- 10 Mart 2016
- 2.729
- 11.381
- 208
- 31
- Konu Sahibi TamBirRabia
-
Hiç yemedimbi gün yaparım inşallah sizin tarifinizle:) ellerinize sağlık basarilar
Evet antakyanın yemekleri bizimkini andırır sizdede analı kızlı var bizdede, felah köfteside aynı adı degişik, yanız bizim mezelerimiz sizin kadar çok değil
Kim var başka ya ben pek denk gelemiyorum :) merkez cnimcm antakyanın göbeğindeyiz biz
hippotalamus Triplimelek Megi da antakyali.aslinda has antakyali olan özlem. Hippo ve ben antakya gelinleriyiz
İnsallah canim.ama ben siirtte yaşıyorum maalesef.esimin doğu görevi burda.ama ozlemle ve hippoyla tanisabilirsinizCiddimiii ya çok sevindim tanışıp görüşmek iaterim kısmet olursa
@Portakal Sulu Ordek te Antakyalı.Gerçi O Hataylıyım diyor ama aynı kapıya çıkar.hippotalamus Triplimelek Megi da antakyali.aslinda has antakyali olan özlem. Hippo ve ben antakya gelinleriyiz
Ellerine sağlık .Vitamin deposu bir pilav yapmışsın ,çok ta severim .Başarılar dilerim.
@Portakal Sulu Ordek te Antakyalı.Gerçi O Hataylıyım diyor ama aynı kapıya çıkar.
Evet canım bende antakyali mi acaba dedim geçen yarismada künefe yapti ya :) ama emin olamadim.belki antakya mutfagindan yapmistir dedim.oralı olduğuna emin degildim. T TamBirRabia bak @Portakal Sulu Ordek te antakyaliymis :)) birgün hepimiz tanışırız belki@Portakal Sulu Ordek te Antakyalı.Gerçi O Hataylıyım diyor ama aynı kapıya çıkar.
Ellerine saglik canım.ben de yaparim cokta severim.
Evet canım bende antakyali mi acaba dedim geçen yarismada künefe yapti ya :) ama emin olamadim.belki antakya mutfagindan yapmistir dedim.oralı olduğuna emin degildim. T TamBirRabia bak @Portakal Sulu Ordek te antakyaliymis :)) birgün hepimiz tanışırız belki
Oooo ellerine sağlık bu duble künefe
İnsallah canim.ama ben siirtte yaşıyorum maalesef.esimin doğu görevi burda.ama ozlemle ve hippoyla tanisabilirsiniz
Oooo ellerine sağlık bu duble künefevalla antakyanin bütün yemeklerini begeniyorum ama bi kac yemeği var hiç alisamadim. Humus,ıspanak ve kabak boranyesi bunlari sevemedim yav
Ellerine sağlık canım benim favori yemeğim sık yaparım pilavı.Merhabalar ilk kez katılıyorum yarışmaya çok heycanlıyım
Oncelikle belirteyim annemin de , evlendikten sonra benim de sık sık ve severek yaptığım bir pilav buvejetaryen olduğum için yeşil mercimeği tüketmeye özen gösteriyorum bi de
Fazla uzatmadan tarifi anlatayım;
-2 su bardağı bulgur
-1 su bardağı yeşil mercimek
-2 yemek kaşığı tereyağı
-4 su bardağı su
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz
Eki Görüntüle 1991378
Mercimeği sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşladım
Eki Görüntüle 1991379
Daha sonra bulguru ve mercimeği soğuk sudan geçirip yağda şöyle bir kavurdum
Eki Görüntüle 1991381
Bu arada mercimek ve bulgur kv.min köyünden organik olarak geldi
Tuzu ekleyip kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyip altını kıstım
Eki Görüntüle 1991385 Eki Görüntüle 1991387
Eki Görüntüle 1991388
Ve son olarak yine kv.min bahçesinden topladığımız marullarla yaptığım salata, bahçeden toplayıp yaptığımız turşumuzla servis yapmak istedim.. afiyetler olsunEki Görüntüle 1991390
Cococum gelinimiz ben iskenderunluyum burda doğup büyüdüm antakyaya gezmeye gidiyoruz genellikle :))hippotalamus Triplimelek Megi da antakyali.aslinda has antakyali olan özlem. Hippo ve ben antakya gelinleriyiz
Ikiside aynı kızzzz: ))@Portakal Sulu Ordek te Antakyalı.Gerçi O Hataylıyım diyor ama aynı kapıya çıkar.
Evet cok uzak otobüsle 20 saat sürüyor benim memlekete gitmemBenim dayımda görev gereği siirtteydi bi ara. memlekette bayağıdır
Siirt çok fazla uzak geliyo bana doğu olduğu için galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?