- 12 Mart 2011
- 934
- 17
- 68
- Konu Sahibi Hannah McKay
-
Merhabalar
Benim derdim hemcinslerimin kıskançlığı. Şimdi böyle dedim diye beni kendini bişey sanan biri sanmayın. Çünkü artık gerçekten yoruldum çare istiyorum
Kıskanılmak çok kötü bir şey devamlı iğnelemeler, laf sokmalar, başına iyi bir şey gelse illa sevincini baltalayacak bir laf, kötü bir şey gelse sahte üzüntü altında yüzlerde bir mutluluk görmek. Off ben çok yoruldum artık bunlardan.
Hiç istisnasız bütün yakın arkadaşlarım yaptı bana bunları. Başlarda o kadar tatlı kızlar gibi görünüyorlar ki sanıyorum ki dostum onlar benim kötülüğümü istemez dedikleri de dost acı söyler hesabıdır sanıyordum ama sonra anlıyordum gerçek yüzlerini. Tabi o arada soktukları lafları takıyordum kafama hep. Hani dostlar ya acı söylüyorlar diye düşünüyordum.
Etrafıma bakıyorum güzel arkadaşlıkları olan insanlara ve o kadar imreniyorum ki.
Bense hep dost maskeli düşmanlarla arkadaş olmuşum.
Merak ediyorum bu genel bir şey mi yani her arkadaşlıkta kıskançlık olur mu? Ne çok isterdim güvenebileceğim bir dostum olmasını. İnsanlarla mücadele etmek çok yorucu. Hele ki bu insanlar yakın arkadaşlarsa.
Diyorum kimseyle yakın arkadaş olmayacağım artık ama o da olmuyor insan ailesi hariç yakın hissedeceği birisi olsun istiyor.
Şimdi derdim şu ki kıskanılmamak için ne yapmalıyım? Anlamıyorum ki ben mi yanlış arkadaş seçiyorum yoksa sonradan mı bozuluyorlar.
Bu da dert mi falan demeyin lütfen 25 yaşıma kadar bunlarla uğraştım ve yoruldum artıkBen artık beni gerçekten sevecek bir arkadaşa resmen muhtacım ya
Kıskanıldığın konular neler peki? Mesela laf sokmalar,iğnelemeler var diyorsun ya hangi konularda yapıyorlar bunu sana?
Benim normal arkadaşlarım da var kıskanç olanlar da. Herkes kıskanç değil.
Bende lise döneminde bu tarz şeyler çok yaşadım.Hep kıskanıyordu arkadaşlarım beni.Birtanesi karakterini pek beğenmedim ayrıl bundan dediği erkek arkadaşımla çıktı biz ayrılınca :) Ama üniversiteye başlayınca durum değişti,çok güzel arkadaşlarım,dostlarım oldu.Sanırım yaş ilerledikçe insanlarda olgunlaşıyor.Elbet kıskançlık huyu hiç geçmeyen insanlarda vardır,sanırım sana hep bunlar denk gelmiş.Mesela birisi yeğenimi kucağımda gördü hiç yakışmıyor zaten kucağına dedi. Birisi giydiğim şeyi beğenmedim deyip haftasına aynısını kendi aldı. Birisi benden hoşlanan bir çocuk vardı açılmamıştı daha bana ay ne yakışıklı eniştem olur inşallah dedi çocuk bana açıldı kız bana surat yaptı soğuk davranır oldu erkek arkadaşım masamıza gelince kalktı gitti kaç kere çocuğa mahcup etti beni. Birisi beni çok sevdiğini bildiğim erkek arkadaşımdan için bence seni hiç sevmiyor dedi ki öyle bile olsa der mi insan. Birisi yine erkek arkadaşımdan için senle ciddi düşünmüyor tavlamak için diyor hep dedi ki çocuk beni annesiyle tanıştırmak için ısrar etti ben istemedim. Bir diğeriyle kpssye beraber hazırlandık ben çok çalışmadım son üç ay çalıştım o sene boyu çalıştı ben ondan yüksek aldım bana ben o kadar emek verirken başkaları kolayca bir şeylere sahip oluyor dedi. Örnekler o kadar fazla ki aklıma gelenleri yazdım.
Bende cok yasadim canim bunu tabi samimi arkadaslarim yine var ama bir kac sene öncesinde vardi bu durumlar herzaman birden soguk davranmalar yok senin suran gercek degildir sura n böyledir sacma laflar edilirdi hatta cok yakin bir arkadasim bütün sinifi bile bana düsman etmisdi kiskancligindan cogu sey var böyle en yakin akrabam bile olsun var ama ben umursamiyordum umursadiginda dahada cok yapiyorlar .. bosver seni kiskanacak biri zaten arkadasin olamaz senin adina sevinmeyen biri..
Yapacağın şey kendini dost edinmek. Her türlü özellikleri sana bin bassa da sen hep hak etmeyen olacaksın unutma. Benim de bir sürü samimi arkadaşım oldu hala da devam. Çoğu on yıllık, yıllar var yani, ama Üzgünüm, bu bi gerçek galiba. Ben kabullendim. Sen de kabullenmeye bak. Arkadaşlık sınırlarını çiz. Gerisi senin sırrın olsun.Merhabalar
Benim derdim hemcinslerimin kıskançlığı. Şimdi böyle dedim diye beni kendini bişey sanan biri sanmayın. Çünkü artık gerçekten yoruldum çare istiyorum
Kıskanılmak çok kötü bir şey devamlı iğnelemeler, laf sokmalar, başına iyi bir şey gelse illa sevincini baltalayacak bir laf, kötü bir şey gelse sahte üzüntü altında yüzlerde bir mutluluk görmek. Off ben çok yoruldum artık bunlardan.
Hiç istisnasız bütün yakın arkadaşlarım yaptı bana bunları. Başlarda o kadar tatlı kızlar gibi görünüyorlar ki sanıyorum ki dostum onlar benim kötülüğümü istemez dedikleri de dost acı söyler hesabıdır sanıyordum ama sonra anlıyordum gerçek yüzlerini. Tabi o arada soktukları lafları takıyordum kafama hep. Hani dostlar ya acı söylüyorlar diye düşünüyordum.
Etrafıma bakıyorum güzel arkadaşlıkları olan insanlara ve o kadar imreniyorum ki.
Bense hep dost maskeli düşmanlarla arkadaş olmuşum.
Merak ediyorum bu genel bir şey mi yani her arkadaşlıkta kıskançlık olur mu? Ne çok isterdim güvenebileceğim bir dostum olmasını. İnsanlarla mücadele etmek çok yorucu. Hele ki bu insanlar yakın arkadaşlarsa.
Diyorum kimseyle yakın arkadaş olmayacağım artık ama o da olmuyor insan ailesi hariç yakın hissedeceği birisi olsun istiyor.
Şimdi derdim şu ki kıskanılmamak için ne yapmalıyım? Anlamıyorum ki ben mi yanlış arkadaş seçiyorum yoksa sonradan mı bozuluyorlar.
Bu da dert mi falan demeyin lütfen 25 yaşıma kadar bunlarla uğraştım ve yoruldum artıkBen artık beni gerçekten sevecek bir arkadaşa resmen muhtacım ya
Bende lise döneminde bu tarz şeyler çok yaşadım.Hep kıskanıyordu arkadaşlarım beni.Birtanesi karakterini pek beğenmedim ayrıl bundan dediği erkek arkadaşımla çıktı biz ayrılınca :) Ama üniversiteye başlayınca durum değişti,çok güzel arkadaşlarım,dostlarım oldu.Sanırım yaş ilerledikçe insanlarda olgunlaşıyor.Elbet kıskançlık huyu hiç geçmeyen insanlarda vardır,sanırım sana hep bunlar denk gelmiş.
Biraz kardeşimi gördüm sende. Her dönem yeni arkadaşlar girer hayatina. Bi şekilde bi yamuklari çikar ve bi daha isimlerini duymayiz.
Ona da ayni şeyi söylüyorum, sana da söyleyeyim.. Şu yukaridaki yazinda bile ilk aklina gelen bi sürü kişi saymişsin. Bir insanin bu kadar samimi, yakin arkadaşi olamaz zaten. Sadece arkadaş olur. Bu sadece arkadaşlardan da çok fazla şey beklenilmez, çok fazla fedakarlik yapilmaz, iç dökülmez. Arkadaş dediğin herkese dost deme. Her taniştiğin, kaynaşmaya başladiğin insana güvenme. Kalan ömründe belki daha yüzlerce insan girecek hayatina. Hepsine dost mu diyeceksin? Gerçek dost, çöplerin içinden ayiklana ayiklana bir gün çikar zaten karşina. Çok insan, hiç insan lafini hatirla(kadın olcak o ama olsun) Geniş çevre güzeldir, ama nitelikli çevre daha guzeldir.
Yapacağın şey kendini dost edinmek. Her türlü özellikleri sana bin bassa da sen hep hak etmeyen olacaksın unutma. Benim de bir sürü samimi arkadaşım oldu hala da devam. Çoğu on yıllık, yıllar var yani, ama Üzgünüm, bu bi gerçek galiba. Ben kabullendim. Sen de kabullenmeye bak. Arkadaşlık sınırlarını çiz. Gerisi senin sırrın olsun.
Sende olup onda olmayan birseyi kiskaniyodur sende, salla oylesinden dost olmaz zaten
Çok haklısın diyorum ya baştaki tatlılıklarına kanıp güveniyorum hemen ama artık tam da dediğin gibi yapıyorum yüzeysel arkadaşlıklar kuruyorum o da beni tatmin etmiyor sanırım ama alışacağım laf sokula sokula nereye kadar:)
Ben diyebilmeli bir insan herkese rağmen tek başıma ben...
dost kardeş lafta..
Arkadasini senden güzel senden akıllı senden zengin senden dertsiz seç yine olmaz yine olmaz bişey bulur kiskanacak derdi babaannem:)
Çoğunluk kıskanç o yüzden çok zor kırılmadan arkadaşlık sürdürmek. Öyle bir Candan dost bulmak.
Yapabileceginiz çok birsey yok maalesef.
Sizi üzeni hayatınızda tutmayın lazım değiller. Yalnız olmak bile daha iyidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?