Yine esim yine ailesi

kayinvalidemi severim, sorunumuz kesinlikle yok. ama iki ay bebegim icin bende kalmasini dusunmek istemiyorum. Allahim, saglikli akilli evlatlar nasip etsin, basta en onemlisi o. Ama kreslerin suyu mu cikmis? Huzurumu bozmaktansa veririm krese.
Kreşe başladı kızım ama çok hastalandı ve mecburen almak zorunda kaldık. Eylüle kadar evde olacak ya da daha erken baslaticaz böyle giderse

Benim kız da 2,5 yaşında başladı krese evet ilk yıl çok hastalandı ama ben bu yüzden kızımı kresten almadim istesem de alamadım zaten ama aylar geçtikçe hasta olma şıklığı azaldı. Bir sonraki sene ise daha az hastalandı. Hastayken de gitmek zorunda kaldı bakacak kimse yoktu. Sizin anneniz takınmış büyük nimet krese devam etseydi hastayken de annenize biraksak iz bu süreci daha rahat atlatirdiniz.

Uzak yerden geliyorlarmış hemde sizin çocuğunuza bakmak için yani turistik gezi için gelmemişler sonuçta.Onlar size bu iyiliği yaparken sizde aynı evde yaşamaya çalışın bir zahmet.

Kayınvalide ile konuş ve annem bakacak artık de. Annen yakında ve bakabilirse zaten ta ordan kv getirmek saçma olmuş. Valla iyi sabırlı millet hayranım.

Kim ne derse desin aynı evin içinde olmaz. Benim amcamlar ve gelininin ailesi de böyle dönüşümlü bakıyorlardı çocuğa sırf kuzenimin bencilliğinden inadından dolayı. Birkaç ay bir taraf birkaç ay bir taraf kalıyordu. Sonunda hepsi birbirine girdi. Ancak öyle bakıcı tutmayı akıl edebildiler. Yüzgöz oldular iyice. Ne gerek var bunlara.

Anneniz baksa sadece olmaz mı? Yaşı gelince kreşe falan verirsiniz

Sırf bunu konu yüzünden çalışmıyorum çocuğuma bakacaklar diye gelip yerleşirler evime anneniz yakındaymış sürekli o baksın onlar uzaktaymış hiç zahmet etmesinler

Eşiniz kendi annesinin bakmasını teklif ettiği an direk olumsuz cevap verseydiniz ve "bebeğe sürekli aynı kişinin bakması kişisel gelişimi için daha doğrudur. Herkes farklı davranır çocuğun kafası karışır. Kesinlikle böyle bir şey olmayacak arada gelir görür bir kaç gün sonra dönerler. Sen anneni özlüyorsun o yanındayken çocukluğuna dönüp kendini güvende hissediyorsun diye ben çocuğumun aklını bulandıramam" deseydiniz tüm bunlar olmazdı.
Aynı evde çok iyi olunsa bile zordur. Yaşadım biliyorum..

Anne sonuçta git denmez ama 1 ay sabredin. Ama buradayken de eşinizle karar alıp açıklayın "artık annem daimi bakacak. Bebek için bu daha faydalıymış. En azından aklı biraz erene kadar" deyin..

Aslında bebek dediğimiz 2.5 yaşında oldu epey aklı eriyor yani :) 1 ay daha sabredicem artik. Sonra annem bakacak. Sonra tatil falan var sonra da kreşe vericez artik yaz sonunda. Problem hallolmuş olacak umuyorum.

Bakıcı tutun annenizde gelsin arada kontrol etsin. Çok küçük yaşta kreşe gerek var mı bilmiyorum. Eve kamera vs de yerleştirirsiniz. Hem biraz daha kendini koruyabileceği yaşta gider kreşe.

Anneniz açısından bakınca dönüşümlü bakılması iyi olmuş aslında. O kadında dinlenmek ister. Sadece kendi rahatınızı gözetmeyin.

Bakıcı tutun annenizde gelsin arada kontrol etsin. Çok küçük yaşta kreşe gerek var mı bilmiyorum. Eve kamera vs de yerleştirirsiniz. Hem biraz daha kendini koruyabileceği yaşta gider kreşe.
Aslında şu an 2.5 yaşında. Çok da küçük değil. 3 yaşına kadar idare etmeye çalışıcaz umarım. Ne kadar daha sabırlı olabilirim bilmiyorum tabi

Anneniz açısından bakınca dönüşümlü bakılması iyi olmuş aslında. O kadında dinlenmek ister. Sadece kendi rahatınızı gözetmeyin.
Zaten o yüzden dönüşümlü baksınlar demistim ama böyle birlikte yaşamak da benim sınırımi bozmaya başladı. Gelince gitmek bilmiyorlar. Hiç mi insan evini kendi düzenini özlemez? Hiç mi rahatsızlık hissetmez anlamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…