- Konu Sahibi Love_your_life
-
ben de temizlik yapmak icin kalkmam,
ama su aralar kisisel zaman icin kalkiyorum,
normalde bir gun ben bir gun esim aksamlari cocuklarla ilgilenir, diger kisi de kendi kisisel zamanini kullanirdi, iste spor yapmak, kitap okumak falan gibi isler. Su aralar sabaha aldim spor isini, ama yine de esime sabah kahvaltisi ve okula goturme islerini kitlemis bulunuyorum tabi ki,
sabahlari bos mide ile spor yapmak daha keyifliymis bunu yeni kesfettim, belki temizlik de daha iyi gidiyordur bu sebeple bilemedim, ama yataktan kalkma motivasyonum olamazdi saniyorum.
Yine de sabah insani olmak bir cok duzen, disiplin problemlerinde onerilen bir cozum. Hic olmadi daha gunun sonuna cok var diye kendini kandirabiliyorsun.
Ama yine de ne yaparsa yapsin, 2 cocuklu evin olup olacagi bellidir, beklentiyi cok yukseltmemek de onemli, ozellikle burada muhatap es acisindan, bence sukretmeli sofraya gelen yemege, evin iyi kotu bir duzende olmasina. Zira bu cocuklarin her gunu bir degil ki, zaten iyi gunlerde konu sahibi de idare ediyordur, onemli olan zor gunlerde bugun de boyle olsun ne olacak ki diyebilmek. Hic bir cocuk bir gun makarna yedi diye vitaminsiz kalmaz.
Bütün bunlar derken? Eşim sabah 5de evden çıkıyor bir buçuk saat direksiyon sallayıp inşaata varıp taş döşüyor, eve geldiğinde 7 oluyor. O esnada ise o yatağa geçmişti, benim baygın halimi fark edince sesleri iyimisin gibisinden. Kahvemi içtim, Kalkıp yatağa girecekken huyum kurusun duramadim bir kaç parça bulaşığı makinaya attım tezgahı sildim Kaldı ki ben titiz biri oldugumu sanmıyorum, temizlik ve yemek yapma konusunda burayı okudukça benden daha girişken olan kadınlar varBütün bunların arasında siz koşarken kocanız ne yapıyor?siz arada durup ne yapıyorum ben diyor musunuz bir kahve içebiliyor musunuz?
En güzel öneri ne biliyormuşsunuz ? Eşinizle oturup konuşun. Ben çoçuklara eve temizliğe yemeğe hepsine bir defada yetişemiyorum bana yardımcı olabilirmisin. Olamıyorsan hafta bir gelip evin kaba işlerini halledecek bi yardımcı tut dersininiz. Bu da olmuyorsa pratik temizlik aletlerini araştırın örneğin el süpürgesi kullanın Yere bişey döküldü mü hemen alırsınız elinizin altında olur süpürge sayısını düşürdünüz.çok iyi yer siliciler baya pratikler var ondan edinin. Buzluğa sürekli yemeklik atın. Pratik yemek tarifleri var her sitede onlara bakın. Çoçuklara şimdiden eşya toplama alışkanlığı edindirin. İşlerinizi genelde sabah yapın beslenmeleri bitince siz günlük şöyle her sabah eve bi el atarsanız işler birikmez. Tüm bunlarla birlikte bile iki cici kızın yaşadığı ev mükemmel olmaz olamaz. Bence kendinize çok yüklenmeyin. Robot değilsiniz.Kızlar 2 kızım var, büyük bir evim var anlayışlı ama anlayışı ailesinden dolayı baya tükenmiş bir eşim var ve hiçbir şeye yetişmeyen ben veya baya beceremeyen ben. Durum şu 1 veya 1,5 yıl öncesine kadar haftada 3 kez süpürür olduğu kadara yemek yapardım ama full kızımla oyun oynardım küçük kızım 10 aylık büyük kızım 29 aylık buradaki tavsiyeler ile ben temizliği arttırdım yemekte çeşitler yavaştan başladı ama ben şuan kızlarıma o kadar vakit ayıramıyorum ve üzülüyorum. Oturup oynuyoruz ya 2 saat anca oluyor dahası yok. Onun dışında temizlik yaparken onada etkinlik gibi yapıyorum ama beni çok yoruyor aşırı hadi sendd süpür gel beraber silelim ama küçük kızım bu kez zorluyor ağlıyor sonra temizlik kalıyor ya da evet süper temizlik oldu desem yemek kalıyor ay ben çok yoruldum yaa hııı birde şu var yaptığım yemeklerin tadı da güzel olmuyor eşim zorla yiyor ama ben farkındayım olmadığının mesela hala güzel çorba yapamıyorum ya da yemek yapsam mutfak dağılıyor toplayamıyorum kızlar üzülmesin ağlamasın vs derken hep bir şey kalıyor bu yemek işini nasıl çözeyim temizlik falan nasıl daha az zaman alır. Ayrıca fayanslarım granit neyle sileyim ki iz kalmasın ben resmen eğilip siliyorum mikrofiber bezle ama o da zaman alıyor. Yemekte nereleri takip ediyorsunuz mesela tarif tutsun gibi şeyler aklıma gelmiyor şuan ama evde pratik olacak ve hep temiz duracak şeyler neler ay ben napayım ya olmuyor ben yapamıyorum yemeğin tadı evin çöpü temizliği derken yoruldum düşüncede yoruldum daha. Lütfen bana öneri ne biliyorsanız bu sorunumu çözecek öneri istiyorum. Hem bu derdi olanlara da fayda sağlar bu konu bende rahatlarım biraz
kullanislimi bende düşünüyorum da halılara ca takilmiyir muBen çalışıyorum ve iki çocuğum var. Robot süpürgelerden aldım. Şimdi çok rahat. İşe gidince ya da gece çalıştırıyorum. Her yer pırıl pırıl. Çok büyük rahatlık. Zamanınız ve enerjiniz çocuklarınız için kalıyor.
Oncelikle onemli olan cocuklariniz. Kendinizi herseyi mukemmel yapacagim diye yormayin. Hersey oldugu kadar. Cocugunuzun uyku saatleri vardir. Supurgeniz sessizse o zamanlarda supurun eger degilse gırgır yapin baktınız gun içinde supurecek vaktiniz var yine supurun. Laminantlari viledalayin. Kullanmadığınız odalarin kapisini camini acmayin. Ki toz kir girmesin. Bir de oralarla ugrasmayin. Ben internetteki tum tariglere bakıyorum ama mesela icindekileri düşünüyorum bizim icin uygunsa yapiyorum her baharati sevmez eşim. Bazi baharatlar bazi yiyeceklerin icinde guzel gelmez onlari ayristiriyorum yeni tarifler oluyor. Et yapacaksam 1 gece onceden sosuluyorum ertesi gune daha lezzetli bir tad oluyor. Hem sizde geceden yapip ertesi gune vakit kazanmis olursunuz. Ben genelde internetten nefisyemek tarifleri sitesindekileri kullanıyorum biraz degstiriyorum ama olsun. Granit temizleyici jeller, cilalar var onlari kullanabilirsiniz.Kızlar 2 kızım var, büyük bir evim var anlayışlı ama anlayışı ailesinden dolayı baya tükenmiş bir eşim var ve hiçbir şeye yetişmeyen ben veya baya beceremeyen ben. Durum şu 1 veya 1,5 yıl öncesine kadar haftada 3 kez süpürür olduğu kadara yemek yapardım ama full kızımla oyun oynardım küçük kızım 10 aylık büyük kızım 29 aylık buradaki tavsiyeler ile ben temizliği arttırdım yemekte çeşitler yavaştan başladı ama ben şuan kızlarıma o kadar vakit ayıramıyorum ve üzülüyorum. Oturup oynuyoruz ya 2 saat anca oluyor dahası yok. Onun dışında temizlik yaparken onada etkinlik gibi yapıyorum ama beni çok yoruyor aşırı hadi sendd süpür gel beraber silelim ama küçük kızım bu kez zorluyor ağlıyor sonra temizlik kalıyor ya da evet süper temizlik oldu desem yemek kalıyor ay ben çok yoruldum yaa hııı birde şu var yaptığım yemeklerin tadı da güzel olmuyor eşim zorla yiyor ama ben farkındayım olmadığının mesela hala güzel çorba yapamıyorum ya da yemek yapsam mutfak dağılıyor toplayamıyorum kızlar üzülmesin ağlamasın vs derken hep bir şey kalıyor bu yemek işini nasıl çözeyim temizlik falan nasıl daha az zaman alır. Ayrıca fayanslarım granit neyle sileyim ki iz kalmasın ben resmen eğilip siliyorum mikrofiber bezle ama o da zaman alıyor. Yemekte nereleri takip ediyorsunuz mesela tarif tutsun gibi şeyler aklıma gelmiyor şuan ama evde pratik olacak ve hep temiz duracak şeyler neler ay ben napayım ya olmuyor ben yapamıyorum yemeğin tadı evin çöpü temizliği derken yoruldum düşüncede yoruldum daha. Lütfen bana öneri ne biliyorsanız bu sorunumu çözecek öneri istiyorum. Hem bu derdi olanlara da fayda sağlar bu konu bende rahatlarım biraz
O robotların linkini atarmısın,?Evi süpürüp silen ropotlar var ben ondan aldım çok büyük rahatlık gece dörde beşe ayarlıyorum ben uyurken o süpürüyor uyandığımda her yer mis gibi bazen günde iki üç kere supurdugumde oluyo ayda birde kendin normal temizlik yaparsın mis gibi. Yemekde de ben çok konserve yaparım çok pratik aç pişir ye
Hepsini okumadım ama her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışmayın.Yorulduğunuz zaman çocuklar hariç yoruldum ben yapamıyorum diyip geri çekilin.Ya eşiniz yardım etsin ya da yardımcı çağırın.Kendinizi gençliğinizi yıpratmayınKızlar 2 kızım var, büyük bir evim var anlayışlı ama anlayışı ailesinden dolayı baya tükenmiş bir eşim var ve hiçbir şeye yetişmeyen ben veya baya beceremeyen ben. Durum şu 1 veya 1,5 yıl öncesine kadar haftada 3 kez süpürür olduğu kadara yemek yapardım ama full kızımla oyun oynardım küçük kızım 10 aylık büyük kızım 29 aylık buradaki tavsiyeler ile ben temizliği arttırdım yemekte çeşitler yavaştan başladı ama ben şuan kızlarıma o kadar vakit ayıramıyorum ve üzülüyorum. Oturup oynuyoruz ya 2 saat anca oluyor dahası yok. Onun dışında temizlik yaparken onada etkinlik gibi yapıyorum ama beni çok yoruyor aşırı hadi sendd süpür gel beraber silelim ama küçük kızım bu kez zorluyor ağlıyor sonra temizlik kalıyor ya da evet süper temizlik oldu desem yemek kalıyor ay ben çok yoruldum yaa hııı birde şu var yaptığım yemeklerin tadı da güzel olmuyor eşim zorla yiyor ama ben farkındayım olmadığının mesela hala güzel çorba yapamıyorum ya da yemek yapsam mutfak dağılıyor toplayamıyorum kızlar üzülmesin ağlamasın vs derken hep bir şey kalıyor bu yemek işini nasıl çözeyim temizlik falan nasıl daha az zaman alır. Ayrıca fayanslarım granit neyle sileyim ki iz kalmasın ben resmen eğilip siliyorum mikrofiber bezle ama o da zaman alıyor. Yemekte nereleri takip ediyorsunuz mesela tarif tutsun gibi şeyler aklıma gelmiyor şuan ama evde pratik olacak ve hep temiz duracak şeyler neler ay ben napayım ya olmuyor ben yapamıyorum yemeğin tadı evin çöpü temizliği derken yoruldum düşüncede yoruldum daha. Lütfen bana öneri ne biliyorsanız bu sorunumu çözecek öneri istiyorum. Hem bu derdi olanlara da fayda sağlar bu konu bende rahatlarım biraz
Sukret tabaklari topluyormusEşim normalde aşırı anlayışlıdır hiç sorun etmez ama ailesi çok etkiledi benim rahatım onlara battıkça gözüne soktular her şeyi eşimin onunda değişmesi varmış değişti. Mesela yemeğe sorun etmiyor ama görüyorum beğenerek yemiyor yetersiz görüyorum bende kendimi ama temizlik için sorun yapıyor. Yardım etmiyor bende o etmediği için yapmak istemiyorum zaten sadece en büyük katkısı dağıtmaz eşyalarını toplar tek avantaj o hıı birde yemekte tabakları topluyor ı kadar
2 küçük çocukla bu dediklerinizin hepsini yapabilmeniz için süpermen olmanız lazım, bırakacaksınız temizliğiniz mükemmel olmayacak. Alacaksınız viledayı iki sağ iki sol ya allah. Yemek için nefis yemek tarifleri sitesinden yardım alabilirsiniz bence. Bırakın ev pırıl pırıl olmasın ya da bir odayı açık bırakın gerisini kilitleyin, yemeğiniz güzel çocuklarınız mutlu olsun yeter, 2 yıl sonra rahatlarsınız şimdi parçalamayın kendinizi, size yazık, sonra çok pişman olacaksınız bu kadar titiz olduğunuz için, giden canınızdan gidiyor. Bırakın size 2 yıl pasaklı deyiversinler ki iki küçük çocuğun ne olduğunu herkes anlar kimse de bahane bulmaz. Bu arada eski konunuzu bilmiyorum hatalı bir şey söylediysem kusura bakmayım.Kızlar 2 kızım var, büyük bir evim var anlayışlı ama anlayışı ailesinden dolayı baya tükenmiş bir eşim var ve hiçbir şeye yetişmeyen ben veya baya beceremeyen ben. Durum şu 1 veya 1,5 yıl öncesine kadar haftada 3 kez süpürür olduğu kadara yemek yapardım ama full kızımla oyun oynardım küçük kızım 10 aylık büyük kızım 29 aylık buradaki tavsiyeler ile ben temizliği arttırdım yemekte çeşitler yavaştan başladı ama ben şuan kızlarıma o kadar vakit ayıramıyorum ve üzülüyorum. Oturup oynuyoruz ya 2 saat anca oluyor dahası yok. Onun dışında temizlik yaparken onada etkinlik gibi yapıyorum ama beni çok yoruyor aşırı hadi sendd süpür gel beraber silelim ama küçük kızım bu kez zorluyor ağlıyor sonra temizlik kalıyor ya da evet süper temizlik oldu desem yemek kalıyor ay ben çok yoruldum yaa hııı birde şu var yaptığım yemeklerin tadı da güzel olmuyor eşim zorla yiyor ama ben farkındayım olmadığının mesela hala güzel çorba yapamıyorum ya da yemek yapsam mutfak dağılıyor toplayamıyorum kızlar üzülmesin ağlamasın vs derken hep bir şey kalıyor bu yemek işini nasıl çözeyim temizlik falan nasıl daha az zaman alır. Ayrıca fayanslarım granit neyle sileyim ki iz kalmasın ben resmen eğilip siliyorum mikrofiber bezle ama o da zaman alıyor. Yemekte nereleri takip ediyorsunuz mesela tarif tutsun gibi şeyler aklıma gelmiyor şuan ama evde pratik olacak ve hep temiz duracak şeyler neler ay ben napayım ya olmuyor ben yapamıyorum yemeğin tadı evin çöpü temizliği derken yoruldum düşüncede yoruldum daha. Lütfen bana öneri ne biliyorsanız bu sorunumu çözecek öneri istiyorum. Hem bu derdi olanlara da fayda sağlar bu konu bende rahatlarım biraz
Kızlar 2 kızım var, büyük bir evim var anlayışlı ama anlayışı ailesinden dolayı baya tükenmiş bir eşim var ve hiçbir şeye yetişmeyen ben veya baya beceremeyen ben. Durum şu 1 veya 1,5 yıl öncesine kadar haftada 3 kez süpürür olduğu kadara yemek yapardım ama full kızımla oyun oynardım küçük kızım 10 aylık büyük kızım 29 aylık buradaki tavsiyeler ile ben temizliği arttırdım yemekte çeşitler yavaştan başladı ama ben şuan kızlarıma o kadar vakit ayıramıyorum ve üzülüyorum. Oturup oynuyoruz ya 2 saat anca oluyor dahası yok. Onun dışında temizlik yaparken onada etkinlik gibi yapıyorum ama beni çok yoruyor aşırı hadi sendd süpür gel beraber silelim ama küçük kızım bu kez zorluyor ağlıyor sonra temizlik kalıyor ya da evet süper temizlik oldu desem yemek kalıyor ay ben çok yoruldum yaa hııı birde şu var yaptığım yemeklerin tadı da güzel olmuyor eşim zorla yiyor ama ben farkındayım olmadığının mesela hala güzel çorba yapamıyorum ya da yemek yapsam mutfak dağılıyor toplayamıyorum kızlar üzülmesin ağlamasın vs derken hep bir şey kalıyor bu yemek işini nasıl çözeyim temizlik falan nasıl daha az zaman alır. Ayrıca fayanslarım granit neyle sileyim ki iz kalmasın ben resmen eğilip siliyorum mikrofiber bezle ama o da zaman alıyor. Yemekte nereleri takip ediyorsunuz mesela tarif tutsun gibi şeyler aklıma gelmiyor şuan ama evde pratik olacak ve hep temiz duracak şeyler neler ay ben napayım ya olmuyor ben yapamıyorum yemeğin tadı evin çöpü temizliği derken yoruldum düşüncede yoruldum daha. Lütfen bana öneri ne biliyorsanız bu sorunumu çözecek öneri istiyorum. Hem bu derdi olanlara da fayda sağlar bu konu bende rahatlarım biraz
Zorlanmaniz çok normal bende böyleydim ama şimdi yemek konusunda çok yol kateddim çünkü artık yemek yapmayı seviyorum merakım arttıKızlar 2 kızım var, büyük bir evim var anlayışlı ama anlayışı ailesinden dolayı baya tükenmiş bir eşim var ve hiçbir şeye yetişmeyen ben veya baya beceremeyen ben. Durum şu 1 veya 1,5 yıl öncesine kadar haftada 3 kez süpürür olduğu kadara yemek yapardım ama full kızımla oyun oynardım küçük kızım 10 aylık büyük kızım 29 aylık buradaki tavsiyeler ile ben temizliği arttırdım yemekte çeşitler yavaştan başladı ama ben şuan kızlarıma o kadar vakit ayıramıyorum ve üzülüyorum. Oturup oynuyoruz ya 2 saat anca oluyor dahası yok. Onun dışında temizlik yaparken onada etkinlik gibi yapıyorum ama beni çok yoruyor aşırı hadi sendd süpür gel beraber silelim ama küçük kızım bu kez zorluyor ağlıyor sonra temizlik kalıyor ya da evet süper temizlik oldu desem yemek kalıyor ay ben çok yoruldum yaa hııı birde şu var yaptığım yemeklerin tadı da güzel olmuyor eşim zorla yiyor ama ben farkındayım olmadığının mesela hala güzel çorba yapamıyorum ya da yemek yapsam mutfak dağılıyor toplayamıyorum kızlar üzülmesin ağlamasın vs derken hep bir şey kalıyor bu yemek işini nasıl çözeyim temizlik falan nasıl daha az zaman alır. Ayrıca fayanslarım granit neyle sileyim ki iz kalmasın ben resmen eğilip siliyorum mikrofiber bezle ama o da zaman alıyor. Yemekte nereleri takip ediyorsunuz mesela tarif tutsun gibi şeyler aklıma gelmiyor şuan ama evde pratik olacak ve hep temiz duracak şeyler neler ay ben napayım ya olmuyor ben yapamıyorum yemeğin tadı evin çöpü temizliği derken yoruldum düşüncede yoruldum daha. Lütfen bana öneri ne biliyorsanız bu sorunumu çözecek öneri istiyorum. Hem bu derdi olanlara da fayda sağlar bu konu bende rahatlarım biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?