- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
şunu okuyunca aklıma şey geldi, ankarada beypazarı tarafında bir amca var ebru çalışmaları yapıyor ve gelenlere de yaptırıyor. baya basic bir şey yani o zemini hazırlıyor sen rengi seçiyorsun o döküyor karıştır diyor hop güm derken sen ebru yapmış oluyorsun :) 20 lira.
bunu kendine de uyarlayabilirsin yaz akşamlarında ama dükkan olursa mantıklı olur bu. standın önünde zor olacağını düşünüyorum.
Dükkan işlek yerde, evet olursa güzel olacak da işte tutar mı tutmaz mı; tek başıma döndürebilir miyim? Gerçi babam, sen başla ben de çizim boyama yardımcı olurum arada ama stantla başla temkinli git dedi ama... Konu içinde yazılanları tartayım bi daha düşüneyim, denize atlayıp boğulmayalım da
Kira yok, vergi olayını araştırmak lazım, sanat işinden vergi alınmaz diye biliyorum. Sanat eseri vergiden muaf oluyor da işte benim yaptığım sanat eseri kategorisine giriyor mu? Sergi satışı vergiden muaf oluyor da dükkan olunca ne olur bakacağım.
Sadece saksı ile başlayacak, sonra talebe göre çeşitlenecek diyorum. Yabancı turiste hitap edecek diye düşündüğüm için olur gibime geliyor ama tabi belli olmaz. Stantla başlamak risksiz bi durumu görme gibi olacak o da var. Dükkan güzel de stant daha mantıklı gibi başlarken :/
Dükkanın kira geliri var şu an; boş değil. Stant daha mı mantıklı sanki. Dediğin de doğru olabilir, yani alınır mı tutar mı o tıklım tıklımlık kuru kalabalık mı stantta belli olur sanırım.
kira yoksa dükkan ile başlayın derim. yeri iyi ise. ama öncesinde bi mali müşavirle görüşün derim. vergi ve olası masraflar durumunu.
Benim dediğim workshop yine bir mekanda yapılıyor daha basit nakış örgü işlerini ama daha çok malzeme gereken işlerde kendi dükkanları oluyor. Instagramdan belli bir çevre yapıp müşteri buluyorlar. Onlarla hem aktivite/eğitim yapılıyor hemde ürünlerin satılması için bir yer oluyor.Teşekkür ediyorum güzel dileklerin için. Stant işi şöyle, belediyeler halk eğitim vb. MEBe bağlı kurslardan sertifika edinmiş ev hanımları için turistlerin çok uğradığı gezdiği yollara-meydanlara el işi stantları açıyor. Bu stantlar belediyeden yazlık kiralanıyor ve kişiler buradan sadece kendi el işi ürünlerinin satışını yapabiliyor.
İnsta işleri nasıl olur daha alışamadım ama önce bi site alayım kurayım diyorum.
Babam muhasebeci zaten. O diyor stantla başla dükkan başlangıçta ağır gelir diye. Baya bi şeyler anlattı yangın tüpü kontrollerine kadar ama kafam almadı. Sanırım ben de çekiniyorum da kendime tam itiraf edemiyorum. Yorumlar biraz düşündürdü, tutacak mı diye deneyerek başlayayım dedim.
Evet Antalyadayım.
İmkan var kuzum da işte şu kararsızlıklarım beni benden alıyor. Babamla konuştuk öyle o da diyor ki "Çabuk tüketme kendini, stantla küçük küçük başla, dükkanla bir anda baş edemezsin" filan. Eşime göre de öyle. Annem de diyor dükkan olsa daha ciddi olur; kapın belli olur.
Ben de dükkan sorumluluğunu bir anda alabilir miyim acaba diyorum, tek kişinin elinden çıkacak sonuçta boyamalar. Ürünler çoğalır. Çömlekçi bi abiyle konuştuk, farklı kalıplar çıkarıyorlarmış isteğe göre, aroma terapi mumlukları filan çok güzel şeyler vardı ellerinde fırınlanmış. Başlayınca gerisi gelecek de işte. Dükkan başlangıçta zor mu gelir... Babam çok girdi aklıma, o da çizimle uğraşan biri "Bıktırırsın kendini hızlı koşma" diyor. :/
dukkanin masrafi cok olur diyecektim ki,
kira sorunun olmayacakmis,
baban da muhasebe islerini halletse,
esin getir gotur yapsa,
sanki dukkanin o en buyuk masraf kalemlerinden muaf olacaksin gibi.
o zaman neden denemeyesin ki?
buyuk dusun diyorum ben
stant bence, kendin hobi icin yapmakla satis icin yapmak cok farkli, belki seri uretime gecince sıkılacaksın. bi sure kendini denemelisin
biz açtık dükkan gangsta.hiç aklımızda yokken 5 arkadaş ,kafeden bozma atölye kiraladık.2. kirayı ödedik bu ay.kira,aidat ayda 500- 600 tl yi buluyor kişi başı.atölyede hem çalışıyoruz hem eğleniyoruz.
benim 15 gün önce torun da oldu.bu yüzden verimli çalışamadım ama arkadaşlar bayagı şeyler çıkardılar.kitap ayracı yapıp satıyoruz bol bol,sulu boya.
sen de yaparsın.arkadaş bul kendine.senin gidemeyeceğin günler,dükkanı acabilecek,giderlere ortak olabilecek arkadaşlar.
biz hepimiz ismekte tanıştık.4-5 yıldır tanışıyoruz.
atolye eminönün sirkeci tramvay duragına çok yakın.merkezi turistik yer ama han içinde ve alt kattayız henüz tanıtım yapamadık.instadan da paylaşım yapacağiz.sen de giriş bence, kolları sıva.
instada varsan seni takip etmek isterim.
biz açtık dükkan gangsta.hiç aklımızda yokken 5 arkadaş ,kafeden bozma atölye kiraladık.2. kirayı ödedik bu ay.kira,aidat ayda 500- 600 tl yi buluyor kişi başı.atölyede hem çalışıyoruz hem eğleniyoruz.
benim 15 gün önce torun da oldu.bu yüzden verimli çalışamadım ama arkadaşlar bayagı şeyler çıkardılar.kitap ayracı yapıp satıyoruz bol bol,sulu boya.
sen de yaparsın.arkadaş bul kendine.senin gidemeyeceğin günler,dükkanı acabilecek,giderlere ortak olabilecek arkadaşlar.
biz hepimiz ismekte tanıştık.4-5 yıldır tanışıyoruz.
atolye eminönün sirkeci tramvay duragına çok yakın.merkezi turistik yer ama han içinde ve alt kattayız henüz tanıtım yapamadık.instadan da paylaşım yapacağiz.sen de giriş bence, kolları sıva.
instada varsan seni takip etmek isterim.
ben yapacak olsam, stantla başlarım, önümü görmemde, kendimi değerlendirmemde faydası olur.
çünkü ihtiyaç fazlası, ne kadar devamlılığı olur bilirim.
dükkanı oldumu açması kapaması uğraşlı.
Ben biraz garanticiyim ve risk almayı çok sevmem.
Stand ile başlardım.
Sonrasında bakardım gidişata.
Zaten insta üzerinden siz satış yapıyorsunuz sanırım?
Bir yandan onu ilerletir, diğer yandan da müşteri potansiyeline bakardım.
Standı nerede açtığınız da önemli tabii ki.
Baktım tutuyor ve gerçekten gelecek görüyorum, o zaman dükkan işine girer.
Bir nevi işimi büyütürdüm.
Sonrası da Allah kerim.
Gönlünüzdekinin olmasını dilerim.
Evet ben de stant diye düşünmeye başladım, açma kapama ruhsatı filan her şeyi bi uğraş olacak. Boşa giderse daha çok üzülürüm o zaman işte.
Instadan satış yapmıyorum, yakın çevremden sipariş aldım çok beğendiler ve hatta hediye gibi yapayım onlara diyorum ücret talep edemem olmaz dedim. Instadan nasıl satış yapılır, o yola nasıl girilir onu da bilmiyorum. Başlangıçta bu insanlar ne yaptı, ne yazdı da sipariş alır kıvama geldi onu da öğrenmem lazım :)
Stantla başlama kararına daha yakınım, konu içinde biraz korktuğumu fark ettim dükkan işinden. Hani her ne kadar zararı batırmayacak, kötü etkilemeyecek olsa da yine de benim moralimi daha çok bozacak bir durum olacak diyorum. Stantların yeri de sabit oluyor, belediye kendisi kiralıyor, öyle istediğimiz yerde kuramıyoruz. Turistik yollar, mekanlar üzerine zaten 20-25 stant bir arada kuruluyor yazları, orada ev hanımları artık kendi el işleri olarak ne yaptıysa onları görücüye çıkarıyor.
Cam işleyen var, örgü var, oyuncak örenler var, takı var, taş boyama-magnet yapan var filan. Saksı boyama yok. Benim de kaktüslerim filan var severim öyle, ilgilisi alır filan diye düşündüm ama denemeden atılmamak gerekecek gibi.
Teşekkür ederim güzel dileklerin için.
ya gangsta bir foto atsana benim kafama yatmadı
yani bu saksı ne kadar büyük
dışı orijinal boyalı saksı deyince benim gözümde koca koca şeyler canlandı
onu nasıl bavula koyacağım da yurt dışına götüreceğim
sanki daha minimal şeyler daha kolay satılmaz mı
şahsen ben saksı vs kullanmam da yurtdışından da daha yükte hafif şeyler getirmeyi tercih ederim gibi geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?