- 6 Mart 2024
- 10.833
- 19.987
- 218
- Konu Sahibi hayatbeklemezz
-
Kabul etmeyin sakınBenim çocuğum saygılı çok kibar kırılgan bir çocuk. Öğretmenide söyler çok duyarlı çok hassas diye. Bu kızın çocuğu evden kaçıyor sürekli 15 20 günde iki kez evden kaçtı çocuk.
Kardeşim geldi ziyaretime geçenlerde. Geldi oturdu yanımıza bekliyor gitmiyor. Ben kardeşimle konuşuyorum her lafa dahil oluyor. Sonra dedi ki biri kahve yapacak kim yapacak. Kardeşimle baktık birbirimize, kimse kahve yapmayacak sen işine git dedim, aa niye dedi bitti kahve dedim ben gidip evden getireyim o zaman dedi, mesai saatinde kahve almak için evine gidemezsin dedim. Niye yaa filan gibi ağzını yayarak gitti.İşten çıkarmazsanız yakında o odada sigarasını içerken siz de kahvesini ikram edersiniz
Çocuk evden kaçmış diye küfürler ediyordu en son çocuğa.
Yarın sabah konuşucam başkanlarla. Ofise getirmezsin diye onlar söylesin net olarak.Kabul etmeyin sakın
Çünkü başkanlarla kadın eleman alalım eşinden ayrılmış muhtaç biri olursa hem yardımımız dokunur hem o da işine dört elle sarılır diye konuşmuştuk. Tamamen saçmalamışız.
Hayır ya nie öyle düşünüyorsunuz o zaman herkes herkesi idare etsin vebal die . Suan kendı vebalinize giriyorsunuz iş verenınde vebaline girersiniz tüm bunlara göz yumarsanız çünkü iş yapmayan birine maaş vermeyi hiç bi işveren helal etmezBen bu kızı işten çıkaralım desem işten çıkarılacak, vebal almış olur muyum bu şekilde, bunu düşünüyorum kara kara. Eski koca hapisteymiş, sevgilim var diyor o da hapisteymiş.
En güzeli yarın bi toplantı yapıp üstlerime durumu anlatmak olacak.e devam etsin iş ortamında böyle davranmaya. şikayetleriniz arasında ofiste küfürlü konuşmayı da ekleyin.
Bazı insanlarda çalışma etiği olmuyor gerçekten.Kardeşim geldi ziyaretime geçenlerde. Geldi oturdu yanımıza bekliyor gitmiyor. Ben kardeşimle konuşuyorum her lafa dahil oluyor. Sonra dedi ki biri kahve yapacak kim yapacak. Kardeşimle baktık birbirimize, kimse kahve yapmayacak sen işine git dedim, aa niye dedi bitti kahve dedim ben gidip evden getireyim o zaman dedi, mesai saatinde kahve almak için evine gidemezsin dedim. Niye yaa filan gibi ağzını yayarak gitti.
Böyle keskin net düşünmeyi hiç başaramadım diye bunlar başıma geliyor zaten.İş ortamında muhtaçmış, ihtiyacı varmış diye adam ayırılmaz.
O işe giren herkesin ihtiyacı vardır zaten kimse hobi için çalışmaz.
Fazla iyilikten maraz doğar diye boşuna dememişler.
Hanımefendi kendini acındırarak bir şeyleri elde etmeye alışkın yaptığı işi sahiplenmemesinden belli.
Onun yeni yeni oluşmaya başlayan düzeni bozulmasın derken siz kurulu düzeninizden olacaksınız bu gidişle.
Acımayın acınacak hale düşersiniz.
Ben insanlar bişeyleri söylemeden anlar diye bekliyorum ama suç bende anlayışlı olmayan biri hiç bişeyi anlamaz işte.İşten çıkarmazsanız yakında o odada sigarasını içerken siz de kahvesini ikram edersiniz
Bazı insanlarda çalışma etiği olmuyor gerçekten.
Böyle keskin net düşünmeyi hiç başaramadım diye bunlar başıma geliyor zaten.
İnşallah sorunsuz bi şekilde giderde. Geçen konuştum bu şekilde giderse işinden olursun diye, bana döndü beni sakın işten atmayın yoksa kendimi öldürürüm dedi.Bu da size tecrübe olur işte.
Bu kadının işine son verildkten sonra yerine alınacak yeni elemana baştan müsamahakar davranmaz
sınırlarınızı baştan çizersiniz.
İnşallah sorunsuz bi şekilde giderde. Geçen konuştum bu şekilde giderse işinden olursun diye, bana döndü beni sakın işten atmayın yoksa kendimi öldürürüm dedi.
Ya hu kovun gitsin bu ne ?Kızlar mrb. Çok uzun zaman sonra bir konu açıyorum. Kafam çok karışık fikirlerinize çok ihtiyacım var. İş yerimde benden alt pozisyonda çalışması için bir arkadaş aldık işe. İş görüşmesini filan ben yaptım, sonra tmm başlasın dedik. Anlattığı şeylerden yola çıkarak destekte oluruz düzgün bi hayat kurar diye düşündük. Eşyası yoktu sağdan soldan eşya ayarladım, evimden birşeyler götürdüm ettim. Çocuğu varmış yanına almak istiyordu, nakil işlemleri için filan hem muhtarla hem müdürle konuşurum hallederiz kolayca dedim. Herşeyi karşılık beklemeden yaptım zaten ama gel gelelim bu kız giderek garip olmaya başladı. Ofise geliyor mesela ben kendime kahve yapmış oluyorum, sende içermisin diyorum olur yap diyo. Kendin kalk yap kahveni dedim neyse o zaman içmeyim dedi. Lojman verildi oturması için oraya saçma sapan tipte erkekler alıyormuş küçük bi yerdeyiz herkes görüyor söyleniyor dedikodusu oluyor. Güzelce uyar dediler konuştum, senin hayatın ama işinde yenisin burası gelişmemiş bi yer imza toplar işinden attırırlar dedim tmm dedi yine aynı. İşini yarım yamalak yapıyor niye böyle oldu deyince dalgındım diyor. Yönetim başkanının ofisine giriyor kafasına göre oturuyor masasına sigara kahve keyfi yapıyor iş saati. Kibarca uyarı filan asla dinlemiyor. Ben avukatla konuşuyorum hiç umru değil bağıra bağıra telefonda geyik yapıyor arkadaşıyla. Ofisin tüm işleri bana ait giriyor heryeri sigara külü yapıyor küllükleri dolduruyor dökmüyor. Ofis içerisinde sigara içme diye uyardım tmm dedi. Benim çocuğumda benimle duruyor öğlene kadar. Geçende gitmiş içeride yine sigara içmiş çocuğun dibindeki odada. Ben seni uyardım dedim özür dilerim hava soğuktu dedi. Bi daha başkanın odasına girme dedim güzelce, dün yine ben bi işle uğraşırken odaya girmiş camı açmış sigara içmiş sonra kapıyı çekmiş çıkmış. Cam sonuna kadar açık ofis bahçe katı. İş yerinden beni aradılar bu cam neden açık burası senin sorumluluğunda diye. Özür dilerim ben kontrol etmedim, x girmiş demekki bakmak aklıma gelmedi dedim. Onuda öyle hallettim, kendine söyledim ben suçlu duruma düştüm senin yüzünden diye. Özür diledi geçti. Şimdide esas büyük bomba şu ki bi çocuğu var ve çocuğu yanına alınca bakacak kimse yokmuş ofise benim yanıma bırakacakmış akşama kadar. Bunu asla sormadı sakıncası olur mu uygun olur mu bile demedi. Benim çocuğum öğlene kadar yanımda diye ona güveniyor sanırım ama bizim alanlarımız farklı. Ben ofiste yalnızım akşama kadar çocuğum olduğunu bilerek işe alındım. Benim çocuğum küçük zaten, öğleden sonrada kreşte oluyor. Ama kadın çocuklar burda birlikte oturur birlikte oynar ben çalışırken çocuğum burada durur diyor. Benim çocuğumun orada 6 aylık bi düzeni var. Evden farksız yiyeceği içeceği. Orada o çocukla dursa çocuğuma her aldığımı onada alamam. Biri yer biri bakarda olmaz. Böyle bi sorumluluğu üstlenmekte asla istemiyorum. Gel gelelim ben ne yapcam kızlar. Siz olsanız ne yapardınız. İşinden olsunda istemiyorum ama çok yanlış davranışları var. Ben sebep olmakta istemem..
Haklısınız gerçekten. Bu sorunu çözmek lazım. Böyle ucu banada dokunacak.Duygu sömürüsüne başlamış bile çalışmadığı için fazla barınamayacağını biliyor çünkü.
Kendini öldürmeye kalkarsa sizi içeri atmazlar merak etmeyin. Ama orada kalmaya devam ederse sizi dışarı atacaklar bu gidişle.
Evet ben alalım dedim, şimdide saçma sapan suçluluk duymadan çıkarın demem gerekiyor. Herkes aynı düşüncede.Sizi hiç profesyonel bulmadım. İş yeri orası sigara kahve saygısızlık laubalilik ne ararsan var. Hiyerarşik bir düzen olması gerekmez mi sizce de. Üstleriniz size güvenerek işe alım yapmışlar güvenlerini boşa çıkarmış olursunuz bu şekilde devam ederseniz. İşinizden olur kendi hakkiniza girmiş olursunuz.Çok taviz vermişsiniz size minnet duygusu bile oluşmamış birine, daha da uzatmayın bir yolunu bulup yollarınızı ayırın derim.
Valla ne ben ne diğer onun pozisyonunda çalışan diğer arkadaşlar hiç anlamadık ne olduğunu.Ya hu kovun gitsin bu ne ?
Sistem bu şekilde işlemiş hep. Bencede saçma, 2 aylık süreçte iş akdi sonlanan evsizde kalıyor.Deneme sürecindeki birine neden lojman verilip yerleşmesi sağlanir ki çok saçma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?