- 19 Kasım 2013
- 18.860
- 34.049
- 798
- Konu Sahibi nicksizbikims
-
Canım, bütün cümlelerinize katılıyorum. Bizim gençler avrupanın iyi yanlarını değilde, sadece kötü taraflarını alıyorlar. Onların medeniyet seviyesinin yüzyıl gerisindeyiz. kardeşim almanyada yaşıyor. gelinimiz oğlu 5-6 yaşlarındayken çamaşırı renklerine göre ayırtıp makineye attırıp, yıkatıryordu. Masa hazırlanırken onada yardım ettiriyordu. Daha bebekken bile dişlerini fırçalatıyordu. Her işi çocuğuna ufak yaşten itibaren öğretiyordu. çünkü neden, 18 yaşına geldiğinde ayrı eve çıkabilirdi. Bir kadına bağımlı olmadan yemeğini, evin her türlü işini kendi yapması için. Ha birde şunu yazayım. Gelinimiz sezeryala doğum yaptı. Ve hastaneden çıktığı gün evine değil, gezmeye gitti. Bizim türk kadını doğurunca günlerce kendine gelemiyor nedense.
sanmıyorum açıkçası son derece özgürler, dilediklerini yapabiliyorlar. günde iki defa annesini arayıp ağlayan bir ben varım hahahBizdeki şu avrupa övme merakı ne olacak bilmiyorum,
Avrupadakiler bizi bu kadar övmez.
Belki onlardaki çocuklarda bizdeki fedakar anne babalara özeniyordur ne dersiniz ?
bende hemen imzami atim.
bende almanyadayim. Burda galiba suya birsey katiyorlar- nedense dogumdan sonra yatak dösek yatan, kv VE anne esliginde cocuk emziren kadin yok. Kandinlar yogurtlu pedi koyup hooooooop 24 Saat sonra hayata devam- :)
Konuyu sapitiyorsun ben onların genel yapilarindan bahsediyorum çağ dışı bi insan değilim onlara ozendigin için soyluyorum bende ayrı evde yaşadım buna karşı degilim senin fikrin odur ama benim fikrimde bu benim anem babam vermek istiyorsa almak istiyorsanız verir bende aynı şekilde onlara içten gelen bişey anladinmi zorunlu bişey yok zaten olmasa vermez biz birbirine seven tutkun bir aileyiz asla para lafı olmaz ailemizde bende isterim çocuğum gezsin tozsun okusun kendi ayakları üstünde dursun bunun içinde herseyi yapaçagim ama evinide alacagim dugununude yapacam arabasinida alacam kendide kendi parasiyla alsın kocası da alsın yani bunu engellemiyorumki ben param varsa alırım cocuguma kendi ayaklarinin üstünde de dursa yani bence S3n özenti olma kendi kafandakileri yap ne yapmak istiyorsan ama kndin yap onların aynısını ozenipte yapma o ozendigin insanlar çok yakındır bir savaş çıkar gelir senin colugunu çocuğunu öldürür bununlada gurur duyar ve bu bizim toplumumuz ona ozendigi için olur anladinmi cnmm ayrıca çocuğuna iyilik yapmak istiyorsan önce ahlaki degerleri dini degerlerimizi öğret sonra egitimini alsin ozman nereye giderse gitsin istedigi gibi yasasin biz anne baba olarak onlara dinimizi ogretmeyilizki cehennem den koruyalim senin demenle cocugumuzu bırakalım okusun para kazansın kendi ayaklari üstünde dursun başka bişey yapmayalim coxuk yetistirmek sadce kariyer yapması değil
Arkadaşım benim bebem 2 yaşını daha doldurmadı. Dişini de fırçalar, sofraya da yardım eder, üstüne bi güzelde çamaşır asar. Bende mi avrupalıyım? Bilinçli insan avrupada mı yetişiyor sadece? Okuyan, merak eden, araştıran herkes çocuğunu zaten böyle yetiştiriyor.Canım, bütün cümlelerinize katılıyorum. Bizim gençler avrupanın iyi yanlarını değilde, sadece kötü taraflarını alıyorlar. Onların medeniyet seviyesinin yüzyıl gerisindeyiz. kardeşim almanyada yaşıyor. gelinimiz oğlu 5-6 yaşlarındayken çamaşırı renklerine göre ayırtıp makineye attırıp, yıkatıryordu. Masa hazırlanırken onada yardım ettiriyordu. Daha bebekken bile dişlerini fırçalatıyordu. Her işi çocuğuna ufak yaşten itibaren öğretiyordu. çünkü neden, 18 yaşına geldiğinde ayrı eve çıkabilirdi. Bir kadına bağımlı olmadan yemeğini, evin her türlü işini kendi yapması için. Ha birde şunu yazayım. Gelinimiz sezeryala doğum yaptı. Ve hastaneden çıktığı gün evine değil, gezmeye gitti. Bizim türk kadını doğurunca günlerce kendine gelemiyor nedense.
Avrupa'ya laf etme hakkını nerden buluyorsun senBizdeki şu avrupa övme merakı ne olacak bilmiyorum,
Avrupadakiler bizi bu kadar övmez.
Belki onlardaki çocuklarda bizdeki fedakar anne babalara özeniyordur ne dersiniz ?
sayende bizim millet yüzümden antipatik olduğum Almanyayı sevmeye başladım
yok ya-- bende fazla sevmem almanlari- onlarda bizi sevmez. bicirik yanlari fazla yok ama is ortaminda calismak istedigim tek insanlar mesela. kibirsizler, 4/4lük yaparlar ve dakiklerdir. adamlar sanki programli cihaz.
biz böyle atarli tutarli yuvarlaniyoruz burda :) Almanyanin asiri kötü yanlari var ama yigidi öldür hakkini yeme demisler. adamlarin övücelek daha cok yani var. olmasa zaten ülke degistirirdim. burdaki Hayat güvencesine ben hayranim. Bu maddi acidan degil sadece. ben gece 4de ickili yolda gezerim. gezdimde. ne oldu? hicbirsey. Hayat güvencem var. cocugum 6 yasinda bisikletle okula gider- kendi basina- yok, misafir sevmezlermis, yok soguklarmis, yok o bu--- beni ilgilendirmiyor kisacasi. bu tür fikir fikir insan iliskileri yok burda ama gece yatarken kafam rahat.
ben kültür mixi yapiyorum. en iyisi. nisanlim italyan oda katiyor kendi kültürünü ortaya- güzel leziz bir corba oluyor hayat. Darwin bile demis, survival of the fittest- bende kültür adaptesi yaparak fit olmaya calisiyorum. glabal, sinirsiz bir devirde yasiyoruz- köyümün adeti sökmez baska diyarlarda.
Evet bu yoruma katılıyorum bende benim kızım da 3 yasinda evi dahi süpürüyor elimde toz bezi görse alıp kendi siliyor. Oyuncakları hep tertip duzenlidir dağınıklık sevmez yemeğini kendi yer. Bunu Adıyaman' da ki bir çocukta yapar Hollanda'da ki çocukta.Arkadaşım benim bebem 2 yaşını daha doldurmadı. Dişini de fırçalar, sofraya da yardım eder, üstüne bi güzelde çamaşır asar. Bende mi avrupalıyım? Bilinçli insan avrupada mı yetişiyor sadece? Okuyan, merak eden, araştıran herkes çocuğunu zaten böyle yetiştiriyor.
Sezeryanla Avrupanın alakası ne? Mizaçla ikgili bu. 2 gün önce doğulu bir kadın gördüm. Doğum yapmış akşam, sabah fink fink dolanıyordu hastane koridorlarında. 1 hafta yerinden kalkamamış tanıdıklarımda var. Bi milleti öveceğim, diğerinide yereceğim diye uğraşmak komik oluyor artık.
valla aradığım bütün özellikler var, özellikle çocukların özgürlüğü.. ben zaten bizim kültür, gelenek ve göreneklerden nefret eden biri olarak o zaman tam benlik :) köyünün adetini yaşamak isteyen köyünde kalacak kesinlikle, artık şehirlerde bile sökmüyor o..
Yani- benim düsüncem bu. adapte olunca Hayat bal gibi burda. bazilari alisamiyor ve kültür catismasi yasiyor. ben coklulugu ve multikulti olayini bir sans olarak görüyorum- her diyardan, her ülkeden, her dinden arkadasim var. ben bunlari risk olarak degil beni gelistiren ve Bakis acimi büyüten faktör olarak görüyorum. bunun bati hayranliginla alakasi yok. sadece saglikli bir hayat filozofisi bence. sende open minded isen coooook rahat edersin. yok ben komsuluga, icli köfte gibi ailelere hayranim dersen hic ayak basma. buranin insani iklimi gibi. bazi, helede sonradan gelen türkler sevmiyor fazla ama bence o insanlar mutsuz olmaya sartlamislar kendilerini. nedense TRdede mutsuzlarmis zaten ki buraya gelmisler nitecede-
türkiyedede hamamda yıkanıyor herkes birlikte....Evet bu yoruma katılıyorum bende benim kızım da 3 yasinda evi dahi süpürüyor elimde toz bezi görse alıp kendi siliyor. Oyuncakları hep tertip duzenlidir dağınıklık sevmez yemeğini kendi yer. Bunu Adıyaman' da ki bir çocukta yapar Hollanda'da ki çocukta.
Gören de Türkiye'de çocukların burnu b...ktan çıkmıyor zanneder. Bu kadar Avrupa sevici olmayın yahu bu insanlar daha taharetlenmeyi bile bir kaç yüz yıl önce öğrenmiş nasıl ileri bir medeniyet diye övünüyorlar halen. Banyo yapmaktan bir haber insanlar toplu tuvaletlerde birbirini görerek yaparlarmış. Önce kendi medeniyetinizi sevmeyi ogrenseniz ne iyi olur.
En azından milletin ne s...tığını görmüyoruz ikisi aynı şey mi? Hamamda bile pestemal var kadın erkek olsun onlar o işi yaparken bir birini görüyorsa bunun nesi medeniyet?türkiyedede hamamda yıkanıyor herkes birlikte....
Tulumba valla ben geleceğim zaman hiç yurdum insanı olmayan bir yere geleceğim kısmetseopen minded olayımı öyle anlatayım.. yani her türlü şahane(!) kültürü, yemeği, arkadaşlığı kalsın mümkünse, yıldım bu kadar sene yeter.. hem dil olarak da sürekli farklı milletlerle bir arada olmak daha avantajlı özellikle çocuklar için..
anliyorum seni. Hemde cok iyi.
var öyle yerler. ben brazilyada kaldigim sehire ayak basak ilk türkdüm. Kimlik cikartmaya gidince memur söylemisdi. cok güzeldi. Hemde coooooook. tabi insan ordada sorun yasiyor ama absurd gelsede kulaga insanin kendi ülkesi, kültürü ve milleti olmadigi icin kalbi yanmiyor. bazilari banagicik olur ama mesela bir türk askeri sehit olsa icim kaniyor ama bir alman askeri olunca- 3 dakika üzülüp hayata devam ediyorum.
Bu devirde insanin mantigina uyan yerde yasamasi gerek. Vatanim vatanim, kültürüm diye bagirinlar hayatlarini zaten amerikan/avrupa mallarina endexlemisler---sonrada bana gelip elindeki Iphonedan bati sevdalisi mesajini atarlar.
mercimek bile olmus amerikan- millet hala örf adet derdinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?