Yine ailem ama farklı bir gelişme oldu

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Annemin kafası çok karışık, geçen gün bize acaba babanla barışsam mı gelirim yok böyle nereye kadar olur dedi, ben zaten çok istiyordum babam değişmiş ben isterim dedim kardeşim de isterim dedi, sonra hemen olmaz biraz geçsin öyle dedi tamam dedik.
Şimdi de istemiyorum nefretim geçmiyor dedi, o kadar sevinmiştim ki halbuki
Çok dua ettim her akşam rüyamda annemin babamı affettiğini görüyorum, şu anneme kızıyorum neden umutlandırdı diye kardeşime üzülüyorum ikisini de atamam ne yaparsa kabul diyor, ee nasıl evleneceksin böyle diyorum evlenmem ben de ne yapayım diyor ama ilerde pişman olmasından korkuyorum, bunlar çok önemli kararlar kardeşime çok üzülüyorum, annem çocuk oyuncağına çevirdi
Kardeşimden para istemeye çekiniyor zorluk çekiyor, aslında babamla tekrar barışsa istediği gibi harcar, yani şu hayatta herkes çekiyor kocasından memnun kalan insan hele o yaşlarda çok az yani, böyle daha mı iyi
Barışsam mı demesi bile önemli bir gelişme acaba diyorum babama birşey söylesem mi elinden geleni yap diye
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız

Neden ayrılmışlardı? Maddi açıdan iyi olalım derken, tekrar huzursuz aile ortamına dönüşmeyin sonra.

Olmuyorsa zorlamayın nasıl mutlu olacaklarsa öyle yaşasınlar bu saatten sonra birlikte mutsuz olmalarındansa ayrı mutlu olacaklarsa bırakın olsunlar

Annemin kafası çok karışık, geçen gün bize acaba babanla barışsam mı gelirim yok böyle nereye kadar olur dedi, ben zaten çok istiyordum babam değişmiş ben isterim dedim kardeşim de isterim dedi, sonra hemen olmaz biraz geçsin öyle dedi tamam dedik.
Şimdi de istemiyorum nefretim geçmiyor dedi, o kadar sevinmiştim ki halbuki
Çok dua ettim her akşam rüyamda annemin babamı affettiğini görüyorum, şu anneme kızıyorum neden umutlandırdı diye kardeşime üzülüyorum ikisini de atamam ne yaparsa kabul diyor, ee nasıl evleneceksin böyle diyorum evlenmem ben de ne yapayım diyor ama ilerde pişman olmasından korkuyorum, bunlar çok önemli kararlar kardeşime çok üzülüyorum, annem çocuk oyuncağına çevirdi
Kardeşimden para istemeye çekiniyor zorluk çekiyor, aslında babamla tekrar barışsa istediği gibi harcar, yani şu hayatta herkes çekiyor kocasından memnun kalan insan hele o yaşlarda çok az yani, böyle daha mı iyi
Barışsam mı demesi bile önemli bir gelişme acaba diyorum babama birşey söylesem mi elinden geleni yap diye
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız
Önceki konularınızı biliyorum ve annenizin mutsuz olduğu için ayrıldığını vs söylemiştiniz. Açıkçası barışmalarını kendi rahatınız için istiyorsunuz gibi geldi bana. Anneniz için değil. Birleşirlerse kafam rahat olur diyorsunuz bence

Önceki konularınızı biliyorum ve annenizin mutsuz olduğu için ayrıldığını vs söylemiştiniz. Açıkçası barışmalarını kendi rahatınız için istiyorsunuz gibi geldi bana. Anneniz için değil. Birleşirlerse kafam rahat olur diyorsunuz bence
Kesinlikle öyle düşünüyorum.

Neden ayrılmışlardı? Maddi açıdan iyi olalım derken, tekrar huzursuz aile ortamına dönüşmeyin sonra.
Belli bir nedeni yok geçmişin birikmesi ve patlamalar
Maddi açıdan daha rahat olucağı kesin ama böyle de mutsuz kardeşim evlenirse nasıl olucak düğününü yapmaya bile para yok nasıl olucak hiç bilmiyorum

Belli bir nedeni yok geçmişin birikmesi ve patlamalar
Maddi açıdan daha rahat olucağı kesin ama böyle de mutsuz kardeşim evlenirse nasıl olucak düğününü yapmaya bile para yok nasıl olucak hiç bilmiyorum

Eski öfkelerin patlamaların yine olmayacağının garantisi yoktur..

Sizin annenize kırılmaya hakkiniz yok. Onca yıllık yuvayi yikmak kolay değil. Ama ayrilmak istiyorsa sirf çocukları istiyor diye cekmek zorunda degil. Şu "herkes kocasından çekiyor" lafınıza gerçekten inaniyormusunuz? Ben çekmiyorum mesela, annem de rahmetli babamdan çekmezdi. Başkaları çile çekiyor diye annenin mutsuz bir hayatı sürdürmesini istemek ne kadar mantıklı? Başkaları için mutsuzluğunu sürdürmesini istemek ne kadar kolay. Annenizin yerinde babanizin değiştiğine bende ikna olmazdim kolay kolay. Maddi açıdan çocukları da destekleyebilir, kendisi de çalışabilir. Illaha erkek mi lazım

malesef @yozmen85 annesinin zamanında çok mutsuz oluşunu gözardı edip
sürekli annesinin sevmediği babasına nasıl dönse derdinde malesef ki

su akar yolunu bulur yozmen
kardeşinizde evlenir anneniz de bir hal yola girer belki oda evlenir daha genç hayırlısı

annenizin mutluluğunu düşünün ve elinden tutun
sakız annenize umutlandırdın beni vs diyip psikolojik baskı yapmayın

Ben kendim için değil tamamen kardeşime üzülüyorum, daha evlenemedi eline az bir para kalıyor ve onunla ev geçindiriyor, yarın öbür gün evlenmeye kalkarsa düğününü nasıl yapıcak, bu nereye kadar böyle devam edicek
Annem para isteyemiyor kardeşimden bir yere çıkmıyor sürekli evde, ben vermeye çalışıyorum ama ona göre çünkü biz de kredi ödüyoruz, çalış diyorum çalışmak istemiyor yapamam diyor e böyle nasıl olucak nereye kadar devam edicek, çocuğunun eline bakmaktansa kocadan para istemek daha mantıklı değil mi
Kardeşim belki evlenemeyebilir çok üzülüyorum

Bırakın artık ana babanızın problemlerini de!

Kızınız için yardım aldınız mı?

Anne babanızdan daha ciddi bir sorun vardı evinizde ailenizde yavrunuzda!

Geç kalmazsınız umarım.
Şu an psikoloğa gidiyoruz ve çok şükür bir daha aynı durum yaşanmıyor elimizden geleni de yapıyoruz ama annemle babama hala üzülmeye devam ediyorum

Yazdığınız çok ayıp daha kibar bir dille yazabilirsiniz de terbiye meselesi
Ayıp birşey yazdıgımı veya sizin kıstaslarınıza göre terbiyesiz oldugumu düşünmüyorum para calmak veya aşırmak diye konunuz vardı ne farkı var ki o kelimeyle yapılan eylem aynı malesef ki kınamadımda ne o konunuzda ne burada
Tabi anlayana

Olmuyorsa zorlamayın nasıl mutlu olacaklarsa öyle yaşasınlar bu saatten sonra birlikte mutsuz olmalarındansa ayrı mutlu olacaklarsa bırakın olsunlar
Zaten zorlama yok konusu bile açılımıyordu ama kendisi söyledi konuştuk güzelce
Aradan bir kaç gün geçince istemiyorum diyor bu kadar çabuk fikir değiştirmesine sinir oluyorum sevinmiştim aslında özellikle kardeşim adına anneme belli etmesekte kardeşimle plan yapmıştık
Her ay kenarıma para atarım araba alırım vs diyordu evlenirim diyordu sonra annem fikir değiştirince evlenemem ne yapayım böyle olucak dedi ben kardeşim için üzülüyorum

Ayıp birşey yazdıgımı veya sizin kıstaslarınıza göre terbiyesiz oldugumu düşünmüyorum para calmak veya aşırmak diye konunuz vardı ne farkı var ki o kelimeyle yapılan eylem aynı malesef ki kınamadımda ne o konunuzda ne burada
Tabi anlayana
Hırsız demek başka çocuğunuzun aynı durumu devam ediyor mu demek başka
Bir bayan da yazmış yukarıda çocuğumun durumunu sormuş ama(hırsız) diyerek değil daha kibar bir dille
Neyse yapı meselesi

Zaten zorlama yok konusu bile açılımıyordu ama kendisi söyledi konuştuk güzelce
Aradan bir kaç gün geçince istemiyorum diyor bu kadar çabuk fikir değiştirmesine sinir oluyorum sevinmiştim aslında özellikle kardeşim adına anneme belli etmesekte kardeşimle plan yapmıştık
Her ay kenarıma para atarım araba alırım vs diyordu evlenirim diyordu sonra annem fikir değiştirince evlenemem ne yapayım böyle olucak dedi ben kardeşim için üzülüyorum
İyi de senin ailen hepi topu bir yildir (belki daha da az süredir) ayrilar.Tum bunlari yapmak uzerremiydi ki kardesin? Biraz zaman ver annenle babana

Ben kendim için değil tamamen kardeşime üzülüyorum, daha evlenemedi eline az bir para kalıyor ve onunla ev geçindiriyor, yarın öbür gün evlenmeye kalkarsa düğününü nasıl yapıcak, bu nereye kadar böyle devam edicek
Annem para isteyemiyor kardeşimden bir yere çıkmıyor sürekli evde, ben vermeye çalışıyorum ama ona göre çünkü biz de kredi ödüyoruz, çalış diyorum çalışmak istemiyor yapamam diyor e böyle nasıl olucak nereye kadar devam edicek, çocuğunun eline bakmaktansa kocadan para istemek daha mantıklı değil mi
Kardeşim belki evlenemeyebilir çok üzülüyorum
Kardeşinize çok üzülüyorsanız annenizi yanınıza alırsınız olur biter. Babanıza dönünce para yiyerek mutlu olacak olsaydı onca yıl mutlu olurdu. Derdiniz kardeşinizin evlenmesi olmasın. İllaki evlenir. Annesi ile kalıyor diye mi bu kadar maddi sıkıntı çekiyor yapmayın Allah aşkına. Anneniz o evde ağlarken kardeşiniz mutlu mutlu evlenecek, siz de evinizde huzurla oturacaksınız. O zaman gidin annenize yalvarın. Kardeşim evlenemeyecek. Rahat rahat para YEMEK istiyorsan babamla barış deyin. Koşa koşa kabul eder. Çok mantıklı çünkü çözümünüz

Back
X