Gunaydin ))
Sabah kalktim, 15 dk sporumu yaptim.. sonra tartildim ve 600 gr daha ucmus.. 2 gunde 2 kilo gitti.. tahmini 500 gr daha odem gider, sonrasinda normal kilo verme duzenine doner vucudum.. ama o zamana kadar kendimi tebrik edicem, aferin bana.. superim ben, istersem veremeyecegim kilo yok.. korksun benden kilolar he heyyyt be )))
Balli sirkeli suyumu ictim.. kahvaltimi yaptim..
2 haslanmis yumurta (pulbiber ve zeytinyagi gezdirilmis)
1 yk lor peyniri (corek otu ve pul biberle)
2 kozlenmis biber (kendim kozledim)
10 zeytin
Tahmini bir saat sonra turk turk kahvemi icip 2 ceviz yerim..
Oglene kepekli makarna haslayacagim kendime.. uzerine yogurt ve pulbiber ekleyip yiyecegim.. ben aciyi cok seviyorum, mumkun olsa cayima bile katicam ama denedim tadi guzel olmuyo )))
Oglen menulerinizde (hafta da 1 kere) kepekli makarna yiyebilirsiniz.. ben kepekli cubuk cubuk m aliyorum.. ikiye bolup bir su bardagina koyuyorum.. olcum bu.. bir su bardagi makarna.. yagsiz ve tuzsuz haslayip suzdukten sonra uzerine pulbiber, nane, kekik vs ekleyip yiyorum.. inanilmaz tok tutuyor..
Bu arada annemde diyete basladi benimle demistim sanirim.. o da 1 kilo verdi ve cok mutlu ))
Annem oglene yarim simit ve ev yogurdundan ayran istedigini soyledi.. ben ekmek ve ekmek cesitlerinden uzak kalmak istedigim icin makarna tercih ettim...
Gene cok konustum di mi? Tamam susup su cayimi bitireyim buz gibi oldu)))
Hayırli cumalar arkadaşlar.Bu sabah tam 68.9 geldim halbuki daha 10 gün önce 66 ya ulaşmıştım .tatil yaptık bir hafta boyunca ve gezmek beni iştahlandırdi galiba halbuki gunde en az iki saat civarinda yurudum bu gezdigim hafta ama işte yeme duzenim bozuldu ondan herhalde :/ bu son kiloları hizli aldım hızlı gider umarım.
Evet yürüyüş yapabilen yapsın valla cok faydasi oluyo.burda benim pek oyle fırsatim olmuyo o yuzden eliptikle idare edyom yurumedigim zmanlarBende gunde 5 km yurucem sahil boyundayim zaten ilk basta su hantalligim gidene kadar sonrada ewde mekikler ew sporlarina gecerim heralde ilk asama icin en uygun yuruyus
İşte buuuu SOYAAA
Sen gerçekten harikasın o kadar mutluyum ki hala yeniden karşılaştığımıza:)
Bu arada sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum.
Kendimi ya da bedenimi sevmiyor değilim ama evlilik durumu olabilir belirli bi zamanim olmasa da
İçten içe çok mutlu olduğum görünen ama kilolu göründüğüm için bakmaktan çok haz etmeyeceğim fotograflarim olacak diye tedirgin oluyordum.
Biliyorum ki artik olmayacak
Hayırli cumalar arkadaşlar.Bu sabah tam 68.9 geldim halbuki daha 10 gün önce 66 ya ulaşmıştım .tatil yaptık bir hafta boyunca ve gezmek beni iştahlandırdi galiba halbuki gunde en az iki saat civarinda yurudum bu gezdigim hafta ama işte yeme duzenim bozuldu ondan herhalde :/ bu son kiloları hizli aldım hızlı gider umarım.
UmarımSelam
Diyete ufak bir ara vermek bana 10 günde 3 kilo kazandırmıştı )) ki çok hareketli olduğum bir dönemdi.. moral bozmak yok,sen bugün sağlıklı yaşamaya başladın... Diyet, zayıflama ve belli bir süre gibi kavramlara takılırsan zayıflamanı yavaşlatırsın... Kısa sürede almış olduğun kiloları vereceğini düşünüyorum
Sevgiler
Harikasiniz kizlar resmen 7/24 online yasam kocu diyetisyen gibi bukadar keyifli olabildigine inanamiyorum....topigin en aglayani ben olucam ilk gunler bu kesin icimde ki yeme istegi ve midem alisina kadar beni idare edin bacilarim...yoldayim tahlil sonuclarimi almya gidiyirum...@soya_sosu insulin direnci kardesligimizde war ozellikle nelere dikkat etmeli puf noktalari war mi acaba
Menume gelcek olursak
1 dilim firinda mucver(kabak cok iyi oluyo diyette tuketmeye calsyorum .ama en iyisi biriki damla zeytin yaginda rendelenmis kabaģi soteleyip yogurtlamak cook faydasini gorduydum yine denicem sizede tavsiye ederim
2yk kadar kendi yagnda pismis kiymali yumurta
1 parca patlican kizartma diye sadece tadina baktim :/
Peynir 3 yesil zeytin(zeytin varken ekmek yok kuralini unutmusum yarın uygularim artik bu kuralları not etsem iyi olacak)
Bir dilim ekmek
1er domates salatalik
20 dk eliptik
10 dk egzersiz
Akşam bir tabak ıspanak yemeği ve yogurt
Ekstra bisey olursa ekleme yaparim
Ben ihtiyac duyarsam ara oģun yapiyorum ama zaten 12 de kahvalti yaptim birde doyurucuydu o yuzden ara ogun yapmam. patlican az yagda kizarmisdi ama zaten pek sevmiyorum yemesemde olurdu aslinda .neyse artik kilo verene kadar kizartma yok insallahPatlican kizartma mi okudum? Yanlis okudum sanirim?
Zeytin ve ekmek birlikte yasak.. zeytin tuzsuz olmali yada aksamdan su da birak tuzu gitsin.. emin ol soylediklerimin cok faydasinu goreceksin ama dediklerimi harfiyen yapmalisin.. kurallari esnetmiyoruz ona gore ))
Ara ogun yazmamissin.. ara ogun mutlaka yapmalisin, aclik ataklarini engeller
Spor gayet iyi.
Sevgiler
Ben ihtiyac duyarsam ara oģun yapiyorum ama zaten 12 de kahvalti yaptim birde doyurucuydu o yuzden ara ogun yapmam. patlican az yagda kizarmisdi ama zaten pek sevmiyorum yemesemde olurdu aslinda .neyse artik kilo verene kadar kizartma yok insallah
TamamdırKizartma hic bir sekilde yok.. az yag ya da cok yag diye bir ayrimimiz da yok.. kizartilan her besin vucudumuza ekstra yag olarak doner.. lutfen tadina dahi bakma...
Ara öğün yapmam gerek.. en azından öğlen ve akşam yemeği arasında bir meyve ya da yoğurt ya da süt tüketebilirsin.. örneğin sütlü şekersiz kahve içebilirsin... Eğer bunu yapmazsan vücudun ilerleyen günlerde sürekli açlık hissedecek ya da tatlı krizlerine gireceksin... Bunları engellemenin tek yolu düzenli ve sağlıklı beslenmektir...
Az önce yazmayı unuttum peyniri sadece lor peyniri olarak tüketiyoruz... Diğer peynirler yasak...
Eveet listeyi de paylasigima gore simdi sirada gunah cikarma kismi var ))
2012 senesinde 89 kilo ile basladigim yolculugu 56 kilo ile sonlandirdim.. o kadar zayiflamistim ki, beni gorenler tanimiyordu.. ben zayiflamistim ama beynim hala sismandi.. magazalara girdigimde once xxxl kiyafet satilan reyonlara gidiyordum.. bedenimin ufaldigini beynim bir turlu kabullenmiyordu.. 2013 kasim ayina kadar kilom 56-62 arasi dolasti durdu.. 2013 kasim ayinda diz kapagimda olusan kayma sebebiyle ameliyat oldum ve hersey ondan sonra basladi.. ameliyat sonrasinda sinir sistemim hasar gordugu icin 2-3 ay yuruyemedim.. tuvalete bile gidemiyordum.. adim atamiyordum.. fizik tedavi gordum her gun.. o donemde 72 kiloya ciktim.. yemek isleri kocama kaldigi icin genelde ya kizartma yapiyordu ya fastfood.. 2.kere ameliyata aldilar beni ve bacagim duzeldi... Sukur ki, o xamandan beri hic ariza cikmadi ))
2015 mart ayina kadar 65-72 arasi kkilom degisti durdu... Mart ayinda safra kesem alindi.. sanirim ameliyatlara pek dayanikli insan degilim cunku cunku sonrasinda engelleyemedigim kilo artislarim oldu ki, bunun en onemlisi 2015 agustos ayinda bir anda hayatimi alt ust eden meme kanseri oldugumu ogrendigimde oldu.. hemen ameliyat oldum.. kemoterapi baslamadan once doktorumun yogun baskisiyla sigarayi biraktim.. ve sigarayi birakinca +10 kilo daha haneme yazildi.. sonrasi kemoterapi ve kemoterapinin verdigi agrilari azaltmak icin vucuduma bastiklari kortizon.. zor bir donem atlattim ama su anda saglikliyim )) sadece o donemde aldigim kilolar ve uzerine eklenen, hic hic sonu gelmeyecekmis gibi surekli artan kilolarim kaldi geriye ))
Devaminda birbirini takip eden bir suru ameliyat oldum... Su an takip hastasiyim ve ilac tedavisi goruyorum.. kilolarimla yuzlesmem zaman aldi.. kendimi odaya kapattim, kendimden nefret ettim.. bir daha sevilmeyecek, herkesin sisko diye bakacagi bir insan olarak gordum kendimi. Hem hastaligim hemde kilolarimdan oturu psikolojik ve psikiyatrik destek aldim.. ama bunlar da kilolarimin artmasina sebep oldu.. beni taniyanlar bilir, pozitif ve surekli cozum ureten insanimdir normalde ama hastalik surecimde gercekten icimdeki o insani kaybettim.. tarti da 3 haneli rakamlari gordugumde artik buna dur demenin vaktinin geldigine karar verdim.. diyete basladim ve 2,5 ayda 15 kilo verdim.. 109,8 kilodan 94,1 kiloya dustum... Tabi bu 3 ay onceydi )) o donemde doktorlarim memede kitle tespit etti yine.. ve bir cok teste tabi tutuldum.. psikolojimi tam toplarken yeniden dagittilar beni )) su anda kac kiloyum bilmiyorum, yarin sabah ogrenecegim.
Bunlari niye yaziyorum? Cunku ben yazdikca zayifliyorum )) size de tavsiyem, yazin icinizi dokun, icten ice sismeyin ))
Yazmaktan yoruldum.. diger ayrintilari, diyet tavsiyelerimi vs yarin itibariyle yazmaya baslayacagim, takipte kalin ))
Sevgiler
Öncelikle topiginiz hayırlı olsun.
Zaten acligimizdan kilo almiyoruz yaşadığımız olaylar yemeye ve strese itiyor bize ve sisiyoruz sanki.
Yaşadıklarıniz hiçte kolay değil ama maşallah atlatmisiniz hepsini geçti gitti şimdi önümüze bakmakta sira.
Bende aynı sizin gibi tüp bebek denemeliri ve hormonal sorunlar (pkos ve hasimoto hipotroidi) yüzünden baya alip alip geri verdim.
Şimdi sanki yaşında verdiği bi etki var bide
Biri büyük bide ikizlerim var.
Yapıştı kilolar üzerime.
Bende biraz bu işi sıkı tutmaliyim.
Bende varım...
Ben eskiden de kiloluydum ve kendimi çok severdim çok beğenirdim.. sonra kan değerlerim altüst olduğu için diyet yapmaya karar verdim.. bir hatırlayacağınız gibi o dönemde birlikte diyet yapmıştık ve 33 kilo vermiştim.. kanser tedavim inanılmaz derecede kilo almama sebep oldu ve bu sefer kilo aldığımda kendimden nefret etmeye başladım... Aynalara bakmıyordum, yatağımda bütün gün uzanıp televizyon izleyip bir şeyler atıştırıyordum.. gerçekten çok kötü bir dönemden geçtim.. farklı bir isimle bu siteye girip bir topik açtım.. ama sadece 2 gün yazabildim çünkü o enerjiyi ve o isteği kendimde bulamıyordum.. şu anki vücudumu sevmemem bir tarafa sağlığımı bozacak derecelere çıkmış bir kilomvar... Zayıflamaya karar vermemin asıl sebebi kendimi sevmemem değil sağlığımı düzeltmek icin.. ve emin ol şu anki fotoğraflarımın hepsini siliyorum yok ediyorum, hatta fotoğraf çektirmekten kaçıyorum... Çünkü ilk defa kendimi gerçekten obez olarak görüyorum.. yine de kendimde sevilecek bir şeyler bulmaya çalışıyorum her ne kadar vücudumu sevmiyor olsam da... Örneğin gözlerimi çok seviyorum saçlarımı çok seviyorum bacaklarımı çok seviyorum.. bir şekilde kendimi sevmem lazım sadece bir süreçten geçiyoruz ve o sürecin sonunda biz kazanacağız ))
Bir de bu sitede yazarken sürekli kelimeler birbirine giriyor.. ne yazdığımı ya da cumleye nasıl başladığını unutuyorum.. o yüzden kusuruma bakmayın saçmalıyor gibi görünüyorsam )))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?