Yeni iş teklifi aldım çok aradayım

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.862
598
32
Kızlar merhaba

Birkaç ay önce çalıştığım kurumun müdürüne sinirlenip kendimce iş başvurusu yaptığım bir yerden cevap aldım, görüşmek istediklerini söylediler. Şartları falan biliyorum, görüşme de olumlu geçti. Geriye sadece benim kabul edip etmemem kaldı. Ama bazı konularda çekincelerim var.

Psikologum, çocuklarla çalışıyorum ben normalde. Maaşım yani, çok iyi değil ama fena da değil Türkiye şartlarına göre. Haftada 3, bazen 4 gün gidiyorum. Kurumun bana verdiği araba da var ekstra olarak.

Bu teklifini aldığım iş proje bazlı (ne zamana kadar süreceği belli değil şimdilik ama 1 yıldan fazla o kesin), maaşı şimdiki maaşıma göre çok çok çok iyi hatta doğru mu anladım diye tekrarlattım o derece iyi. Haftada 5 gün gideceğim kabul edersem ve mülteciler ile çalışacağım. Daha önce mültecilerle hiç deneyimim olmadı. Arapça bilmiyorum, şimdilik İngilizce bilmemin yeterli olacağını söylediler ama Arapça öğrenmem bekleniyor sanırım. Bu konuda da tereddütteyim. Çok arada kaldım kısacası, yerimde olsanız neleri dikkate alarak karar verirdiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Limyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın da...
Hakkınızda en hayırlı kararı verin inşallah.

Mülteciler konusunda tecrübesiz olmam dolayısıyla çekiniyorum biraz. Sen beceremedin yallah demelerinden korkuyorum yani, bir de Arapça öğrenmemi bekliyorlar o kesin yani. Onu da beceremezsem diye işte çekincelerim var bir sürü.

Bence kendini geliştirmen için iyi bir fırsat
Eğitim gibi düşün üstüne çok çok çok iyi bir miktar alacaksın
Cv ni sağlamlaştıracaksın
Yeni bir dil öğreneceksiniz
Artısı çok kendine güven

Şimdiden hayırlısı olsun sizin için.Calisacaginiz hedef kitle ile verimli olabileceginizi ve duygusal olarak kendinize de zarar vermeden bu süreci yurutebileceginizi düşünüyorsanız böyle bir projede yer almak size mesleki olarak,çevre olarak çok şey kazandırabilir.Yuksek lisans ve ya doktoranizi tamamlamadiysaniz özgeçmişinizde de geniş bir yer verebileceginiz bir deneyim olacaktir

Bence kendini geliştirmen için iyi bir fırsat
Eğitim gibi düşün üstüne çok çok çok iyi bir miktar alacaksın
Cv ni sağlamlaştıracaksın
Yeni bir dil öğreneceksiniz
Artısı çok kendine güven

Şimdiden hayırlısı olsun sizin için.Calisacaginiz hedef kitle ile verimli olabileceginizi ve duygusal olarak kendinize de zarar vermeden bu süreci yurutebileceginizi düşünüyorsanız böyle bir projede yer almak size mesleki olarak,çevre olarak çok şey kazandırabilir.Yuksek lisans ve ya doktoranizi tamamlamadiysaniz özgeçmişinizde de geniş bir yer verebileceginiz bir deneyim olacaktir

Benim için süper ötesi olur buna eminim. Ama altından kalkamazsam diye korkuyorum, bir de beceremedim diye görevden alırlarsa dımdızlak ortada kalırım. İşsizlik benim için olabilecek en kötü şey.

Astoria, ben parayı ve kariyeri bir kenara koydum. Çünkü ikisi de insanı cezbediyor. Kimi etmez ki? Farklı bir ortama uyum sağlama konusunda endişeleriniz varsa bence o kulvara hiç kayıp yormayın kendinizi ama ben bu işi alt ederim kolay da adaptasyon sağlarım diyorsanız hiç beklemeyin.

Arapça için çekinmeyin bence. Kurumla görüşün ve deyin ki "Arapça öğrenmem konusunda sizin çalıştığınız bir kurum var mı? Daha faydalı olabileceğim en azından temel belli başlı cümleleri anlayabilceğim düzeyde Arapça kursu almak istiyorum. Siz mi karşılıyorsunuz?"
Proje bazlı işlerde çalışanların ek eğitimleri vs proje bütçesinden karşılanır, bir deneyin bence...

Benim için süper ötesi olur buna eminim. Ama altından kalkamazsam diye korkuyorum, bir de beceremedim diye görevden alırlarsa dımdızlak ortada kalırım. İşsizlik benim için olabilecek en kötü şey.
Arapça yazmak zor ama konuşmayı kolay öğrenirsin
Bol bol pratik yapma şansın olacak zaten
Ben bu işi yaparım diye girersen başarısız olacağını sanmıyorum
İnsan çok isteyince zaten elinden gelenin fazlasını yapıyor

Ben olsam girerim
Kariyer getirisi çok iyi
Maddi getirisi iyi
Yürü pampa derim

Öyle mi dersin? Beni biraz gaza getirin altından kalkamamaktan korkuyorum açıkçası. Bir de hemen kararımı bildirmem gerekiyor, şimdiki kurumumdan da istifa etmem gerekiyor. Arabadan da olacağım bir yandan ehehe ama alacağım maaşla kendime araba çekebilirim.

Back
X