Aşılama Yeni yıl-Yeni umutlar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ozlem5723
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
fıstığım ben şimdilik çıkıyorum kendine iyi bak öptümmmm

ay bu sayfayı görenler diyecek bu ikisi ne çok konuşuyor diye ... sanki msnden görüşür gibi çatır .çatır yazdık valla:)

7 8 kez klomen hapını yuttum sonra takıp ve catlatma ıgnesı pregnyl vuruldum her seferınde umutlandım olmayınca kendımı alışverıse verdım bır kere ankarada asılama yaptırdım herkesten 3 kat daha pahalı yaptırdım dr cok umut verdı hatta eger ucuz olursa bakabılecekmısın dedı bızler zaten hayal kurmak için olüyoz hemen hayal kurdum ısımlerını kım bakacak dıye bıle ama ttmadı yıkıldım hemen saclarımı boyattım yenı bır dr gelmıstı merkeze ona gıttım(soylemesı ayıp ıldekı tum drlara gıttım mut ugruna)burda ugrasma asılamayla oyolanma tup bebek dene dedı yas gıtmeden psıkolojın bozulmadan dr ısmı ve klınık adı verdı aradım bılgı aldım bana adetlıyken gelecen dedı fıyatını sordum para cekme hazırlıklarını yaptık yola koyuldum adetıme bırgun varken yola cıktım tedavım gecıkmesın dıye dr ertesı gun ultrosonla baktı hamıle olabılırsın dedı ben ınanamadım test yaptım pozıtıf cıktı agladım loborant ıstenmeyen gebelıkmı dedı ben ıse aksıne sevınc gozyası dedım hergunu korkuyla ümit arasında gecırdım ınsallah az kaldı ama daha cok korkuyorum ayrıca bır kere rahım fılmı bır kerede septum operasyonu gecırdım hısteroskopı oldum yardımcı olabılmısımdır ınsallah

canım ya neler atlatmışsın geçmiş olsun... ama bak sonuç zafere ulaşmış ne mutlu... darısı tüm bu yolda azimle ilerleyen ve isteyen herkesin başına... bu arada kaç yaşındasın tatlım? gerçi bayana sorulmaz ama bu bizim için önemli.. inşallah bizde bu güzel haberi alırız birgün...:Saruboceq:

bebing özlem valla coşmuş burası hızınıza yetişmek ne mümkün...

bebingcim bende çok üzüldüm müşterine allah rahmet eylesin birde arkadaşına ama dediğin gibi sağlıklı olsunda bugün akşam haberlerinde ne düşündüm biliyor musunuz 7 şehit haberini görünce bunları doğuranda ana içim cız etti birden dedim ki veripte böyle bir acı varsa sonunda allahım ne yazdıysan o olsun diye kızlar bu aralar uzaklık mesafe bu açılım beni çok yordu galiba abimde asker benim ve afganistanda orası da karıştı ne bileyim o kadar çok şey var ki bazen çok bencilim diyorum bu kadar şey varken bizim aklımız fikrimiz nerde..
hayat napalım devam ediyor eşime çok sürprizlerim olucak inşallah eee gelsinde sağ salim o zaman sizden de akıl alcam ona göre ama şimdiden bir kazak örmeye başladım annemi deli edicem galiba becerebilme konusunda:)))
ya o kadar çok şey yazmışsınız unutuyorum valla..

burpcum bi ses vermen bile yetti yarın konuşuruz bol bol...iyice dağıtın rahtalayın boşveeeer yakında inşallah hamiş olarak uzunca bir süre böyle şeyler yapamıycaz....

bebingcim güle güle giy üstünde paralansın inşallah..ben geçen kış gene böyle eşim göreve gittiğinde (bizde hiiiç eksik olmazda yılın yarısını ayrı kalan yarısını da uyuyarak geçiriyoruz )ankaraya kayınvalideme gitmiştim ankarada kıyafet ucuz demişlerdi izmire göre gerçekten öyleydi ama biraz abartmışım kışlık konusunda onun için bu sene bişey almıyorum ama halimi bir görseniz yine kokoşluktan ödün yok yarın 11.30 da nasipse tüp bebek için ilk adımı atıyoruz.. bende bir süs ojeler kıyafetler hazırlanıyor sanki gezmeye gidiyorum ama nasıl başlarsak öyle gider değil mi?

şaka bir yana şubat inşallah hepimize uğur getirir..şimdi okuyanlar diyordur bunlar manyak mı aralıktayız şubattan bahsediyorlar diye:))

mavimumutolsun teşekkür ederim dileklerin için ama pek mümkün değil çünkü eşim uzun bir süredir yanımda değil gelmesine de daha var zaten gelene kadar tüp bebeğe başlamış olucam yani işimiz tüp bebeğe kaldı..ama allahım inşallah güzel mucizeler versin böyle hikaye çok okudum nedense aylarca olmuyor doktora gidiyor ve hamile...türk filmi gibi..
hatta gerçek olan birini geçenlerde yaşadım arkadaşım 8 ay falan hamile kalamadı korunmayı bıraktıktan sonra.. burun tıkanıklığı varmış ve ameliyat günü alınmış 2 gün önce test yaptırıyorki hamile ama adet günüde gelmemiş ve idrarda çıkmış sonra kan yapmış gösteren allahım istediğinde gösteriyor ameliyat yatmış tabi...ne bileyim benim böyle bir hikayem olmuyacak kesin:)

tüpnur ve tüpcan olsun diye düşünmeye başlasam mı acaba?peki 3 tane olursa hadi bakam adı ne olacak ( bakması kaldı da adını düşünüyoruz)
merkez dedi ki %3 üçüz
%25 ikiz
%65 tek gebelik dedi

bizi çok olan olasılık tutsun artık değil mi bizde öyle bir şans var ki burpun dediği gibi olmaz olmaz ama oldumu da az olan olasılık bizi bulur..işte o zaman yandık kızlar:)))))

Son düzenleme:

ah be canım ne güzel bizide bulsa böyle mucizeler inşallah sağ salim kucağına alırsın az kaldı demişsin ne kadar kaldı acaba doğuma?

ya kızlar varya az önce uzun zamandır görüşemediğim liseden bir arkadaşımla görüştüm ve moralim çok bozuldu... kızcağız ilk bebişini 17 aylıkken karaciğer kisti ameliyatında kaybetmiş şimdi allaha şükür şimdi var bir kızı daha ama yaşadığı şeyleri bir düşünsenize biz düşük yapmışız 1 yıldır atamamışım ayy o nasıl dayandı ya şu an çok üzgünüm anlatamam.. ne olursa olsun niyetsiz olmamak lazım ... allah verecek zamanı bilir dualarımız eksik etmeyelim bence... eli ayağı düzgün olsun hakkında hayırlı kaderler yazılsında öyle gelsin bebişlerimiz inşallah...

denizim seni görüyorum ama ben yatar ... sana da iyi geler çooooookk tatlı rüyalar..

Bir yıl daha bitiyor
İşte bu kadar duru,bu kadar yalın
Bu kadar el değmemiş
Sıradan bir gerçeği daha
kolları bağlı hayatımızın
Bu şiire nasıl dahil edilebilir bir yılın son günleri
Her sonda,her başlangıçta ve her defasında
Alır gibi başkasını karşımıza
Perdeler çekip,ışıklar söndürüp
oturup yatağın içinde bir başımıza
Sorgulamak kendimizi
Öğrenmek ikimizin anadilini,ikinci belleğimizi
Öğrenmek kendimizle hesaplaşmanın buzul ilişkilerini
Bu aynanın dehlizlerinde gezinirken görürüz
Karanlık günlerimizin kenar süslerini

Biterken yılın son günleri
Biliyoruz takvimler belirlemez değişimin mevsimlerini
Gençlik ikindilerini
Kargınmış bir çocuktuk büyüdüğümüzden beri.

II.

Bir yıl daha bitiyor
Düşlerim ,tasalarım,yarım kalmış onca şey
Her yıl biraz daha kısalıyor bir öncekinden
Bana mı öyle geliyor
Yoksa daha mı hızlı ilerliyor zaman
İnsan yaşlanırken?

III.
Kırdım mı incittim mi birilerini?
Kimleri kazandım, yitirdiklerim kimler.
Kendimi yeniledim mi yazdıklarımda?
Yeniden düşünmeliyim
Dostluklarımı, ilişkilerimi
Dağınık yatağım,mutsuz yatağım
Çoğalttım mı eksiklerimi?
Gözlerim çocukluk fotoğraflarında mı kaldı
Yitirdim mi yoksa masumiyetimi?
Borçlarımı ödedim mi?
Doğru seçtim mi soruların fiillerini?
Tırnaklarım kesilmiş, dişlerim fırçalanmış, saçlarım taranmış,
giysilerim ütülü, odam düzenli mi?
Ödünç aldığım kitapları geri verdim mi?
Geri verdim mi aldıklarımı:
Aşkları, dostlukları, sevgileri, güvenleri, bağları
Kitaplara, sayfalara, satırlara borcumu ödedim mi?
Yokladım mı duygularımı
Hala sevebiliyor muyum insanları?
Ovmalı gümüşleri, bakırlarımı; cila geçmeli ahşaplarıma
Ovmalı umutları
Saklı tutmalı gelecek inancını, yarınları eksik etmemeli ağzımızdan
Hançer kıvamındaki o karamizah tadını
Şimdi oturup uzun bir hasretlik mektubu yazmalıyım Yavuz'a
Sonra köşe başından bir demet çiçek alıp öyle başlamalıyım
akşama
Yeni bir yıla
Ama nedense herşeyin tadı dağılıyor ağzımda
Bir sap çiçek mi taşısam yoksa ağzımın kıyısında
Aydınlık rengi vursun diye gözlerimdeki buluta

IV.

Ey uzak akrabalarım, üvey aşklarım
Mevsim sonu dostlarım, işporta malı ayrılıklar
Arkadaş ölümleri, dost hançerleri, talan ettiğimiz zulalar
Gece telefonları, ıssız konuşmalar
Mağrur incelikler, vurgun yemiş ilişkiler
Bırakılmış mektuplar
Ve yurdumun her karış toprağında tefrika edilen karanlık
Ey hayatıma girenler ve çıkanlar
Uçurum duygusuyla yaşadığımız hayat ey

O kadar çok anlattım ki
Kendime kaldım anlatmaktan...
Bunaldım kendisiyle boğuşmasını
Başkalarında çözmeye çalışan insanlardan
Usandım sözcük oynamalarından, tılsımlı sıfatlardan,
Ofset duyarlılıklardan
Kaç zamandır bir ermiş dinginliği havalandırıyor dizelerime
açılan pencereleri,
Durup bakıyorum akşam sularında zaman kavramlarına,
Zamanı düşünüyorum;koyuluyorum
Anlamını yitiriyor "şimdiki zaman"ın boşyüceliği,tarihin unutkan
sayfalarındaki mürekkep lekeleri
İşimin başına dönüyorum içimde ıssız bir gönül erinci

Kaç zamandır duru, yalın, çalışkan, iyi insanlar özlüyorum
"içtenliğin" yada "dünya görüşünün" kirletmediği
Kendime bir yeni yıl kartı yazarak bunları diliyorum.

V.

Sabahları açık penceremin soluduğu kent
Nabzında yüzyılın dağınık sancısı
Dumanı üzerinde tüten yıkıntılar
Hangi anlamı kuşanabilir şimdi yeni bir yıl
Umutsuzluk sözlüğünden karşılıklar aranırken hayata
Hangi söküğünü dikebilir bu yaralı kuşak
Hangi yüreğe öğretilebilir unutmak!

Aranıp duruyorum adresini yitirdiğim insanları
Vitrin camlarına yansıyan yüzlerde
Bilmiyorum kalmış mıdır adresini yüzlerinde taşıyan insanlar
Hala bir umut var mıdır
Çıkmaz bir sokağa benzeyen bu avare avunması vitrinlerde

murathan munganın hep bu yazısı gelir aklıma yeni bir yıl yaklaşırken hekes çok mutlu ve umutlu olsun

paylaşımın için teşekkür ederim azemheval murathan munganı hep sevmişimdir ve sayfamız içinde anlamlı oldu

kızlar temmuz 1. aşılama kimyasal gebelik ağustos 2. aşılama bildiğiniz kabus kasım 1. tüp bebek negatif üst üstemi geldi ama şimdiden şubatta ikinci tüp bebeğe start verdik ama şubatlar hep bizim için anlamlı olmuştur çılgın olmuştur evlendikten sonra ilk arabamızı hiç düşünmüyorken 2 hafta içinde karar vererek almıştık ikinci arabamızı (tabiki ötekini satıp) gene bir şubat ayında sadece merak ettiğimiz bir modele bakmak için galeriye girdiğimiz an yenilemiştik. Geçen şubat ayındada iyice abartıp hiç aklımızın köşesinden geçmezken 2 hafta içinde karar verip ev aldık. Bunlar yazınca çok havalı görünüyor ama birde bize sorun nasıl yarıla yarıla ödediğimizi yani demek istediğim şubat ayı bize hep birşeyler vermiştir yada hep bir umut edecek birşeymi arıyoruz evlilik yıldönümüzde avucumuzu yaladık eşimin doğum günü ve benim doğum günüm olmak üzere avucumuzu yaladk ama şubattan umutlu olsakmı.

nasıl olayımki en pahalı ilacı kullandım miroenjeksiyon yapıldı ve lazerli daha ne olsun yani veeee kocaman bir negatif
ben sayfanın neşesini kaçıracağım kızlar galiba umudum yok nasıl isyan ettiğimi size anlatamam kızlar çok kötüydüm allaha neler saydım tööbe yarabbim sadist bile dedim ama nasıl demeyeyim bizim negatif sonucu alıp eve döndüğümüz gün komşumda doğum yapıp kucağında bebişle döndü onların kendilerninden bir parçayı öpüp kokladıklarını düşündükçe ve bunu elde etmek için yıllardır yaşadıklarımı düşününce sizi korkutmak istemedim ama paylaşmadan edemiyorum kızlar sizinde öyle olacak diye birşey yok ama benim puregon dozum 450 olduğu için puregonlarımın kartuşu 300 lük olduğu için her gün karnıma iki iğne vuruyordum hatta günü geldi 3 iğne birden vurdum koluma vurduklarımı saymıyorum kan verirkende damarlarım ince diye her seferinde damarlarım deliniyor şişiyor deri altına kan sızıyor ve kolum ciğer gibi dolaşıyordum şimdi tüm bunları kötü bir hastalık değilde bebek için uğraştığım için sevinmemmi lazım ama ben komşumun zevk çığlıklarını duydum yeni taşınmıştık gençte çok tatlı bir çift.Allah nazarlarımdan saklasın ömür boyu mutlu olsunlar sağlıklı olsunlar her dakika tekrarlıyorum bunu ama ,
hatta kızı uyaracaktım biraz daha az bağır diye farkında değildir belki duymamızı istemez bende böyle bir durumda kalsam uyarılmak isterdim bende söylesemmi söylemesemmi diye düşünürken sesler kesildi ve hamile haberini aldık yani allah bizimle alay ediyor iki gece zevk sesleri ve pat hamile haberi ve bizim maddi manevi şu yaşadıklarımıza bakın eşim kızıyoor bu sana göre davranış değil diye ama yani salakda değilimki züğürt tesellisi bir yere kadar oluyor yani şunu düşününce rahatlıyor insan allah sağlıksız bir çocuk olacağına koruyor bizi diye ama sağlıklı bir çocuğumuz olacağınında bir garantisi yok

saçmalıyorum kızlar iğrenç bir psikolojideyim neden olduğunu biliyorsunuz ve beni anlıyorsunuz bir kaç güne toparlarım heralde ama bu arada saçmalamaya devam edeceğim iyicene dengesizleştim kemgözün teki oldum maşallah demekten dilimde tüy bitiyor allah tüm tedavisiz bir gecede hamile kalanları kem gözlerimden korusun bunun tam tersi olarakta tedavi ile hamile kalanlar beni mutlu ediyor , kendim hamile kalmış gibi seviniyorum ama çevremden normal hamilelik haberlerine kuduruyorum
ama biliyorum bu salak düşünceler bir iki güne normale dönecek ve her zamanki gibi isyanlar kabullenişe kabulleniş umuda yerini bırakacak bu mesajımı kaile almayın kızlar
sssssssaççççççmalıyoruuum çünkü çoooooooook üzgünüm
sizi seviyorum

veee kızlar ben şimdi bir sonraki negatif sonrası safhamıza geçiyorum
deli gibi
teemizliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkk

ibem cim yine yazdıkların tüylerimi diken diken etti.gerçkten cok zorluklar yasamıssın.ama ne güzel kısa süre sonra bebeğinin kokusunu duyacaksın.hep sağlıklı ve mutlu olursunuz inşallah...

azemhavel siir gerçekten cok anlamlı...sende içindekileri anlat istersen...

özlemcim kim ne derse desin.boşver gitsin..sayfayı böyle bulmuşken kacırmak olmaz dı dimi?
kanaman nasıl geçti mi? bugun bayagı adet öncesi depresyonu yasıyorum...toparlanmalıyım ama öyle bi can sıkıntısı ki anlatamam yani.böyle bişiy olsa birilerine saldırsam gececek sanki...

denizcim sağolasın valla.gerçekten cok yazılınca insan unutuyor...
herkes iyi olur inşallah seni düşünemiyorum eşin ve abin asker allah sabır versin sana.kolay olmasa gerek.ben bu yürek hoplamasıyla yasayamazdım valla.cok kaldı esinin gelmesine.geri sayım yapalım.
tüp bebek tedavin hayırlı ugurlu olsun.umudunu herp yükselt hergun biraz daha.kokoşluktan ödün verme tabi...
eskiden bende cok alışveriş yapardım ama su bebek işi vıkalı kendimi ihmal etmeye basladım.doğru değil ama zorlada olmuyor.eski kokoşluk günlerimi özlüüyorum şimdi evin işi dükkan derken saldım biraz ama toparlanıcam kısa sürede.bide kilo alıp verdim sürekli son dönemlerde tedavi filan...biraz karışık yazdım kusura bakma

burp cum yasadıklarını okuyunca tekrar o gunlere döndüm.gerçekten cok zor seyler atlattın.allah hiç kimseeye yasatmasın.sana inanılmaz saygı duyuyorum bu olayların karsısında her düşüşte tekrar toparlanıyorsun.bu çok önemli.ben olsam napardım diyemiyorum bile.
istediğin herseyi söyleyebilirsin ve kendine dikkat etmek sartıyla yapabilirsin.bizden sana izin.ama sende biliyorsun hersey biticek yeni umutlar baslıcak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…