Yersiz Bir Anlayışlı Olma Durumu

hayatbeklemezz

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2018
6.650
7.357
198
31
Kızlar mrb. Çok uzun zaman sonra bir konu açıyorum. Kafam çok karışık fikirlerinize çok ihtiyacım var. İş yerimde benden alt pozisyonda çalışması için bir arkadaş aldık işe. İş görüşmesini filan ben yaptım, sonra tmm başlasın dedik. Anlattığı şeylerden yola çıkarak destekte oluruz düzgün bi hayat kurar diye düşündük. Eşyası yoktu sağdan soldan eşya ayarladım, evimden birşeyler götürdüm ettim. Çocuğu varmış yanına almak istiyordu, nakil işlemleri için filan hem muhtarla hem müdürle konuşurum hallederiz kolayca dedim. Herşeyi karşılık beklemeden yaptım zaten ama gel gelelim bu kız giderek garip olmaya başladı. Ofise geliyor mesela ben kendime kahve yapmış oluyorum, sende içermisin diyorum olur yap diyo. Kendin kalk yap kahveni dedim neyse o zaman içmeyim dedi. Lojman verildi oturması için oraya saçma sapan tipte erkekler alıyormuş küçük bi yerdeyiz herkes görüyor söyleniyor dedikodusu oluyor. Güzelce uyar dediler konuştum, senin hayatın ama işinde yenisin burası gelişmemiş bi yer imza toplar işinden attırırlar dedim tmm dedi yine aynı. İşini yarım yamalak yapıyor niye böyle oldu deyince dalgındım diyor. Yönetim başkanının ofisine giriyor kafasına göre oturuyor masasına sigara kahve keyfi yapıyor iş saati. Kibarca uyarı filan asla dinlemiyor. Ben avukatla konuşuyorum hiç umru değil bağıra bağıra telefonda geyik yapıyor arkadaşıyla. Ofisin tüm işleri bana ait giriyor heryeri sigara külü yapıyor küllükleri dolduruyor dökmüyor. Ofis içerisinde sigara içme diye uyardım tmm dedi. Benim çocuğumda benimle duruyor öğlene kadar. Geçende gitmiş içeride yine sigara içmiş çocuğun dibindeki odada. Ben seni uyardım dedim özür dilerim hava soğuktu dedi. Bi daha başkanın odasına girme dedim güzelce, dün yine ben bi işle uğraşırken odaya girmiş camı açmış sigara içmiş sonra kapıyı çekmiş çıkmış. Cam sonuna kadar açık ofis bahçe katı. İş yerinden beni aradılar bu cam neden açık burası senin sorumluluğunda diye. Özür dilerim ben kontrol etmedim, x girmiş demekki bakmak aklıma gelmedi dedim. Onuda öyle hallettim, kendine söyledim ben suçlu duruma düştüm senin yüzünden diye. Özür diledi geçti. Şimdide esas büyük bomba şu ki bi çocuğu var ve çocuğu yanına alınca bakacak kimse yokmuş ofise benim yanıma bırakacakmış akşama kadar. Bunu asla sormadı sakıncası olur mu uygun olur mu bile demedi. Benim çocuğum öğlene kadar yanımda diye ona güveniyor sanırım ama bizim alanlarımız farklı. Ben ofiste yalnızım akşama kadar çocuğum olduğunu bilerek işe alındım. Benim çocuğum küçük zaten, öğleden sonrada kreşte oluyor. Ama kadın çocuklar burda birlikte oturur birlikte oynar ben çalışırken çocuğum burada durur diyor. Benim çocuğumun orada 6 aylık bi düzeni var. Evden farksız yiyeceği içeceği. Orada o çocukla dursa çocuğuma her aldığımı onada alamam. Biri yer biri bakarda olmaz. Böyle bi sorumluluğu üstlenmekte asla istemiyorum. Gel gelelim ben ne yapcam kızlar. Siz olsanız ne yapardınız. İşinden olsunda istemiyorum ama çok yanlış davranışları var. Ben sebep olmakta istemem..

Valla hızlıca çıkışını verirdim eline. böyle vurdum duymaz birinin çocuğu da kendı gibiyse çocuğunuzun ahlakına kadar bozar unutmayın her çocuk bir evin yansımasıdır anne rol model bide sizinki kreşe gidiyormuş akşama kadar başkasının sorumluluğunu neden alacaksınız bu sefer de çocuğum var die sizin başınızı beklicek

Bu sorumluluğu alamayacagini belirt. Krese versin sizin gibi. Yapılan iyiliği su istimal eden insanlara tahammül edemiyorum gerçekten. Allah kolaylik versin. Alttan almayın biraz diş geçirin

İşe alım yaparken: işe alınan kişinin işin ehli olup olmadığına bakmaz, deneme süresi vb gözetmeden kendini yardıma muhtaç gösterdi diye işe alım yapar; üstüne de her işini halletmek için koşarsanız böyle olur.

Olması gerekeni yapıp işine son verin. Gerçekten çalışmaya gönlü ve niyetini olan bir insanı işe alın.

Bu sorumluluğu alamayacagini belirt. Krese versin sizin gibi. Yapılan iyiliği su istimal eden insanlara tahammül edemiyorum gerçekten. Allah kolaylik versin. Alttan almayın biraz diş geçirin
Zaten alttan almakla en başta hata ettim ama bende artık suistimal edildiğimi düşünüyorum.

Haklısınız, deneme süresinde henüz süresi dolmadı. Deneme süresi dolmadan işten çıkarma hakkımız var sözleşmesinde yazılı. Eşyam yok evim yok çocuğumu yanıma almam lazım çok muhtacım bu işi yapabilirim dedi. Yapacak gücü kuvvetide var kesinlikle ama yapmak işine gelmiyor. Eve yerleşti ve birden bire başka başka şeyler çıkarmaya başladı.

Benim çocuğum saygılı çok kibar kırılgan bir çocuk. Öğretmenide söyler çok duyarlı çok hassas diye. Bu kızın çocuğu evden kaçıyor sürekli 15 20 günde iki kez evden kaçtı çocuk.

Geç olmadan çıkışını verin, bu işin ucu size de dokunacak sonunda.

Siz bu kişinin kölesi misiniz...çocuk sorumluluğunu da asla almam bir gün değil iki gün değil..kendi bakıyorsa baksın iş yerinde

Geç olmadan çıkışını verin, bu işin ucu size de dokunacak sonunda.
Bu uyarıyı bana kardeşimde yaptı. Diğer iş arkadaşlarımızda vebal filan düşünme ucu sanada dokunur senide işinden eder bu kız dediler. Gerçekten işimi seviyorum güzel bi çalışma ortamım var,iyilik yapayım derken saçma sapan şeylerle uğraşır oldum.

Hayır kurumu değilseniz işten çıkarılmalı. Hayır kurumu iseniz o kadından daha muhtaç halde olup bir yandan da kıymet bilecekler vardır onları deneyin. Anladıgım kadarıyla iş size ait değil. Üstlerinizle konuşun durumu. Onların kararı dert geçersiniz. Bence hayatınızda insanları kendinizi kulladırmayın sadece bu kişi değil çok daha fazla kişiye böyle davrandıgınızı düşünüyorum.

Ben bu kızı işten çıkaralım desem işten çıkarılacak, vebal almış olur muyum bu şekilde, bunu düşünüyorum kara kara. Eski koca hapisteymiş, sevgilim var diyor o da hapisteymiş.
Çok yakınında durmayın, görüştüğü tipler ortada Kim vurduya gitmeyin Allah korusun

İş için başka başvuru yapan olmadı mı ? Neden bu kadın ?

Siz bu kişinin kölesi misiniz...çocuk sorumluluğunu da asla almam bir gün değil iki gün değil..kendi bakıyorsa baksın iş yerinde
İş yeri onun alanı değil ki . Ben ofiste tek çalışıyorum o dışarıda başka alanda çalışıyor. Çocuğu geldi yanına bi kaç gün ofise getirmiş sormadan etmeden. Geçici sandım bişey demedim. Zaten başıma ne gelirse bu bişey dememelerimden geliyor.

Ben bu kızı işten çıkaralım desem işten çıkarılacak, vebal almış olur muyum bu şekilde, bunu düşünüyorum kara kara. Eski koca hapisteymiş, sevgilim var diyor o da hapisteymiş.
İşini hakkı ile yapan, iş ahlakı edinmiş insanları işten çıkarırsanız vebal almış olursunuz.
Böyle dağdan gelip, bağıda dağ yapmaya çalışan insanlarla uğraşılmaz. Tekrar acırsanız, bu sefer siz acınacak duruma düşersiniz gibi duruyor.

Valla tespit gibi tespit. Ben çok yumuşak yüzlüyüm. Bu huyum yüzünden hep istemediğim durumlara düşerim. Evet iş bana ait değil ama ben çıkaralım dersem çıkarılır öyle bi pozisyondayım. Vebal almayım diye vicdan yapıyorum. Ama aptal gibi oldum iyice.

Çok haklısınız. Ben saçma bi şekilde duygusal düşünüyorum. Mesela başlar başlamaz biriyle kavga etti ve gelip onu evinden aldırırım onu dağa kaldırtırım filan gibi şeyler söyledi. Kendine gel böyle konuşamazsın kimseyle dedim. Ben burda ekmeğimin peşindeyim yoksa sıkıntı çıkarırdım diyor. Bu çıkarmamış haliymiş.

Bence siizn düşünceniz bu vebal kısmı. Belli ki işini yapmıyor. Pozisyona uygun değil. Hemnzayen işe alımlarda biraz profesyonel olmanızı tavsiye ederim. Kendi işinizden de olabilirsiniz böyle.

Bence siizn düşünceniz bu vebal kısmı. Belli ki işini yapmıyor. Pozisyona uygun değil. Hemnzayen işe alımlarda biraz profesyonel olmanızı tavsiye ederim. Kendi işinizden de olabilirsiniz böyle.
Evet bu iş böyle uzarsa ucu banada dokunabilir. Bir yandan işe başladım diye düzen kurdum diye sevindi şimdi işten çıksa ortada kalcak diyorum bir yandan tepeme çıkmış durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…