapça öğren de ehehe :)

Etkilemek istemem ama ben olsam kaçırmazdım sanırım.

Mültecilerle iletişime geçmek için detaylı bir şekilde Arapça öğrenmen gerektiğini de sanmıyorum açıkçası Astoria , belli başlı şeyleri öğrenerek halledebilirsin. Eğer sana onlar Arapça için de bir kurum tavsiye etmezse online ders veren bir kurum tavsiye edebilirim kabul edersen işi :)

Hayırlısı olsun hakkında :)

Şimdiki işim çok rahat. Zaten çocukları çok seviyorum, temposu hafif. Araba altımda, her gün gitmiyorum. Maaşı çok iyi değil ama yeterli. Zaten benim korkum da bu yani, çok para kazanacağım diye aniden işsiz kalmak.

Bu iş cv ne katkı sağlayacak mı?
Bu is olmaz da issiz kalırsan parasızlık zorluk yaşatacak mı?
Bu riski almak istiyor musun veya göze alır mısın?
Ailen, erkek arkadaşın meseleye sıcak bakıyor mu? Destek verirler mi olumlu bir kararda?

İkinci bir yabanci dil öğrenmek ilkinden daha kolaydır. Sıkıntı yasamazsin bence hem zaten Araplar çoğunlukla İngilizce veya Türkçe biliyor. Ayrıca fazladan bir dil öğrenmenin de kimseye zararı olmaz sanırım :)

Kamudan daha iyi olduğunu düşünmüyorum,ama özelde çalışsam kesin denerdim o göç bürosunu,çünkü kamuda ben yüksek lisansımı yaptım formasyon aldım biçok eğitime katıldım,kurum itibariyle bi saygınlığım ve özel alanım var,iş güvencesinin olmadığı özel bi kurumda olsam denerdim bunu demek istedim,yeni mezunken özel bi kurumda rehabilitasyonda çalışmıştım çok hoş tecrübelerim yoktu o yüzden böyle bi kıyaslama yaptım. Aktif bi kpss süreciniz varsa cidden hazırlanıyorsanız düşünmeyin ama kamu daha iyidir bence.

Psikolog bir arkadaşım proje bazlı olarak mültecilerle çalışıyor şu anda. Kendisi çok memnun, çok şey kattığını söylüyor.

benim arkadaşım suriyeli çocukların dersine girmişti, sınıf öğretmeni kendisi. azıcık zorlansa da layıkıyla görevini yaptı. hatta şu an özlediğini bile söylüyor. siz arapça bilmeseniz de onlar azıcık da olsa türkçe biliyordur bence. siz biraz araoça öğrenirsiniz onlar türkçeyi ilerletir. hem sizin arapça bilmediğinizin farkıunda olarak çağırdılar. demek ki başaracağınızı düşündüler. neden olmasın? ben kabul ederdim yerinizde olsam. hayırlısı olsun.

Çok sevinirim, teşekkür ederim. :)

Cvme tabi ki çok büyük katkı sağlar. Risk almayı seven bir yapım yok açıkçası ben hep garantici olmuşumdur. İşsiz kalmak benim için "ölüm gibi bir şey olur ama kimse ölmez" öyle diyeyim. :) Ailem bana karışmıyor, erkek arkadaşım parası daha iyi gir diyor malum bu yaz sözleneceğimiz için. :) Zaten kurumdakiler de İngilizcenin şimdilik yeterli olacağı ama Arapça öğrenmem gerektiğini söylediler.

Rehabilitasyon merkezinde yeni mezunken ben de çalışmıştım, hiç hoş tecrübelerim yok haklısınız. Ben de kamu istiyorum aslında ya, kafa olarak da özel sektöre uygun değilim ben zira. Yani şimdiki işim de kötü değil ama bu iş de bana katkı sağlar. Ama Kpss suya düşer gibi zaten az kaldı sınava.

Psikolog bir arkadaşım proje bazlı olarak mültecilerle çalışıyor şu anda. Kendisi çok memnun, çok şey kattığını söylüyor.

Gerçekten mi? Dilerim ben de aynısını söyleyebilirim, teşekkür ederim. :)

Limyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın da...
Hakkınızda en hayırlı kararı verin inşallah.
Dimyat. Eskiden pirinc tuccarlarinin gittigi Misir sehri. Genel bir duzeltme.

Konu sahibi multeciler ulkemizin kanatan yarasi. Bu konu uzerine calismaniz size tecrube katacak. Bence deneyin. Ama once Arapca konusunda calisacaginuz kurumdan kurs talep edin

Teşekkür ederim bende bi yanlışlık olduğunu düşündüm ama sanırım bakmaya üşendim

Haklısınız, ben de müthiş bir deneyim olacağını düşünüyorum. Ancak işte kamuda çalışmak için sınava hazırlanıyordum o kalacak, daha önce bilmediğim bir alan. Mültecilerin benden çekindiği kadar ben de onlardan çekineceğim belki, birbirimize yabancıyız onlara en iyi şekilde danışmanlık hizmeti vermeliyim. Bilmiyorum belki fazla detay düşünüyorumdur. Teşekkür ederim, kurstan bahsetmediler ama ben talep edeceğim.

Ben mültecilerle çalışmayı kabul ederdim, maaşı eşit olsa bile... kaçırmayın çok iyi tecrübe olur sizin için.

Teşekkür ederim değerli görüşünüz için.

Mültecilerle calismak sana cok sey katacaktir.
Eger Arapcadan korkuyorsan korkma derim 6 senedir Arapca egitimi aliyorum metin cevirirken e bunlar zaten hep türkce diyorum kendi kendime :)
Bircok ortak kelimeleri kullaniyoruz.
Yazmasi zor ama konusma dilini bi 6 ayda kaparsin sürekli iletisimde olacagin icin.

Bu is olmaz da ayrilirsan da acikta kalacagini düsünmüyorum meslegin iyi bir meslek.

Simdiden basarilar dilerim :)

Risk alın derim . En kotu ihtimal issiz kalırsınız . Daha kötüsü olmaz ki . Bir psikolog mutlaka iş bulur .

Teşekkür ederim. :) Ya sadece Arapça öğrenmenizi bekliyoruz dediler ama işin içinde okuma yazma da girer mi onu valahi soramadım daha doğrusu aklıma gelmedi. Varsa bittim desenize, yazma bu kadar zor mu cidden yahu? İlk söyleyen siz değilsiniz çünkü. :)

Risk alın derim . En kotu ihtimal issiz kalırsınız . Daha kötüsü olmaz ki . Bir psikolog mutlaka iş bulur .

Vallahi o en kötü ihtimal benim bitişim demek öyle söyleyeyim. Mecbur kalırsam düşük maaşa bile çalışmaya razıyım ama işsiz kalamam, kalmamalıyım.

Ben de kesin kabul ederdim sanırım.
Cocukken iki dil konusulan ailelerde buyuyen (yanu bilingualistik ) insanlar dil öğrenmeye daha yatkın değil midir zaten? Siz de Rus anne Türk baba ile bu kategoridesiniz. Bence Arapça'yı da kavramaniz çok zor olmaz. Aslında sanılanın aksine çok çok zor bir dil değil . Rusça gibi binbir istisnası da yok :)
Yani insanlarla sohbet ettikçe az az siz de kavrarsiniz bence-ileri düzeyde olmasa bile.
Mesela ben dil ogrenmeye hiç yatkın değilim, hatta birkaç yıl önce umutsuz vaka olarak goruluyordum:) buna rağmen az bir çabayla sohbet edecek kadar Arapça öğrendim. Cidden çok zor değil. Öyle kuralli-mukemmel konuşmak zorunda da değilsinizdir sahada. Öyle olsa Arapça bilen bir psikolog alirlardi, çok da zor değil. Arap ülkelerinden bir sürü öğrenci geliyor sonuçta turkcesi de Arapçası da harika olan.

Yani ben olsam kabul ederdim. Hem bu işin size hangi kapıları açacağı belli mi olur?
Deneyim de kazanırsınız. Her açıdan çok avantajlı görünüyor.
Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma meselesine gelirsek, bu yaşınızda bekar ve tam anlamıyla kararlarinizda özgürken risk almayacaksiniz da ne zaman alacaksınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…