Yetim çocuğa bakmak

İyi de yeni defnetmişsiniz... bu kadar elzem mi acınızı yaşamak varken bunun peşine düşmek? Bi bekleyin bir nefes alın

Ya "senin üstüne kaldı" ne kadar kötü bir cümle
Ben bakıyorum . aldım evime 17 yaşında erkek çocuğunu 22 yaşına geldi.
Üstüme de kalmamıştı , sokakta kalmıştı . Evimde bir oda verdim ona . Üniversiteyi bitirdi. Meslek sahibi oldu . 5 yıldır birlikte yaşıyoruz . Hiç bir terbiyesizliğini de görmedim .
Bakmak zorunda değilsiniz.Ayrıca bu vicdan işidir. Kimse kimsenin üzerine o kadar adam varken çocuk yıkamaz .
Ben olsam şöyle düşünürdüm
Ya ölen ben olsaydım , annem olmasaydı , evlatlarım sokakta kalsaydı
Yaptığım iyilik için kimseden bir beklentim yok.
Beklentisi olmayan birileri sahip çıkar umarım
Ama tabi ki 6 yaş çalışan kadın için zor . Okul saatleri eve tek başına giremez, yemek hazırlayamaz gibi
Allah hepinizin yardımcısı olsun

Sizi çok ama çok takdir ettim..
bunu herkes yapamaz ne yazık ki..
Bende şunu merak ettim, hiç tanımadığınız birimiydi? Ben bakmak istesem bile sanırım güvenemezdim..malum neler oluyor..

Size katılıyorum Bir de babasız kalmasın. Babasıyla aynı evde hala ve babaanne desteğiyle yaşamalı bence. Kıyamam ya..

deniz1923 ne kadar yüce gönüllüsunuz. Takdir ediyorum sizi

Rabbım yavrucaga yardım etsın annesızlıgın zorlugunu yıllar gectıkce anlayacak cunku.Elaleme bakmayın sız eger onların tabırı ıle basınıza kaldıysa basınıza devlet kusu kondu demektır.Bır yetımı memnun etmenın odulunu Rabbım sıze verecektır.Lutfen kım sahıp cıkarsa cıksın sız elınızı uzerınden cekmeyın cunku vıcdanen ona sorumlu hıssedıyorsunuz gıbı geldı bana.Empatı yapın onun yerınde evlatlarınızın oldugunu dusunun annesızlıgı hıssettırmeyın.Yenge de olsanız bellı zamanlarda alın koynunuz da yatırın en azından ergen olana kadar.Allah yardımcınız olsun hepınızın

ay Allah razı olsun duanız öyle mutlu etti ki beni yürekten amin diyorum.. Rabbim sizin için de en hayırlı olanları versin inşallah hep..

Evlatlarımızın acısını yaşamayalım.. Ne bizleri ne yavrularımızı kendinden başka kimseye muhtaç etmesin Rabbim.. Ama dünya hali, Allah hayırlı merhametli insanlar çıkarsın karşımıza hep.

Sizi çok ama çok takdir ettim..
bunu herkes yapamaz ne yazık ki..
Bende şunu merak ettim, hiç tanımadığınız birimiydi? Ben bakmak istesem bile sanırım güvenemezdim..malum neler oluyor..
Herkes aynı şeyi sordu
Bu çocuk değil koca adam sayılır , eşin haftanın 3 günü şehir dışında neler neler duyuyoruz diye
Herkese kapattım kulağımı
Çocuk kekeme idi . Benim büyük oğlum o sırada 12-13 yaşlarındaydı . İkisini birlikte spora verdim . Kekemeliği gitti ve kendine güveni geldi.
Çocukluğunu bildiğim saçma sapan bir ailede büyümüştü . Başlarından atmaya yer arıyorlardı . Üvey baba uyuşturucu bağımlısıydı . O rezalet ailede pisliğe bulaşmamış , uyuşturucuya alışmamış bir ergen , benim ailemin yaşantısında tertemiz kalır diye düşündüm . Ben ona , o bana güvendi .
Dersleri berbattı . Özel üniversiteye verdik . Kendi de çalıştı benim babam da maddi olarak yardımcı oldu . İşyerinde patronum burs verdi derken 4 yılda okul bitti. Mezuniyetini de gördüm çok şükür.
Ben aynaya bakarım . Ben neysem büyüttüğüm de o olur :)

Sizi takdir ettim güzel kalplisiniz. Akraba miydi ne güzel iyi ki sizle karşılaşmış

Ah kuzum basın sağolsun... Benim annemde amcamın cocuklarını bakıp büyüttü 2 tane amcam ve yengem trafik kazasında vefat etmiş annemle babam bakmışlar onların duası yeter yetım bası oksamak en güzel sevaptır öyle düsünme sakın basıma kaldı diye seninde basına gelse ne olurdu

"Üzerine kaldı "nasıl merhametten,insanlıktan uzak bir cümle.
Annesi olmayan/artık olmayan bir can o. Sanki bir eşya imiş gibi yada mecburiyetmiş gibi,üzerine kaldı demek ne kadar çirkin.
Bilemedim, siz bakarsınız,başkası bakar ama umarım oradan oraya savrulmaz o çocuk. Yazık zaten annesini kaybetmiş,birde bir orada bir burada perişan etmesinler inşallah.
Çok üzüldüm şu an.
İnşallah iyi bakılır,annesizliği hissettirilmez.

Çok samimi olarak şunu diyebilirim..
İçten yapılan iyiliğinizin, bir gün mutlaka karşılığını alırsınız..
Okurken çok duygulandım...17 yaş aslında kişiliğin yavaş yavaş oluşacağı bi dönem, kim bilir.. siz himayeninize almasaydınız belkide ne hallerde olacaktı..
Üstelik çevrenizden bu kadar tepki almanıza rağmen..eşiniz.. babanız.. siz..kelimelerim yetersiz kalıyor.... boğazım düğümlendi
Umarım, bu yapmış olduğunuz büyük fedakarlığı, unutmaz ve saygıyla, minnetle anar.
Sevgiler size..

Gercekci olmak gerekirse herkes kendine ait olmayan bir cocugun sorumlulugu almak istemeyebilir. Birkac ay surecek bir durum degil. Omurluk bir durum. sanirim konu sahibinin daha kendi cocugu yok. Bu cocugun sorumlulugu ona agir gelebilir.

Kaldi ki baba, anneanne ve babaanne ve dedeler birinci derece sorumlular bana göre. Yenge bir nevi dis kapinin dis mandali. Baska hicbir alternatif yoksa dusunulmesi gerekir anca.

Size de şunu söyleyebilirim, bakarsınız veya bakmazsınız sizin karar vereceğiniz bi durum..
Zaten teyzeleri veya babaanesi bakacaktır diye düşünüyorum.
Sizden sadece bir ricam olacak, kendinizi o çocuğun yerine koyun ve empati yapın.
Allahım inşallah,o çocuk anne sevgisi verebilecek.. merhametli vicdanlı bi bayanın elinde büyür.

insallah o cocugun isinde basarili oldugunu guzel bir evlilik yaptigini da gorursunuz :)

babası varmış zaten o baksın bakacak birini bulsun bence yeniden evlenir eşi bakar çocuğa üzüldüm Allah yardımcısız olsun

Son düzenleme:
Allah cümlemizden razı olsun.
amin hepimizin inşallah.
gün gelince başımıza kakmak için değil de gönülden merhamet edenleri nasip etsin Allah "hak edenlerimize". geri kalanına da gönlüne göre versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…