- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
- Konu Sahibi Milamila9494
-
Doğulu bir arkadaşım var.Balıkesir tarafında da bu şekilde diye biliyorum (arkadaşlarım var oralı) fakat küçük ayrıntı erkeğin evi yoksa kız vermiyorlar
Benim düğünümde de nişanda kınada takılan ne varsa hepsini yeniden taktılarDügunüme bikac gün var kaynanam nisanda 2 tane bilezik takmisti o bilezikleri simdi istiyo dugunde takcam sana diyo.. bide nisanda gelen altinlari ben kendim toplu dursun diye kaynananin fikriyle kolyeye cevirmistim meger aklinda plan varmis. Simdi onu da istiyo dugunde set yerine takcak sanirim..
Simdi böyle bi adet varmi vereyimmi yoksa kaynanam kurnazlik pesinde mi? Ona gore vermicem altinlari.. nişandan sonra bi tane bilezik yapti verdi bunu dugunde takcam ama bende kalmasin sende dursun dedi bi o var su an ekstra olarak.. eger nisandakileri alip dugunde takma gibi bi adet yoksa sadece o bi bilezigi vercem. Nisanda takilanlari vermicem.
Egede yasiyorum bu arada.
Bi aralar da altinlari alcaz diyodu nisanlima neyseki nisanlim tavir koydu da o konu kapandi kesin olarak yani yanlis anlamayin ben parasinda degilim asla.. bu kadar altin muhabbetini döndürmesinden biktim sadece .
Evet yani başlık parasınin kulağı tirmalamayaniDoğulu bir arkadaşım var.
Onlarda da kız evlenirken aynen şöyle denirmiş ‘kızımı verdim daha ne vereyim’ diyerek, çöp alınmazmış.
Hatta kızın annesine süt parası, helallik tarzında altın, para vb şeylerle rıza istenirmiş.
Bizde de öyle olur. Mesela abim evlenirken başta toplu taktık bileziği nişanında. Düğünde de tekrar söylendi. Benim kaynana olacak kadin da soz de 2 tane taktı dugune kadar 5 cikardi bilezikleri 2 ayda bir falan aldi. Onda ki amac farkliydi da gerci. Yani bilezik neyse de nişanda size gelen altın onu ilgilendirmez. Kendiniz yaptırdiysaniz o niye alip taksın geri. Bu altin para mevzulari benim canımı sıkar hep basima da gelir. Taki da yanimda dikildi kaynana bozuntusu hala sinir olurumDügunüme bikac gün var kaynanam nisanda 2 tane bilezik takmisti o bilezikleri simdi istiyo dugunde takcam sana diyo.. bide nisanda gelen altinlari ben kendim toplu dursun diye kaynananin fikriyle kolyeye cevirmistim meger aklinda plan varmis. Simdi onu da istiyo dugunde set yerine takcak sanirim..
Simdi böyle bi adet varmi vereyimmi yoksa kaynanam kurnazlik pesinde mi? Ona gore vermicem altinlari.. nişandan sonra bi tane bilezik yapti verdi bunu dugunde takcam ama bende kalmasin sende dursun dedi bi o var su an ekstra olarak.. eger nisandakileri alip dugunde takma gibi bi adet yoksa sadece o bi bilezigi vercem. Nisanda takilanlari vermicem.
Egede yasiyorum bu arada.
Bi aralar da altinlari alcaz diyodu nisanlima neyseki nisanlim tavir koydu da o konu kapandi kesin olarak yani yanlis anlamayin ben parasinda degilim asla.. bu kadar altin muhabbetini döndürmesinden biktim sadece .
Yani demi üstüne ekleme yapılabilir de alınması bence çok abes değil bizde de hep öyle olur yaniBunu yapanlar var daha önce şahit oldum. Nişanda takılan düğünde tekrar takıldı ama bence işin adet boyutundan ziyade maddi boyutunu düşünün. Nişanlınızın ailesinin nişanda ayrı düğünde ayrı takı takabilecek maddi durumu var mı?
Ucuz insanların ucuz hesapları olur canım anlamaya kalksan bir ömür anlayamazsın...Nasil yani ayrilma durumu olursa bile dugunde tekrar takilcak sonucta bende kalmis olmucakmi nedne öyle bi hesap yapiyolarki
İnanmıyorum ya neden yapar ki bir insan bunu...Valla benim kayınvalidem altınlarımı alacak korkusu hiç yaşamadım nikahımda kendisi sahte bilezik taktığı için isteme gereği duymadı
Buna nasıl izin verdinizValla benim kayınvalidem altınlarımı alacak korkusu hiç yaşamadım nikahımda kendisi sahte bilezik taktığı için isteme gereği duymadı
Bu ne saçmalık? Kina telasiyla mi ugrascaksin 40 kişiyle mi. Bu aileden kendini koru kolla belli ki yol yordam bilmiyorlarHanimlar peki kolyeyi nasil kacirsam? Bozdurup banka hesabina attim falan mi desem istemiyorum beni aptal yerine koymasini ya.
Bide kinadan bigün önce oturmaya gelceklermis valla yuzsuzlugun bu kadari 40 kisi oturmaya gelirmi kinadan bi gün önce ya cildircam. Ne kadar dusuncesizler ya.
Aynen. Saçma ama hava atmak için yapılıyor bence.Düğünde ayrı takı alınsa bile nisadakilerle beraber düğünde aynı altınlar tekrar takılıp gösteriliyor
hayır babanızı karıstırmayın onun ustune atmayın dogrusu zaten vermemenız bu yuzden ben uygun gormedım deyın konu kapansınNişanda taktigi bilezigi mi isteyebilir diyosunuz? Bende kararsiz kaldim aslinda amacim para degil zaten anlamissinizdir da kendisi biraz her istedigim olsun diyen cinsten biri bende biraz mesafe koymak amacli bu tavra bürünüyorum.. kolyeyi bende kesinlikle vermicem gerekirse babam kizdi derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?