Yıllarca Avrupalının Anne Babalığı Kınandı Ama....

Ailem konusunda şanslıymışım bunu bir kez daha anladım.
Rahmetli babam ortaokula başladığım gün elime haftalık harçlığımı ve paso'mu verip"bak kızım bu senin bu hafta için harçlığın,ister bugün harca ister tüm hafta kullan,sana kalmış"demişti.
İlk hafta har vurup harman savurdum,hatta babam sordu paran varmı diye ama gidipte istemedim gurur yapıp,yol param zaten ödenmişti pasom vardı,o hafta idare ettim. Sonrasında o paranın değerini bildim. Daha doğru kullanmayı öğrendim.
Üniversite zamanı da yük olmadım,hem okudum hem çalıştım. Beş kuruş beklemedi ailem benden,hatta çalışma bile dedi babam. Sonra okul bitti işe başladım. Anneme para bırakayım dedim itiraz ettiler,asla 5 kuruşuma dokunmadılar. Bende bulaşik makinesi aldım,odaya boydan boya dolap yaptırdım,kendi yatak odamı yeniledim,alısveriş yaptım eve babam hep kızardı kızım gençsin gez,ye iç,olmadı birikim yap ama bize birşey yapmana gerek yok diyerek.
Asla beklenti içinde olmadılar benden ama bende hep kendimce elimden geldiği kadarıyla aileme destek oldum.
Annem hala emekli maaşıyla sorar bana ki ihtiyacım yok,maddi durumum çok iyi,birşeye ihtiyacın var mı diye? İstesem bulur buluşturur verir bilirim.
Bende şu an alir yemeğe götürürum giderken hala alışveriş yaparım dolabını doldururum. Tatile götürürüm ki zaten ne yapsam hakkını ödeyemem ki.

bende hemen imzami atim.
bende almanyadayim. Burda galiba suya birsey katiyorlar- nedense dogumdan sonra yatak dösek yatan, kv VE anne esliginde cocuk emziren kadin yok. Kandinlar yogurtlu pedi koyup hooooooop 24 Saat sonra hayata devam- :)

Bizdeki şu avrupa övme merakı ne olacak bilmiyorum,
Avrupadakiler bizi bu kadar övmez.
Belki onlardaki çocuklarda bizdeki fedakar anne babalara özeniyordur ne dersiniz ?
sanmıyorum açıkçası son derece özgürler, dilediklerini yapabiliyorlar. günde iki defa annesini arayıp ağlayan bir ben varım hahah

Ay Avrupaydı Batıydı gına geldi. Bize ne arkadaş elalemin geleneğinden kültüründen. Kendi toplumunu sevmeyen ne çok insan varmış.

Bizde de eşimin ailesinde de ölene kadar çocuklarına destek çıkma durumu var. Biz kimlerdeniz o zaman? Oh vallahi canım ülkem, canım gelenek göreneklerim. Avrupa kim ya.

bende hemen imzami atim.
bende almanyadayim. Burda galiba suya birsey katiyorlar- nedense dogumdan sonra yatak dösek yatan, kv VE anne esliginde cocuk emziren kadin yok. Kandinlar yogurtlu pedi koyup hooooooop 24 Saat sonra hayata devam- :)

sayende bizim millet yüzümden antipatik olduğum Almanyayı sevmeye başladım

Iyide diyorsun ya "evinide yaparim, dügününüde". Iste sen yaparsan, cocugun niye yapsin? Nasil kendi ayaklarin üzerine dursun? Nasil paranin degerini ogrensin, hayata atilsin? Annenler elbette kötü niyet ile yapmiyorlar, istese benim annemde yapar ki annemin bana cok fedakarliklari olmustur ancak benim nezdimde yalnistir. Bir yetiskin kendine bakmali, kimseden (zorunlu olmadikca yani zor durumlari tenzih ederim) almamali.

Ayrica avrupali niye cocuk öldürsün? Sivasta insan yakanlar, marasta hamileleri öldürenler avrupalimiydi? Ha elbette Türk kökenliyim, iki kültürün en iyisini almaya calisiyorum fakat avrupalilara kin beslemem.

Ben avrupada yasiyorum, burda ekmek parasini kazaniyorum. En iyi okullarda okudum. Iyi bir isim var, sinav ile ve torpilsiz girdigim. Bu imkanlarin yarisini bile Türkiyede bulamazdim. Nankörlüge gerek yok.

Ha evet kariyer hersey degil, ama bircok seydir. Para cok önemli bir unsur. Insanin rahatini garantiliyor. Kizim ondan dolayi iyi okullarda okusun, spora gitsin, müzige gitsin. Huzurlu olsun mutlu olsun istiyorum. Bunun icin en basit para gerektiriyor ve ben calisiyorum. Ilerde mesela kizima harclik verecegim, paranin degerini ögrensin diye.

Bunun Avrupa ile ilgisi olduğunu hiç düşünmüyorum. Tamamen kişisel düşünceler neden oluyor bence

Arkadaşım benim bebem 2 yaşını daha doldurmadı. Dişini de fırçalar, sofraya da yardım eder, üstüne bi güzelde çamaşır asar. Bende mi avrupalıyım? Bilinçli insan avrupada mı yetişiyor sadece? Okuyan, merak eden, araştıran herkes çocuğunu zaten böyle yetiştiriyor.

Sezeryanla Avrupanın alakası ne? Mizaçla ikgili bu. 2 gün önce doğulu bir kadın gördüm. Doğum yapmış akşam, sabah fink fink dolanıyordu hastane koridorlarında. 1 hafta yerinden kalkamamış tanıdıklarımda var. Bi milleti öveceğim, diğerinide yereceğim diye uğraşmak komik oluyor artık.

Bizdeki şu avrupa övme merakı ne olacak bilmiyorum,
Avrupadakiler bizi bu kadar övmez.
Belki onlardaki çocuklarda bizdeki fedakar anne babalara özeniyordur ne dersiniz ?
Avrupa'ya laf etme hakkını nerden buluyorsun sen
Allah korusun elalemin memleketi felan dersin de, sınır dışı felan ederler seni dikkat et
Avrupa çoh güzeldir, çoh hoştur.

sayende bizim millet yüzümden antipatik olduğum Almanyayı sevmeye başladım

yok ya-- bende fazla sevmem almanlari- onlarda bizi sevmez. bicirik yanlari fazla yok ama is ortaminda calismak istedigim tek insanlar mesela. kibirsizler, 4/4lük yaparlar ve dakiklerdir. adamlar sanki programli cihaz.
biz böyle atarli tutarli yuvarlaniyoruz burda :) Almanyanin asiri kötü yanlari var ama yigidi öldür hakkini yeme demisler. adamlarin övücelek daha cok yani var. olmasa zaten ülke degistirirdim. burdaki Hayat güvencesine ben hayranim. Bu maddi acidan degil sadece. ben gece 4de ickili yolda gezerim. gezdimde. ne oldu? hicbirsey. Hayat güvencem var. cocugum 6 yasinda bisikletle okula gider- kendi basina- yok, misafir sevmezlermis, yok soguklarmis, yok o bu--- beni ilgilendirmiyor kisacasi. bu tür fikir fikir insan iliskileri yok burda ama gece yatarken kafam rahat.

ben kültür mixi yapiyorum. en iyisi. nisanlim italyan oda katiyor kendi kültürünü ortaya- güzel leziz bir corba oluyor hayat. Darwin bile demis, survival of the fittest- bende kültür adaptesi yaparak fit olmaya calisiyorum. glabal, sinirsiz bir devirde yasiyoruz- köyümün adeti sökmez baska diyarlarda.

valla aradığım bütün özellikler var, özellikle çocukların özgürlüğü.. ben zaten bizim kültür, gelenek ve göreneklerden nefret eden biri olarak o zaman tam benlik :) köyünün adetini yaşamak isteyen köyünde kalacak kesinlikle, artık şehirlerde bile sökmüyor o..

Siz neden kendinizi yerin dibinde hissettinizki. Çevremde bi sürü gençkız var yada genç erkek hiç birini ailesine yardımcı olurken görmüyorum. Ufak çocuklara gelince sürekli ağlayarak ailelerine bir şeyler yaptırmaya çalışıyorlar. Laftan hiç anlamıyorlar. Bir örnek vercek olursam eğer türistik bi plaja gitmiştik bi zaman, yabancı aileler çocuklarıyla yürüyüşe çıkmışlar çocukları sakin sakin aileleriyle geziyorlardı. Ama hangi türk çocuklu aile geçtiyse yanımızdan çocukları ya ağlıyor, ya dediğini yaptırmak için yerlere yatıp ağlıyorlardı. Biizm çocuklarımıza 1 defa söylemeyle neyi yaptırabiliyoruz. Sizin gibi
çocuğunu düzgün yetiştirenlerde vardır mutlaka, ama burda yazdığımız görüşler genel içindir.

Evet bu yoruma katılıyorum bende benim kızım da 3 yasinda evi dahi süpürüyor elimde toz bezi görse alıp kendi siliyor. Oyuncakları hep tertip duzenlidir dağınıklık sevmez yemeğini kendi yer. Bunu Adıyaman' da ki bir çocukta yapar Hollanda'da ki çocukta.

Gören de Türkiye'de çocukların burnu b...ktan çıkmıyor zanneder. Bu kadar Avrupa sevici olmayın yahu bu insanlar daha taharetlenmeyi bile bir kaç yüz yıl önce öğrenmiş nasıl ileri bir medeniyet diye övünüyorlar halen. Banyo yapmaktan bir haber insanlar toplu tuvaletlerde birbirini görerek yaparlarmış. Önce kendi medeniyetinizi sevmeyi ogrenseniz ne iyi olur.

Yani- benim düsüncem bu. adapte olunca Hayat bal gibi burda. bazilari alisamiyor ve kültür catismasi yasiyor. ben coklulugu ve multikulti olayini bir sans olarak görüyorum- her diyardan, her ülkeden, her dinden arkadasim var. ben bunlari risk olarak degil beni gelistiren ve Bakis acimi büyüten faktör olarak görüyorum. bunun bati hayranliginla alakasi yok. sadece saglikli bir hayat filozofisi bence. sende open minded isen coooook rahat edersin. yok ben komsuluga, icli köfte gibi ailelere hayranim dersen hic ayak basma. buranin insani iklimi gibi. bazi, helede sonradan gelen türkler sevmiyor fazla ama bence o insanlar mutsuz olmaya sartlamislar kendilerini. nedense TRdede mutsuzlarmis zaten ki buraya gelmisler nitecede-

Tulumba valla ben geleceğim zaman hiç yurdum insanı olmayan bir yere geleceğim kısmetse open minded olayımı öyle anlatayım.. yani her türlü şahane(!) kültürü, yemeği, arkadaşlığı kalsın mümkünse, yıldım bu kadar sene yeter.. hem dil olarak da sürekli farklı milletlerle bir arada olmak daha avantajlı özellikle çocuklar için..

türkiyedede hamamda yıkanıyor herkes birlikte....

türkiyedede hamamda yıkanıyor herkes birlikte....
En azından milletin ne s...tığını görmüyoruz ikisi aynı şey mi? Hamamda bile pestemal var kadın erkek olsun onlar o işi yaparken bir birini görüyorsa bunun nesi medeniyet?

anliyorum seni. Hemde cok iyi.
var öyle yerler. ben brazilyada kaldigim sehire ayak basak ilk türkdüm. Kimlik cikartmaya gidince memur söylemisdi. cok güzeldi. Hemde coooooook. tabi insan ordada sorun yasiyor ama absurd gelsede kulaga insanin kendi ülkesi, kültürü ve milleti olmadigi icin kalbi yanmiyor. bazilari banagicik olur ama mesela bir türk askeri sehit olsa icim kaniyor ama bir alman askeri olunca- 3 dakika üzülüp hayata devam ediyorum.
Bu devirde insanin mantigina uyan yerde yasamasi gerek. Vatanim vatanim, kültürüm diye bagirinlar hayatlarini zaten amerikan/avrupa mallarina endexlemisler---sonrada bana gelip elindeki Iphonedan bati sevdalisi mesajini atarlar.
mercimek bile olmus amerikan- millet hala örf adet derdinde

dahası övünecek tek şeyimizin taharet olması ve günümüzde kimsenin hiçbir yerini yıkamaması.. hep derim ya tulumba, git avm tuvaletine herkes tuvaletten çıkıp gidiyor.. taharet alıyorlarsa daha büyük sıkıntı :) sözde biz batıya temizliği öğretmişiz şimdi de onlar bize geri öğretmeye çalışıyorlar ne güzel.. ya inanmayacaksın ben toplu taşıma kullanmak istiyorum, kokmayan, insanlrın birbirini ellemediği.. hani bu kadarcık medeniyete bile razıyım diyeyim.. her şey bana mı batıyor diyorum ama batmayanlara nasıl batmıyor onu anlamıyorum.. dediğin gibi, kullandığın klavyeyi bile yapamayacak seviyede olan bir ülkeyiz biz.. yapanları sevince de "bu kadar batı sevici olmayın".. ben güzel şeyleri seviyorum ve hayranım tulumba ya, çok da severim dan diye söylemeyi

Valla hem ailem hem eşimin ailesi kıymetlidir sadece maddi değil manevi olarak ayaklarını yıkasam hiçbirinin hakkını ödeyemem.su an iş arıyorum 1 oğlum var eşim çalışıyor rabbime şükür kimseye muhtaç değiliz ama annem,babam çocuğa koli koli bez getirirler,araba kıyafet alırlar.annem bana para sıkıştırır,kayinvalidem de verir.(istememe rağmen haberim olmadan)bi bakarım zeytinyağları gelmiş bi bakarım pazar alışverişi yapılmış.halbuki eşim alışveriş yapar her akşam eli kolu dolu gelir küçük yaştan itibaren kendi isteğiyle hep çalışmış.yani siz zaten çocuklarınızı bağımlı olmadan yetiştirin ben de öyle geliştiriyorum ama fedakar aileler durumunun elverdiği ölçülerde yardım yaparlar değil evlatlardan beklemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…