yine aile yine aile

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Daha önce birçok kez yazmıştım,annemin evlenmesi,babam gibi konuları.Evet annem evlendi çok şükür mutlu bende mutluyum.İyiki de babamdan boşanmış ve başkası ile evlenmiş.Bunu artık kabullendim ancak kardeşim annemle yaşıyor yıllardır hiç tek kalmadı.ev işi bilmez.zaten yoğun çalışıyor.tek kalıcak.bunun ev işi var çamaşırı yemeği var bitmiyor ki
ben elimden geleni yaparım ama tabi annemin yaptığına benzemez.
babamda tek yaşıyor kardeşimde öyle.ikiside iş yapmayı bilmez.hadi babam maaşıyla temizlikçi vs halleder ama kardeşimin maaşı az ve kredi ödüyor.Annemin evlendiği adam zengin,adam yardım ederim düğünününü yaparım diyormuş ama kardeşim hiç bir şekilde kabul etmiyor

Kardeşin iş yapmayı herkes gibi, hepimiz gibi öğrenecek başka bir yolu yok. Düğün konusunda haklı olabilir. Kredi çekip halleder çoğu erkek gibi. Ya da baban yardım eder.

temizlik ve yemek yapmak alt tarafı, atom bombası yapmayacak yani. neyine takıyorsunuz ki bu kadar 10 yaşında çocuk mu bu?

yine yine deyince bişey oldu sandım. ortada sorun yok ki, kendi kendinize dert yaratmışsınız.

Allah aşkına kardeşinizin ev temizliğini niye bu kadar dert ettiniz? Takmayın kafanıza pislikte boğulacak hali yok koca adamın.

Ayrıca annelerimiz yapmadı ama bari biz oğullarımıza kendi kendilerine yetmeyi öğretelim ya... Okula gidince, ayrı eve gidince zorlanmasın, evlenince karısına yardım etsin.

Hiçbirimiz evlenmeden önce profesyonel aşçı değildik ki :) yani ben birazcık öyleydim ama tam değil 😅😅😅 eheh neyse. Kimse anasının karnından çıkarken öğrenmiyor zaten bunları. Ayrıca niye bu kadar herşeyi sen düşünüyorsun ki bırak biraz da başkaları kendini düşünsün, sen de öyle. Çamaşır bulaşık makinesinin düğmesine basmayı da öğrensin bi zahmet

Niye ailenizi yönetmek istiyorsunuz? Herşey benim kontrolümde olsun, en doğruyu ben bilirim tarzında bir yapınız var gibi.

Annenizin evlenmesi, evlenirse nerede oturacağı da size dert olmuştu. Şimdi babam nasıl yaşar, kardeşim nasıl evi çevirir...

Allah dert vermesin, kendi çekirdek ailenize, olmadı kişisel gelişiminize odaklanın biraz.

Daha önce de yazmıştım başka konularda. İnsanlara üzülmek, yardım etmek ayrı bir şey, onların yükünü sırtlamak ayrı bir şey. Kafanızı hepsine bu kadar takınca onların sıkıntısı azalmıyor ama sizin ruh sağlığınızda kronik sorunlar oluşabilir. Ev işlerini öğrenmesi onun için iyi bir şey

Annen ne zamana kadar kardesine hizmet edecekti pardon? :KK14:

Bu ülkede 18 yasindakiler bile ülkenin diger ucuna gidiyor ve okula gidip kendine bambaska hayat kuruyorlar. Ben evlenmeden önce bardak kaldirmazdim, simdi is, ev ve cocugu bir sekilde hal ediyorum.

Hayir yani, kardesin hangi hint kumasindan yapildi, bilelim :işsiz:

Kardeşin kaç yaşında. Çalışabilecek yaşta olduguna göre kendi hayatını idame ettirebilecek yetişkin bir birey demekki.
Kendi işini kendisi yapabilir nihayetinde. Siz neden çocuk muamelesi yapıyosunuz. Hepimiz yogun çalışıyoruz ama eve gidip çamaşırımızı yemeğimizide yapıyoruz.
Ayrıca Annenizin zengin kocası kardeşinizin düğününü yaparım demiş kardeşiniz kabul etmemiş bunu neden paylaşma gereği duydunuz. Kardeşinize helal olsun takdir ettim. anası değil babası değil elalemin adamı neden düğün yapsın.
Siz birlik olun yapın kardeşinizin düğününü. Kendide çalışıyo sonuçta

Daha önce birçok kez yazmıştım,annemin evlenmesi,babam gibi konuları.Evet annem evlendi çok şükür mutlu bende mutluyum.İyiki de babamdan boşanmış ve başkası ile evlenmiş.Bunu artık kabullendim ancak kardeşim annemle yaşıyor yıllardır hiç tek kalmadı.ev işi bilmez.zaten yoğun çalışıyor.tek kalıcak.bunun ev işi var çamaşırı yemeği var bitmiyor ki
babamda tek yaşıyor kardeşimde öyle.ikiside iş yapmayı bilmez.hadi babam maaşıyla temizlikçi vs halleder ama kardeşimin maaşı az ve kredi ödüyor.Annemin evlendiği adam zengin,adam yardım ederim düğünününü yaparım diyormuş ama kardeşim hiç bir şekilde kabul etmiyor
Kabul etsin ne diye gurur yapiyor adamin icinden gelmis ne guzel.Tek kaliyor madem bir sey de gelmio elinden birikim yapacam derken cok zaman gecer evlensin evini esini duzenini bilsin bir an once.Babana da sen yaparsin temizlikci gelir kim bilir evlenir belki de.Annen evli mutlu ya gerisi hallolur

Kusura bakmayın ama siz aşırı takıntılı bir insansiniz ne kadar büyüttünuz bu aile konunuzu bence psikolojik destek alın rahatlayın biraz . Arkadaşım 20 yaşında evinden ayrıldı ( erkek ) su an 32 yaşında tek yaşıyor yemek yapıyor çamaşır yıkıyor. Bu kadar büyütülecek birşey değil yani . Arada tmm sizde annenizde destek olur yaşar gider . Cidden niye bu kadar takıntı yaptınız herkes hayatında anneniz tekrar evlenmiş o bir anne olarak bu kadar dert edip takılmamış size ne oluyor . Zaten bikac seneye evlenir kardeşinizde insallah mutlu duzgun yasar gider herkes .allah saglik versin geri kalan herşey hallolur .artık takıntı yapmayın su durumu nolur ya

Bırakın başlarının çaresine bakmaya çalışsınlar.

Back
X