• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllar çare olmadı unutmaya...

kupakizi79

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
9
1
3
Yazım biraz uzun olucak, okumak için sabır gösterenlere şimdiden teşekkürler...

36 Yaşındayım, 6,5 yıllık evliyim ve şuan bir bebeğe aile olabilmek için başvurumuzu yapmış durumdayız... Eşimi çok seviyorum, mutluyuz, mutluyum... oturmuş bir ilişkimiz var, hayatta kurduğumuz hayalleri tek tek gerçekleştiriyoruz.

ama kimselere anlatamadığım çok eski bir yaram var. kapanmıyor.

henüz 18 yaşındaydım onunla tanıştığımızda. 6 sene boyunca oldukça inişli çıkışlı bir ilişki yaşadık. ne onunla kalmama izin verdi ne de ondan gitmeme. Herşeyi onunla yaşadım, aşkı, tutkuyu, kıskançlığı, cinselliği, arkadaşlığı, doatluğu, eğlenmeyi, üzülmeyi, yaşamayı, ölmeyi istemeyi, terkedilmeyi, tekrar kavuşmayı, tekrar ayrılmayı, güçlü olmayı, güçsüz kalmayı, direnmeyi... hani böyle kitaplarda okunan, filmlerde izlenen birşey gibiydi ilişkimiz, bazen masal, bazen kabus....

daha ilk başlarda bana demişti ki; hayat yarınlarla bize ne yaşatır bilinmez; beraber oluruz-ayrılırız, ayrı insanlarla beraber oluruz belki... belki yıllar olur, görüşemeyiz. ama şunun bil, elim her zaman arkanda olacak. ne zaman ihtiyacın olsa araman yeter...

sonraki yıllarda çok deneyimledim bunu. çok ayrıldık. çünkü başkası ile nişanlıydı, taa çocukluktan gelen bir söz nedeniyle. bir koptuk, bir kavuştuk bu yüzden. öyle zamanlar oldu ki, aylarca görüşmedik, ama ne zaman ona ihtiyacım olsa aradı beni, sadece iyi misin demek için ve ben iyi oldum.

onun hayatında olanlara hep saygı gösterdim, verdiği sözzlere, sorumluluklara. isyan etmedim hiç. sadece bir gün bana "başka biriyle evleneceğim, biliyorsun. beni bu kadar severken buna nasıl bu kadar uzak durabiliyorsun" dedi. ağladım bir süre, sonra dedim ki ona "Ne istiyorum biliyor musun? Evlendiğin gün gelip düğününde kendimi öldürmeyi... o gece ona neler yapacağını bilerek yaşamak sanki imkansız..."

herşeye yeniden başlayabileceği bir hayatı olsa yanındaki tek kişi ben olacaktım, yıllarca söyledi bunu bana. ama öyle anlar oldu ki, dayanamadım, kalamdım yanında, kaçtım ondan. her defasında buldu beni, toparlamaya çalıştığım kendimi gelişi ile hep bambaşka biri yaptı.

sonra evlendi... öldürmedim kendimi... ailem ilaçlarla uyuttu 1 hafta -10 gün boyunca, uyandığımda sersem gibiydim... ama yaşadım...

evlendiğinde de girmek istedi hayatıma, izin vermemek için direndikçe her yerde çıktı karşıma, planlı değil tesadüflerle buluştuk her seferinde. olmadık yerlerde bir bakışı yakaldı bazen beni...

ve bu arada eşimle tanıştım, beraberliğimiz başladı. onunla bunu konuşurken bana dedi ki "şimdi sana herşey toz pembe geliyordur. ama o seni benim kadar tanıyamaz, bilemez. o aldanıyor sadece, bilmiyor." döndüm arkamı çıktım...

yıllar geçti görüşmeden, telefonumu değiştirdim, evi taşıdık. iş değiştirdim. izlerimi sildim, izini de kaybettim. Yıllar sonra bir gün yolda karşılaştık. bir fincan kahve içtik. boşanmıştı, ama yeniden evlenme hazırlığındaydı. o an neler hissettim bilmiyorum... "bekliyor olsam bir şansım olur muydu" diye sordum. "Biliyorsun" dedi, olurdu...

son görüşmemiz bu oldu...

sonrasında ben de evlendim, hatta şehirden de taşındım. yepyeni bir hayata başladım.

hayat bana inat sanki karşıma onu çıkarmaya devam ediyor. mesela instagramda bir anneyi takip etmeye başladım. iki çocuğu vardı ve bebeklere yönelik bir ürün üretiyordu, bir yandan da çocuklarının neşeli resim ve fotolarını paylaşıyordu. aylarca takip ettim. birgün instagramı açtığımda bir aile tablosu vardı karşımda, iki çocuğu ile gülümseyen o anne ve yanında eşi, çocukların babası o... bu arada bu kişinin üçüncü eşi olduğunu da öğrendim...

kader diyorum bir yandan, ondan koparmıyor beni... ama kendime ait bir hayatım da var artık... yıllar geçti üstünden diyorum. mutluyum diyorum.

yine de an oluyor rüyalarımda görüyorum, bazen olmadık bir anda, ufacık birşeyle onu hatırlıyorum. ve bundan çok, gerçekten çok yoruldum. düşünmemek için elimden geleni yapıyorum, olmuyor... çıkamıyorum işin içinden. bazen onu rüyamda görmeyeyim diye uyumuyorum bile... geçmiyor ama işte...

bunu yaşayan ve atlatan var mı? ne olur yargılamadan sadece yardım edin...

sorun neden olmadı vs değil. bitti gitti sonuçta... geçmişi ecet unutmalıyım, bunu da biliyorum ve çok istiyorum ama sıkışıyorum bazen... deneyimleyen varsa yardım istiyorum sadece

gayet iyi, aşamadığımız bir sorunumz yok şükür.. yani onunla da ilgili değil. başta da dedim. eşimi çok seviyorum ve onunla mutluyum. bu yüzden bu kadar koyuyor hatırlıyor olmak. vicdan azabı çekiyorum

böyle aşk hikayelerine bayılırım ben ve aşka inancı olan aşkı tatmadan yaşayan insanlrın çok büüyk kayıpları olduğunu düşünürüm ben ama yaşarken çoğu olaylara şahit oluruz deneyimleriz hiç olmaz dediğimiz şeylerin olduğunu görürüz v.s çok uzun cümleler kurabilirm aşkla ilgili ama olayın özeti şudur arkadaşım sen evet aşkı tatmış aşkı yaşamısın ama bunu tek taraflı yaşamışsın arkadaşım bu adam seni sevmiş san alışmış seni önemsemiş sana en değerlim demiş yada senin için birçok şey yapmış olabilir ama bu adam sana aşık olmamış canım aşk işte öle bi duygu ki insanın aklını mantığını yok eder senin aşktaki kahramanın hiç bizman mantığnı hiçe saymamış evlenmem laızm demiş senin gözünün içi,ne baka baka gitmiş evlenmiş kızma ama bu adam karekytersizmişte yaaa senin karşına çıkarak senin dygularını hep körüklemiş san çok zarar vermiş adam değilmiş yazıkki sen yanlış insanda tatmışsın aşkı

HATIRLADIĞIN ESKİ BİR ARKADAŞTAN FAZLASI DİİL DE GEÇ.
SEN BEYNİNDE ONU NE KADAR büyütürsen okadar çok şey anımsarsın.
ve bu işin ucu eşini aldatmaya kadar giden.bedenen olmasa bile ruhen....

Yazım biraz uzun olucak, okumak için sabır gösterenlere şimdiden teşekkürler...

36 Yaşındayım, 6,5 yıllık evliyim ve şuan bir bebeğe aile olabilmek için başvurumuzu yapmış durumdayız... Eşimi çok seviyorum, mutluyuz, mutluyum... oturmuş bir ilişkimiz var, hayatta kurduğumuz hayalleri tek tek gerçekleştiriyoruz.

ama kimselere anlatamadığım çok eski bir yaram var. kapanmıyor.

henüz 18 yaşındaydım onunla tanıştığımızda. 6 sene boyunca oldukça inişli çıkışlı bir ilişki yaşadık. ne onunla kalmama izin verdi ne de ondan gitmeme. Herşeyi onunla yaşadım, aşkı, tutkuyu, kıskançlığı, cinselliği, arkadaşlığı, doatluğu, eğlenmeyi, üzülmeyi, yaşamayı, ölmeyi istemeyi, terkedilmeyi, tekrar kavuşmayı, tekrar ayrılmayı, güçlü olmayı, güçsüz kalmayı, direnmeyi... hani böyle kitaplarda okunan, filmlerde izlenen birşey gibiydi ilişkimiz, bazen masal, bazen kabus....

daha ilk başlarda bana demişti ki; hayat yarınlarla bize ne yaşatır bilinmez; beraber oluruz-ayrılırız, ayrı insanlarla beraber oluruz belki... belki yıllar olur, görüşemeyiz. ama şunun bil, elim her zaman arkanda olacak. ne zaman ihtiyacın olsa araman yeter...

sonraki yıllarda çok deneyimledim bunu. çok ayrıldık. çünkü başkası ile nişanlıydı, taa çocukluktan gelen bir söz nedeniyle. bir koptuk, bir kavuştuk bu yüzden. öyle zamanlar oldu ki, aylarca görüşmedik, ama ne zaman ona ihtiyacım olsa aradı beni, sadece iyi misin demek için ve ben iyi oldum.

onun hayatında olanlara hep saygı gösterdim, verdiği sözzlere, sorumluluklara. isyan etmedim hiç. sadece bir gün bana "başka biriyle evleneceğim, biliyorsun. beni bu kadar severken buna nasıl bu kadar uzak durabiliyorsun" dedi. ağladım bir süre, sonra dedim ki ona "Ne istiyorum biliyor musun? Evlendiğin gün gelip düğününde kendimi öldürmeyi... o gece ona neler yapacağını bilerek yaşamak sanki imkansız..."

herşeye yeniden başlayabileceği bir hayatı olsa yanındaki tek kişi ben olacaktım, yıllarca söyledi bunu bana. ama öyle anlar oldu ki, dayanamadım, kalamdım yanında, kaçtım ondan. her defasında buldu beni, toparlamaya çalıştığım kendimi gelişi ile hep bambaşka biri yaptı.

sonra evlendi... öldürmedim kendimi... ailem ilaçlarla uyuttu 1 hafta -10 gün boyunca, uyandığımda sersem gibiydim... ama yaşadım...

evlendiğinde de girmek istedi hayatıma, izin vermemek için direndikçe her yerde çıktı karşıma, planlı değil tesadüflerle buluştuk her seferinde. olmadık yerlerde bir bakışı yakaldı bazen beni...

ve bu arada eşimle tanıştım, beraberliğimiz başladı. onunla bunu konuşurken bana dedi ki "şimdi sana herşey toz pembe geliyordur. ama o seni benim kadar tanıyamaz, bilemez. o aldanıyor sadece, bilmiyor." döndüm arkamı çıktım...

yıllar geçti görüşmeden, telefonumu değiştirdim, evi taşıdık. iş değiştirdim. izlerimi sildim, izini de kaybettim. Yıllar sonra bir gün yolda karşılaştık. bir fincan kahve içtik. boşanmıştı, ama yeniden evlenme hazırlığındaydı. o an neler hissettim bilmiyorum... "bekliyor olsam bir şansım olur muydu" diye sordum. "Biliyorsun" dedi, olurdu...

son görüşmemiz bu oldu...

sonrasında ben de evlendim, hatta şehirden de taşındım. yepyeni bir hayata başladım.

hayat bana inat sanki karşıma onu çıkarmaya devam ediyor. mesela instagramda bir anneyi takip etmeye başladım. iki çocuğu vardı ve bebeklere yönelik bir ürün üretiyordu, bir yandan da çocuklarının neşeli resim ve fotolarını paylaşıyordu. aylarca takip ettim. birgün instagramı açtığımda bir aile tablosu vardı karşımda, iki çocuğu ile gülümseyen o anne ve yanında eşi, çocukların babası o... bu arada bu kişinin üçüncü eşi olduğunu da öğrendim...

kader diyorum bir yandan, ondan koparmıyor beni... ama kendime ait bir hayatım da var artık... yıllar geçti üstünden diyorum. mutluyum diyorum.

yine de an oluyor rüyalarımda görüyorum, bazen olmadık bir anda, ufacık birşeyle onu hatırlıyorum. ve bundan çok, gerçekten çok yoruldum. düşünmemek için elimden geleni yapıyorum, olmuyor... çıkamıyorum işin içinden. bazen onu rüyamda görmeyeyim diye uyumuyorum bile... geçmiyor ama işte...

bunu yaşayan ve atlatan var mı? ne olur yargılamadan sadece yardım edin...
Üzerinden çok uzun zaman geçmiş, bunun adı bana göre yara değil çocukluk aşkıdır.

Yaşanmışlıkların kişiye özgü olduğunu biliyorum ama kurulu bir hayat ortasında anlatılıyorsa böyle bir hikaye bu sıfatlardan öte gidilmemesi lazım.

Yıllar sonra karşılaşıp da boşandığını öğrendiğin zaman “"bekliyor olsam bir şansım olur muydu" diye sordum. "Biliyorsun" dedi, olurdu...” diye yazdığın şu cümleye karşı “ biliyorsun.. olurdu” gibi bir cevap bana hiç romantik gelmedi.

Bir kere belki de boşanılan taraf sen olacaktın? Belki senden sonra yine biri olacaktı..Bana göre şıp sevdi bir karakter. Öyle olmasa evliyken bile seninle görüşmek istemezdi. Bu adamı bir anı olarak anlatacağına bence bir anı olarak saklamalısın. Gurur duyulacak bir erkek değil.

Unutamadığım satış Geçmişte sevginize sahip cıkabilirdi bence,istemiyorum deyip sizinle evlenebilirdi ama olmamış.hayat sizi bir araya getirebilir bu normaldir dünya küçük derler bilirsiniz.sizi seven bi eşiniz var mutlusunuz geriye dönüp bakmayın derim,belkide o kişiyle evlenseydiniz bu kadar mutlu olamayacaktınız bide böyle düşünün.

Ama bu kadar çok sewerken, neden birleşemediniz bunu merak ediyoruz hepimiz.
Engel neydi buna?

K.bakmayın telefon düzeltme yapmş kendince,unutamadığınız kisi yazacaktım.

takıntı olmuş gibi sende.
ilk olmasının da etkisiyle olduğundan da farklı bir konuma yerleştirmişsin onu.
açıksası seninle evlenmeyip ,mecburiyetten bir başkası ile evlenmesi ondan da boşanmış olması düşündürücü.
ne yani beşik kertmesi filanmıymış.ne bileyim pek inandırıcı gelmedi.eğer geleneklere bu kadar bağlı iseler kesinlikle boşanmada olmamalıydı lügatlarında.
herneyse bu artık çok eski bir mevzu tabi ama dikkat çekici.
biraz da sen de bu yönden düşün diye yazdım.
zihninde yarattığın algıyı kırman gerekiyor.yıllar içinde iyice yüceltmişssin adamı gözünde.
yaşın da az değil ve bebekli bir hayata adım atmak üzereymişsin.
bence biraz gayret et ,kendini toparla.

Onunla yasayamadigin icin , unutamiyosun
Daha dogrusu unutmak istemiyosun , beyninde ne ekersen beynin sana onu geri verir...

Fazla Büyütme kafanda ve iyiki.olmamis de..
Baksana adam daldan dala konmus , suanki esinle mutlusun seviyosun seviliyosun daha ne istiyosun ki.

Birak eskiler eskilerde kalsin
..

evet adam doğru adam değilmiş, evet ben tek taraflı yaşamışım birçok şeyi... evet şuan mutluyum... evet aklıma gelince sayıp sövüp kendimi başka şeylerle oyalayıp aklımı boşaltmaya çalışıyorum.

ama rüyamda bile görmek istemiyorum ben... nasıl silerim herşeyi... söyleyince olmuyor...

3 kişiyle evlenmiş , evliykende senle görüşmek istemiş. Bir diğeriyle evlenecekken sana beklesen senle evlenirdim diyen de biri. Karaktersiz geldi bana biraz. Böyle bir iiçin sevdiğin kocana haksızlık etme. İnsan bazen yaşayamadığı şeyi unutmuyor. Yaşasaydın onla evlenseydin mutsuz olurdun belkide. Şükredip yoluna bakmanı tavsiye ederim.

karsilastgimizda bosanmisti dedin ya, hani o kisiyle istemeden evlendirilmis sanirim, bosanarak karsi geldiyse, en bastan da hic evlenmeyebilirdi?

sorun neden olmadı vs değil. bitti gitti sonuçta... geçmişi ecet unutmalıyım, bunu da biliyorum ve çok istiyorum ama sıkışıyorum bazen... deneyimleyen varsa yardım istiyorum sadece
Herkesin kendine göre deneyimleri vardır burdaki çoğu kişi ilk aşkıyla evlenmemiştir diye düşünüyorum.ama dediğim gibi sizi gerçekten sevseydi mücadele ederdi,herkes bilir ask emek ister.ayrıca evliykende,boşanmaile başlayan cümleyi kurarak sizin aklınızı karıştırması iyi olmamış

Şimdi doğru mu anladım, beşik kertmesi olan biri 3. evliliğini yapıyor?

Kertmeye lafım yok, olabilir.
O kişiyle sevmeden nişanlanması? olamaz.
Arada sizle devam etmesi? olamaz.
Onunla evlenmesi? olur, nişanlılarsa evlenirler tabi.
Ayrıldıktan sonra başkasıyla evlenme hazırlığı yaparken size umut vermesi? olamaz

"başka biriyle evleneceğim, biliyorsun. beni bu kadar severken buna nasıl bu kadar uzak durabiliyorsun?"
ne demek bu? bir açıklar mısınız? "Ben seninle evlenmeyeceğim ama neden yanımda değilsin?"

Sen de benim seni sevdiğim kadar sevsen, yanımda olurdun demek yerine, düğününde kendinizi öldürmeyi düşünürseniz, o yaptığınız şey sorumluluklarına saygı olmuyor, kendi karakterinizi ona o kadar uyumlu hale getirmiş oluyorsunuz ki, elinin altında devamlı manipüle edilebilir hale geliyorsunuz.

"şimdi sana herşey toz pembe geliyordur. ama o seni benim kadar tanıyamaz, bilemez. o aldanıyor sadece, bilmiyor."
ona ne hakkaten? Kim ki? Siz yerine her zaman başkasını tercih etmiş biri.

Unutamamanızı tabi ki anlarım, geçmişi iyiymiş gibi hatırlama çabanızı da ama buna kader falan demeyin lütfen, ilk ayrılığınızda herşeye yeni baştan başlasaydınız bugün arada rüyalarınıza girecek bir insan olmayacaktı büyük ihtimalle. İlk aşk diye sorulduğunda ancak anlatırdınız. Şimdiden sonra da yaparsınız, bütün detayları gözünün önüne getirip, şimdiki aklınızla araya kendi duygularınızı koymadan bir daha düşünün, böyle bir adamla hayallerinizi falan gerçekleştiremezdiniz, onun hayallerinde figüran olurdunuz sadece.

Back
X