- Konu Sahibi EvluBayan000
-
Bakmasın.henuz kimse ondan bişey istememiş ki.ona başrol verilsin o zaman dert yansin haklisin diyelim.Bize bir şey olsa , göz
Herkes çocuk bakamaz. Bu onu gaddar yapmaz ki.
Kolay değil hiç kolay değil .
Amin.cocuk babasiz da degil yani...belki babasi hem ana hem baba olacak?ins öyle olur. Anneanne de var...Sizin başınıza kalmaz merak etmeyin. Allah öksüze kol kanat gerer. Çok sinirlendim, kusura bakmayın da demicem.benzer bir durum bizim de başımıza geldi. İlk düşündüğüm bana verseler de bakabilsem olmuştu. Öyle çalışkan biri de değilim. Sadece hala yanıyorum ve ağlıyorum. Kendi evladıma bir yaparken ona iki yaparım,elimden gelenin fazlasını ortaya koyarım dedim.bana da kalmadı zaten. sizden iyi olduğumu iddia etmiyorum ama bir sonraki doğum gününde annesinin mezarı başında habersizce fotoprafı çekilen çocukların, bebeklerin bakımı yük değil, cennete giden yoldur. İnş o kuzu kendisini yük görenlerin eline kalmaz. İnş pamuklara sarılır, annesinin yokluğu, insanların bu tavrı yüzünden daha da yaralar açmaz. Sabah sabah yine yaktı bu konu. Allah tüm annesiz babasız kalmış çocuklara yardım etsn. Tüm evlatlar iyi merhametli analar babalar elinde büyüsün.
Öyle tabi. Tüm amcalar, teyzeler ayaklarına serildi yavrucağın, babası sarıp sarmaladı.yengelere kalmadı bile. Konuda beni şaşırtan daha kadın toprağına bile kavuşmamışken taziyeye gelen insanların bu kadar acımasızca konuşması. Öksüz bir yavrudan ortada onun bunun üstüne kalan reddedilmesi gereken borç gibi bahsedilmesi. Tam tersi olması gerekmez mi. Tabi ki bir çocuğun sorumluluğunu almak önemli bir konu. Ama hayat insanın önüne en beklenmedik anda böyle şeyler çıkarabiliyor. Ölümün arkada bıraktıkları, yarım bıraktıkları sindirilmeden, ibretinden ders çıkarılmadan bunların konuşulması bana çok duygusuzca geldi.Amin.cocuk babasiz da degil yani...belki babasi hem ana hem baba olacak?ins öyle olur. Anneanne de var...
Bu çocuğun babası nerde? Neden siz bakasınız. Benim anlamadığım , bir anne vefat edince çocuğa kim bakacak diye herkes konuşuyor, baba vefat edince konusu bile geçmiyor.Hanimlar görümcem vefat etti 1 tane oğlu var 6 yaşında kendisi bı çok seviyorum elimden geldiği kadar şefkat gosteriyorum anne sevgisini veremem ama bı ihtiyaç durumunda ilgileniyorum. Şimdi bu çocuğa kayinvalidem bakicak 4 halası 4 teyzesi daha var. Eve geçmiş olsuna gelen bayanlar çocuk senin başına kaldı sen bakarsın kaynanan ilgilenemez diyorlar. Bende elimizden geldiğimz kadar yardımcı olurum dedim . Bakan olmasa inanın bakarım ama etrafında bakabilecgi yakın derece akrabaları varken benm bakmam gerekiyormu birde onun sorumluluğu. Kadınlar senin üstüne kaldı diyince kendimi mecbur gibi hissediyorum . Yardımcı tabiki oluyorum ama senin üstüne kaldı diye yüklenmeleri mecburmusum gibi hissetmeye basladm
allah gönlünüzde her ne varsa tez vakit nasip etsin, sizin ve sizin gibilerin.Kimin başına ne gelinir bilinmez ama bende düşünüyorum görümceme bi şey olsa oğluna bakar mıyım diye. Evet bakarım, 1.5yaşında tanıdım onu elimde büyüdü. 2mizde çok severiz birbirimizi. Kaynanam benim gibi bakamaz eminim.
Etrafında ne çok bakanı var diye düşünmeyin, herkes kendi yaptığından mesul. İlgilenin, anne şefkatini esirgemeyin ne kaybedersiniz ki?
teyze, hala ve babaanne varken siz bakıyorsanız hem de 4 +4 +1 9 kişi yazıklar olsun öyle teyze ve halalara. Artı bir de bu çocuğun babası var öyle değil mi asıl sorumlu o. Gerçi erkekler yeniden evlenme derdine giriyor bir süre sonra. Öyle bir şey olmaz tabi ki babaanne önderliğinde ilgilenirler yavruyla. Allah şans versin yavrucağa hayatı güzel olsun inşallah. Küçük yaşta anasız kalmak çok acı.Hanimlar görümcem vefat etti 1 tane oğlu var 6 yaşında kendisi bı çok seviyorum elimden geldiği kadar şefkat gosteriyorum anne sevgisini veremem ama bı ihtiyaç durumunda ilgileniyorum. Şimdi bu çocuğa kayinvalidem bakicak 4 halası 4 teyzesi daha var. Eve geçmiş olsuna gelen bayanlar çocuk senin başına kaldı sen bakarsın kaynanan ilgilenemez diyorlar. Bende elimizden geldiğimz kadar yardımcı olurum dedim . Bakan olmasa inanın bakarım ama etrafında bakabilecgi yakın derece akrabaları varken benm bakmam gerekiyormu birde onun sorumluluğu. Kadınlar senin üstüne kaldı diyince kendimi mecbur gibi hissediyorum . Yardımcı tabiki oluyorum ama senin üstüne kaldı diye yüklenmeleri mecburmusum gibi hissetmeye basladm
Allah kimsenin evladını başkasının eline bırakmasın..
evet mecburmuş gibi hissettirmek çok yanlış birşey kimse bunun için sizi zorlayamaz benim henüz evladım yok, görümcemde yeni nişanlı Allah korusun evladı olsa ve ona birşey olsa bakarmıyım evet bakarım, hemde kendi evladım gibi, bana birşey olsa eminin oda benim evladıma kendi evladı bakar, Allah yardımcınız olsun en çokta o yavrucağın bu sözlere bakılırsa ömür boyu yük görülecek ordan oraya atılacakÇevresi geniş gorumcelerim çok halaları çok ortada kalmaz dedesi ebesi var. Millet kaynanan yaslandi herseyiyle sen ilgilenirsin artık kaynanan bu yaştan sonra zorlanir diyorlar. Gerektiği yerde tabiki ilgilenirim ama mecbur gibi hissetmek ustumde büyük bir yük varmış gibi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?