- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Evet, bence de stand daha mantıklı.
Hem baktın tutuyor ve gerçekten ilgi aldı.
Açarsın bir dükkan.
Tabii turistlerin bol olduğu mekanlara yakın bir yerde olmasının da faydasını görürsün.
Hayırlısı olsun tekrardan.
Ancak bir dip not düşmek istedim: para dosttan kazanılır!
Bunu da bir kenara yazarsın...
Biz de dükkan açmıştık ve bizi tek zorlayan gider kira idi.
Dükkan sizin gibi bir cümle okuduğumu sanıyorum az önce.
Yeri işlekse açardım ben o dükkanı.
Hem maddi hem de büyük oranda manevi desteği olur.
Mevsimsel olarak da ürünleri çeşitlendirebilirdim.
Misal bu aralar kum gibi satılan kar küreleriTaktım onlara
Yazın da mevsimine ya da ihtiyaca göre, atıyorum, kapı kirişlerine asılan, rüzgarda müzikal tınısı olan sallanan şeyler var ya ondan, bir de ismini hatırlasam iyiydi.
Hem satmak istediğin ürünleri boyarken zaman geçer hem de satıldıkça mutlu olursun.
Ama her gün o dükkanı açmak bana sıkıntı verir diyorsan da standla bir başlangıç yaparsın, kafana yatarsa dükkana geçiş yaparsın.
Ya bana da esnaf bir arkadaşım "Ticarette duygusallık olmaz" demişti :))) O hesap.
Az önce biri kitap ayracı yaptığını söyledi, hem de bolca satıyorlarmış,onu da satan çok.Sen o kar kürelerini yaptıracaksın illa bana değil mi
Rüya kapanı tarzı şeylere mi diyorsun Kendinehas? Ya onları satan hediyelik dükkanlar var zaten, ben olmayan bir şeyler peşindeyim. Burada saksı boyayan birini görmedim, varsa da haberim yok batmış kapatmış olabiler tövbe.
Dükkan işi beni hem korkutuyor hem de sıkılırsam diye ciddi düşünüyorum. Az buçuk biliyorum da kendimi. Babam da bilir huylarımı "Kendini bıktırırsın, çabuk tüketirsin yavaş koş" diyor. Stant işine daha yakın gibiyim ya. O daha mantıklı gibi sanki. Dükkanın da cazibesi bi ağırlığı var tabi. O da beni çekiyor.
AyyyyyyKüçük kaktüs saksıları ve dekoratif şeyler Damdan, büyük değil. O yükte hafif işini biz de düşündük, basit bir biblo ağırlığını geçmesin dedik. Birinin fotosunu atayım bari; bunlar deneme saksıları; 13 x 13 cm, en büyük boy bu olacak. 5 cm kaktüs saksıları filan düşünüyorum:
Eki Görüntüle 2221466
nameaver sana gönderim mi bi panda :)
Küçük kaktüs saksıları ve dekoratif şeyler Damdan, büyük değil. O yükte hafif işini biz de düşündük, basit bir biblo ağırlığını geçmesin dedik. Birinin fotosunu atayım bari; bunlar deneme saksıları; 13 x 13 cm, en büyük boy bu olacak. 5 cm kaktüs saksıları filan düşünüyorum:
Eki Görüntüle 2221466
şimdi anladım az çok
bir soru daha bu işin ederi ne peki
yani sanata paha biçilmez vs de
bu 13x13 lük saksı ne kadar
bir de ham sakısının maliyeti, boya vs başka ne kullanılıyorsa herşeyin maliyeti ne kadar
emek senden gidecek de başlangıç için yine de malzeme maliyeti vs bir hesap yapmak lazım
evet ben anlıyorum turist için çok ucuz diyorsun 5 Euro ya en küçük boyunu satarım vs diyorsun muhtemelen
biz birkaç yıl önce tatilde bir otele gittik
kullanılmış golf topu satıyordu oteldeki dükkan
1 Euro idi bize de 5 Tl o zaman Euro o fiyata idi
almıştık mesela
ama şimdi 5 cmlik kaktüs saksını ben Türk aklım ile 5 Euro ya alır mıyım bilemedim yabancılar alabilir ama
Ahan da hayallerimi gerçekleştirecek biri gelmiş.Selam hanımlar nasılsınız nasıl gidiyor?
Beni sorarsanız biraz sıkıntılı olmakla birlikte kafamda kırk farklı tilkinin döndüğünü söyleyebilirim.
Konu: İş yeri açma ya da stant işi kararsızlığı
Şimdi iş hayatımı özet geçmeyeyim ama senelerce çalıştım, alanım olmayan bir işte. Aslında aynı yerden devam etsem kariyer olarak çok şahane yerlerde olabilecekken, kafamı kurcalayan bir hayal peşinde o işten uzaklaştım ve çocuktan sonra işime dönmeme kararı alıp o kapıyı kapadım. Her ne ise; hayalim sanat sepet işleri, az buçuk eski konularımdan bilenler var aranızda.
Sorun nedir diyecek olursanız; sorun, benim evde duramamam, ne kadar çizim de yapsam bunları her yönden değerlendirmek istemem, üretmek, aile bütçesine katkı sağlamak istemi falan filan. Ve bu halle birlikte "Ne yapmalıyım" kararsızlıkları.
Çocuk büyüyor, kreş çağına geliyor, yani vaktim bol olacak. Hem sağ olsun iyi kötü annem de yardımcım, tablo çıkarmam için oğlanı alıyor bazen, ben de hayalimdeki ilk hedef olan sergi işine hazırlanıyorum, görüşmelerim tamam. Ama bu bana yetmeyecek biliyorum. Şimdi kafamı yazlık stant ya da sürekli bir dükkan olayına taktım. Aynı anda 3-5 işe dallanıp budaklanma gibi huylarım var, saksı da boyuyorum bir yandan; insta sayfamdan bulunma ihtimalim olmasa birkaç örnek paylaşacağım ama; size diyeyim, fena sayılmazlar. Bunu ticari olarak düşünüyorum, daha çok turistlere yönelik bir iş. Bilemediğim nokta, bu işe küçük bir stant ile başlamak mı yoksa dükkan ile direkt ciddi kanalize olmak mı?
Stant olsa, şey gibi olacak, "Bu iş tutar mı" testi
Dükkan olsa "Daha gayretli olmam gerekiyor" azmi
Anlatabildim mi bilmiyorum; sanki biri daha ciddi olacak, diğeri daha basit kaçacak. Ama basit kaçanda da ruhsatttı oydu buydu işine girmeden bu işin tutup tutmayacağını test etmiş olacağım. Siz olsanız ne yapardınız? Riskleri alır, daha ciddi ve kayda değer imaj için dükkanla başlar asılır mıydınız ki el boyama, isteğe göre üzerine resim yapılan saksılar, ilgi alanına göre gider gibime geliyor (Şimdiden 2-3 sipariş aldım, daha 5. saksımı boyuyorum)
Ya da önünüzü görmek için, küçük bir stantla başlar, daha küçük adımlarla ilerlemeyi mi tercih ederdiniz?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ahan da hayallerimi gerçekleştirecek biri gelmiş.
Ben olsam önce stant açar, piyasa yoklaması yapar; sezon sonunda da ufak bir dükkan bakardım.
Bir sezon stant dememin sebebi de şu: Siz kafanızda bir bedel biçersiniz ama bakarsınız ki gideri daha düşük, ya da tam tersi.. Hem ayrıca belki dükkan kendi kendini açar, belli mi olur?
Ben şu anda evdeki saksıları boyamakla yetiniyorum. Hatta çoğundan sıkıldım, bu bahar revizyon yapacağımUmarım senin de olur. Senelerdir hayal ettim durdum, şimdi ucuna geldim.
Ben de stantta karar kılıyorum, bi sezon kendimi göreyim, sonra dükkan olabilir diye düşündüm evet. İnşallah ya ^_^
Ben şu anda evdeki saksıları boyamakla yetiniyorum. Hatta çoğundan sıkıldım, bu bahar revizyon yapacağım
Emekli hayatı iyi geldi bana.
Can sıkıntısından 40'ımdan sonra tığ öğrendim (ulu maritu youtube sağ olsun) evde kaç çift ev patiği var ben sayısını unuttum. Kırlentler ördüm, sepetler ördüm. Ördüm de ördüm.
Örgü zaten oldum olası severdim, kocaya kıza örüp duruyorum bir şeyler.
Makromeden saksı askıları yaptım (şiddetle tavsiye ederim. hem çabuk bitiyor, hem kolay hem de maliyeti çok az, penye ip kullandım)
Şimdi tohumdan çiçek yetiştirme modundayım. Her kuş halloldu, sıra baykuşta
Benim adam beni evdeki yünlerden ve verandadaki çiçeklerden boşamazsa, daha da boşamaz. (en son geçen hafta ful yasemin aldım. Eşim de verandada oturduğundan daha öncekiler gibi usulca verandaya koyamadım ama demokrasilerde çare biter mi? bitmez.... Güvenliğe dedim ki "al şu çiçeği ve saksıları. Koy senin yanına. Sabah da ilk iş sessizce verandaya bırak)
Ellerine sağlık, pek de ciciler.Evde oturunca insan illa bi şeylere sarıyor ya; bende de durum farklı sayılmaz. Yapay çiçeklerden nefret ederim, inadına da benim ev yapay çiçek dolu, evlenirken bi yığıldı, doğumdan sonra bi daha yığıldı, her yerim vazo ve çiçek doldu. Bir kısmını sevenlere verdim hediye götürdüm, kalanını söktüm parçaladım, mukavvayı yuvarlak kestim üzerine bastım silikon tabancasıyla kapı süsü yaptım. Kendi kapıma da astım, annemlere kvlere de yaptım götürdüm filan güzel oldu baya. Sonra Eski platform ayakkabılarım vardı nude; sıkıldım, hadi dedim bi deneme yapayım zaten eski. İncik boncuk taş tuş aldım, silikon tabancasıyla bastım üzerine yapıştırdım, kenarlardan akrilikle geçip sıktım saç spreyini. Oldu mu sana tasarım ayakkabı
Hatta şöyle:
Eki Görüntüle 2221508 Eki Görüntüle 2221509
Öyle işte, ben de ona buna sarıp duruyorken değerlendirmek istedim.
Hatta duvar yaptık boyadım filan.
O da bu konu içinde;
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/insaat-isine-kollari-sivadim.1093348/
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/insaat-isine-kollari-sivadim.1093348/page-6
Küçük kaktüs saksıları ve dekoratif şeyler Damdan, büyük değil. O yükte hafif işini biz de düşündük, basit bir biblo ağırlığını geçmesin dedik. Birinin fotosunu atayım bari; bunlar deneme saksıları; 13 x 13 cm, en büyük boy bu olacak. 5 cm kaktüs saksıları filan düşünüyorum:
Eki Görüntüle 2221466
Ellerine sağlık, pek de ciciler.
Bunlar da benim geçen yaz yaptığım acemi işi şirinler. Bu sene daha profesyonelce çalışıp stencil ve doğaçlamadan dekupaj'a geçmeyi planlıyorum.
Malum renk ve tema takıntısı..
.Eki Görüntüle 2221526 Eki Görüntüle 2221527 Eki Görüntüle 2221528 Eki Görüntüle 2221529
Çok tatlıymış bu
Sizin resimden dolayı boya tecrübenize güvenerek bir şey sormak istiyorum. Bu arkada kırmızı görünen akrilik boya mı? Her zaman sulandırıp mı kullanıyorsunuz?
Ve fırça olarak ne kullanıyorsunuz? Fırça izi fırçadan mı boyadan mı yanlış teknikten mi olur? Yoksa hepsi birden mi?
Ay ben bunu kaçırmışım. Çok tatlıymış .Küçük kaktüs saksıları ve dekoratif şeyler Damdan, büyük değil. O yükte hafif işini biz de düşündük, basit bir biblo ağırlığını geçmesin dedik. Birinin fotosunu atayım bari; bunlar deneme saksıları; 13 x 13 cm, en büyük boy bu olacak. 5 cm kaktüs saksıları filan düşünüyorum:
Eki Görüntüle 2221466
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?