- 9 Eylül 2007
- 21.428
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi EvluBayan000
-
Herkes aynı şeyi sordu
Bu çocuk değil koca adam sayılır , eşin haftanın 3 günü şehir dışında neler neler duyuyoruz diye
Herkese kapattım kulağımı
Çocuk kekeme idi . Benim büyük oğlum o sırada 12-13 yaşlarındaydı . İkisini birlikte spora verdim . Kekemeliği gitti ve kendine güveni geldi.
Çocukluğunu bildiğim saçma sapan bir ailede büyümüştü . Başlarından atmaya yer arıyorlardı . Üvey baba uyuşturucu bağımlısıydı . O rezalet ailede pisliğe bulaşmamış , uyuşturucuya alışmamış bir ergen , benim ailemin yaşantısında tertemiz kalır diye düşündüm . Ben ona , o bana güvendi .
Dersleri berbattı . Özel üniversiteye verdik . Kendi de çalıştı benim babam da maddi olarak yardımcı oldu . İşyerinde patronum burs verdi derken 4 yılda okul bitti. Mezuniyetini de gördüm çok şükür.
Ben aynaya bakarım . Ben neysem büyüttüğüm de o olur :)
Çok tesekkur ederim. Birinin hayatına dokunabilmek harika bir duygu ...Valla yazacak tek kelime bulamadim, boyle birini takdir etmek yaptiklarinin yaninda cok basit kalir :) sizi klonlayip ulkenin dort bir yanina serpistirsek keske :) elleriniz dert gormesin..
Ise gireli 7 ay oldu. Başarılı olup kendini kurtarmasi tek dilegim. Erken evlenmemesi yönünde telkinlerde bulunuyorum. Ama kısmet tabi ki :)insallah o cocugun isinde basarili oldugunu guzel bir evlilik yaptigini da gorursunuz :)
Tesekkur ederim. Zaten ben bunu tek basima yapmadım. Ben ona bir oda verdim sadece. Ve kavgasız gürültüsüz bir aile .Çok samimi olarak şunu diyebilirim..
İçten yapılan iyiliğinizin, bir gün mutlaka karşılığını alırsınız..
Okurken çok duygulandım...17 yaş aslında kişiliğin yavaş yavaş oluşacağı bi dönem, kim bilir.. siz himayeninize almasaydınız belkide ne hallerde olacaktı..
Üstelik çevrenizden bu kadar tepki almanıza rağmen..eşiniz.. babanız.. siz..kelimelerim yetersiz kalıyor.... boğazım düğümlendi
Umarım, bu yapmış olduğunuz büyük fedakarlığı, unutmaz ve saygıyla, minnetle anar.
Sevgiler size..
Sen millete bakma canım fitne dolu elinden geliyorsa ilgilenirsin gönlünden geçiyorsa yazık çocuğun yanında demeseler keşkeÇevresi geniş gorumcelerim çok halaları çok ortada kalmaz dedesi ebesi var. Millet kaynanan yaslandi herseyiyle sen ilgilenirsin artık kaynanan bu yaştan sonra zorlanir diyorlar. Gerektiği yerde tabiki ilgilenirim ama mecbur gibi hissetmek ustumde büyük bir yük varmış gibi oluyor
O kadınların allah cezasını versin cenaze evinde konuşulacak konu mu bu çocuk 6 yaşındaysa annesi genceciktir rabbim peygamber efendimiz (s.a.v) komşu eylesin inşallah o kadınları da öyle hale getirsin ki bakacak kimseleri olmasın sen elinden geldiği kadar bak öyle çok sevabın olur ki rabbim evinin bereketini bile arttırır inşallahHanimlar görümcem vefat etti 1 tane oğlu var 6 yaşında kendisi bı çok seviyorum elimden geldiği kadar şefkat gosteriyorum anne sevgisini veremem ama bı ihtiyaç durumunda ilgileniyorum. Şimdi bu çocuğa kayinvalidem bakicak 4 halası 4 teyzesi daha var. Eve geçmiş olsuna gelen bayanlar çocuk senin başına kaldı sen bakarsın kaynanan ilgilenemez diyorlar. Bende elimizden geldiğimz kadar yardımcı olurum dedim . Bakan olmasa inanın bakarım ama etrafında bakabilecgi yakın derece akrabaları varken benm bakmam gerekiyormu birde onun sorumluluğu. Kadınlar senin üstüne kaldı diyince kendimi mecbur gibi hissediyorum . Yardımcı tabiki oluyorum ama senin üstüne kaldı diye yüklenmeleri mecburmusum gibi hissetmeye basladm
Sen ne harika insansın ya senin gibi on tane olsun cennet olur dünya da aç, üşüyen çocuk kalmaz yüreğinden öpüyorum senin iyi ki varsınTesekkur ederim. Zaten ben bunu tek basima yapmadım. Ben ona bir oda verdim sadece. Ve kavgasız gürültüsüz bir aile .
Babam maddi anlamda çok destek oldu. Eğer o çocuğa sahip çıkarsan ben de desteklerim seni dedi mesela .
Aslında söylenecek cok sey var .
Benim büyük oğluma bir gün şöyle bir cümle kurmuş
"Bizim evde hic bir zaman dolap dolu olmazdı. Doğalgaz yanmazdı çünkü her kuruş uyusturucuya giderdi "
Şu yukarda sayılanlar bir çocuk sahibi olan insanların yapması gereken şeyler!
Bir çocuğu özel okulda okutmak zorunda degilsin. Bir çocuğu sosyal faaliyetten sportif faaliyete taşımak zorunda değilsin.
Ama bir çocuğun karnını doyurmak,ısıtmak bir annenin bir babanın en temel görevi. Bunu hayvanlar bile yavrularına yapıyor.
Böyle bir sürü şey işte ;(
Özgüvensizdi ama geçti artık..
Size de yorumunuz için çok teşekkür ederim
RABBİM razı olsun kuzeninizden. Ne muradı varsa versin. Ömrü boyunca hiçbir sıkıntı çekmesin inş.Bu işler zorla olmaz. Bakmak cok sevap evet ama eger isteyerek olmazsa 2 taraf içinde kötü sonuclar dogurabilir.
Benim kuzenim vefat eden kaynanasının cocuguna bakıyor. Kendisi istedi bunu, hatta bunun için savaştı da. Severek ve isteyerek baktıgı içinde 2 tarafta mutlu. Allah o cocugun yardımcısı olsun
Ben böyle dua ediyorum çocuklarım kimsenin eline muhtaç kalmasın inşallah ben onları hiç degilse kendi başlarının çaresine bakacak kadar olana kadar en azından olmemeyi diliyorum sonuçta vereceği hiçbir şey Allah a zor gelmez bende böyle istiyorum .Öyle demeyin, doğru dua edin .
Bizlere bir şey olursa ki ölüm var ; akıllı, merhametli , vicdanlı, adaletli ,iyi insanlarla karsilassinlar, iyi insanlar olsunlar.
Yorumunuz için çok teşekkür ederimSen ne harika insansın ya senin gibi on tane olsun cennet olur dünya da aç, üşüyen çocuk kalmaz yüreğinden öpüyorum senin iyi ki varsın
Allah rahmet etsin neden vefaat etti .?Hanimlar görümcem vefat etti 1 tane oğlu var 6 yaşında kendisi bı çok seviyorum elimden geldiği kadar şefkat gosteriyorum anne sevgisini veremem ama bı ihtiyaç durumunda ilgileniyorum. Şimdi bu çocuğa kayinvalidem bakicak 4 halası 4 teyzesi daha var. Eve geçmiş olsuna gelen bayanlar çocuk senin başına kaldı sen bakarsın kaynanan ilgilenemez diyorlar. Bende elimizden geldiğimz kadar yardımcı olurum dedim . Bakan olmasa inanın bakarım ama etrafında bakabilecgi yakın derece akrabaları varken benm bakmam gerekiyormu birde onun sorumluluğu. Kadınlar senin üstüne kaldı diyince kendimi mecbur gibi hissediyorum . Yardımcı tabiki oluyorum ama senin üstüne kaldı diye yüklenmeleri mecburmusum gibi hissetmeye basladm
Allahım sen kimseyi kimsenin umuduna bırakma. Kemikleri sizlamıstır kadının topragı kurumadan uzerıne tıtrediği yavrusuna yapılan muameleye bak.Sulalece rezıllık diz boyu. O kadınlara da onları konusturana da yazıklar olsun.Hanimlar görümcem vefat etti 1 tane oğlu var 6 yaşında kendisi bı çok seviyorum elimden geldiği kadar şefkat gosteriyorum anne sevgisini veremem ama bı ihtiyaç durumunda ilgileniyorum. Şimdi bu çocuğa kayinvalidem bakicak 4 halası 4 teyzesi daha var. Eve geçmiş olsuna gelen bayanlar çocuk senin başına kaldı sen bakarsın kaynanan ilgilenemez diyorlar. Bende elimizden geldiğimz kadar yardımcı olurum dedim . Bakan olmasa inanın bakarım ama etrafında bakabilecgi yakın derece akrabaları varken benm bakmam gerekiyormu birde onun sorumluluğu. Kadınlar senin üstüne kaldı diyince kendimi mecbur gibi hissediyorum . Yardımcı tabiki oluyorum ama senin üstüne kaldı diye yüklenmeleri mecburmusum gibi hissetmeye basladm
Sizce gorumce bu konuyu okuyor olsa ne bileyim bir yerlerden haber gitmiş olsa - olamaz mı olabilir- ne diyordur ne dusunuyordur. Ben soyleyım siz ölüyü bir daha öldürdünüz. Cocuguna fazlalık yuk diyerek o kadınları susturmayarak o cocugun yanında bunları konusarak..İnsallah 4 teyze 4 hala içinde bir tane adam cıkar da o cocuga gul gıbı bakar.Hiçbirinize muhtac etmez. Hepiniz o cenaze evinde konustuklarınızdan utanırsınızbukadar gaddar ve merhametsiz bir insan olduğumu söyleyerek kul hakima giriyorsun. Surda yazdığım iki kelimeyle nasıl da yargiliyosunuz. Görümcemin vefatından çok o cocugun yüzüne baktıkça benim içim parcaliniyor. Her fırsatta sarılıp öpüyorum. Yarın bir gun Benin de çocuğum olucak Allah korusun benim yavrum annesiz kalsa en yakinima en guvendigim anneme ve eşime emanet ederim. Çünkü can ciğer nekadar yenge de olsam bakabileck en yakınları varken o çocuğun halinden anlayamam , bakarım ilgilenirim üzülürüm ama kendime de guvenemem. Annesi hayatta olsa en güvendiği annesine babasına emanet ederdi yavrusunu ki en iyi de onlar bakar. Ha ortada kalır çocuk orasi ayrı bende bakarım Allah'ın huzurunda sevabımi kazanirim
keşke alnından öpme butonu olsaydı:) ağzınıza sağlık.Allahım sen kimseyi kimsenin umuduna bırakma. Kemikleri sizlamıstır kadının topragı kurumadan uzerıne tıtrediği yavrusuna yapılan muameleye bak.Sulalece rezıllık diz boyu. O kadınlara da onları konusturana da yazıklar olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?