Yillar sonra anneye kavusup yeniden kaybetmek..

Affetmek insanı aydınlığa götürür ve iyileştirir. Kalbin çok güzel hic kin tutamiyorsun. o kalbe affetmek yakısır.senin mutluluğun için bir çaba hissediyorsan bir şans ver canım. Yolun bahtın açık olsun.

Yani bunu aile ozlemini bitirmek annemle yasamak yerine kendim icin bir firsat olarak gorsem daha iyi olur diyorsunuz? Ne kadar az beklenti o kadar az hayal kirikligi.. Belki bekleyebilecegimden daha iyi seyler olur kim bilir
Kesinlikle sen beklentini az tut bu durumun artılarını al hayatına
Eğer iyi şeyler olursa daha mutlu olursun yok olmaz isede hayal kırıklığı yaşamazsın

Bunu anlamak için evlerinde bi kaç gün geçirmen lazım bence.

Yaa cok tesekkur ederim ne guzel sozleriniz cok iyi geldi mahcup oldum. Hepimiz icin en iyisi neyse o olur insallah baska bir sey istemiyorum.

Simdi mesaj atti esi evlerine varmislar. Keske biraz daha kalsaydiniz dedim. Suan icin yapabilecegimiz birsey yok, ama benim istedigim annenle birlikte yasaman tekrar birlikte olabilmeniz. Lutfen bunu dusun yazmis.

Yurt dışında üniversite okumak güzel bir fırsat. Annenize şimdilik evlerinde kalmayacağınızı sizin için bir üniversite yurdu ya da küçük bir daire gibi kalacak yer ve okul ayarlarlarsa gelebileceğinizi söyleyin.
Kullanın kısacası, bunu hak etmiş.

Onerileriniz icin cok tesekkur ederim. Oraya tatile gittigimde cifte vatandaslik islerini halledip sonra Avrupa nin herhangi bir ulkesinde kendi imkanlarimla - eger cok isterlerse onlarin da yardimiyla - okumakta karar kildim. Zaman ne gosterir tabi ki bilemem ama annemle iletisimi kesmeyi dusunmesem de onlarin yaninda da okuyabilecegimi sanmiyorum. Bakalim hayirlisi neyse o olsun artik. Tekrar tesekkur ederim fikirleriniz icin

Babadan ayrı kalmak çok kolay gelir de anneden ayrı kalmak apayrı bir boyut.
Annenizin neler yaşadığını biz bilemeyiz ama bir anne evladı için her şeyi yapar.Görmek isterse ne yapar ne eder yine görür.Ama neler yaşamıştır,bunu yargılayamayız bence.Bunun sorgusunu anca siz yapabilirsiniz ve bunda da gayet haklısınız.
Yaralarınız kapanmayacaktır ama en azından yaralarınıza merhem olabilecek,ihtiyacınız olduğu bir dönemde yanınızda olmasa da en azından bu dönemde birbirinizle iletişim kurma fırsatınız var ve geçte olsa bunu deneyen bir anneniz var.Onların yanında yaşamasanız bile gidin,görün yaşadıkları ortamı bir şey kaybetmezsiniz. Affedebilmek çok zor ama denemiş olursunuz.Sonradan ben aramızın düzelmesi için elimden geleni yaptım en azından dersiniz.Her şey annenizin davranışlarına bağlı..

Ben Romanya'lı anne için biraz daha ılımlı şeyler yazacağım, kadın Türkiye'de evlenmiş, çocuğu Türkiye'de doğmuş, yani konu sahibesi Türk vatandaşı, çocuğu 11 yaşına gelene kadar burada kalmış, sonrasında ülkesine dönmüş, benim bildiğim kadarıyla Türk vatandaşı olan çocuğunuza, hele de babasından ayrılmışsanız pasaport çıkartıp yurtdışına götürebilmeniz için babanın muvafakatname vermesi gerekir, velayet kimde olursa olsun muvafakatname olmadan 18 yaşın altındaki çocuğunuz için pasaport çıkartamıyorsunuz.

Belki annesi böyle bir sorun yaşadı, baba gerekli belgeyi vermedi, Romanya sizlerinde yazdığına göre halkının pekte refah içinde yaşadığı bir ülke değil, geçen 12-13 yıl içerisinde maddi imkansızlıklar yüzünden kızıyla irtibata geçememiş olabilir.

Öte yandan annesini tanımıyor, karakterini bilmiyor, belki neden görüşmediğini açıkladığı tüm gerekçeleri birer bahaneden ibaret bilemeyiz, bu sebeple elbette temkinli olmalı, aile olmak adına çok fazla hayaller kurmamalı ama annesinden dolayı vatandaşlık alabilir, orada okuyabilir, okurken çalışabilir, iş imkanlarını da araştırırsa yarı yolda bırakılma ihtimaline karşı hazırlıklı olur.

Konu sahibesi çokta yüksek beklentilere girmeden annenizi tanımak, onunda sizi tanıması adına bir fırsat verebilirsiniz.

Senin hikayenin bi benzerinide ben yaşadım .Babamla annem ben 12 yaşındayken ayrıldılar .12 yıl boyunca babamı hiç görmedim üstelik aynı şehirde yaşıyorduk.
Bi gün abim eve geldi babam kaza yapmış dedi ,trafik kazası ağır yaralı 1 ay yoğun bakımda kaldı ilk kez o zaman gördüm gerçi sargılardan pek de göremedim ama .Bi daha uyanmadı 1ay sonunda vefat etti.Allah yaşatmasın böyle de karşılaşabilirdin onun için herşeyi unut ,affet kalan zamanınızı telafi edin

Affetmek ve onu olduğu gibi kabul etmek seni rahatlatır. Kendin için affetmelisin çünkü annesi tarafından terk edilmiş bir çocuksun ve herkes gibi annene ihtiyacın var.

Offf bunu da okuyunca git annenin yanına demekten başka birşey gelmedi. Halaya da bundan sonra asla 1 kuruş verme.

Annemle babamın ayrılığında babamda kaldım , 7 yaşındaydım ve annemi 8 yıl hiç görmedim
Gerekçeleri boşver önce, bu saatten sonra suçlamak bir şeyi çözmez
Benim annemle aramdaki mesafe 15 dakikada kapandı, anne-çocuk arasındaki bağ öyle böyle bir şey değil bahane tutmuyor yani.
Annene bir şans ver, ben verdim ve şimdi iyi ki vermişim diyorum, öldüğünde çok harika anılar bıraktı bana, arada bir takılırdım 8 yıl alacaklıyım senden diye şaka olduğunu bilirdi ama yine de gözleri dolardı. Ben duygusal bir insanım anneme kızdığım zamanlar olmuştur ama o çocuk halimle bile doldurmadım kendimi, neden aramıyor, neden gelmiyor gibi düşünmedim, gelmediyse mutlaka var bir sebebi dedim hep, sende duygularını resetle, ona bir şans ver, umarım çok mutlu olursunuz

valla annene guvenıp yola çıkma.senı yıne yarı yolsa bırakır ve sonu husran olur.ne bılım yurtdısında okusan da tam guvenme ona aynı zamanda orda çalış flan

kusura bakmayin bayadir bakmadim buralara. basiniz sagolsun ne diyecegimi bilemedim. Affetme kismi benim icin kolay ama teklif edilen seyleri kabul eder miyim ondan emin degilim hala..

Tesekkur ederim yazdiklariniz icin. Hala dusunme asamasindayim, dediginiz gibi buyuk bir hamle yapmak cok da saglikli olmaz. Yeterince tanidiktan sonra kendi imkanlarimi da kullanarak maddi manevi anlamda ona bagli olmadan gidip yerlesebilirim diye dusunuyorum. Hic olmazsa daha huzurlu bir ulkede yasarim, maddiyat cok olmasa da olur.

Bazı ilişkiler bazı zamanlarda aksiyon kazanıyor. Belki 24 sene annelik edememiş olabilir ama yetişkin insanın da telefonun ucunda bile olsa annenin desteğini almaya ihtiyacı olabiliyo. Belki de annen sana şimdi bi arkadaş olur, iyi gelir bence tekrar bağ kurmaya çalışmak. Senin de için ısınır; küslük, soğukluk, silmek insanı barışmaktan daha çok üzen ve yoran şeyler bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…