Yine bir ikilem

Bu da güzel fikir. Evet, dükkanda olur bu iş. Stantta olmaz, inceledim stantları da küçücük bi alan anca yaptıklarım sığar.
Valla, dükkandan da ürktüm biraz yorumlar geldikçe, bilemedim.

kira yoksa dükkan ile başlayın derim. yeri iyi ise. ama öncesinde bi mali müşavirle görüşün derim. vergi ve olası masraflar durumunu.

kira yoksa dükkan ile başlayın derim. yeri iyi ise. ama öncesinde bi mali müşavirle görüşün derim. vergi ve olası masraflar durumunu.

Babam muhasebeci zaten. O diyor stantla başla dükkan başlangıçta ağır gelir diye. Baya bi şeyler anlattı yangın tüpü kontrollerine kadar ama kafam almadı. Sanırım ben de çekiniyorum da kendime tam itiraf edemiyorum. Yorumlar biraz düşündürdü, tutacak mı diye deneyerek başlayayım dedim.

Benim dediğim workshop yine bir mekanda yapılıyor daha basit nakış örgü işlerini ama daha çok malzeme gereken işlerde kendi dükkanları oluyor. Instagramdan belli bir çevre yapıp müşteri buluyorlar. Onlarla hem aktivite/eğitim yapılıyor hemde ürünlerin satılması için bir yer oluyor.

stant başlangıçta mantıklı gibi.

umarım satışlar iyi olur.

dukkanin masrafi cok olur diyecektim ki,
kira sorunun olmayacakmis,
baban da muhasebe islerini halletse,
esin getir gotur yapsa,
sanki dukkanin o en buyuk masraf kalemlerinden muaf olacaksin gibi.

o zaman neden denemeyesin ki?
buyuk dusun diyorum ben

bencede çok hızlı koşma
stand en mantıklısı

Stantla başlama kararı aldım gibi. Büyük düşünüyorum ama başlangıç için işi de kendimi de tartmam gerekecek sanırım. Dükkan bir yere kaçmayacak nasılsa dedim.

stant bence, kendin hobi icin yapmakla satis icin yapmak cok farkli, belki seri uretime gecince sıkılacaksın. bi sure kendini denemelisin

Evet haklısın. Sıkılabilme potansiyelim de var.

biz açtık dükkan gangsta.hiç aklımızda yokken 5 arkadaş ,kafeden bozma atölye kiraladık.2. kirayı ödedik bu ay.kira,aidat ayda 500- 600 tl yi buluyor kişi başı.atölyede hem çalışıyoruz hem eğleniyoruz.
benim 15 gün önce torun da oldu.bu yüzden verimli çalışamadım ama arkadaşlar bayagı şeyler çıkardılar.kitap ayracı yapıp satıyoruz bol bol,sulu boya.
sen de yaparsın.arkadaş bul kendine.senin gidemeyeceğin günler,dükkanı acabilecek,giderlere ortak olabilecek arkadaşlar.
biz hepimiz ismekte tanıştık.4-5 yıldır tanışıyoruz.
atolye eminönün sirkeci tramvay duragına çok yakın.merkezi turistik yer ama han içinde ve alt kattayız henüz tanıtım yapamadık.instadan da paylaşım yapacağiz.sen de giriş bence, kolları sıva.
instada varsan seni takip etmek isterim.

Bence önce stant açmalısınız. Eğer arz,talep çok olursa,işler beklediğiniz gibi iyi giderse stanttan elde ettiğiniz parayla güzel bir dükkan açabilirsiniz. Bence bu daha mantıklı.

Benim de kafa dengi arkadaşlar olsa daha cesur olurdu dükkan işinde ama yok maalesef. Hobi kafe tarzı bi yer düşünmüştük daha önce, gelenler çocuklarıyla beraber resim de yapsın kahvelerini de içsin, boya satışı da yapalım filan tarzı, herkes "Aaa ne güzel olur" filan dedi, icraata gelince yoklar :) Ki biraz daha düşününce bu fikir de çok karışıktı; olurdu ama oturması çok zaman alırdı dedik. Ben tek başıma stantla başlama kararına daha yakınım Hunter abla, buradaki mesajlara da baktım, sanki küçük küçük başlamak daha mı iyi olacak dedim. Belki oradan toplarım kendime arkadaş, hani ben başladım bakın oluyor, hep beraber atölyenin altından kalkarız mesajı gider belki bizim kurstan birkaç kişiye.

Sizin çok güzel olmuş, yakın olsak ben de katılırdım aranıza, elimden geldiğince çıkarırdım bir şeyler.
Instam var, kendi adım soy adımla; beni ifşa etmezsin güveniyorum sana, özelden yolluyorum şimdi. Ben de seni takibe alırım, faydalanırız.

ben yapacak olsam, stantla başlarım, önümü görmemde, kendimi değerlendirmemde faydası olur.
çünkü ihtiyaç fazlası, ne kadar devamlılığı olur bilirim.
dükkanı oldumu açması kapaması uğraşlı.

Ben biraz garanticiyim ve risk almayı çok sevmem.
Stand ile başlardım.
Sonrasında bakardım gidişata.

Zaten insta üzerinden siz satış yapıyorsunuz sanırım?
Bir yandan onu ilerletir, diğer yandan da müşteri potansiyeline bakardım.
Standı nerede açtığınız da önemli tabii ki.

Baktım tutuyor ve gerçekten gelecek görüyorum, o zaman dükkan işine girer.
Bir nevi işimi büyütürdüm.
Sonrası da Allah kerim.

Gönlünüzdekinin olmasını dilerim.

aaa ablacığım güle güle büyüsün torun

ya gangsta bir foto atsana benim kafama yatmadı

yani bu saksı ne kadar büyük

dışı orijinal boyalı saksı deyince benim gözümde koca koca şeyler canlandı

onu nasıl bavula koyacağım da yurt dışına götüreceğim

sanki daha minimal şeyler daha kolay satılmaz mı

şahsen ben saksı vs kullanmam da yurtdışından da daha yükte hafif şeyler getirmeyi tercih ederim gibi geldi

Evet ben de stant diye düşünmeye başladım, açma kapama ruhsatı filan her şeyi bi uğraş olacak. Boşa giderse daha çok üzülürüm o zaman işte.

Instadan satış yapmıyorum, yakın çevremden sipariş aldım çok beğendiler ve hatta hediye gibi yapayım onlara diyorum ücret talep edemem olmaz dedim. Instadan nasıl satış yapılır, o yola nasıl girilir onu da bilmiyorum. Başlangıçta bu insanlar ne yaptı, ne yazdı da sipariş alır kıvama geldi onu da öğrenmem lazım :)
Stantla başlama kararına daha yakınım, konu içinde biraz korktuğumu fark ettim dükkan işinden. Hani her ne kadar zararı batırmayacak, kötü etkilemeyecek olsa da yine de benim moralimi daha çok bozacak bir durum olacak diyorum. Stantların yeri de sabit oluyor, belediye kendisi kiralıyor, öyle istediğimiz yerde kuramıyoruz. Turistik yollar, mekanlar üzerine zaten 20-25 stant bir arada kuruluyor yazları, orada ev hanımları artık kendi el işleri olarak ne yaptıysa onları görücüye çıkarıyor.
Cam işleyen var, örgü var, oyuncak örenler var, takı var, taş boyama-magnet yapan var filan. Saksı boyama yok. Benim de kaktüslerim filan var severim öyle, ilgilisi alır filan diye düşündüm ama denemeden atılmamak gerekecek gibi.

Teşekkür ederim güzel dileklerin için.

Evet, bence de stand daha mantıklı.
Hem baktın tutuyor ve gerçekten ilgi aldı.
Açarsın bir dükkan.
Tabii turistlerin bol olduğu mekanlara yakın bir yerde olmasının da faydasını görürsün.
Hayırlısı olsun tekrardan.

Ancak bir dip not düşmek istedim: para dosttan kazanılır!
Bunu da bir kenara yazarsın...

Biz de dükkan açmıştık ve bizi tek zorlayan gider kira idi.
Dükkan sizin gibi bir cümle okuduğumu sanıyorum az önce.
Yeri işlekse açardım ben o dükkanı.
Hem maddi hem de büyük oranda manevi desteği olur.
Mevsimsel olarak da ürünleri çeşitlendirebilirdim.
Misal bu aralar kum gibi satılan kar küreleri Taktım onlara
Yazın da mevsimine ya da ihtiyaca göre, atıyorum, kapı kirişlerine asılan, rüzgarda müzikal tınısı olan sallanan şeyler var ya ondan, bir de ismini hatırlasam iyiydi.
Hem satmak istediğin ürünleri boyarken zaman geçer hem de satıldıkça mutlu olursun.
Ama her gün o dükkanı açmak bana sıkıntı verir diyorsan da standla bir başlangıç yaparsın, kafana yatarsa dükkana geçiş yaparsın.

Küçük kaktüs saksıları ve dekoratif şeyler Damdan, büyük değil. O yükte hafif işini biz de düşündük, basit bir biblo ağırlığını geçmesin dedik. Birinin fotosunu atayım bari; bunlar deneme saksıları; 13 x 13 cm, en büyük boy bu olacak. 5 cm kaktüs saksıları filan düşünüyorum:

nameaver sana gönderim mi bi panda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…