- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
maddi imkan varsa ben direkt küçük bir dükkan derim.
antalyadaydın sanırım, bende farklı bir imajı var. ankarada olunca "bu ne la buna para mı verilir" dediğim şeyi antalyada görünce "aaa çok güzeellll" diye yapışır alırım. turist etkeni de var tabi. satışın büyük kısmını onlara yaparsın zaten.
yaza yetişecek şekilde hazırlık yapıp minik bir dükkan hoş olur diye düşünüyorum. ve senin tablo ve saksı ile kalmayıp ürünleri o zamana kadar çeşitlendireceğine de inanıyorum. :)
Stant nasıl oluyor tam olarak anlamadım ama instagram sayesinde çok popüler olan workshoplar var. Yetişkinlere ve çocuklara yönelik farklı imkanlar sunuluyor.
Haftanın belli günleri farkı bir etkinlik. Mesela Pazartesi çocuklarla kilden heykel yapımı, çarşamba yetişkinlere yönelik nakış workshopu gibi.
Kendi alanınıza uyarlayabilirsiniz bunu. Hem dükkanınız olur kendinize ayrı bir çalışma alanı olur üretmek dinlenmek için hemde para kazanma imkanı olur.
Ama her ne olursa şans ve başarı sizinle olsun. :)
Kira ne kadar ? Saksı ne kadar ? Aylık kira ve diğer masraflar için ne kadar saksı satman gerekiyor ? Saksı talebi o kadar olur mu ? O kadar talep olursa saksıları yetiştirebilir misin ? Bunlar hep sorun. Bence saksı için dükkan açmak pek mantıklı değil. Stand ile başla derim. Ben de yazlık yörelerde gördüğüm şeylerin aynısı şehirde yarı fiyatına diye hiç almam oralardan. Ve insanlarda el yapımı basit şeylere karşı ee bunu ben de yaparım hissi oluyor. Yani aşırı bir sanat varsa onu bilemem tabi görmeden ne desek boş. Ben stand derim sonra iyi giderse dükkan
Evet burada fiyat önemli bir faktör. Eğer şuan siizn olan o dükkandan bir gelir elde edilmiyorsa yani kira vs boş duracağına dükkanı açabilirsin. Ama kira geliri vs varsa ben yine stand derim. Çünkü bizde mantık değişmez el işi ürünlere karşı. Yazlık bir yerde oturuyorum çarşı tıklım tıklım yaz akşamları hep. Ama sorsan satış yok insanlar bakıyor fikir alıyor evde kendi yapıyor hatta o sebeple foto çekmeyi filan yasakladılar.Dükkan bizim, o sorun olmaz ama işte o dediğini ben de düşünüyorum "El işi amaan aynısı olmasa da benzerini yarı fiyatına bulurum" diyenler olacak. Ha yabancı turistler böyle demezler de işte, dükkan demek, fazla işi en başta yüklenmek demek. Ondan çekiniyorum biraz da.
stant nasıl oluyor gangsta?
hele bir onu anlatıver ona göre fikir belirtelim:)
Stand ne tam olarak.. aklima carrefour da ki sucuk standlari geldi arkadas vay anasini acikmisim
Şimdi dükkan gibi değil de stüdyo şeklinde başlayıp, işler büyüdükçe düzen oturtabilirsiniz. Açacağınız dükkan illa mağaza gibi ürünlerin sergilendiği gibi olmak zorunda değil. Orada hem çalışıp, hem satış yapabilirsiniz. Bu şekilde hem dükkan idare etmeyi öğrenir, hem de stand yerine sizi daha ciddi gösterecek bir imajınız olur, anlatabildim mi bilmiyorum ama. Biraz zarara uğrayabilirsiniz başlarda ama bence zamanla tutar. Çok çok güzel bir iş, kendinize güvenin, yapılmayacak bir şey yok.
annenize katiliyorum, kapiniz belli olsun. maddi olarak imkanin varsa, ac dukkanini bence. stant sanki boyle nebilim, fazla hobbiyimsi duruyor, halbuki bir dukkanin oldugunda yerin yurdun belli olacak. bikma konusuna gelince, 24 saat calismiicaksin herhalde. ve devamli kendi urettigin seyler degil ama dedigin gibi belkide kokulu mumlar filanda isler. avrupa'da su anda ev parfumleri cok ragbette, rituals'in urunlerini bedavaymis gibi alip evin her odasina bi sise koyuyoruz (20/30dan baslayup 50/60 euroluk parfumlerden bahsediyorum). yani kokulu muma alternatif olarak ev parfumleri dusunebilirsin (design onemli ama!). arasira fuarlar muarlar derken yurur neden yurumesin ki? sikilmazsinda.
internet uzeri satislarini birlikte yurutursun. bi taraftan dukkan diger taraftan internet satislari derken cokta sikilmazsin urunlerin basariliysa :)) basarilar dilerim!
hem de nasıl yapıldığını görmüş olur turistler
Kesinlikle tükkan derim :)
Şehir güzel , gideri kesinlikle olur .. ama dükkanın açılacağı yerde önemli işlek bir yerse , süper kafa ve el yorucu olur , çok da güzel olur
dükkan dediğiniz çok masraflı. elektrik, su, kira, vergi vs... hani ucuzundan işler bi yerde bulacaksanız tamam. bir de sadece saksı mı? saksı ile dönmez o iş.
Evet burada fiyat önemli bir faktör. Eğer şuan siizn olan o dükkandan bir gelir elde edilmiyorsa yani kira vs boş duracağına dükkanı açabilirsin. Ama kira geliri vs varsa ben yine stand derim. Çünkü bizde mantık değişmez el işi ürünlere karşı. Yazlık bir yerde oturuyorum çarşı tıklım tıklım yaz akşamları hep. Ama sorsan satış yok insanlar bakıyor fikir alıyor evde kendi yapıyor hatta o sebeple foto çekmeyi filan yasakladılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?