yine ben ne yapacağımı bilmiyorum...............

Bir psikoloğun direkt boşanın ya da devam edin demesi, onun doğru bir psikolog olmadığını göstermeye yeter bir kanıttır bence.
Evlilik kişiye zarar veriyorsa bunu aile danışmanı da önerir. Söz konusu kişi ise ve çıkış noktası yok ise maalesef bunu önerir.
Psikologun bunu önermesi de kişinin ruh sağlığı içindir...
Çocuğun olumsuz koşullarda negatif duyguların yoğun olduğu"aile" ortamında büyümesindense ayrı ve daha sağlıklı olmaları için Buda önerilir. Bu psikoloğu iyi yada kötü yapmaz.
Size karşıt bir görüş olsun diye yazmadım yanlış anlamayın

Psikoloğa devam edelim mi diye sormaya gitmiyor kimse sanırım. Psikolog sorunun kökenine iner çözüm yolları önerir ama kararı çiftlere bırakmalı. Bu da benim dr.um yorumu.

Bence öncelikle sakin olun ve eşinizle mutlu olduğunuz bir zaman oturup konuşun. Ne istediğinizi anlatın, onun ne istediğini öğrenin ve karşılıklı uygulamaya çalışın. Biz de eşimle zaman zaman problem yaşarız. Ama düzen normale gelince mutlu olduğumuz bir an konuyu açarım. Gerekirse özür dileriz birbirimizden ve aynı hatayı tekrar etmemeye özen gösteririz. Sakin olun lütfen.

Psikoloğa devam edelim mi diye sormaya gitmiyor kimse sanırım. Psikolog sorunun kökenine iner çözüm yolları önerir ama kararı çiftlere bırakmalı. Bu da benim dr.um yorumu.
Karşılıklı cevaplaşmalarla konuyu dağıtmak istemiyorum, sizin bakış açınıza saygı duyuyorum. Ki bu nedenle cevap veriyorum.
Ben gerektiğinde psikologların önerileri hakkında yorum yaptım .tekrarlıyorum evlilik kişiye zarar veriyorsa bunu da önerir. Kişinin ruh sağlığı için. .. Çocuk için.

Benden size bir tavsiye eski konulari asla konusmayin esinizede soyleyin kapat su konulari bikmadinmi ayni konulardan diyin ve su amir bozuntusunun adini evde anmamaya gayret gosterin yuva kolay kurulmuyor ayrilirsan bebegini birde dusun baba yok anne calisiyor yazik degilmi ona..ortada hicbirsey yok gordugum kadariyla..
Heeeeyyyytt kendinize gelin

Size önerebileceğim tek şey sakın ama sakın mesleiğinizi bırakmayın....Kızınız büyüyecek 1.5 yıl kadar sonra kreş yaşı gelcek,siz doktorsunuz asistanlık yaptığınıza göre uzmanlığınız da var okumuşsunuz.sakın bırakmayın işinizi bakın ben yurtdışına gidicem seneye 2 yıllığına,herkes benden değil onu iptal etmemi tümden işi bırakmamı bekledi.kızımı da alıp gidicem işime seneye,bitirip dönücem.işimi bırakma gibi bi niyetim yok.
eşinizle münakaşaya girmek yerine görmezden gelin sadece işinize ve kızınıza odaklanın..onu gerçekten seviyor musunız, değer mi devam etmeye.değerse bi süre bekleyin kızınız biraz büyüsün belki başbaşa zaman geçirince düzelir biraz. çok kutsal bi mesleğiniz var,asistanlık bitene kadar doktorlar çok işkence çekiyolarmış amirlerden maalesef ama bu şart.. hepsi bitcek bunların.türk erkekleri maalesef kaldıramıyolar eşlerin başarısını.eğer boşanıcaksanız bile,tekrar evlenmenizi ya da 2.çocuğu yapmanızı pek tavsiye etmem kimle evlenirseniz evlenin işinizi kıskanıcak ve sorun çıkarıcak.bi de kv kp dertlerine bulaştırdı mı..

Psikolog kişinin kararlarını etkileyecek yorum yapamaz çünkü teyze kızı hala oğlu değildir.Direkt söylemek hastanın mekanizmalarında hiçbir değişim yaratmayacağı gibi bir de direnç sağlar.Psikoloğun görevi hastanın doğruyu kendi bulmasını sağlamaktır.Ve çok çok extrem (şiddet,aldatma vs) durumlar olmadıkça,herkesin doğrusu farklıdır.Yani terapist kafasında bir doğru belirleyip hastayı ona yönlendirmez bu tamamen mesleğe ve iş ahlakına aykırıdır.Ama türkiyede yapılıyor mu derseniz? Hayır..çok çok alanında isim yapmışlar dışında diğerleri hala kızı/yan komşu muhabbeti..

gittim onu da yaptım hatta eşimle beraber gittim eşim kadın bize boşanın dedi direkt.
Hiçbir psikiyatrist direk boşanın demez.Size seçenek sunar alternatifleri değerlendirmeyi size bırakır.Bence siz cok bunalmıssınız sonra pişman olacağınız kararlar vermeyin.

canım öncelikle sakin ol bende çalışan bi anneyim oğlum 2,5 yaşında ve gurbetteyim herşeyle tek başıma mücadele etmek sürekli ilgi isteyen bi bebekle yaşamak sabahlara kadar emzirmek ve uykusuz işe gitmek nedir çok iyi bilirim bak ne güzel kendine göre bi düzen kurmuşsun ev konusunda iş yerinin stresini eve getirmemen lazım heleki bu durumda eşinin bi suçu yok ve sana yaklaşmaya çalışmış sen biraz büyütmüşsün sinirli olduğun için bence biraz alttan al sakinliğini koru ve mümkünse bebeğin yanında birbirinize ses yükseltmeyin mesleğinide sakın bırakma biraz daha sabret bi kaç zaman sonra çocukta düzene oturur inş. ozaman eşine daha fazla zaman ayırıp birbirinizi biraz daha anlayabilirsiniz

çok çıkmaz bir durum var sanırım ki psikoloğunuz ayrılmayı önermiş.

eski konularınızı bilmiyorum.

ama işiniz yoğun, 13 aylık bir bebek, anneden çok beklenti içinde, eş sorumluluk paylaşmıyor, aksine o da farklı beklentiler içinde.
ve siz bu beklentileri karşılayamıyorsunuz.

keza sizin beklentilerinizi zaten umursayan yok.

bir de evde de işle ilgili çalışmanız mı gerekiyor, o kısmı anlamadım?

bu kısır döngüden çıkabilmek için hayat tarzınızı değiştirmeniz gerekir, radikal çözümler uygulamalısınız. (Ki feraha erer misiniz bilemem de en azından denedim dersiniz.)
neler yapılabilir.

öncelikle feragat edemeyeceğiniz bir sorumluluğunuz bebeğiniz, onunla daha fazla ilgilenin. Ama evde değil, dışarı çıkın gezin, onu da gezdirin. Akşamları o bebek arabasında uyusun gerekirse siz gezmelere devam edin. çocuk odası olan restoranları öğrenin ve haftanın 1-2 günü dışarıda yemek yiyin ailecek.
Hiç bir ev işi yapmayın, gerekirse daha sık yardımcı alın evinize, bulaşık bile toplamayın, prensip edinin bunu.
Eşinizle ortak hobi edinin, birlikte bir diziye başlayabilirsiniz, patlamış mısır veya tatlı dizinizin yanında olsun mutlaka, ve birlikte hazırlayın.
haftasonları kaçıp kendi ailenize gitmeniz de huzur açısından faydalı olabilir. (ben kendi ailemin evinde huzuru bulanlardanım) hem de o arada eşiniz yalnız takılır, birbirinizi germemiş olursunuz.

selamlar

ben de şunu eklemek istiyorum. Evlilik sorunları için evlilik danışmanına gidin ki sizi eşinizle beraber değerlendirsin. İkisi farklı şeyler. Ben önce tek başıma bir psikoloğa gidiyordum. Tabi ben kendi penceremden anlattığım için psikolog bana ayrıl diyordu. Ama sonra evlilik danışmanına gittim. Yalnız gittim çünkü eşim kabul etmiyordu. Ama sonra danışman onu da çağırdı bir seans için. Sonra bir baktım ki eşim de devam etmek istiyor. Boşanmayı planlarken şimdi ikinci çocuğu düşünüyoruz. Bazen de üçüncü bir göz sizin farketmediğiniz şeyleri gösteriyor. Ama bu öyle arkadaşla, komşuyla olmuyor. Objektif olması lazım. Bizim danışmanımız Yeşim Hanım siz ayrılın ya da barışın demedi ama "sizi boşanmaya aday bir çift olarak görmüyorum" dedi. Bu cümle bile bize umut verdi. Zaten referansla gitmiştik. Düşünmediği bir şeyi söylemeyeceğini de biliyorduk. Bence çocuğu olan herkes ayrılmaya karar vermeden önce denemeli. Ha olmuyorsa zaten yapacak bir şey yoktur. Ne kaybedersiniz

Ben senin konularını hatırlıyorum. Doktorsun sanırım. İşiniz çok zor gercekten. Sağlıkci değilim ama calisma koşullarinizi çevreden biliyorum. Bence sizin stres atmaya ihtiyaciniz var. Spora gitseniz mesela, arada masaj yaptirsaniz. İşten cikinca guzel bir yerde kisa da olsa kahve keyfi yapmaniz bence size iyi gelecek. Ben problemin bu olduğunu düşünüyorum. Yani esiniz size harika davransa da sizin rahatlamaniz lazim. Cocugunuz küçük sanırim. Yogunsunuz anladigim kadariyla ama ne yapin ne edin kendinize vakit ayirin. En basiti banyodan sonra kremlenin mesela. Acayip iyi hissettiriyor;-)

Cok mantıklı bence de.

Evet iş yeri stresi,bebek stresi eş stresi.....Vs rahatlamaya çok ihtiyacım var. Ama zaman olarak fırsatım yok süt iznimi bile kullanamadım ki doğru dürüst(kimse hakkın dı neden kullanmadın demesin amirim yeterliliğimi vermeyeceme işi getirince nasıl kullanacaksın ki arkadaşlarımın kazığınıda unutmayacağım) şimdide eve akşam altı yedi bazen sekizde geliyorum neyse bu konu açıldığından beride eşimde ilerleme var ama bu evlilik nereye gidecek hala kestiremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…