Yenidogan bebekle otobüs yolculuğu

bartın ın neresinde oturuyosunuz acaba merak ettim

Canım bebeği bilmiyorum ama sen çok rahatsız olursun yolda sürekli ağlar uçakla gitsen daha iyi olmaz mı

Zonguldakta havaalani var en yakin, oraya da ucus yok her zaman, en iyisi ozel arac, babamin araci var ama o tarihte sehir dışında olacak, bizi goturur musun diye sordugumda otobus daha rahat olur otobusle gelin dedi,ki her isimize de kosan biridir, en lazim olan anda boyle yaptı, ben en iyisi doktor kesinlikle otobuse binmememiz gerektigini söylüyo diye kandirayim, sanirim baska carem yok :)

Otobüsün icinde cok zorlanirsiniz inan bana. Bir saat olsa hadi neyse. Ama 7 saat uzun süre. Cocugu orada rahat rahat emzirebilcekmisin? Altini degistireceksin insanlar rahatsiz olur. Benimde bir cocugum var ama bu bir gercek kimse kimsenin cocugun kakasini cekmek zorunda degil de ama altini acmassan da cocuk pisik olur bas basbagirir aglar kisaca durmaz yani. Biraz daha bekle illa 40i cikmasi gerekmiyor bebegin disari cikmasi icin ama 2 aylik felan oldumu sende alismis olursun ucaklan zonguldaga git ordan taxi araba ne varsa artik en iyisi öyle olir herhalde. Bende cocugum iki aylikken daha ýeni yeni alistim otobüslere tranvaylara

Esiniz arac kiralasin gelsin alsın. Bi de niye illa 20 gunluk, esiniz hic elini tasin altina atmiyo galiba.

Onu doktorunuza sorarsiniz ama yolculara bunu yapmayın bebeginiz sürekli aglicak altina yapacak huzursuzluk yapacak insanlari mahvedeceksiniz yasadim biliyorum yapmayin ucakla gidin

Hiç yeni doğan bebek altı değiştirmedik zaten. Annelere kokmuyor o kaka.
:) ben değiştirmedim. Anne adayıyım. Ama ek gıdalara başlamadan herkesn burnunu tutup kaçacağı kadar kokmaz yenidoğan kakası. Bazen insanların da anlayışlı olması gerekir ayrıca. Kadın çaresiz bebeğiyle o yolculuğu yapmak zorunda ise ki kimse keyfi olarak 15 günlük bebe ile 7 saatlik yola çıkmaz. Ve benim bindiğim otobüse denk geldiyse altını kirlettiği için saatlerce ağlayan bir bebek yerine bir iki dakika o kokuya tahammül etmeyi yeğlerm.

Konu sahibi başka çözümler aramalı. Siz katlanırsınız bir başkası katlanmaz. Kendi başı ağrır yol boyunca. Otobüs dediğinizde en az 25-30 kişi olur, herkesin huyu farklı. Rahatsız olan olur, midesi hassas olan olur. Toplu bulunulan ortamlarda insanları rahatsız etmemeye azami özen gösterilmelidir. Ki otobüs bebek için de çok sakıncalı olur muhtemelen.

Annelik hassasiyetiyle siz şu an farklı düşünüyorsunuz ama inanın kimse bağı olmayan bir bebeğin ağlamasına ya da kaka kokusuna katlanmak istemez. Ek gıdayla falan çok alakası yok mevzunun, üşütür kokar, ishal olur kokar bişeyler olabilir yani. Ki bunlar olmasa da kokar. Bir yaşındaki bebek gibi olmasa bile rahatsız edicidir. Kaka sonuçta.

yorumları okudum ama rastlayamadım gözden kaçtıysa kusura bakmayın ama neden 20 günlükken? birkaç hafta daha bekleyemez misiniz?
inanın her türlü yolculukla çok fazla dezavantaj var ikiniz için de.

Emzirme onluğu alırsın bezini molada değişirsin molada emzirirsin yine aglarsa onlukle emzirirsin yanında biri varsa bezde otobüste değiştirilir yanındaki kalkar ortu serer değiştirirsin sorun olmaz bence

Otobüste bebek altı değiştirilmez.Otobüste o kadar insan var,tek başına yolculuk yapmayacak konu sahibi.Orda bulunan insanlara saygısızlık yapmış olur böyle birşey yaparsa.
Kimse bebek kakası kokusu çekmek zorunda degil kapalı bir alanda. Görgü kurallarını çiğnememek gerekli..

Emzirme onluğu alırsın bezini molada değişirsin molada emzirirsin yine aglarsa onlukle emzirirsin yanında biri varsa bezde otobüste değiştirilir yanındaki kalkar ortu serer değiştirirsin sorun olmaz bence

Otobüste bebek altı değiştirilmez.Otobüste o kadar insan var,tek başına yolculuk yapmayacak konu sahibi.Orda bulunan insanlara saygısızlık yapmış olur böyle birşey yaparsa.
Kimse bebek kakası kokusu çekmek zorunda degil kapalı bir alanda. Görgü kurallarını çiğnememek gerekli..

otobüste bebek altı değiştirilmez hatta bu sıcakta emzirmek bile ciddi sıkıntı olur sizin için.. mesafe 2-3 saat değil neticede.. bir kaç sefer otobüs yolculuğu yaptım ve çocuk konusunda büyük olaylar çıktı otobüs sakinleriyle anneler arasında ki çocuk sadece şarkı söylüyordu hafif sesli.. yeni doğan bebeğin de kakası çok fena kokar, kaka kokar bir kere ne zaman doğmuş olursa olsun.. en iyisi araba kiralamak konu sahibi..

Siz oraya gideceğinize anneniz sizin yanınıza gelseydi. Normal olan odur.
Kimse darılmasın gücenmesin ama kuvvetle muhtemel otobüste durmadan ağlayacak bir bebeği kimse çekmek zorunda değil. En yakın havaalanına uçun, eşiniz ordan gelip alsın. Eş dosttan bir araç bulabilir herhalde.

Ben de bartınlıyım valla eğer otobüs yolculuğunu tercih ettiysem bu yaşımda ben fena oluyorum, o yol bitmiyor hiç. Hele gündüz gidiyorsanız daha kötü. Klimaları açıyorlar ve cidden insanın omuzları, ayakları üşüyor, ki bebeği düşünemiyorum. Gece gitsen herkesin uyuduğu saatte bebek uyutmayabilir çünkü çok küçük daha. En fazla 2 mola verilse de yetemez size. Gideceğiniz gün netse bilet tarihlerine bakın derim yine de. Her türlü ulaşım sıkıntılı olabilir fakat uçak en hızlı yolu en fazla yarım saatte Zonguldaktasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…