Yine bir ikilem

Ya bana da esnaf bir arkadaşım "Ticarette duygusallık olmaz" demişti :))) O hesap.

Sen o kar kürelerini yaptıracaksın illa bana değil mi
Rüya kapanı tarzı şeylere mi diyorsun Kendinehas? Ya onları satan hediyelik dükkanlar var zaten, ben olmayan bir şeyler peşindeyim. Burada saksı boyayan birini görmedim, varsa da haberim yok batmış kapatmış olabiler tövbe.
Dükkan işi beni hem korkutuyor hem de sıkılırsam diye ciddi düşünüyorum. Az buçuk biliyorum da kendimi. Babam da bilir huylarımı "Kendini bıktırırsın, çabuk tüketirsin yavaş koş" diyor. Stant işine daha yakın gibiyim ya. O daha mantıklı gibi sanki. Dükkanın da cazibesi bi ağırlığı var tabi. O da beni çekiyor.

Ya bana da esnaf bir arkadaşım "Ticarette duygusallık olmaz" demişti :))) O hesap.

Tabii ki, bence de olmamalı.
Zaten en büyük ticari hatalar böyle doğuyor bence.
Aman arkadaşım, aman eşim dostum derken.
Bir bakıyorsunuz kendinizi zararda buluyorsunuz.

En doğrusu ticarete ticari açı ile yaklaşmak.
Sonuçta "ay ben senden alamam" dediğinizde yine de giderleriniz söz konusu.
Hele ki bir ticari amaç varsa, onun karşılığını almamak mantıksız oluyor.

Az önce biri kitap ayracı yaptığını söyledi, hem de bolca satıyorlarmış,onu da satan çok.
Senin yapacağın her ne ise özgün olacak zaten, benimkiler sadece örnek,
Başlangıcı stant ile yapmak sanırım en mantıklısı.
İçine sinerse tükana bir ki

Ayyyyyy
Dm ye koş

Dukkan kendinizinse bu cok buyuk bir arti oncelikle.esnafin belini buken en fazla yuksek kiralar.
Bence dukkan daha iyi ama sorumluluklari cok fazla bugun canim istemiyor acmiyayim gibi bi luksunuz yok ben de cabuk sıkılan bir insanim hic bana gore degil mesela.
Kucukten baslayip isi buyutmek daha mantikli su asamada.o yuzden ben stand diyorum.belli bi yere gelmis markalarin ya da basarili insanlarin cogunun hayat hikayeleri de hep en alttan baslamak uzerinedir.

şimdi anladım az çok

bir soru daha bu işin ederi ne peki

yani sanata paha biçilmez vs de

bu 13x13 lük saksı ne kadar

bir de ham sakısının maliyeti, boya vs başka ne kullanılıyorsa herşeyin maliyeti ne kadar

emek senden gidecek de başlangıç için yine de malzeme maliyeti vs bir hesap yapmak lazım

evet ben anlıyorum turist için çok ucuz diyorsun 5 Euro ya en küçük boyunu satarım vs diyorsun muhtemelen

biz birkaç yıl önce tatilde bir otele gittik

kullanılmış golf topu satıyordu oteldeki dükkan

1 Euro idi bize de 5 Tl o zaman Euro o fiyata idi

almıştık mesela

ama şimdi 5 cmlik kaktüs saksını ben Türk aklım ile 5 Euro ya alır mıyım bilemedim yabancılar alabilir ama

Yabancılar alır diye güveniyorum ben de.
Hesapladık az buçuk, ham halde 13e 13 saksı 4 lira mesela.
Boyalar pahalı biraz işe göre ama çok boya gitmiyor. Tüpü ortalama 10- 14 lira, bir tüpten kaç saksı çıktığını henüz hesaplamadım ama ona da bakacağım. Zaten başlangıçta fırçalarını filan alıyorsun, benim vardı evde takım. Ama eskidikçe yenilersin, fırçanın kalitesine ve boyuna göre de 4 liradan başlar 20 liraya uzanır. Yani çok da bi maliyeti yok gibi.

Ahan da hayallerimi gerçekleştirecek biri gelmiş.
Ben olsam önce stant açar, piyasa yoklaması yapar; sezon sonunda da ufak bir dükkan bakardım.

Bir sezon stant dememin sebebi de şu: Siz kafanızda bir bedel biçersiniz ama bakarsınız ki gideri daha düşük, ya da tam tersi.. Hem ayrıca belki dükkan kendi kendini açar, belli mi olur?

Umarım senin de olur. Senelerdir hayal ettim durdum, şimdi ucuna geldim.
Ben de stantta karar kılıyorum, bi sezon kendimi göreyim, sonra dükkan olabilir diye düşündüm evet. İnşallah ya ^_^

Reactions: csi
Umarım senin de olur. Senelerdir hayal ettim durdum, şimdi ucuna geldim.
Ben de stantta karar kılıyorum, bi sezon kendimi göreyim, sonra dükkan olabilir diye düşündüm evet. İnşallah ya ^_^
Ben şu anda evdeki saksıları boyamakla yetiniyorum. Hatta çoğundan sıkıldım, bu bahar revizyon yapacağım

Emekli hayatı iyi geldi bana.

Can sıkıntısından 40'ımdan sonra tığ öğrendim (ulu maritu youtube sağ olsun) evde kaç çift ev patiği var ben sayısını unuttum. Kırlentler ördüm, sepetler ördüm. Ördüm de ördüm.

Örgü zaten oldum olası severdim, kocaya kıza örüp duruyorum bir şeyler.

Makromeden saksı askıları yaptım (şiddetle tavsiye ederim. hem çabuk bitiyor, hem kolay hem de maliyeti çok az, penye ip kullandım)

Şimdi tohumdan çiçek yetiştirme modundayım. Her kuş halloldu, sıra baykuşta

Benim adam beni evdeki yünlerden ve verandadaki çiçeklerden boşamazsa, daha da boşamaz. (en son geçen hafta ful yasemin aldım. Eşim de verandada oturduğundan daha öncekiler gibi usulca verandaya koyamadım ama demokrasilerde çare biter mi? bitmez.... Güvenliğe dedim ki "al şu çiçeği ve saksıları. Koy senin yanına. Sabah da ilk iş sessizce verandaya bırak )

Maddi durumunuzu bilemiyorum ama dükkan düşünüyorsanız ilk zamanlarda satış yapamayacak şekilde varsayıp 3-5 aylık kira ve giderler(elektrik su vb)elinizin altında bulunmalı zira cepten yeme durumu olabilir.
Ben olsam stand ile baslardım,zaten Antalyadaymışsınız yaza kadar satabileceğiniz parçaları hazırlayip yazın satabilirsiniz,baktınız satılıyor ona göre dükkan işini değerlendirirsiniz.

Evde oturunca insan illa bi şeylere sarıyor ya; bende de durum farklı sayılmaz. Yapay çiçeklerden nefret ederim, inadına da benim ev yapay çiçek dolu, evlenirken bi yığıldı, doğumdan sonra bi daha yığıldı, her yerim vazo ve çiçek doldu. Bir kısmını sevenlere verdim hediye götürdüm, kalanını söktüm parçaladım, mukavvayı yuvarlak kestim üzerine bastım silikon tabancasıyla kapı süsü yaptım. Kendi kapıma da astım, annemlere kvlere de yaptım götürdüm filan güzel oldu baya. Sonra Eski platform ayakkabılarım vardı nude; sıkıldım, hadi dedim bi deneme yapayım zaten eski. İncik boncuk taş tuş aldım, silikon tabancasıyla bastım üzerine yapıştırdım, kenarlardan akrilikle geçip sıktım saç spreyini. Oldu mu sana tasarım ayakkabı

Hatta şöyle:

Öyle işte, ben de ona buna sarıp duruyorken değerlendirmek istedim.

Hatta duvar yaptık boyadım filan.
O da bu konu içinde;
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/insaat-isine-kollari-sivadim.1093348/
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/insaat-isine-kollari-sivadim.1093348/page-6

Ellerine sağlık, pek de ciciler.
Bunlar da benim geçen yaz yaptığım acemi işi şirinler. Bu sene daha profesyonelce çalışıp stencil ve doğaçlamadan dekupaj'a geçmeyi planlıyorum.
Malum renk ve tema takıntısı..

.

Eklentiler

• 5.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 47
Stant ile başlamaya karar vermişsiniz sanırım. Bir sezon kendinizi denemiş, piyasayı yoklamış olursunuz.
Aslında böyle şeyler biraz da şans işi. Kimi küçük başlayıp büyütüyor, kimi gözünü karartıp çok yüksek meblağlarla başlıyor. Hangi yolu seçeceğiniz hitap etmek istediğiniz kitleye bağlı.

Tasarım ürün söz konusuysa, stantta 20 liraya satacağınız şeyi zengin ve işlek bir muhitteki iyi tasarlanmış şık bir dükkanda 500 liraya satabiliyorsunuz. Turistleri hedefliyorsanız başlangıç için stant hem iş görür, hem çok masraflı olmaz.

Instagram'da da bir satış/tanıtım sayfanız mutlaka olsun. Ama orada cayır cayır satış yapanlar nasıl yapıyor onu bilmiyorum Öğrenirseniz bana da anlatın Benim de sayfam var ama henüz o kadar büyük değil. Yine de tanıtıma yardımcı oluyor, birilerinin aklına düşmüş oluyor.

Çok tatlıymış bu
Sizin resimden dolayı boya tecrübenize güvenerek bir şey sormak istiyorum. Bu arkada kırmızı görünen akrilik boya mı? Her zaman sulandırıp mı kullanıyorsunuz?
Ve fırça olarak ne kullanıyorsunuz? Fırça izi fırçadan mı boyadan mı yanlış teknikten mi olur? Yoksa hepsi birden mi?

Güzeller ama ^_^ Ben de acemiyim bakma, yeni başlıyorum daha beş saksı boyadım; o fotoğrafını attığım yaptığım ilk ayakkabı. Böyle böyle oluyor işte. Stencil değil de bantlar benim ilgimi çok çekti youtubeda gördüm, her yeri bantlayıp boyayasım geliyor

Valla kuzum ben de acemiyim, yolda öğreniyorum hepsini.
Boyaların hepsi akrilik evet, fırça izi ele bağlı olarak değişir. Elinin hızına ve tekniğine bakar. Bazen de fırçanın boyuna bakar. Mesela arkaplan boyarken, fırça izi olsun istemiyorsan büyük fırça kullanırsın. Bu hızlı boyamanı ve boyayı çabuk yedirmeni sağlar. Fırça izi boya cinsinden de olur. Ama şöyle, mesela guajda fırça izi daha çabuk kalıyor çok örtücü bir boya olmadığı için, akrilik de yağlı boyaya göre daha çabuk kuruduğundan hız istiyor biraz. Yağlı boya bu açıdan bir tık rahat diye biliyorum.

Boyayı her zaman sulandırıp kullanmam, daha yoğun ve kalın renk istersen sulandırmazsın. Ama kontrolü biraz zor olur, fırça kalın çizer. Ona göre de sulandırıp ince çizgi çekersin falan filan. Tam anlatamadım sanki :)

Ay ben bunu kaçırmışım. Çok tatlıymış .

Resim yeteneğinin olması çok büyük lütuf. Ben çöp adamadan ötesini çizemem. Bu sebeple de maalesef ben stencil ve dekupaj'dan dışarı çıkamam. Ama tek kelime ile b a y ı l d ı m
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…