- 29 Mayıs 2016
- 312
- 341
- 103
- Konu Sahibi darkrose35
-
Sende haklisin tabi annen demek ki her seyi idare edebilen bi kadin degil ilk sizleydi ogluyla hic gorusmedi simdi tam tersi insallah duzene girer.Sen yalniz misin cnm suan evdeBiraktim zaten kimseye birsey yansitmiyorum icimde yaşıyorum bi sıkıntım oldugum zaman
Ben sanirim derdimi anlatamadim ben zaten onlara cok uzuluyorum elimden geleni yapiyorum fakat 2 evladi daha var unutmasin istiyorum belki de haksizim bilmiyorumSen bide o 33 yıldır görüşmediği evladının kendin olduğunu düşün o zaman anlayabileceğini düşünüyorum
Hayır abinizin hakkı olamaz o evde ama anneniz Allah gecinden versin vefat ederse abiniz de faydalanır fakat hayatta iken sadece üç mirasçı olur dört pay olarak ayrılır miras yani şöyle yüzde elli annenizin yüzde elli siz ve kardeşinizin yıllar sonra bir abiniz olmuş olabilir ama bu sizin hakkınızi ona verme hakkını veremez annenize müsade etmeyinTesekkurler evin 3 mirasçısı var zaten ben ablam ve annem.. Annem bu konuda da evin mirasinin hakkindan abine de verecegim diyor sizce vermeli mi hakli mi yani biz karsi ciktik babamin evinin temelinde kac kuruşu var ki ne alaka
Hayir degilim annemle tek yasiyoruzSende haklisin tabi annen demek ki her seyi idare edebilen bi kadin degil ilk sizleydi ogluyla hic gorusmedi simdi tam tersi insallah duzene girer.Sen yalniz misin cnm suan evde
Bu konudan dolayi 1 kere tartisma yasadik bir daha konusu acilmadi.. Cok aci cektigi icin anneminde cok fazla ustune gotmek istemiyorum cikmaz sokak gibi bisry bu durumHayır abinizin hakkı olamaz o evde ama anneniz Allah gecinden versin vefat ederse abiniz de faydalanır fakat hayatta iken sadece üç mirasçı olur dört pay olarak ayrılır miras yani şöyle yüzde elli annenizin yüzde elli siz ve kardeşinizin yıllar sonra bir abiniz olmuş olabilir ama bu sizin hakkınızi ona verme hakkını veremez annenize müsade etmeyin
Allah razi olsun boyle bir akla ihtiyacim vardi sanirim..Ben bozulmanızda bir gariplik görmüyorum, tüm aile için zor, şaşırtıcı, kolay değil, sizin için de değil. Sizin de annenizin de içinde ne fırtınalar kopmuştur kim bilir... Ama böyle hissetmenize neden olan şeyi keşfetmeniz belki sorunu çözerken yardımcı olur. Daha açık söylemek gerekirse ben şöyle düşünüyorum: insanın en önemli ihtiyacı (ana rahmine düştüğünden itibaren) kabul görmek, onaylanmak, TAKTİR EDİLMEK. Taktir edilme arzusu bencillik ya da kendini beğenmişlikle karıştırılmasın, varlığımızın kabulü, onaylanması anlamına geliyor. Temelde yatan bu ihtiyacınız size somut olarak dönmemiş. Ama bence anneniz size minnettardır. 'Oğlum beni buldu' demesi yıllarca hissettiği suçluluk duygusu ve oğlu tarafından kabul görmeme sevilmeme endişelerinden kaynaklı. Kendini rahatlatıyor diye düşünüyorum. Bence ona hiçbir şey söylemeden, yakın davranın, sarılın, öpün ya da aranızdaki iletişim tarzı nasılsa..
Buna müsaade etmeyin bence zaten kanunda buna izin vermez kendi hakkını oğluna verecek dahi olsa siz yinede hak talep edebilir siniz abinizi daha çok iyi tanımıyorsunuz dikkatli olunBu konudan dolayi 1 kere tartisma yasadik bir daha konusu acilmadi.. Cok aci cektigi icin anneminde cok fazla ustune gotmek istemiyorum cikmaz sokak gibi bisry bu durum
Tanıdığım kadariyla abim asla kabul etmez ama insan oğlu parayi sever yine de kimseye kefil olmamBuna müsaade etmeyin bence zaten kanunda buna izin vermez kendi hakkını oğluna verecek dahi olsa siz yinede hak talep edebilir siniz abinizi daha çok iyi tanımıyorsunuz dikkatli olun
Babanla evlendikten sonra 10 sene cocugumuz olmadi yanimiza almak istedik oglumu fakat amcan onumuze gecti ve babani vazgeçirdi dedi tabi ki bunlar sadece annemden duyduklarim babam hayatta olmadigi icin ondan dinleyemiyorumAnnenizin 33 yildir akli neredeymis acaba 33 yil evladini hic aramismi caba gostermismi siz abinizle bulusturmak istediginizde istememis bile hadi once cahildi oglunu bulduk dedigi an kavusmaya can atmali insan.simdi de yarina yatirim yapiyor oglum bana bakar diye.mirastan anneniz hayattayken veremez babalar bir degil kanunen olmaz zaten.
Canım senin çok iyi anlıyorum yani en azından ne demek istediğini anladim ama bu tür olaylarda empati yapmak en iyisi seni tanımıyorum senin kişiliğin ve karakterin hakkında kesinlikle bir karar verip birşey diyemem ama empati kurman gereken konularda empati kurmazsan bencillik her zaman ön planda olacaktır sen bu şekilde kendini dışlanmış eksik unutulmuş artık her hangisiyse öyle hissediyorsan bide abin gibi 33 sene annenden ayrı olduğunu düşün 33 sene sonra kavuşacaksınız annenle ama evde diğer kardeşinde bu durumda kendi adına üzülecek lütfen sadece sabır göstermenizi öneriyorum bu durum sonsuza kadar sürmez sadece yılların acısı emin olun...Ben sanirim derdimi anlatamadim ben zaten onlara cok uzuluyorum elimden geleni yapiyorum fakat 2 evladi daha var unutmasin istiyorum belki de haksizim bilmiyorum
Asla izin vermeyin cok istiyorsa kendi payini ogluna versinTesekkurler evin 3 mirasçısı var zaten ben ablam ve annem.. Annem bu konuda da evin mirasinin hakkindan abine de verecegim diyor sizce vermeli mi hakli mi yani biz karsi ciktik babamin evinin temelinde kac kuruşu var ki ne alaka
Simdilik sadece ya Sabir diyebiliyorum zaten onlara yardimci olmaktan baska birsey gelmiyor elimdenCanım senin çok iyi anlıyorum yani en azından ne demek istediğini anladim ama bu tür olaylarda empati yapmak en iyisi seni tanımıyorum senin kişiliğin ve karakterin hakkında kesinlikle bir karar verip birşey diyemem ama empati kurman gereken konularda empati kurmazsan bencillik her zaman ön planda olacaktır sen bu şekilde kendini dışlanmış eksik unutulmuş artık her hangisiyse öyle hissediyorsan bide abin gibi 33 sene annenden ayrı olduğunu düşün 33 sene sonra kavuşacaksınız annenle ama evde diğer kardeşinde bu durumda kendi adına üzülecek lütfen sadece sabır göstermenizi öneriyorum bu durum sonsuza kadar sürmez sadece yılların acısı emin olun...
Henüz yavrumu kucağıma almadım ama anneliği içimde yaşıyorum daha bu kadar anneliğin başında olan bir insan olarak söylüyorum evlat bambaşka hiç biri diğerinden üstün değil ha biri hastadır otomatikman ilgi ona kayıyor birinden uzun süre ayrı kalmıştır (abiniz gibi) sevgisi ona yoğunlaşır bu böyle evlenip anne olduğun zaman anneni çok iyi anlayacaksın ama dediğim gibi SABIR
Kendi payindan verecegini soyluyor zaten fakat bunu kabullenemiyorum babam ne zorluklarla yapmis 2 katli bir ev 2 kizim var 1 1ine 1 1ine diye fakat simdi babam yok isler degisiyor hazmedemiyorum babamin emeklerine üzülüyorum tabii anneminde emekleri var fakat abimin ki hazira konmak olucak. Neticede o zoeluklari 4ümüz cektik annem babam ablam ve ben icime sinmiyor annemin yaptigiAsla izin vermeyin cok istiyorsa kendi payini ogluna versin
Siz kendi hakkinizi alin da o kendi payini naparsa yapsinKendi payindan verecegini soyluyor zaten fakat bunu kabullenemiyorum babam ne zorluklarla yapmis 2 katli bir ev 2 kizim var 1 1ine 1 1ine diye fakat simdi babam yok isler degisiyor hazmedemiyorum babamin emeklerine üzülüyorum tabii anneminde emekleri var fakat abimin ki hazira konmak olucak. Neticede o zoeluklari 4ümüz cektik annem babam ablam ve ben icime sinmiyor annemin yaptigi
Babama haksizlik gibi geliyor bana.. Babama cok düşkün olan annem oğlundan sonra en ufak bi sikintida keske babaniz bu evi hic yapmasaydi derdi tasasi bitmiyor ben oglumu coktan bulsaydim babanizdan bosanirdim vs gibi laflar ediyor ve kalkip ogluma da pay veririm diyor neyin nesi buSiz kendi hakkinizi alin da o kendi payini naparsa yapsin
Anneniz babadan ona kalan mirası oğluna bıraksa bile saklı pay alabilmek hakkınız var ben olsam böyle bir şeyi asla kabul etmemKendi payindan verecegini soyluyor zaten fakat bunu kabullenemiyorum babam ne zorluklarla yapmis 2 katli bir ev 2 kizim var 1 1ine 1 1ine diye fakat simdi babam yok isler degisiyor hazmedemiyorum babamin emeklerine üzülüyorum tabii anneminde emekleri var fakat abimin ki hazira konmak olucak. Neticede o zoeluklari 4ümüz cektik annem babam ablam ve ben icime sinmiyor annemin yaptigi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?