- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Kızlar evlendiğim günden beri kv ile sorun yaşıyorum. Milyon tane konum var. Bu gidişle milyon tane daha açarım ama artık bir son vermek istiyorum. Evliliğimdeki sorun kv , daha doğrusu sorun çıkarmak isteyen kv.
Kv yıllardır durup dururken hiç bir sebep yokken küser, ararım açmaz , mesaj atarım cevap vermez (telefonu çok faal kullanıyor), arkasından bir ton kusur bulur ben sinir olurum eşim arada kalır, kv tüm aileye yayar vs derken barışılır gene aynı sarmal başlar...En son küsmemizde ben tüm bağları koparmış ve 1 sene görüşmemiştim. Eşimin üzülmesi aramızda kalması ve kv nin tüm akrabalarımı araya sokmasıyla barıştık. Aynı şeyleri yaşamamak için ekstra dikkatli oldum, saygıda, aramada gitmede kusur etmedim. Velhasıl en son bayramda görüştük, bayram tatilinde ders çalışmam gerekiyordu, bayramdan sonra da şehir dışına çıkacaktık, çıkmadan arayayım dedim gitmeye vaktim olmadığından, gene aynı şekilde cevap vermeme başladı. Eve uğruyorum evde yok vs derken eşime de durumu anlattım hatta onun yanında uğradım evde yoklardı. Eşim ben öğrenirim sıkıntı neymiş dedi ama ses yok o günden beri.
Bugün de yine kv nin arasının iyi olduğu bir akrabamı aradım konuşurken kv nin aradığını falan anlattı. Ya seni aramayı unutmuyor gelinini 1 aydır unuttu dedim güldüm ama içten içe sinirlendim.
Yani ben anlamıyorum bu kadının derdi ne? 6 senedir benle alıp veremediği ne? Bir gün çok iyi ertesi gün telefonlarıma cevap vermemek nedir? Ben artık nasıl davranacağımı şaşırdım. Tepki veriyorum adım saygısıza çıkıyor. Tepki vermiyorum sinir oluyorum.
İnsanlar asla değişmiyor bunun farkındayım. Değişmeyecek de. Ama artık benim evliliği etkilemesini istemiyorum. İki seçenek var;
1-Safa yatmak, hiç bir şey olmamış gibi davranmak. Görüşülürse hiç bir şey olmamış gibi devam etmek.
2- Onun yaptığı gibi davranmak. Yani küsmek ve konuşmamak.
Sinirli olduğum için şu an mantıklı düşünemiyorum. Ama kadını boğasım var.
Hayatim her hoşuna gitmediği birşey olduğunda sana tavır gösteriyor değil mi telefonu filan açmayarak .
Yanı diyor ki sana tabir gosteriyorum anla ki bir problem var ve gel bunu bana sor .
Bende sana sikayetleneyim şöyle yaptın böyle dedin diye , en sonunda da sen hatanı anla hizaya gel .
Maalesef ülkedeki çoğu kayınvalide bu kafa da .
Diyorum ki asla önemseme ona niye tavır yapıyorsun diye sorup sana şikayetlerini söyleme fırsatı sunma .
Safa yat kesinlikle hiç birşey olmamış gibi davran . Istedigini ona verme .
Kv nin çocuğu eşin
O arayıp soracak
Bunu eşine aşıla
Mesela gideceksiniz eşine de annene uğra haber ver benden de selam söyle vs vs
Hem Kv yi düşünmüş hem de muhatap olmamış olursun
Şu an için de arayıp sorma rutin yaşa aradım açmadın vs deme
Hayır seneye kalmasın eşinizin doğum gününü siz kutlayın baş başa .Aynen öyle yapıyor. Etrafındaki herkes de ona uyuyor. Mesela bu olaydan sonra eşimin d. gününü kutlayacaktık görümcemden haber bekliyorum şu gün olsun diye uzattı da uzattı en sonunda seneye kalsın demez mi:) Yani etrafındakiler de çanak tutuyor şaka gibi ya resmen kv ye gitmemek için yaptı o kadar belli ki. Kp asla ses çıkarmaz yani herkes bu kadına hizmet ediyor sinir oluyorum.
Bu sefer dediğiniz gibi yapacağım.
Ay ben bu kaynanaları anlamıyorum iki erkek annesi, kaynana adayı olarak.
Nediye bu kadar çaba sarfedecem.Sırf geline değil kendime de sıkıntı.
Bane ne evlerinden ne halleri varsa görsünler.Oğlum memnunsa ben de memnun olurum.
Torunumla , oğlumla görüşmeme engel olmasın, ha üstüne arada arayıp hatrımı soruyor,
saygı duyuyor, arada kapımı çalıyorsa ohhh ne mutlu bana.
Ay yorulmuyorlar da.Git oğlanı şişir, geline çemkir.Ne yorucu.
Hayır seneye kalmasın eşinizin doğum gününü siz kutlayın baş başa .
Kimsenin lafina sözünü bakmayın.
Dört duvar yuvanızda mutlu olmaya bakin .
Ay ben bu kaynanaları anlamıyorum iki erkek annesi, kaynana adayı olarak.
Nediye bu kadar çaba sarfedecem.Sırf geline değil kendime de sıkıntı.
Bane ne evlerinden ne halleri varsa görsünler.Oğlum memnunsa ben de memnun olurum.
Torunumla , oğlumla görüşmeme engel olmasın, ha üstüne arada arayıp hatrımı soruyor,
saygı duyuyor, arada kapımı çalıyorsa ohhh ne mutlu bana.
Ay yorulmuyorlar da.Git oğlanı şişir, geline çemkir.Ne yorucu.
Off aynı benimki. Küsmeyi marifet sayar. Bunları çocuk gibi eleyip beleyeceksin. Dünya onların etrafında dönsün tek istedikleri o. Annem de öyledir benim. Eskiden kahrolurdum annem için, haftalarca hediyeler, peşinden koşmalar, espriyle sarılmalar yapardım. Evlendikten sonra annem aramıyorsa ben de aramıyorum, artık nasıl bezmişsem, uzun sürsün küslüğü diyorum. Kendi anneme bunu yaparken evlenince bir baktım kaynana daha beter çıktı. Yok beni aramadı, surat yapmalar, durup durupken içini çeke çeke ağlamalar. Kayınvalidemle asla görüşmüyorum. Hiç aramıyorum bile. Bayramda mecburen gittim baktım suratı yine düşmüş herkesle fıkır fıkır benimle muşmula, eşime dedim, suratını düzelttirmezsen diğer bayram ölürüm de gelmem, rezil olur ele güne (zaten bu yüzden gelmemi istiyor bana bayıldığından değil)
Dün hayret aramış evlilik yıl dönümümüzü kutluyor. Sağolun dedim kapattım. Çok pişmanım sizli bizli olmadığım için başından beri. Bütün kaprisini çektim, herkesin önünde bana mı kızdın, niye ağlıyosun diye defalarca sarıldım! Çok pişmanım yaa..geçen bayramda hüngür hüngür ağlıyor, tv den gözümü bile almadım. Yaşlılar diye gençlerin ruhuyla oynamasınlar ya!!! Yeter benim sorunlarım bana yeter, azcık ana olsunlar, fedakarlık yapsınlar. Eşim arada mı kalıyor, o zaman anneciğine patlasın, rahatlasın. Sizi kimse düşünüyor mu? Eşiniz annesine hesap sordu mu beden o telefonu açmıyorsun anne karıma, hayırdır? Dedi mi? Demediyse bırakın arada kalsın. Ay çok doldum okuyunca konunuzu, yaptığım eziklikler aklıma geldi, kusura bakmayın.
valla hamileyim hastaneyede gittin mi ettin mi naptın die bi kere armadı. eşime sorar napıyor nasıl dieeşimde bigün anne arada sor demiş. ararım aklımı senle bilcek değilim demiş azarlamış öylede bi kadın :) misafir gelcek eşimi arar söyle de glecekse gelsinn eşim bana git dicek eski usül herhalde yönlendircek beni bende giidcemm. çok bekler bu hareketleri ile daha. şimdi şimdi eşim kıza kıza beni ariyor gel die. işime geldiğinde gidiyrm gelmediğinde gitmiyorm. ama bende vicdan var gerçekten Allaha havale ediyorum nişanlıyken bal dök yalaydı o derece diyordum allahım annemle anlaşmadığım kadar bu kadınla anlaşıyorum ne şanslıyım diyordum çokta severdm ama evlendm baktım öyle değilmiş annem ahhh ahh annem melekmişte haberim yokmuşş.. oğlum mutluysa bende mutluyum yok. lafa gelince millete öyle anlatırlar amaa işin içi öyle değil o yönlendircek o yaptırcak ettircek balayna bile biizi o yollamış güya ele öyle anlatıı ah ah 1.5 yılda hangi verdiği freeleri anlatıcam ben şaşırdmm
ben de yanyana yımHayatımın hatası yanyana oturarak yaptım aptal kafam
ben de yanyana yım
evet aslında ben çalıştığım için cok gormuyorum ve mesafeliyim. ama sinir olmak için bir sürü şey bulursun takılırsann. bizimde kaderimiz buymuş sanırımİnşallah bizim gibi sorun yaşamıyorsunuzdur. Ama sorun mesafe değil sorun bu insanlarda, çünkü sorun yaratmak isteyen eski tarz kv lik yapmak isteyen her türlü yapıyor.
evet aslında ben çalıştığım için cok gormuyorum ve mesafeliyim. ama sinir olmak için bir sürü şey bulursun takılırsann. bizimde kaderimiz buymuş sanırım
tam sopalık deseneBen de çalışıyorum görümcem de. Kv kızının ölesiye çalıştığını söylüyor ama bana gelince ne var canım herkes çalışıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?