Yetim çocuğa bakmak

Konu sahibi arkadaş ,aslında insanlar sizi bakmak zorunda olarak görmüyor ( benim fikrimde aynı ?) ,Yani kadincagiz daha yeni vefat etmiş Allah rahmet eylesin .Daha ikinci günde densiz insanların densiz lafları yüzünden siz soluğu burda almissiniz ki sorumlulugun oyle ya da böyle size kalacağından endise duyuyorsunuz.O lafi edenlerin çenesini kapatsaydiniz keşke.Çocuğun yerine kendimi koydum gerçekten çok acı bir durum ,inanın gece kafamı yastığa koyduğumda aklımda o çocuk vardı.İnsallah meydanda kalmaz yavrucak .

Sizin başınıza kalmaz merak etmeyin. Allah öksüze kol kanat gerer. Çok sinirlendim, kusura bakmayın da demicem.benzer bir durum bizim de başımıza geldi. İlk düşündüğüm bana verseler de bakabilsem olmuştu. Öyle çalışkan biri de değilim. Sadece hala yanıyorum ve ağlıyorum. Kendi evladıma bir yaparken ona iki yaparım,elimden gelenin fazlasını ortaya koyarım dedim.bana da kalmadı zaten. sizden iyi olduğumu iddia etmiyorum ama bir sonraki doğum gününde annesinin mezarı başında habersizce fotoprafı çekilen çocukların, bebeklerin bakımı yük değil, cennete giden yoldur. İnş o kuzu kendisini yük görenlerin eline kalmaz. İnş pamuklara sarılır, annesinin yokluğu, insanların bu tavrı yüzünden daha da yaralar açmaz. Sabah sabah yine yaktı bu konu. Allah tüm annesiz babasız kalmış çocuklara yardım etsn. Tüm evlatlar iyi merhametli analar babalar elinde büyüsün.

Amin.cocuk babasiz da degil yani...belki babasi hem ana hem baba olacak?ins öyle olur. Anneanne de var...

anne 2-3 ay önce vefat etti de şimdi bu konu tartışılıyor sandım başta, meğersem öyle değilmiş. cenaze evinde konuşulacak laflar mı bunlar, ne densiz ne hadsiz ne cahil insanlar var, yemin ederim aklım almıyor ya. o an gereken cevabı verememiş olabilirsiniz, böyle bir sorumluluğa hazır hissetmiyor olabilirsiniz, bunlar gayet normal şeyler bence. yalnız sizin de koşa koşa buraya gelip acaba benim mi üstüme kalacak endişesiyle konu açmanız hoş değil. ki sanmıyorum, babası, babaannesi, halaları varken "sizin başınıza" kalacağını.
umarım çocuk için en hayırlısı neyse o olur. ne denir başka bilemedim..

Amin.cocuk babasiz da degil yani...belki babasi hem ana hem baba olacak?ins öyle olur. Anneanne de var...
Öyle tabi. Tüm amcalar, teyzeler ayaklarına serildi yavrucağın, babası sarıp sarmaladı.yengelere kalmadı bile. Konuda beni şaşırtan daha kadın toprağına bile kavuşmamışken taziyeye gelen insanların bu kadar acımasızca konuşması. Öksüz bir yavrudan ortada onun bunun üstüne kalan reddedilmesi gereken borç gibi bahsedilmesi. Tam tersi olması gerekmez mi. Tabi ki bir çocuğun sorumluluğunu almak önemli bir konu. Ama hayat insanın önüne en beklenmedik anda böyle şeyler çıkarabiliyor. Ölümün arkada bıraktıkları, yarım bıraktıkları sindirilmeden, ibretinden ders çıkarılmadan bunların konuşulması bana çok duygusuzca geldi.

Anladığım kadarıyla görümcenin vefatı bekleniyormuş, densizler bu yüzden ulu orta çocuğun yanında konuşabilmişler. Ne acıdır ki biri çıkıp benim içim yanıyor gencecik anneyi toprağa verdim kesin sesinizi deyip kovmamış.

Yenge gelmiş çocuk bana mı kalır diye konu açmış, baba ne yapıyor bilmiyoruz, anane kızını toprağa vermiş acısı yeter ona torun şuan aklına bile gelmiyordur.
Evlat kedi yavrusu gibi kalmış kim beni sahiplenecek diye.

Size kızmıyorum ama böyle bir acı içindeyken nasıl konu açabildiniz? buna şaşırıyorum.

Çocuk çok büyük sorumluluk hele ki yetim öksüz bakmak herkesin harcı değil, siz zaten bakamazsınız belli oldu bari destek olun mesela akşamları o matem evinden çıkarıp kendi evinize götürün, sizde kalsın.
Lütfen ona bakmasanız da yanında olduğunuzu hissedirin olur mu.?

çok küçük çok savunmasız ve çok yaralı

Keşke bana nasip olsa öyle bir sevap. İnan oğlum var bir tane. 2. Çocuğu asla düşünmüyorum ama öyle bir durumda o yetim çocuğu başımın tacı ederim. Amcaları teyzeleri varmış gerçi, genede takipçisi olun baktınız ki çocuk eziyet görüyor kendiniz himayeniz altına alın

Bu çocuğun babası nerde? Neden siz bakasınız. Benim anlamadığım , bir anne vefat edince çocuğa kim bakacak diye herkes konuşuyor, baba vefat edince konusu bile geçmiyor.

allah gönlünüzde her ne varsa tez vakit nasip etsin, sizin ve sizin gibilerin.
konu sahibine sataşmak değil amacım, ama hep derim "allah kimseyi kimsenin eline bırakmasın"

üstüne kaldılar, ben niye bakayımlar, çok üzücü... biz de ne zaman göçer gideriz belli değil, bizim çocuklarımızın hakkında böyle bahsedilseydi ne iç burkardı.
allah küçük çocuğu olana, engelli çocuğu olana uzun ömürler versin, diyeceğim budur....

Şimdi herkes amcası teyzesi var senden önce demiş ama zaten konu sahibinin eşi çocuğun amcası oluyor. Yani sizde birinci derecede akrabasınız.
Yani bilemiyorum bende bi görümceyim, iki erkek kardeşim var, Allah muhafaza bana bişey olsa annem babam sağ olmasalar benim çocuğum ortada mı kalacak? Benim kardeşimin çocuğu aynı durumda olsa baş tacı ederim, daha bi.şefkat gösteririm. Allah kimseyi bu dünyada annesiz babasız bırakmasın cidden. Benim çocuğum sizin gibi düşünen birine kalsın istemezdim açıkcası ' yük ' gibi muamele göreceği değil de özellikle gönlünü hoş etmeye çalışan bi insanın elinde büyüsün isterdim.
Ne diyim allah hepimize ömür versin, kimseye muhtaç etmesin.

Konu sahibi, takdir mi etmemiz gerekir seni? Yük falan ne itici olmuş. Vefat eden sen olsaydın, çocuğunun böyle konu edildiğini düşünebiliyormusun? Ya da senin kendi kardeşinin çocuğu olsaydı bu konu bile açılmazdı. Daha dün bir bugün iki. Nolacak ne bitecek. Çok üzüldüm o ailede öksüz kalan çocuğa(

Tamamen Engelli yabancı bir gence bakan hanım vardı. Ölünce kahrolmuştu. Allah çevremizde o nun gibileri artırsın.

teyze, hala ve babaanne varken siz bakıyorsanız hem de 4 +4 +1 9 kişi yazıklar olsun öyle teyze ve halalara. Artı bir de bu çocuğun babası var öyle değil mi asıl sorumlu o. Gerçi erkekler yeniden evlenme derdine giriyor bir süre sonra. Öyle bir şey olmaz tabi ki babaanne önderliğinde ilgilenirler yavruyla. Allah şans versin yavrucağa hayatı güzel olsun inşallah. Küçük yaşta anasız kalmak çok acı.

evet mecburmuş gibi hissettirmek çok yanlış birşey kimse bunun için sizi zorlayamaz benim henüz evladım yok, görümcemde yeni nişanlı Allah korusun evladı olsa ve ona birşey olsa bakarmıyım evet bakarım, hemde kendi evladım gibi, bana birşey olsa eminin oda benim evladıma kendi evladı bakar, Allah yardımcınız olsun en çokta o yavrucağın bu sözlere bakılırsa ömür boyu yük görülecek ordan oraya atılacak

Niye sizin üstünüze kalsın ki? En yakını siz değilsiniz. Kabul etmek zorunda da değilsiniz. Yetimdir Allah rızasıdir ama başkasının çocuğuna bakmak herkesin harcı değildir. Millet boş bulmuş konuşuyor işte .

Mesela bende bu olayi anlamam. Bakarim sevap olsun bakayim cenntte yerim hazir olsun bakayim sirattan kolalikla gecerim. Rabbime inancim sonsuz dini butunumdur. Am kardesim bazi seyleride cennete gitmek icin yapmayin. Bu olay bana fakir bir insanim milli piyango olayina benziyor. Beni iyiiligi karsimdakinin iyi olmasi icin kendini kotu hissetmemesi icin zor durumdan kurtulmasi icin yaparim. O an benm aklima cennet gelmiyor yani kendimi kurtarma adina kimseye iyilik yapmiyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…