- 2 Temmuz 2015
- 3.973
- 3.452
- 83
- 36
- Konu Sahibi Pink_Women
-
- #1.161
geç kalmış bir hesaplaşma.İyi birşey değil yaptığım bunu biliyorum ama engel olamıyorum kendime yada engel olmak istemiyorum bilmiyorum
İçimden elbette birşeyler gidiyor
Bir kötülüğü bilmeden yapmak var birde bilerek yapılan kötülükler var
Kendime kızsam bile engel olamıyorum
Geçen gün şöyle bir konuşma geçti
Eşim biliyorsunuz aileme düşkün
Kardeşinin okul taksitini yolla dedi
Bende babamın ihtiyacı yok dedim
İşte sen ailene gelince neden böyle hesaplar yapıyorsun dedi
Ben borç alsalar hemen verdiklerinde söylerim
İşte bunlar önemli şeyler değil dedi
Bende gerek yok
Herşeyi kaldırdım ama ailemin adının asla maddi birşeyde geçmesini istemem dedim
Üzüyorsun beni böyle dedi belki dünyada bunu en son dile getirecek insan benim dedi
Yapacak birşey yok dedim insan oglu beşar şaşar yapmam der yapar dedim
ona ne?İyi birşey değil yaptığım bunu biliyorum ama engel olamıyorum kendime yada engel olmak istemiyorum bilmiyorum
İçimden elbette birşeyler gidiyor
Bir kötülüğü bilmeden yapmak var birde bilerek yapılan kötülükler var
Kendime kızsam bile engel olamıyorum
Geçen gün şöyle bir konuşma geçti
Eşim biliyorsunuz aileme düşkün
Kardeşinin okul taksitini yolla dedi
Bende babamın ihtiyacı yok dedim
İşte sen ailene gelince neden böyle hesaplar yapıyorsun dedi
Ben borç alsalar hemen verdiklerinde söylerim
İşte bunlar önemli şeyler değil dedi
Bende gerek yok
Herşeyi kaldırdım ama ailemin adının asla maddi birşeyde geçmesini istemem dedim
Üzüyorsun beni böyle dedi belki dünyada bunu en son dile getirecek insan benim dedi
Yapacak birşey yok dedim insan oglu beşar şaşar yapmam der yapar dedim
Bu arada maddi konularda imkanlarınız dahilinde ister ailenize ister hiç tanımadıgınız bir yabancıya yardımcı olabilirsiniz. Sonuçta sizin kendi emeginizle kazandıgınız bir ücretten bahsediyoruz.
Hatta kendinize ucu ucuna yetecek bir meblag ayırıp tüm kazancınızı dagıtmayı bile tercih edebilirsiniz.
Fakat ortak bir yaşam, ortak sorumluluklar demektir.
O yüzden önce kendi ihtiyaçlarınızı hatta kendi geleceginizi garanti almaya çalışmanız yalnızca sizin için degil, partneriniz için de yaptıgınız birşeydir.
Eşinin haberi olmadan, eve katkı sunmadan harcamak/dagıtmak da sorumsuzluk, saygısızlık anlamına gelir. Boşanma sebebi olarak bile gösterilebilir.
Eşiniz belli ki paragöz bir insan degil, paylaşmayı da seviyor. Fakat bugunku adımlarınızın yarını da var...
Siz ihtiyaçları olmadıgı halde her konuda ailenizi desteklerseniz ona da ailesi için böyle davranmasına izin verdiginiz anlamına gelir -ki fazlasıyla paylaşımcı birinden bahsediyoruz-
Ancak onun kardesini siz okutmussunuz. Bu yüzden kendi kardesinizin egitimi için maddi destekte bulunmayı gecmisteki durumu eşitlemek olarak düşünebilirsiniz.
Benim bu kadar ardı ardına sürekli tepkili olmamın sebeplerinden biride şuona ne?
ne yaparsa yapsın veya düşünsün. onlar senin ailen. senden daha çok sevebilir mi?
belki aile yapınız farklı. ona normal gelen sizin için tuhaftır.
onun derdi işi gücü sensin bundan sonra. diğerleri geri planda.
Benim bu kadar ardı ardına sürekli tepkili olmamın sebeplerinden biride şu
Ben bir kaç yıl sonra onun ailesine bir buçuk saat uzaklıkta ki yere zorunlu görev için gideceğim
Bu beni ürpertiyor
Şimdiden net olabildiğim kadar net oluyorum ki nabzını ölçüyorum
Evet şuan bu evliliği devam ettirmek istiyorum belki ama olmayacaksa bitirme kararım hep var
Ben zorunlu görev için gittiğimde orada ailesi ve kendi yüzünden hem ruh sağlığı mi hem beden sağlığı mi bozamam
Aslında biz yüklü bir borç ödüyoruz
Ev aldık bide benim kyk borcum var maaşımızdan geriye sadece cep harçlığımız kalıyor
Ama kendisi güya içinden geldiği için söylüyor ama ben artık herşeyden korkar oldum
Bir kaç yıla onun ailesinin yakınına gittiğimizde ihtiyaç dışında birşeylere harcama yapılmasını istemem bu benim ailem dahı olsa
Çünkü biz şimdi sanki daha yeni evlenmiş gibi her şeyi en ince ayrıntısına kadar konuşuyoruz
Mesela onun memleketinde nasıl bir yaşantımız olacak
Bizim tavrımız ne olacak
Benim ailemin yanına ne sıklıkla gelinecek
Yada onun ailesi burada ki yaptığı gibi çat kapı yaptıklarında nasıl kapıda kalacaklarını
Kendisinin ne sıklıkla ailesinin yanına gideceği felan filan
Ben artık herşeye daha dikkatli davranıyorum
Nasıl denilir fırsat vermemeye çalışıyorum
Yoksa benim kardeşim okuyor ben istediğim zaman ihtiyacı olduğunda yollarım
Sadece kız arkadaşı ile yemeğe gitmesi için bile para yollarım
Yada buna kahve için diye
Buna karışmaz hatta yolla der ama yarın karşıma çıkmasın hiç birşey benim
Eşimin aslında biraz benim tarafımdan desteğe ihtiyacı varSanırım konunuzu okuyan herkes benzer ihtimalleri düşünüyordur...
Alıntıladıgınız mesajı, sizin davranıslarınızdan ziyade, eşinizin muhtemel davranıslarında "haksızlık mı yapıyorum, ailesine para versin ama evini de ihmal etmesin, yine eskisi gibi oldu" vb. kafa karışıklıgı yaşarsanız eşinizle aile tartışması degil; yine size yapacagı saygısızlıklar, iki kişilik ailenizi yeterince sahiplenememe ve sorumluluklarla ilgili bir tartışma yürütmeniz için yazmıştım.
Çünkü eşinizin şimdiye kadar olan tavırlarının o yaşadıgı aydınlama(!) ile birden bire değişecegine inanmıyorum.
Dilerim bu tür olayları hiç yaşamazsınız.
Şimdiye dek uzaktınız da ne degisti? Çat kapılar, uzun uzun kalmalar yok muydu?
Bundan sonra sizin neye, ne kadar izin vereceginiz önemli ve eşinizi ne kadar ikna ettiginiz...
Yakın da olsanız eve gelmelerinin önüne set çekerseniz yüzsüz de olsalar kapıda kala kala gelmemeyi ögrenirler ki bunu eşinizle de konuşmuşsunuz.
Hiç de ayıp diye düşünmüyorum çünkü onlar arsızlıklarına ayıp demiyor ise size ait bir alanı savunmanız, sınırlar koymanız terbiyesizlik olmaz.
Eşinize fırsat vermek olarak da düşünmeyin. Öncelikle sizin aileniz ona ve evinize kayınvalideniz gibi davranmadılar, dolayısıyla aradaki samimiyeti kıyaslamak dogru olmaz.
Hoş tutulan damadın nezaketten yoksunlugu nankörlük olur zaten.
Yine de nedenleri umursamadan her şeyi eşit yapmaya çalışsanız dahi eşinizin tavırları şimdiye dek sizin kendi ailenizle kurdugunuz dengeli ilişkideki gibi olsaydı zaten bu noktaya gelmiş olmazdınız.
Bu durumda -siz düşkünlük olarak degismeyi düşünmediginize göre- eşitligi saglamak için yine eşiniz degismeli.
Mesela pirenin nasıl deve yapılarak bana anlatıldığını dedi
O yüzden çoğu şeyi göz ardı ediyorum ailemle ilgili dedi
Aslında şu konuda biraz empati kurunca esimin bu pire mevzusunu biraz daha anlayışla karşılayabilirimZaten bu kısım önemli.
Pire yalanlarla deve yapıldı ya da deve hep deveydi; ne farkeder?
Farzedelim ki eşinizin gözünde gerçekten deve olacak bir olaydı. Kabullenemiyorsa tartışır, konuşur anlasamıyoruz der ayrılır. Sacma sapan davranmak ne yahu?
Uç bir örnek olsun siz aldatmış olsanız bile öyle davranmamalıydı size. Sadakat yoksa evlilik de yok deyip bitirmeliydi.
Ama eşinizin size geçmişte yaptıklarını düşünürsek böyle bir durum yaşadıgınızda canınıza kastedermiş gibi duruyor...
Başından beri söyledigim zihniyet problemi de böyle birşey.
Yaptıgı hiçbir şeye ne pire ne de gerçek deve bahane olmaz.
Öfkenizin geçmemesinin sebebi de muhtemelen bu.
Problem; size çok büyük haksızlık yapılmasında ve eşinizin degistim derken bile aslında "yalanlara artık inanmıyorum" anlamında konusmasında. İnansa aynı olacak demek ki...
Kendisini size her türlü ispat etmeli, deve diyerek sıvamasın bi zahmet.
Aslında şu konuda biraz empati kurunca esimin bu pire mevzusunu biraz daha anlayışla karşılayabilirim
Bu hiç bir zaman bana haksızlık yapmasını gerektirmez ama
5 yaşında 4 kardeşle yetim kalmak
Daha genç bir anne
Ve saçma evliliği
Her türlü şiddetin olduğu bir ev
Ve eşim okumak için başka memlekete gelmiş
Ve 27 yaşında 5 yaşından beri sen babasın rolüne bürünmüş
Kv desen cahilin önde gideni
Gorumceler desen onlar daha kötü
Kocasıyla tartışmasında bile eşime sığınmış
Kocasıda öyle karaktersizdi ki o bile arardı sürekli
Hepsinin dilinde üvey babanın bile dilinde sen bizim babamızsın bizi toparla cümleleri
Şimdi eşimin yerine kendimi koyuyorum
Ben kendimi bir ailenin babası olarak hissetseydim asla evlenmezdim
O evlendi ama halen aramalar ağlamalar bayılmalar devam etti
Sonra bir müddet sonra kendisine ağlayanların 2 saat sonra düğünde olduğunu gördü
Yani eşim aslında ailesi tarafından kullanıldığını yeni anladı
Ben psikologa gidiyordum
Psikolog bana eşin ailesinden büyük bir kazık yemediği sürece anlamaz doğruyu yanlışı dedi
Eşimin bu zamana kadar ki hayat görüşü şuydu
Biz evin en büyük ailesiyiz
Kv bile eşimin kızı
Ve zorda kalıp sığındığında baba nasıl kabul etmeyecekti
Eee bir baktı eşi kabul etmiyor
Nasıl olurdu bir baba anne kızlarını nasıl kabul etmezdi böyle düşündü
Ondan sonra da başladı çatışmalar
Benim eşimin kutsalları onlar
Kimse birşey diyemez ve yapamaz
Şimdi ben resti çekince kendisi de kendine zaman ayırıp bazı şeyleri düşünme fırsatı buldu
Belki yine sözünde duramayacak
Şahsen ben güvenmiyorum ama
Şans vermek istedim son kez
bence ortada empati yapması gereken tek kişi eşin. sen neyin empatisini yapıyorsun?S stepanova ve B Began çok haklısınız
Verecek cevabım yok
Yalnızca ona son bir şans verdiğim için belkide empati kurmaya çalışıyorum
Ha derseniz ki sen çok mu iyisin asla değilim sinirliyim yani aslında tahammülüm yok eşime karşı
Bu tartışmaları yaşarken eşime ailen gelmeyecek dediğimde tamam seninde ailen gelmesin o zaman demişti önce ki kısımlarda belirtmiştim
Bir iki kez benim anne babam ile konuşurken ki (benim annem ve babam düğündü çeyizdi diye koşturdular eşim rica ettiği için tabi o zamanlar kayinvalideme uzaktı burası gelip ilgilenemiyordu ama şimdi tüm uzaklık bitti nedense)
Hatta ailem eşimi benden hep önde tutmuştur
Yani annem arar onlara gideceğimiz zaman oğlum canın ne istiyor diye sorar
Babam deseniz öz oğulları ile ancak bu kadar ilgilenir
Ki benim ailem 5,6 ayda bir iki günlüğüne gelmişlerdi bundan önce ondan öncede ne zaman geldiler tam hatırlamıyorum bile
Sırf kendi ailesinin hatasını kapatmak için masum insanlara laf attı
Kimse gelmesin o zaman evimize diye
Annemle babamla konuşurken son zamanlarda işte gelin buyrun sürekli davet ediyor
Önceleri birşey dememiştim ama bugün patladım
Çünkü o kadar yapmacık geldi ki
Benimle gelmesinler diye kavga ettiğin insanları neden çağırıyorsun sürekli dedim
Muhtemelen hatasını anladığı için vicdan yapıyor
Ee işte senin gibi mi olayım dedi
Bende benim gibi ol söylediğin sözlerin arkasında dur dedim
Sen güya bana adalet adalet diye sözler veriyorsun
Ama senin terazin asla adaletli olamaz
Terazinin bir kefesi hep yukarıda olur
O kefedekilerin hatalarini örtmek içinde ancak etrafındakilerde suç ararsın dedim
Bozuldu tabi ben seninle sınavdan sonra konuşacağım bu konuyu dedi
Ama sende benim aileme seni yine neyle doldurmuşlar demiştin diyor
Bende evet gelininin hakkında yalan söylüyorsa bir insan oğluna karşı bile bile dolduruyordur dedim
Bende sana her zaman söylerim dedim
evliliğin ilk 9 ayında yaşattıklarına bakarak kötü insana denk gelmişsin diye düşünüyorum. iyi insan kimseye zararı dokunmayan insandır. seninki hem çok kötü bir eş, hem riyakar biri. riyakarlığı sana evliliği zindan ederken, senin dışında herkese -ailen de dahil- mükemmel davranması.Ailesi ile yaşanan olayları konuları tamamen silersem
Aslında etrafımda ki bir çok erkekten mükemmel denilecek kadar iyi
Ama malesef iyi bir eş değil
merhaba hanımlar
yeni konu açmak yerine buradan devam etmek istedim
dün eşim çok kötüydü
nedenini sordum ama seninle ilgili değil kendime kızgınım dedi
neye ve neden dedim
bir ay izin alabilir misin dedi bana
bende biliyorsun bizde izin işi çok zor hele ki bir ay daha zor vermezler dedim
sonra tabi anlatmaya başladı
artık yoruldum, boğuldum, tahammülüm kalmadı
herkes kendi ailesi ile meşgulken ben nasıl kendi kurduğum aileyi bu hale getirdim
herkes evinde mutlu mesutken ben ne yaptım böyle dediki
zaten uzun zamandır iyiyiz yani
ona böyle düşündüren neydi anlamadım
bir ay izin al gidelim buralardan telefonlarımızıda evde bırakalım
kimseye nereye gittiğimizide söylemeyelim
bırak kurtarayım bende kendi ailemi dedi
bir ay sadece seninle olmak istiyorum dedi
seninle evliliğime bakmak sadece seninle kurduğum aileye odaklanıp
hem kendimi hemde seni toparlamak istiyorum dedi
bıktım milletin derdinden dedi
zaten 4 ay kardeşim kaç ay ailem geldi
biz doğru düzgün karı koca bile olamadık dedi
artık tükendim ben bıktım onlardanda çekemiyorum dedi
herkes kendi yuvası için çırpınırken bende kendi yuvamı bırakıp
milletin yuvası için çırpındım ama bu saatten sonra kimseye tahammülüm yok dedi
kızlar bildiğim kadarı ile ailesi ilede bir problemi yok ama bu patlamayı neden yaşadı bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?