yeter artık kaynana yeter!!!

Ne değişik çeşit çeşit insanlar var ya

Giyinip süslenip süs bebeği gibi kendini göstermen için mi çağırıyor yani?

Normalde hizmet etsin diye çağırırlar her ikisi de sinir bozucu.

Çok basit bir çözümü var : "müsait degilim gelemem, kusura bakma annecim".

Önce senin ve dolayısıyla bebeğinin huzur ve sağlığından daha geçerli bir sebep olabilir mi?
Mutsuzluk ve huzursuzluk anne karnında başlar.
Umarım güzel bahaneler bulursun.

İşte, benim de korkum bu. İlerde benim ailem için de benim yaptığımı öne sürebilir. Erkek milletine güven olmuyor bu konularda. Ne de olsa annesi...

Yok bu konudan sonra da iyice anladım, benim artık birşey yapmam gerekiyor. 30 yaşında insanım, anne olmak üzereyim. Cidden çok sıkıldım...

Evet haklısınız, hatanın çoğu bende... Çok saf davrandım, ilk evliyken yaptığım hatalardan biri de bu oldu. Eş baskısı olmadı ama ben çok yüz verdim. Bari bundan sonra rahat etmek istiyorum, uğraşamam artık...

Zaten alsın ya alsın bu saatten sonra müsait bir yerine monte etsin. Ne yapayım 2 tel çeyreği ben? Aynen öyle.

Yok zaten şu an eşimi bekliyorum bir an evvel konuşmak için...

nenem zamanından kalan adetler. gelini süsler püsler ya gelin gezmelerine götürürlermiş ya da gelen misafirlere sergilerlermiş. hoşlanmıyorsan gitme. kusura bakmayın gelemem, müsait değilim de. polemik olmayacak şekilde net ol ki, devamını getiremesinler. 3 yıldır durumdan rahatsızsın ve tepki vermiyorsun öyle mi? anlaşılmayı beklersen daha çok beklersin. net bir şekilde kendini ifade edeceksin. kabalaşmaya gerek de yok. müsait değilim veya ilk başlarda yeni gelindim geldim ama artık sıkıldım, lütfen kendi misafirinizi kendiniz ağırlayın çinkü artık ben gelmeyeceğim. bitti gitti.

Gitmeyin...ev onun evi misafir onun misafiri...üstünüzden prim yapıyor etrafa anlaşılan...
Eşinize de konuşun annesine izah etsin durumu...ne bu gel sütoğlan git sütoğlan gibi...

Evet... Aynen öyle. Millete hava işi gücü zaten. Bu da ayrı bir sorun. Milletin yanında benimle hava atıyor, millet gidince de bana hava atıyor o misafirlerle...

Eşim ne derse desin tınlamıyor, sürekli eşime bağırır, küfürler savurur herkesin içinde. Ben duruma el atacağım artık.

Iyide beni.esimde annesine birsey demez ama banada neden yaptin yada yapmadin demez.
Sen esinin seni korumasini beklemiceksin. Sen ne istiyorsan onu yapacaksin.
Bana kv oyle dedi diye kalkip esim annesine birsey demez ki...ama ben istemedigimi dedigimde banada birsey demez.
Yani sorun yok ozaman. Sende oyle yap zararin neresinden donersen kârdir. Senimi cagiriyor? Deki isim var bugun gelemicem. Esin birsey demez yada neden gitmedin derse kendimi iyi hissetmiyorum. Ayrica hissetsemde ben gitmek zorunda degilim. Canim istemedi dersin. Zorundamiisin?
Degil.
Kv sunu bunu giyin dediginde. Ben onlari bugun giymek icin uygun bulmadim. Ne giyecegime kendim karar verebikecek yastayim de.. esinde boyle boyle yavas yavas anlisr. Kv de alisir. Madem esin zorlamiyor artik boyle davranma. Omur gecmez oyle ne o oyle robot gibi.

Ben esimle konusip anlastim.arkadasimin dugunune gidecektim komsum ile. Kv geleyim gelmeyeyim derken gelmemeye karar verdi buyuk bir ic mudacelesi sonucunda. Israr edelim istiyor.etmedikm sen bilirsin dedik. Sonra kendi gelemiyor ya... sifradaydik. Diyorki ya ben izin vermezsem gitmenize? Bende dedim ben kocamla konustum anlastim. O dugune gidecegim nokta dedim. Kafaya koydun yani illa gideceksin dedi. Evet dedim.
Esim hic birsye demedi.
Ama su bir gercek uslubumu yumusaltmam gerek. Esimin zoruna gitmesini istemiyorum. Zaten arkamda biliyorum. Arkmada olmasada yanimda.
Artik kendimi torpilemeye karar verdim. Sert cikislar yapmicam. Yine dedigimi yaparim ama ters seyler demicem. He he diyip gecicem. Cunki esim aileme karsi hem cok saygili hem cok yardimci. Esimin hatirina.
Ama tabiki kv her dedigini yapmam yinede isime geleni yaparim.
Ama kirmam artik.

Kaynana kendi nasıl giyinir peki?
Özenli midir, marka takıntısı filan var mıdır, sever mi makyaj bakım filan

Ah canıım bir görsen manken dersin yok pee hiç işi olmaz. Modern giyiniyor ama bakım, marka hak getire. Misafir gelir kendi kendine içeri geçer, oturur bu içerde atlet don hazırlanmaya çalışıyor.

Buna siz müsaade etmişsiniz, ortam sağlamışsınız maalesef.
Ben de ameliyat oldum, değil misafir karşısında dikilmek suyumu, yemeğimi bile tepside önüme istedim.
Resti çekmeniz lazım. Kırıcı olmayın elbette.
Rest çekemem, eşimle aram bozulabilir diyorsanız, karşı tarafın kabullenmek zorunda kalacağı mazeretler sunun sürekli.

Mesela, regl sancısı çekiyorum, tuvalete zor gidiyorum.
İshal olmuşum, evden çıkamam.
Hastayım.
Canım sıkkın, moralim bozuk.

Şahsen (normalde) iki üçten fazla reddedilenler bir daha üstelemez. Ancak sizin kayınvalidenizin potansiyelini bilemiyorum.

En son çare eşiniz de size hak veriyorsa, onunla çözüm bulun.

Aynen öyle. Benim ailem de öyle tam tersi. Ne karışır ne eder. Modern görüşlüdür. Zaten çatışmam hep bu yüzden. Hiç görmedim böyle şeyler. Misafir ağırlamak nedir bilmem bile. Hep gezip tozup hayatımı yaşadım bugüne kadar. Şimdi şoktayım...

Elalemin kadını aynen dediğin gibi, ne hakları var bana bunları yapmaya?

Boşuna alışmış kudurmuştan beterdir demiyorlar. Sen her gel dediğinde gitmişşin alışmıs tabi içinden diyor bu şimdi gel desem gelir git desem gider. Saçın söyle olsun üstün böyle olsun ne saçmalık yaa.. sen kukla değilsin ya biraz dişli ol. Gelemem isim var de kendi misafirini kendi ağırlasın...

ne isin varya gitme insanlari anlamiyorum valla birbirini yonetme cabasindalar ben olsam gitmezdim inadina suslenir puslenir disariya cikardim bide foto cekip yollardim en nefret ettigim seydir birilerinin beni yonetmek istemesi

Evettt... Ben asla böyle bir kayınvalide olamam mesela. Aynen, gitme fikrini tamamen attım kafamdan, eşimle de konuşmak için eşimi bekliyorum dört gözle.

Ben de öyleydim, bekarken asla kimsenin lafını takmadım. Kendi ailem gibi sandım bunları da. Sudan çıkmış balığa döndüm...

Benimki tam çeşit. Böylesi sanırım çok nadirdir, nadide bir parça kendisi...

Hizmet etsem valla bu kadar koymaz, bir amaç var. Boş boş gidip hiç tanımadığım insanlarla vakit öldürmek inanılmaz gıcık. Sanki cansız bir varlık gibiyim.

Evet bundan sonra böyle olmayacak...

Önce senin ve dolayısıyla bebeğinin huzur ve sağlığından daha geçerli bir sebep olabilir mi?
Mutsuzluk ve huzursuzluk anne karnında başlar.
Umarım güzel bahaneler bulursun.

Tabi ki öyle, zaten hamilelikten sonra aklım başıma geldi.

Ama o bunu anlayacak bir tip değil, çevresi kendi gibi insanlarla dolu olduğu için. Anca bir bahane sürmem gerekiyor bu yüzden...

bu zamana kadar elinden geldigince dinlemisin her istediginde yaninda bulunmusun artik bence mesafeni ve tavrini koyma zamani biliyorum birden degisti diye adlandirir ama olmasi gerektigi yerde olmasi gerekiyor bu degisikliyin benimkide beni cok yonetmeye calisti halende kimi zaman calisiyor yonetemiyecegini bildi halde arada sansini deniyor zavalim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…