yine ben, nişanlım ve ailem...

ikizbalik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
2.351
230
163
takip edenler bilir nişanlımla yaşadığımız bazı problemler vardı. bu olaylar rayına girdi girecek derken yeni bir bombayla kavga kıyamet ayrılma kararı aldım. ilk kez yüzüğü çıkarttım eve geldim. (tartışma sebebinin ise ayrı bir konu başlığında toplanması gerekir.) o an suratımın halinden bişeyler olduğunu anlayan ailem nolduğunu sordu, sıcağı sıcağına olduğu için sinir harbiyle fazla fazla anlattım. birbirimize ağıza alınmayacak laflar söylemiştik ama kendi söylediklerimden ziyade onun yaptıklarını ve dediklerini anlattım. ailem çok sinirlendi, her ne olursa olsun evladımızsın sen bizim istemiyorsan söyle dediler ve evet bitti dedim - demez olaydım - babam tekrar sordu, bak kızım 3 gun sonra vazgeçtim seviyorum istiyorum diceksen şimdi söyle dedi, yok dedim istemiyorum. ailesiyle görüştüler ve ayrılık kararı netleşti. bir süre sonra biz dayanamadık, görüşmeye başladık. o süreç içerisinde bir akşam babam gelip nişanda gelen şeyleri geri göndermekten bahsetti, ben hayır dedim hiçbir şeyi göndermeyin dediiiiim ve kopacak kıyameti bilemedim. annem babam ve kardeşim tahmin ettiğimden çok çok daha fazla tepki gösterdi, anneannem durumdan dolayı rahatsızlandı. kısacası herkesi çok üzdüm, bi kaç gün konuşmadılar. şu an nişanlım psikolojik yardım alıyor ve doktoruyla bende görüşüyorum, durumumuz iyiye gidiyor. hem aramız iyi hemde o artık kendine daha hakim olmaya, olumsuz huylarını dizginlemeye başladı. düğün tarihimiz 27 Hazirandaydı o günü nasıl atlattığımı anlatamam. netice itibariyle ailem görüştüğümü hissediyor diye düşünüyorum fakat karşı olduklarını, artık istemediklerini biliyorum. çünkü ilk zamanlarda bu yaşıma kadar onlardan görmediğim tepkiyi gördüm, her zaman yanındayız ama ne evlendiğin gün orda oluruz ne başka zaman diye cümleler kurdular. şimdi yorum yapmıyor olmalarının sebebi ise muhtemelen beni kaybetmek istemiyor olmaları. ters tepki olmasın diye galiba. ailem özel günlere dini günlere önem verirler, geçen kandilde msj atmıştı nişanlım ve normal şartlarda annemin o msja oturup ağlaması gerekirken bana tlfnda demediğini bırakmadı. şu an ailemle aram gayet iyi, nişanlımla da aynı şekilde.. ama ne yazık ki, ailemi ikna edemiyorum (gerçi çaba sarfetmiyorum, zaman geçsin diye bekliyorum) onlarla ayrı nişanlımla ayrı olmaktan, hayatımda söylemediğim kadar bahanelerle, bin dereden su getirmeyle buluşabiliyorum anca. ama inanılmaz zorlanıyorum bu durumda. ikna olurlar mı olmazlar mı bilmiyorum ama en azından ramazan bayramı bitene kadar vakit geçsin diyorum, sonrasında konuşmak istiyorum.

Ben hiçbir şey anladım nışanlınız ile neden kavga ettiniz bileceğiz ki ona göre yorum yapacağız...

keşke bu kadar sinirli ve aceleci davranmasaydınız
babanız kaç kere sornuş birde size...onlarda haklı koca koca insanlar
eğer kararından eminsen bayram senin için bahane olsun..bayramda nişanlınla ailelerin gönlünü alın derim..yerimseniben

neden tartışma cıktıda ikinizde agıza alınmıcak lafları sarf ettiniz?

ailen haklı , evlilik ciddi bir iş , hop yüzüğü çıkarttım bitti demekle bitmiyor hemen..
nişanlıyken bu derece tartışıyorsanız evlenince daha kötüsüne hazırlıklı olun derim , böyle ani verilen kararlar yüzünden ilerleyen zamanda başka problemler yaşarsanız inandırıcılığınız kalmaz , nasıl olsa yarın barışırlar diyip geçerler , bi bakmışsınız yalnız başnıza ağlıyorsunuz..

eski konularınıza da baktım. nişanlınızın güven sorunundan ve "hoş olmayan şeyler yaşattığından" bahsetmişsiniz. bu olaydan sonrada nişanlınız tedaviye başlamış. annenizde nişanlınızı çok sevmesine rağmen bu olaydan sonra içime sinmiyor demiş.
son yaşadığınız olaydan sonra ailenizin bu kadar tepki vermesi çok normal. bence bir müddet nişanlınızın konusunu hiç açmayın. ortalık durulsun. nişanlınızda tedavisini tamamlasın. psikolojik bir sorunu varsa bunu çözmeden evlenmeniz doğru olmaz zaten. sonra tekrar değerlendirirsiniz durumu...
ama ailenizin fikirlerini yabana atmayın sakın. sonuçta onlar sizin göremediklerinizi göreceklerdir.

kesinlikle haklısın

Çocuk oyuncağımı bu canım.

İstemiyorum, hayır hayır istiyorum, yooo hayır vazgeçtim istemiyorum:1closedeyes:

Aile haklı valla, seni haklı görmüyorum bu konuda. Tamam seviyor ayrı kalamıyor olabilirsin ama insan böylesine hassas bir konuyuda yapboz tahtasına çevirmez dimi.

Ailenin gönlünü almak kolay bence..
2 damla gözyaşı,3 tatlı söze ana baba kıyamaz..
Ancak nişanlınız psikolojik tedaviye başladığına göre durumu iyi değil.. Bence önce onun iyileşmesi gerek.. Adamın rahatsızlığı nedir bilmiyorum,açıklamamışsınız.. Belki de iyileşince o sizi istemeyecek..
Bence iyi düşünün bunları..

yaklaşımınız için teşekkür ederim, konuyu açarkende daha önceden takip edenler bilir demiştim zaten.

nişanlının ne sorunları var onu biraz açsaydın keşke ona göre yorum yapardık ben anlamadım o yüzden bu arada ailenede keşke hemen bitti falan demeseydin sen sevdiğini affedersin ama onlar affetmez haklı olarak

doktoruyla gorusuyorum ve durumu sanılan kadar vahim değil. ama teşekkür ederim yorumunuz için a.s.

Daha nişan evresinde yaşadıklarınıza bakın.. hatırlıyorum takip ediyordum konunuzu.. ya evlendikten sonra daha da kötüye giderse.. ailenizin endişelerini çok iyi anlıyorum.. evlendikten sonra da aynı şeyleri yaşayacağınızdan endişe duyuyorlar... kim olsa yerlerinde bu tepkiyi verirdi sanırım... Umarım en doğru kararı alırsın canım..

Kimse için ailenizi karşınıza almaya değmez.
Hele nişanda böyle sorunlar kavgalar yaşamışken..
Aileniz bu kadar karşı çıktığına göre sizin göremediğiniz, onların görebildiği bir durum olduğunu düşünüyorum:1no2:

önceki konulardan biliyorum,üzme aileni daha fazla..

Ben evlendikten sonrada nisanlinin cok fazla degiscegine inanmiyorum.

Yazik annene babane dinle sözlerini.

Yarım yamalak hatırlıyorum eski konularını.
Öncelikle en büyük hata sende (nişanlınla aranızda ne tartışma geçti bilmiyorum o yüzden şu anda benim için hatalı sensin).
1. Nişanlısınız, bir ömre adım atmışsınız, ama siz bir hararetli tartışmadan sonra yüzüğü fırlatmışsınız.
2. ki en büyük hatanda bu, nişanlını suçlu olarak göstermişsin, senin ona söylediklerini bağırıp çağırdıklarını değilde olayın tamamen suçlusu nişanlınmış gibi göstermişsin.
Haliyle ailende en doğru tepkiyi vermiş.

Ailene gelince, hiç düşündün mü onları ne duruma soktuğunu?
Nişan bozmak için telefondaki görüşmeler, anneannenin hastalanması vs..
Bunlar seni hiç etkilemedi mi merak ediyorum gerçekten.
Ki bence şu dünyadaki en önemli şey ailedir.

Nişanlının psikolojik tedavi görmesine birşey diyemem, geçmiş olsun,
ama şimdiden böyle sorunlar yaşıyorsunuz ilerisi nasıl olur bunuda düşün olur mu.

Mutluluklar dilerim.

swetangel seni çok iyi anlıyorum ben ..çünkü aynı durumu ben atlattım ...inan zaman herşeyin ilacıymış herşey yoluna girecek emin ol..yeter ki allah sağlık huzur versin..en büyük hatamız ailemize anlatmak herşeyi biz affediyoruz ama onlar affetmiyor bunu düşünemiyoruz..biz barıştık allaha şükür çok mutluyuz ..inşallah sizde mutlu olacaksınız...

tükürdüğünü yalamadiyicem ama bu konuda kolay olmayacağını biliyorum.
yine de acele etme en iyisi.
belki aileni ikna etmene bile gerek kalmayacak, daha önce ayrılmakla doğru kadar vermiş olduğunu anlayacaksın
en iyisi zamana bırakmak ve tabii ani kararlar vermemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…