bence de. Aylardır uykusuzum. Bu nereye kadar böyle gider. Bir tane daha olsa çok zorBncede en azindan bi 3 4 yas olmali ya
Ay yok zorla oğlana duvarin cizilmemesi gerektiğini öğrettim. Verdim eline bezi hadi sil bakalım resmi de aha bu deftere cizersin dedim bir süredir duvar karalamiyor
Bn uyku sorununu atamadan ikinciyi dogurdum evlndigimden beri uykusuzum bide ilk gece kalmistimbence de. Aylardır uykusuzum. Bu nereye kadar böyle gider. Bir tane daha olsa çok zor
Yahu yapmayin neden supuruyorsunuz evi gunde 3 kere ? Benim de ufak kizim var 2 yasinda , 2 senedir uykusuzum ama yasaniyor yani bir sekilde , hergun ev supurmiyorum mesela , kizim elinde yer herseyi ve doker ben sadece minik faras ve fircayla aliyorum , siz bu kadar temizlik yaparsaniz tabi ki kendinize vakit ayiramazsiniz :) biraz kafanizi rahatlatin bu konuda , hasta olursunuz boyle yapmayin kendinizeEvet vakit ayirmayinca psikolojik olarak cokuyorum gercekten. Erken kalkmak guzelde gece minik kizim uyusa keske artikuyku duzeni olunca kalkabilirim. Mecbur ev hergun supuruluyo salon ve mutfak ozellikle gunde 2 3 defa supurmek zorunda kaliyom.
Cennet boşuna anaların ayaklari altinda degil. Sabir, ecri ahirette insallahBen yetişmemeyi tercih ediyorum açıkçası. Bir tane bebeğim var 19 aylık. Sadece yemeğimiz, kişisel bakımımız ve ona gösterdiğim ilgi, hala devam eden uykusuz geceler bir insan olarak sağlığımdan olmadan yapabileceklerimin tamamı kadar ediyor zaten. Neden daha fazlası için insan üstü çaba sarfedeyim ki?
Bebeğim tam bir koala, babasıyla yarım saat durmuyor bile. Gün boyu biraz yalnız kalma umuduyla eşimi bekliyorum, eşim işten gelince binbir ricayla minik kolayı devralıyor, ben başka odaya geçiyorum. Koala başlıyor adımı sayıklamaya, oda oda beni aramaya. "Anne yeedee, gevyameeel, gevyameeel, evendiiiiiim, şakanmış, yeedeeee" O 20 dakika bile bulunma stresiyle geçiyorGece olunca hepten yalnızım, eşim beşiğine dokunsa kıyameti koparıyor. 24 saat üstümde bebekle yaşıyorum. Sıfır sosyal hayat. Sıfır bireysel zaman. Yemek, bulaşık, çamaşır.
Eşime bakıyorum. Geceleri rahat rahat uyuyor, gündüz çalışıyor, akşam keyfine dokunan yok. Bu adam da evlendi ben de. Bu adam da çocuk sahibi oldu ben de. Neden bu adamın hayatında bir şey degismiyorken benim hayatım bu kadar alt üst oluyor? Ebeveynlik haklarını eşit paylaşırken neden hemen hemen tüm ebeveynlik sorumluluğunu ben ustleniyorum? Bu dengesizliği ev işleri konusunda minimum özveri göstererek aşmaya çalışıyorum. Evin halini umursamamaya çalışıyorum ama bu durumdan da çok memnun değilim. Eşim çok umursarsa keçi inadını kırıp yardımcı alabilir eve. Benden bu kadar vallahi. Ben de insanım.
Aynı bende öyleyim çıldırıcam ki ben evli bile değilim. Ev işleri çok yorucu yapmasan hiç olmuyor biktimAyni anda herseye yetisemiyorum ev yemek temizlik cocuklar es kendime vakit hic biseye yetisemiyorum kizlar. Tum gun yoruluyorum ama soyle bakinca elle gorunur bisey yok. Akisina biraksam dahada kotu oluyo. Kendimi cok tembel ve yetersiz hissediyorum. Suan yorgunum ama evde bi ton is ilgi bekleyen cocuklar off yaa sizler nasil yapiyosunuz.
Aynennn ne tatili var ne hastaligi ne baska bisey ne olursa olsun mecbur yapiyosun vallaEmeklisi olmayan tek iş ev hanımlığıdır.
O dusunce bendede var sanki esim sadece calsiiyo bende cok yatiyo keyif yapiyo ben gece gunduz cocuklarla insanliktan cikiyorum esit yok bence evlilikte sadece 5 dk sever ondada hemen aglar bebis durmaz. Benim umursamama gibi durumum olmuyo cunkucok asiri dagildigi icin es gecemiyorum mecbur gozume batiyoicimi daraltiyo daginik oldumu. Kendimi bebis buyudugunde dahada duzene girirem diye avutuyom baska cozum bulamadimBen yetişmemeyi tercih ediyorum açıkçası. Bir tane bebeğim var 19 aylık. Sadece yemeğimiz, kişisel bakımımız ve ona gösterdiğim ilgi, hala devam eden uykusuz geceler bir insan olarak sağlığımdan olmadan yapabileceklerimin tamamı kadar ediyor zaten. Neden daha fazlası için insan üstü çaba sarfedeyim ki?
Bebeğim tam bir koala, babasıyla yarım saat durmuyor bile. Gün boyu biraz yalnız kalma umuduyla eşimi bekliyorum, eşim işten gelince binbir ricayla minik kolayı devralıyor, ben başka odaya geçiyorum. Koala başlıyor adımı sayıklamaya, oda oda beni aramaya. "Anne yeedee, gevyameeel, gevyameeel, evendiiiiiim, şakanmış, yeedeeee" O 20 dakika bile bulunma stresiyle geçiyorGece olunca hepten yalnızım, eşim beşiğine dokunsa kıyameti koparıyor. 24 saat üstümde bebekle yaşıyorum. Sıfır sosyal hayat. Sıfır bireysel zaman. Yemek, bulaşık, çamaşır.
Eşime bakıyorum. Geceleri rahat rahat uyuyor, gündüz çalışıyor, akşam keyfine dokunan yok. Bu adam da evlendi ben de. Bu adam da çocuk sahibi oldu ben de. Neden bu adamın hayatında bir şey degismiyorken benim hayatım bu kadar alt üst oluyor? Ebeveynlik haklarını eşit paylaşırken neden hemen hemen tüm ebeveynlik sorumluluğunu ben ustleniyorum? Bu dengesizliği ev işleri konusunda minimum özveri göstererek aşmaya çalışıyorum. Evin halini umursamamaya çalışıyorum ama bu durumdan da çok memnun değilim. Eşim çok umursarsa keçi inadını kırıp yardımcı alabilir eve. Benden bu kadar vallahi. Ben de insanım.
Haliyada dokunce nasil fircayla alabiliyon ki canm supurge cekmek gzrzkiyo ay ne bilim valla bu kadar sey degildim ne olduysa bubsene oldu gozume batiyo butun hersey bi toz goreyim sanki evi sey goturuyomus gibi hissediyom duramaiyom gecenin 12 side olsa salonu supurmem lazim yerde dokuntu olunca. Bide o kadar supurmeme ragmen faydasi olmuyo ya aslinda hic yapmasam daha iyiYahu yapmayin neden supuruyorsunuz evi gunde 3 kere ? Benim de ufak kizim var 2 yasinda , 2 senedir uykusuzum ama yasaniyor yani bir sekilde , hergun ev supurmiyorum mesela , kizim elinde yer herseyi ve doker ben sadece minik faras ve fircayla aliyorum , siz bu kadar temizlik yaparsaniz tabi ki kendinize vakit ayiramazsiniz :) biraz kafanizi rahatlatin bu konuda , hasta olursunuz boyle yapmayin kendinize
Aynen anne olunca insan annesini anliyo valla.Cennet boşuna anaların ayaklari altinda degil. Sabir, ecri ahirette insallah
Valla siz kendinize yapiyorsunuz ne yapiyorsaniz , bence hic sikayet etmeyin cocuktan vs diye :)Haliyada dokunce nasil fircayla alabiliyon ki canm supurge cekmek gzrzkiyo ay ne bilim valla bu kadar sey degildim ne olduysa bubsene oldu gozume batiyo butun hersey bi toz goreyim sanki evi sey goturuyomus gibi hissediyom duramaiyom gecenin 12 side olsa salonu supurmem lazim yerde dokuntu olunca. Bide o kadar supurmeme ragmen faydasi olmuyo ya aslinda hic yapmasam daha iyi
Ne guzel bi duzene girmissin canm benm ikinvi daha kucuk oldugu icin uyku duzeni yok oyuzdn sabah erkenn kalkamiyorum ama kizimi gonderebilirszm bu sene okula gondercem ozman saatlerimiz duzenli olur gunum uzun olur belki ozmn yaparim temizligi yemegi suan ogleden sonra kalkiyorum hemen aksam oluyo iki cocykma oyuzden cok zor oluyo hepsine kosmakBu konularda zamanında bende muzdariptim ama artık toparladığımı düşünüyorum.
Iki çocuğum var 3 bucuk ve 1 bucuk yasindalar.
Çalışmıyorum. Sabah onlardan erken kalkip bulasik makinasini bosaltiyorum, camasir varsa asip veya katlıyorum. Kahvaltilarini hazirliyorum. Uyanmadilarsa toz aliyorum.
Büyük kreşe gidince ufaklikla ilgileniyorum. O uyuyunca günde bir defa temizlik yapıyorum.
Bu banyo wc detayli olabilir veya mutfak cekmeceleri, buzdolabi ici vs. 1 -1 bucuk saate temizlik adina ne yapabilirsem. Birde çorba pişiriyorum.
Günün geri kalanı bize kaliyor.
Yani sabah ve aksam olmak üzere rutinim var ve artı günde bir temizlik bölgem var öyle söylim.
Ufaklikla kreşe git abiyi al, doyur ilgilen oyna.
Genelde 4-5gibi yemek hazirligina giriyorum eger öğlen yetişmediyse ve oldukca pratik biseyler yapiyorum.
Kovadan bosalircasina yagmur ve firtina yoksa biraz parka cikiyoruz veya yürüyüs.
Yerler fayans ve mobilyalar beyaz oldugundan toza lekeye hic gelemiyorum o yüzden çocuklarla cikmak banada iyi geliyor gözüm görmüyor:)
Evlenmeden cildirma dur bi evlen ozmn cildirAynı bende öyleyim çıldırıcam ki ben evli bile değilim. Ev işleri çok yorucu yapmasan hiç olmuyor biktim
Ah bide kesin bi cozum olsa herkes bu dertten sikayetmis yanliz degilmisum onu anladimTamda off duşa girmem gerek , ütüde var, bulaşık makinesi de boşaltılması gerek, e yarının yemeği diye düşünürken bu konu süper olmuş
Nolcak bu toplanmayan evin hallerBende şu anda bagirasim var..evi bir türlü toplu göremediğim için aşırı sinirliyim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?