yeni mezun...

İlk işinde İTÜ mezunu çift diplomalı inşaat mühendisi arkadaşımın 1500 TL ya da biraz daha altı rakama çalıştığını biliyorum. Özel sektörde yeni mezun pat diye yüksek rakamlarla başlamaz dayısı yoksa.

İlk tanıdığınızda boyu 1.85 değildir herhalde. Zamanla batmaya başlamış size. Ayrılın uzatmayın. Evlilik düşünüyorsanız bu şartlarda zaten zor. İçinize sinmiyor demek. Sinseydi sorma ihtiyacı duymazdınız. Hayırlısı olsun

sen niye askeri ücretle calısıyorsun demkki tr sartları bu. bence ayrıl o işerse kendine yakısır birini bulur. bakarsın o begenmedigin adam yürümüş gitmiş

Ya delikanlı gibi maaşı bana yetmez diye düşünüyorum ondan istemiyorum dese ben hiçbir şey demem. Geçinme olayı herkese göre farklıdır kimisinin daha lüks ihtiyaçları olabilir, geçim sıkıntısı yaşamak istemiyor olabilir eyvallah. Ama parası yok da işte boyu kısa da zaten kaşı gözü böyle de deyince ben kızıyorum. Vicdan rahatlatmak için böyle bahanelere gerek yok. Karşı taraf için çok aşağılayıcı aynen katılıyorum size.

Kendisi de düşük ücretle çalışıyormuş ki bu neyin özgüveni adama kısa diyor kendi adamdan baya kısaymış. Bazen zenginlik istiyorum ama hak ediyorum diye düşünmeli insan gider mantık evliliği yapar para için görür gününü...

Bu hayatta kime ne olacağı belli değil. O adam bir bakarsınız almış yürümüş, kendisi hala asgari ücrette çalışıyor olabilir. Kimseyi küçümsememek lazım.

Maddi durum sorun olunca boyu bahane etmişsiniz , sanki son 1 ay da boyu kısalmış.
Okulunu bitirmiş ailesine tabi ki yardım edecek bunda kötü bir şey göremedim. En iyisi ayrılın beklentileriniz farklı çünkü.

Parasız adam zor. Gerçekçi olmak lazım.
1.68 de erkek için çok kısa. Bugüne kadar 1.85'ten kısa bir erkekle sevgili olmadım. Koynumuza alacağımız adamda birtakım dış görünüş kriterleri aramamak biyolojiye aykırı. Tamam ben uzun boy severim her erkek o kadar olmak zorunda değil ama 1.68 de çok çok kısa bir erkek için.
Zaten içinize sinmemiş çok belli. Neyi bekliyorsunuz ayrılın. Para önemsiz, boy önemsiz gibi gerçek dünyadan olmayan yorumlara kulak asmayın.

Vurma yeter öldü
Yani Cherry dese ki benim yaşam standartımı aldığı maaş karşılamaz bende az a kanaat edemem ayrılıyım mı ? dese amenna da 2 sene görüşüp ama boyu kısa demenin ne mantığı var ?
Yıkama ayarını yanlış yapmışsın çekmiş mi deseydik

Katılıyorum. 1.68 nedir yahu

bunları dert etmeye başladıysan zaten bazı şeyler artık bitmeye başlamış demektir. düğün yapmak zorunda değilsiniz evinizi pahalı şeylerle doldurmak zorunda değilsiniz. gerçekten birbiriniz olmadan yaşayamayacak olsanız ikinci el eşyalarla bile yaşarsınız. lütfen dediklerimi yanlış anlamayın ama cidden bu böyle. tabiki belli bir gelir kesinlikle olmalı para önemli. ama karnınızı doyuracak belli bir hayat yaşayacak kadar paranız varsa kalan hiç birşeyin önemi yok. evlenme işlerini biz kendimiz zorlaştırıyoruz. o asgari ücret alır sende alırsın iki maaşla iki kişi geçinir gayet. öyle ondan bundan kısmanızada gerek kalmaz. çocuk olduğunda zorlanırsınız sadece. ama sen ben rahat etmek istiyorum diyorsan. bu adam para falan biriktiremez ben illa düğün isterim gibi düşüncelerin varsa tabi bu adamla olmak çok zor. ben olsam ciddiyetle evlenmeyi ne zaman düşündüğünü ve bu konu hakkında artık plan yapmamız gerektiğini konuşurdum. bakalım ne tepki verecek. adam belki sana dicek ki ohooo ben en az 4 yıl evlenmeyi düşünmüyorum. boy konusuna gelince haklısın o konuda bende hassasım ama dediğim gibi bu sana artık batmaya başladıysa bişeylerde bitmeye başlamış demektir.

kendimi açıklamam gerekli sanırım. öncelikle paragöz bir insan değilim, kendimde asgari ücretten hallice bir maaşa çalışıyorum.(amacım maaşını küçümsemek değildi şu nasıl olacak bu nasıl olacak gibi kaygılarım var.) benim derdim bizim bir yuva kurabilmemiz için aradan 4-5 sene gibi bir sürenin geçecek olması, bu süreçte sınavlar, iş stressi ikimizde yıpranabiliriz bu yüzden korkuyorum. boy konusuna gelirsek aslında ben onu beğeniyorum ayarında kaslı, yapılı bir adam. bir ara içimi kurt kemiriyordu elleri ve ayakları küçük diye sonradan bu şüphenin bunlarla hiç alakası olmadığını anladım. her ne kadar çocuğun boyunun tam tersi olma ihtimali olsa dahi arada çocuğumuzu falan hayal edince bir burukluk oluyor, o ben ve çocuğumuz komik gözükürüz diye aptal bir fikre kapılıyorum.

şu an ayrılsan 4-5 yıl içinde kesin başkasıyla evleneceğin belli mi değil. e peki neden seviyorum dediğin adamla birlikte birikim yapmak yerine kuşkalara giriyorsun. dediğim gibi otur konuş ne zaman evlenmek istiyorsun ailenin taksidi bitince para biriktirmeye başlayalım mı de. ne dicek bakalım adam sana. tabikide o zorlukları beraber atlatacaksınız işte. bağınız kuvvetliyse bişey olmaz. ama sen pırlantam trabzon burmalarım dersen illa ev alalım dersen falan zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…