Yenidogan bebekle otobüs yolculuğu

Otobüste, uçakta yanlış tercih diye düşünüyorum.

Zira bulunduğunuz şehire uçak yok. Size en yakın şehir Zonguldak oranında havaalanı kapalı.
Bu durumda size en yakın havaalanı bulunan şehir Kastamonu oluyor, Bartın ile arası 2 saat.

Havaalanına en geç 1 saat kala gitmeniz gerekiyor.
E hastane havaalanın dibinde değil neticede. Oraya giderken 20-30 dakika yolda geçecek.
1 saat havaalanında,
1 saat yolda,
Havaalanından şehir merkezine 20 dk desen
Kastamonu'dan, Bartın'a 2 saat
Nerdeyse uçak yolculuğ 5-5.30 saate ulaşıyor.

Otobüs 7 saat.

En mantıklısı, eşiniz bir araç kiralasın.
En azından rahat gidersiniz, bebek ağladı, bebeğin altı değişecek meselelerinde milleti düşünmek zorunda kalmazsınız
.
Arabayla 5 saatte gider eşiniz.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah, şimdiden kolaylıklar dilerim gazozagaci

aa otobüs daha mı rahat olur dedi baban.
dalga geçmiş heralde.
ee babanın işi bittiğinde götürsün.
nasıl olsa dönmeyecek mi şehir dışından.
şart mı 20 . gün dönmeniz.
bence biraz daha toparlanıp 40 ı çıkınca dönün.
ve bir zahmet babacığın götürsün.
otobüsü unut kesinlikle olmaz.
eşin ayarlasın bi araba baban götürmezsse.
bak en başta kliması çarpar el kadar bebeği.
çok uğraşırsınız sonra.
sık sık emzireceksin ve 20. günden sonra da gazdan artık epeyce rahatsız olmaya başlamış oluyolar.
ayrıca hijyen değil o kadar insanla bu kadar küçükken teması.
valla direteceksin arkadaşım.
kırk yılın başı olacak bişey bu.
eşin bütçe ayırsın bi araç kiralasın olmayacak bişey değil bu.
baban götürmezsse tabi.

Bartına yakın havalanı varmı 7 saatlık yoldan daha ıysr az mesafe bence bartına yakın havalanına gıdın ordan barına gecın

Sezqryan olacaksan eyer 20 gunluk yola cıkamaın zaten enazından kırıkın cıkması lazım benım ablam da baska sehırde ve bulundu sehır kucuk ve hastane yetrss oldu ıcın ank gelıp dogum yapyordu ve 40 gectıkten sonra enıstem gelıp gotryordu ama otobus olmaz araba sart bıde 40 gecmeden cıkma evden 40 cıkmamıs benek daha cabuk hastalanr onların kapıdakı tozdan bıle hastalanyor benım kardesım bı komsumuz yuzunden enfeksıyon kapmıstı hasta degıldı kadın ama dıasrdan geldı kaıyafetle elını yıkamdan gelıp opmus annem gormemıs gordunde ıs ısten gecmıstı coxuk aksamına hastalnmıstı otobuste hastalık olrk dusnmeyeceksın malesef nefesle gecen cok hastalık var kı bu daha drencı dusuk bır bebek veremı var kanserı var aıds var vebalısı var hepatıtı varnotobuste kım var nerden bıleceksın bırde 7 saatlık yol dıyorsun yapma bunu kucuk melegıne bırde sen sezaryan olcakmısın dıkısın ıctende olsa 20 gune duElmez senın bıle lohusalın 40 bıtıo nerdeyse ev annenın yabncı deıl 40 gecır sakın gıtme esınde bı arac kıralasın gelsı senı gorçtrsun senın ve cocunun saglı bu 3 gunluk arac kıralamk 400 tl fln hata albea flan kıralasan gynlu 60 tl fln arabaya gore fıyat desr yada baban ıstanbuldan oıralasın orada secenek daha cok sen babana verrsın arac parasını senı bıraksı gerı donsun arabayı teskım etsın

Herkese yorumlari icin tesekkur ederim, tamamen sizin gibi dusundugum için konu açtım, etrafimdakiler bisey olmaz canim havasina girince acaba ben mi çok abartıyorum diye dusunmustum
Bebegim icin maddiyatin onemi yok, ucakla gitmememin sebebi zonguldaka ucus olmamasi, bi arkadas cok guzel aciklamis kastamonuya gitsem zaten otobüs yolculuu kadar zaman almis olacak
Hic olmadi dediginiz gibi 40ini bekleyip, ozel araçla gitmek, babam mecbur gelecektir artik, umarim yani

Peki neden si z İstanbul'a gittiniz ki anneniz gelseydi yanınıza. Doğuma kadar evde de yatardınız eşiniz yardım ederrdi annenizde doğuma yakın gelirdi evinizi falan temizlerdi doğurunca da bir müddet kalır dönerdi siz o kadar eziyet çekeceğinize bir de ona yük. Kesinlikle o kadarcık çocuk sıcaklarda otobüste olmaz havasız ortam klimaları açıyorlar hasta olur, ağlayacak insanları rahatsız edecek altını değiştiremezsin. Bunu sizin annenizde mi demedi olmaz diye yani hiç mi aklı başında insan yo etrafınızda bunu buraya soruyorsunuz ya da 40 ı çıkana kadar annenizde kalacaksınız ama çok birşeyde fark etmeyecek.

zorunlu bir durumdu ve 1 aylık bebeğimle yolculuk yaptım,yavrum gidene kadar uyudu,emzirdim 2,3 kez ama ondan çok benim için zor olmuştu, hiç uyumamış, gözümü ondan ayırmamıştım.İki koltuk alırsanız,bebeğinizde sakin bir çocuksa neden olmasın!şu an 10 aylık, geçen hafta uçakta kustu,inene kadar ağladı,dişten dolayı,ilerki aylarda zorlanılır; ama 20 günlük meleğin sesi çıksa nolacak!

Sen bebeği kucağına rahat ettirir yolculuğa çıkarsın da sen rahat edemezsin. Bir kere lohusa olacaksın, akıntı olur kanama olur o ped değişmeli sık sık. Ayrıca emzirmesi var ki yeni doğan sürekli süt istiyor :))) ee bunun altının temizlenmesi de var.. uçak ya da özel araç dışında eziyet olacağını dusunuyorum o yolculuğun... Bu arada hayırlı doğumlar olsun inşallah...

aa nasıl bişey olmaz havasındalar.
annen bilmeli en azından kimse bilmezsse.
baban götürmezsse eşin araç kiralasın.
perişan etmeyin el kadar bebeği otobüslerde

ben istanbula gitmedim, zaten istanbulda yasiyordum, esimin 1ay once tayini çıktı, o sebeple bartina gidicem
Ayrica buraya sormak icin etrafimda hic akli basinda insan olmamasi mi gerekiyor.

ben bebeğim 1 aylıkken 12 saat yolculuğa çıktım otobüsle yanımdaki koltukta doluydu. hiç zorlanmadım. emdi uyudu molalarda altını değiştirdim. birazda bebekle alakalı bence.. sürekli ağlayan bebekle zor tabii.. yanımdaki teyze yol boyunca çekirdek yedi. insanlar bebekten değil çekirdekten rahatsız oldu.

ilk bebegim, o yuzden cok tecrubesizim, 20 gunluk bebek ağlamaz, genelde uyur diyolar, heralde bebegim dogduktan sonra anlarim aglayip aglamayacagini, tecrübe etmis biri olarak yorumunuz icin tesekkurler :)

ilk bebegim, o yuzden cok tecrubesizim, 20 gunluk bebek ağlamaz, genelde uyur diyolar, heralde bebegim dogduktan sonra anlarim aglayip aglamayacagini, tecrübe etmis biri olarak yorumunuz icin tesekkurler :)
Rica ederim cnm,ayrıca sezeryanlıydım,sancın olmazsa ki benim yoktu,meleğinde sakin bir çocuksa problem olmaz İnşallah.Ayrıca yan koltuğa pusette yatırırsan sorun olmaz Evelallah!

Ben bebeğimle daha 1 aylik olmamişti zorunlu olarak Amasya'ya gittim yol 12 saat sürdü uçak yoktu zorluk hiç yaşamadim emzirme önlüğü büyük kolaylik, altinida otobüste degistirdim yaninda Alkolsüz kolanya al değistirirken sıkabilirsin hem kötü kokuda gitmiş olur . Benim kizim hep uyudu ben zorla uyandiriyordum emmesi için otobus sallandikca zaten gözlerini acamiyorum ama senin icin zor olabilir ben giderken esim 2 koltuk almisti o yuzden rahattim, suan kizim 4 aylik suan olsa cesaret edemem otobus yolculuguna .

Bir kaç günlük Bebek ile yolculuk yapmayı çok riskli buluyorum, hele havalarda ısınmaya başladığında baygınlık geçirir veya bazı arkadaşların yazdığı gibi Klimanın etkisinde kalabilir.

Bebekler için doğarken Anne karnını bırakma zorunluluğu yaşarken daha dışarısını anlayamadan büyükler için de yorucu olan Yolculukta harap olurlar.

Ben Yurtdışından Türkiye'ye gelirken bile halsizliğe kapılırken bir yeni doğmuş bebek için daha da bitkinleştirir. Ve İstanbul ile Bartın arasındaki yol da az değil artı mola gerektiğinde 2-3 duraktan ötesi yok bildiğim kadar.

Bartın'daki Kadın Doğum Bölümü var oraya gitsen olmaz mı? Çünkü bebeğin huyuna göre davranılması gerekir. Bazı Minikler vardır hiç sesleri çıkmaz, bazıları ise yeni duruma alışamadığı için rahat olamaz.

Bebekler motor gürültüsünde çok kolay uyuyorlar. Yeni doğan döneminde zaten çoğunlukla uyuyor oluyorlar.

Bir de şu Amerika'da doğum yapıp bebek 1 haftalıkken veya 10 günlükken uçakla dönen sosyetik ünlülerimizi düşünün. 300 küsür kişiyle aynı ortamda, dışardan hava giriş çıkışı yok, herkes aynı havayı 10-11 saat soluyor, onlar bile geliyorsa otobüsle hayli hayli gelinir diye düşünüyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…