Yine kalbim paramparça

Bu yoruma ek olarak;

Tek sorun olarak aileyi görmedigim için iyimser olmamıyorum.
Fakat bu sorunu hallederseniz ve döndügünde ailesi ile siz arasındaki dengeyi kurabildigine inanırsanız son kullanımlık bir şans vereceginizi düşünüyorum.

Eğer o şansı (bari son kez ve tek kullanımlık olsun) verecek olursanız son zamanlarda bu kadar net konuşmuşken ona terapiyi de şart koşun. Hem birey olabilme, hem de öfke problemleriyle ilgili...
İster mesleki deformasyon desin ister geçmişindeki sıkıntılar vs. Eşiniz, her ne olursa olsun öfkesini kontrol etmeyi ögrenmeli.

Bakın boşanmayı anlık da olsa kabul etmiş, yine "öfkeyle" imzalamış o dilekceyi.
Yarın öfkeyle hangi istemedigi (!) davranısta bulunucagını kestiremezsiniz...

Eski konularınızdan baktım, eşinizin hiç de hak verir gibi bir hali yok. Aksine suclanıyorsunuz.

Sizi dinlerken arada konuyu kapatmak icin haklısın demek, savundugu anlamına gelmez.
Hoş karşılanmamanıza, ailesinin terbiyesizligne bile "çünkü sen böylesin şöylesin" diye size söylenen kişi eşiniz degil mi?

Eger gerçekten savunmuş olsaydı "eşime, bir insana nasıl böyle davranırsınız?! Ona yapılmış saygısızlık bana da yapılmıs demektir. Ya kendinize cekidüzen verirsiniz ya da bir daha bu evden iceri girmeyiz, beni de kaybedersiniz" diyebilmiş olsaydı bakın o görümceler ve kayınvalideniz size nasıl davranmış olurdu...

ona tek sorunumuz ailesinin değil kendi tavırları olduğunu da söyledim
ama en büyük sorunumuz ailesi
çünkü bu zamana kadar çok kullandılar
şöyle diyeyim size eşim bir kez memleketine gitmişti teror olaylarından dolayı gelmesi geçikmişti
geldiği akşam hatta gece diyebilirim kaç kez aradılar eşimı
hiç bir zaman düşünmediler bunlar yeni evli uzun süredir görmüyorlar birbirini diye
sırf yaşadıkları sorunları bahane ederek en özel anlarımızı bile zehir etmeyi başardılar
ha diyebilirsiniz ki acmasaydiniz telefonu ama öyle olmuyor
iyi şeylerin yaşanmadığı yerde insanın aklının bir yerinde onlar varken
kötü birşey mi oldu düşüncesi açmamaya engel oluyordu
bunun gibi bir çok şey ailesininde suçu bana göre
aslında eşim öfke kontrolü için tedavi görüyor ama demekki yeterli gelmiyor
bende bu hafta Allahın izni ile psikoterapiye başlıyorum
eğer kararlı gelirse oradan eşim onunla birlikte evlilik terapistine gidebilirim

Asla o telefonu açmayın diyemem. Tehlikedeler mi diye düşünmeseniz dahi her çaldıgında acaba kalp krizi mi de diyebilirsiniz...
Eğer arayan kişilerin yalnız oldugunu ya da en çok size güvendigini biliyorsanız en uygunsuz hissettiginiz anda dahi o telefonu açarsınız.
Sorun, gerekli gereksiz her şey için arayan ve eşinizle başbaşa kalmayı geçin, bir insanın dinlenmek isteyecegini dahi düşünmeyen kişilerin bencilliginde.
Bu yüzden aile ile ilgili problemlerinizde sonuna kadar haklısınız.

Fakat bu durumun devam etmesine izin veren kişi de eşinizdi. Keza sizi ezen ve ezdiren kişi de o.
Ailesi için katlanmak, fedakarlık edip etmemek onun kararıdır. Ancak sizi buna ortak olmaya zorlayamaz. Size yaptıgı haksızlıklar da bu noktada başlıyor zaten.

Umarım bundan sonra her şey gönlünüzce olur...
Terapiye gitmek her şeyin çözümü degil. Dolayısıyla sizin artık rest çekme hakkınızın olmadıgı, devam etmeye zorunlu oldugunuz anlamına gelmez.
Siz degerlisiniz, bu hayatta seri üretim olan bir televizyon olabilir ama 2. bir pink_woman yok. Sadece bunu unutmayın ve tüm kararlarınızı buna göre alın.
Eşiniz olumsuz bir şekilde dönerse sürekli boşan boşan yazmak istemiyorum. Biz ne dersek diyelim zaten siz içinizden ne geliyorsa öyle davranacaksınız...

Daha önce bir başka konuda yazdım ama kaçırmış olabilirsiniz size de yazayım. Bu benim forumdaki 2.üyeligim.
İlkini buranın bir parçası olmak istemedigim için iptal ettirdim. Sonra da gurur yapamayacagım bir konu nedeniyle kendi kararlarımı cigneyip yönetime mesaj attım ve üye oldum.
Maalesef bdv konularının akışta dikkatimi çekmesi ve buradaki çaresizliklerin çogunun insanların kendisine yeterince değer vermediginden kaynaklandıgını ve kendilerine yapılan haksızlıkların bile farkında olmadıklarını gördügüm için yazmadan duramadım. Şimdi ise bu üyelikle herhangi birşey yapmaya niyetim yok.
Bundan sonra konunuza pek yazmayı düşünmedigim ve bazen domine ettigimi hatta sizi zorladıgımı düşündügüm için açıklama gerekliligi hissettim.
Kalbinizi kırdıysam kusura bakmayın lütfen.

Reactions: anu
ben sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum ve çok destek oluyor bana
kalbim öyle kolay kolay kırılmaz benim
yazmaya devam edin lutfen
ben vaktinde çok farklı bir psikolojik
hastalık yaşadım "konversiyon bozukluğu"
onun için yıllarca ilaç tedavisi gördüm ama duzelememistim ne zaman ilaçları bırakıp kendime inandım o zaman iyileştim
şimdi psikoterapiye gitmemin amacı evliliğim eşim için asla değil
ruhsal zayıflığı mi güçlendirmek için gerçekten manevi yönden çok çok güçsüzüm
bu durum beni korkutuyor
eskiye dönmekten korkuyorum
eşim değişmeden gelirse söyleyin bana tamam belki normal insanlar gibi çekip gidemiyorum ama bu duruma da ne kadar katlanabilirim
inanın evet çok sabırlı bir insanım ama daha fazla katlanmaya tahammülüm kalmadı
sabrım bile tükendi

Eşinin ailesinden ziyade eşi anlasa yeterli aslında.Evliliğine sahip çıkmak mı onlara babalık yapacağım diye sömürülmek mi ikisi arasında tercihini yapacak.
eşim ailenin safı
ailesinden şöyle güzelce afedersiniz ama kazık yemedigi sürece işi zor

Eşinin ailesinden ziyade eşi anlasa yeterli aslında.Evliliğine sahip çıkmak mı onlara babalık yapacağım diye sömürülmek mi ikisi arasında tercihini yapacak.
eşim ailenin safı
ailesinden şöyle güzelce afedersiniz ama kazık yemedigi sürece işi zor

Zaten kendinize inandıgınız sürece her şeyin üstesinden gelebilirsiniz. En agır hastalıklarda bile insanın kendi hayatı icin savaşma icgüdüsünün kurtarıcı oldugu örnekler var.
Bu yüzden en dibe vurdugunuz anlarda bile yılmayın. Her şey sonuç degildir, iki ayagınızın üzerinde durabilmek icin verdiginiz mücadele, o sürec ve kararlılık sizi güclü kılar.

Bu konuda uzman degilim fakat terapistinize bu durumdan bahsedin ve ilaç verirse terapiyle beraber kullanabilir, sonra yine zamanla bırakırsınız. İlacı içtim gecti şeklinde degil ama terapi süresince ilaçların destekleyici bir yanı da var.
Örnegin farklı alanlarda uzmanlıgı olan doktor arkadaslarım da destekleyici olarak kullanıyor. Siz reddedecek olsanız da karar vermeden önce bir düşünün.

Bu arada teşekkür ederim. Cümlelerime hep dikkat etmeye çalıştım ama bazen dilin kemegi olmuyor, naif bir kadınsınız, sizi kırmak istemem.
Ayrıca bize de sabır göstermeyin, hakkınızı yedigimi düşündügünüz ya da sıkıldıgınız an cevap vermeniz sizin adınıza beni mutlu eder.

o konuda ilaç bıraktım sonra kendi irademle iyileştim dememden kasıt
çok dibe vurduğum bir zamandı bir müddet sonra kendi gücümle ayağa kalktım
tabi yaşadıklarımı düşünüyorum ki
ooo onlarda neymiş
şimdi daha ağır şeyler yaşıyorum
bu yüzden kendimi daha güçlü hissetmem gerek
desteğe ihtiyacım var

birazda kendi ailesini düşünmeli

Ben anlayamıyordum ne annene ne ablana hiçbirşeyini söylemiyordun çok ketumdun.Eşinle ilgilide onu ve ailesini idare etmişsin bir şekilde.Eskiden herşeyi içine atıyordun kimseye birşey söyleyemiyordun .Naif bir insansın kimseyi kırmayım incitmeyim derken kendin hasta olmuşsun.

Kendinde diyorsun ya Pink ben böyle değildim şimdi herşeyi söylüyorum kendime hayret ediyorum diyorsun bu senin değiştiğini ve daha da güçlü olduğunu gösteriyor.Değişim içindesin ve bu gidecek artacak.Küllerinden doğan Zümrüdüanka kuşu gibi.

Ben yapabileceğine inanıyorum.

rabbim yardımcım olsun canım
önce Rabbim sonrada sizin gibi güçlü kadılar sayesinde
Doğruları daha çok gördüm
Hani söyledim ya benim etrafımda ki insanlar benden daha beter durumda diye
Artık ben ve etrafımdakileri okumuş cahiller olarak adlandırıyorum artık...
Benim arkadaşıma kv gelecekti
arkadaşım yemek felan yapmıyor sağlığı bozuluyor sürekli
ama kv vaktinde neler neler yapmış buna
bende kabul etme
ruh sağlığın daha önemli
yemek yapmasını ben sana anlatırım yada dışardan söylersin
kv olmasada onlar senin halledeceğin şeyler dedim
ve geçen gün geldi kv gelmesini istemiyorum
bir bahane buldum eşimle gitmedik almaya dedi
kendi evimi geçtim artık arkadaşların evinide getirtmiyorum kv leri
sonunda toplanıp katliam yapmasınlar bana

çok güzel şeyler bunlar.
evlendik diye hayatımızı ipotek etmedik ya erkeklere ve ailelerine.

boşanmak da tıpkı evlenmek gibi HELAL ve normal.

çok güzel şeyler bunlar.
evlendik diye hayatımızı ipotek etmedik ya erkeklere ve ailelerine.

boşanmak da tıpkı evlenmek gibi HELAL ve normal.
dün giderken
aslında benim için bu evliliğin artık bitmeye yüz tuttuğunu söyledim
herşey iyi olacak ben bu hayatta seni kaybetmekten korktuğum kadar hiç birşeyden korkmuyorum dedi
artık senin elinde herşey benlik bir durum yok bu saatten sonra dedim
ama şu saatlerde annesi sarj ediyordur muhtemelen

ben de merak ediyorum valla.
annesi benim kv gibi, daha genç daha güzel kadın alırım sana, demez inşallah :))

ama yakıştıramıyor ki
bu kadar kötülüğü kendinin ve ailesinin yapmış olabileceğine
yakıştıramıyor değil ki.
onların normali bu.
normal yaşam algıları bu şekilde.
eşine göre senin istediğin normal değil ve düzeni sen bozuyorsun.
hep yazdım bugün kabullenir gözükür en ufak olayda acısını çok fena çıkartır senin ona ödettiğin bu "bedelin".
eşin için bir bedel çünkü bu.
hesabı da ağır olacaktır ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…